Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά η ΠΑΣΟΚιά...

Διαβάζουμε σήμερα στο "Βήμα":
_______
Η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ εάν καθιερώ-
σουμε την απλή αναλογική, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο, με καθιέρωση της ψήφου στα 17, μείωση του μπόνους στις 30 έδρες και σπάσιμο της Β' Αθηνών σε περιφέρειες μέχρι 10 βουλευτές.
Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι φιλοδοξεί να πειστούν και τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να ψηφίσουν τι αλλαγές και να ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν όπως είπε το 2019.
Διευκρίνισε πάντως ότι απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος για να μπει πλαφόν στην βουλευτική θητεία στα 12 έτη και να υπάρξει μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200.
Και στην αρχή μπορεί να πεις εντάξει, ΠΑΣΟΚ είναι ο άνθρωπος, πάντα τέτοιος ήταν, μπορεί και να μην ξέρει το διαχρονικό αίτημα του συνόλου της αριστεράς (και φυσικά και του σημερινού κόμματος του) για την απλή και ανόθευτη αναλογική σαν πάγιο εκλογικό σύστημα και μάλιστα από θέση αρχής. Γιατί να το ξέρει εξάλλου; Σάμπως ήταν και ποτέ αριστερός;

Αλλά τελικά φευ! Ούτε καν αυτό! Μιλάμε για αμετανόητο ΠΑΣΟΚο πολιτικό απατεώνα, αφού ανατρέχοντας στο διαδυκτιακό αρχείο, κάθε άλλο παρά άγνοια ή ασχετοσύνη επί του θέματος μπορεί να επικαλεστεί ο κύριος Κουρουμπλής, εφόσον μόλις μια τετραετία πριν:
________

Πρόταση νόμου για απλή αναλογική από ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Σακοράφα, Π. Κουρουμπλή


Πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως του εκλογικού συστήματος, που θα διέπει τις εκλογικές αναμετρήσεις, κατέθεσαν σήμερα από κοινού, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, βασική θέση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου είναι η καθιέρωση ενός πάγιου εκλογικού συστήματος, με το οποίο θα επιτυγχάνεται η αντιστοιχία ψήφων του εκλογικού σώματος και βουλευτικών εδρών των κομμάτων και θα δίνει τη δυνατότητα εκπροσώπησης στη Βουλή όλων των υπαρκτών πολιτικών τάσεων και δυνάμεων που παίρνουν μέρος στις εκλογές. Τέτοιο εκλογικό σύστημα, σημειώνουν, είναι η απλή αναλογική.

Σημειώνουν μάλιστα πως «ποτέ σχεδόν στα 170 χρόνια της ύπαρξης του νεώτερου Ελληνικού Κράτους ο εκλογικός νόμος δεν απέβλεψε στην πιστή αποτύπωση της λαϊκής βούλησης. Και αυτό πάντοτε στο όνομα της εξασφάλισης αυτοδύναμης σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης». Τονίζουν όμως πως «για να είναι όμως πραγματικά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά και όχι μόνο τυπικά αυτοδύναμη μία κυβέρνηση πρέπει να έχει κερδίσει την πλειοψηφία της ψήφου του λαού» και προσθέτουν:

«Κυβερνήσεις που στηρίζουν την αυτοδυναμία τους στην εκλογική τεχνική, ούτε αυτοδύναμες είναι ούτε ισχυρές. Υφίσταται, εξ αντικειμένου, η διάσταση ανάμεσα στην επιρροή τους στο λαό και στη δύναμή τους στη Βουλή. Η διάσταση ανάμεσα στην πολιτική τους και την εκφρασμένη θέληση του λαού.

»Η σταθερότητα μιας Κυβέρνησης δεν μπορεί να στηρίζεται στην εκλογική τεχνική, όση πλειοψηφία εδρών και αν της δώσει. Και η πολιτική ιστορία της χώρας έχει να παρουσιάσει χαρακτηριστικά παραδείγματα κυβερνήσεων, που αν και είχαν εξασφαλισμένη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία χάρη στο εκλογικό σύστημα, δεν μπόρεσαν ούτε σταθερότητα, ούτε δύναμη να αποκτήσουν. Γιατί η σταθερότητα μιας κυβέρνησης εξαρτάται από την πολιτική της και το κατά πόσο ανταποκρίνεται στους πόθους του λαού. Και μόνο τα κόμματα που ακολουθούν πολιτική που δεν υπηρετεί το λαό, έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους "σταθερότητα"».

16 σχόλια:

  1. Μπούμ! Όπως λένε και οι Αμερικάνοι.
    Στην ίδια συχνότητα με τον Παππά, που τον Δεκέμβρη έλεγε, δεν είμαστε εμείς που θέλουμε το ΔΝΤ, αλλά οι χώρες που δεν θέλουν την ολοκλήρωση της ΕΕ, ότι είναι αναποτελεσματικό κλπ...
    Από τις ΗΠΑ προχτές όμως, έλεγε ότι δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που δεν θέλει να μείνει το ΔΝΤ, αλλά άλλοι...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Κώστας:
    Πρόεδρος Εδεσαϊκού ένα πράγμα "...κ μετά ήθελαν αυτοί αλλά δεν θέλαμε εμείς και τότε αυτοί είπαν..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαβαρακατρανεμια...Ουφφφφφφ...ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Με μικροτερο μπονους σε εδρες στο πρωτο κομμα μικραινει και το 3% η το λεω λαθος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Το συζητάνε ακόμη...

      Διαγραφή
    4. Νομίζω οτι στο ειχα πει οτι το βλεπω γυρω στο 2% ωστε να βολέψουνε το Οπορτουνιστικό ανάχωμα και την ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ..... Καρατζαφερη Μπαλτακου. Μήπως ξερεις με ποσους ψηφους πρεπει να περασει για να ισχύσει απο τις επομενες....ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν θυμάμαι τώρα, αλλά ΣΥΡΙΖΑ+ΝΔ μόνο, δεν φτάνουν

      Διαγραφή
    6. ΟΚ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. http://www.efsyn.gr/arthro/i-eurovision-o-stalin-kai-xeplyma-ton-oykranon-neonazi

    Μετά το ποντίκι και η εφσυν;τι διάολο;

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Προλεκαλτ:
      Μήπως ωλέπουν κάτι που δεν το βλέπουμε εμείς ή μήπως καρφώθηκαν πολύ την τελευταία τετραετία για να μπορούν να επηρρεάσουν κόσμο στην περιφέρεια του ΚΚΕ, οπότε πετάνε και κανένα κοκκαλάκι για να μπορούν να ξανακάνουν την δουλειά τους μετά το τέλος της "αριστεράς";

      Διαγραφή
    2. Εδω ειναι το μυστικο και το χοντρο προβλημα που εχουνε. Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι πλεον οι Κοινοβουλευτικες αυταπάτες τελειώσανε στην Περιφερεια....του ΚΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Για να φαίνονται και λίγο διαφορετικοί και να βγάζουν πρόσωπο που θέλει να πετύχει αυτό που λέει ο TRASH στο δεύτερο κομμάτι του σχολίου του.
      Μη ξεχνάτε, για την Ελευθεροτυπία μιλάμε.

      Διαγραφή
    4. Κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό που λες Τρας.Άλλωστε θυμάμαι ότι έχεις αποκαλέσει παλιότερα την ελευθεροτυπία, ελευθεροτρυπιδα(δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι πιο εύστοχο για την φυλλάδα)

      Προλεκαλτ

      Διαγραφή
  4. Σοσιαλφασισμος. Αξιολυπητα αντιδραστικοι. Πληγη για τον λαο.

    Χαιρομαι για καθε φορα, καθε στιγμη που υψωσα τον τονο της φωνης μου σε οσους ζησανε ως ψηφοφοροι το ΠΑΣΟΚ του 80 και ψηφισανε και ΣΥΡΙΖΑ. Χαιρομαι που εκραζα τους μικρομεσαιους μισθωτους και μαγαζατορες με ψευδαισθησεις που μλμαχαιρωνουν εμας.

    σαπορ τουτουρκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.