Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Σ-Ο.Ι.Υ.Ε

Το μεθοδευμένο αποκλεισμό της ΔΑΣ από τον προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στην Ομοσπονδία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στις 13/4/2016 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων (OIYE) για την εκλογή Προεδρείου της Διοίκησης, ύστερα από το πρόσφατο συνέδριο. Σε αυτό το συνέδριο οι αντιπρόσωποι παρά τα όργια νοθείας και μηχανισμών που επικράτησαν, ενίσχυσαν τη ΔΑΣ, την εξέλεξαν δεύτερη δύναμη με 7 έδρες.

Η ΔΑΣ πρότεινε το Προεδρείο να συγκροτηθεί σε αντιπροσωπευτική - αναλογική βάση. Το τελικό αποτέλεσμα με τον αποκλεισμό της ΔΑΣ και το μοίρασμα των θέσεων του Προεδρείου ανάμεσα στις παρατάξεις του ΜΕΤΑ και της ΕΝΕΡΓΑ (ΠΑΣΚΕ), δεν προκαλεί έκπληξη.

Οι δυνάμεις που δέκα μέρες πριν το Συνέδριο χαρακτήριζαν η μία την άλλη ως εργοδοτική, τα βρήκαν κάτω από το φυσικό αφεντικό τους, την μεγαλοεργοδοσία του κλάδου. Θυμίζουμε πως η κάθοδος της ΕΝΕΡΓΑ (ΠΑΣΚΕ) στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας πριν ένα μήνα, συνοδεύτηκε με ανακοινώσεις από τις δυνάμεις της πλειοψηφίας (ΜΕΤΑ) που καλούσαν τους εργαζόμενους να προφυλάξουν την Ομοσπονδία από τους εργοδοτικούς που “θέλουν να πατήσουν πόδι”.

Αντίστοιχα η ΕΝΕΡΓΑ (ΠΑΣΚΕ) χαρακτήριζε την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΜΕΤΑ) ως εργοδοτικούς που βρίσκονται σε “συμμαχία με την μεγαλοεργοδοσία των Super Market και των πολυκαταστημάτων για την διατήρηση της καρέκλας”, ότι “κάνουν αβάντες στους εργοδότες του κλάδου” και πως πραγματοποιούν “εκλογές-παρωδία στα super markets και τα πολυκαταστήματα, με τους διευθυντές να δίνουν χέρι-χέρι τους φακέλους με τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια”.

Αυτά είναι τα δικά τους γραπτά! Αυτές οι δυνάμεις που μόλις πριν ένα μήνα αλληλοκατηγορούνταν ως εργοδοτικοί, σήμερα μέσα από ένα όργιο μεθοδεύσεων και συναλλαγών, τα βρήκαν και μοίρασαν τις θέσεις του προεδρείου.
Χαρακτηριστικό της σήψης και της αθλιότητας των παρασκηνιακών συναλλαγών είναι πως τη θέση του προέδρου στη μεγαλύτερη Ομοσπονδία του ιδιωτικού τομέα κατέλαβε η τρίτη κατά σειρά παράταξη “Ενεργοί Εργαζόμενοι” (ΠΑΣΚΕ), με μόλις 3 έδρες στις 21 της Διοίκησης.

Η συγκρότηση του προεδρείου και ο μεθοδευμένος αποκλεισμός της ΔΑΣ αποδεικνύει ότι νέος και παλιός εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός παρά τις όποιες μετακινήσεις και μεταβολές παρουσιάζει στις δυνάμεις του, παραμένει ισχυρός, δεν σταματά μπροστά σε τίποτα όταν πρόκειται να υπηρετήσει τη γραμμή της εργοδοσίας.

Οι δυνάμεις αυτές, ενώ συνθηματικά μπορεί να επικαλούνται αρχές δημοκρατίας, αντιπροσωπευτικότητας και αναλογικότητας μέσα στα συνδικάτα, είναι οι κατεξοχήν δυνάμεις που νοθεύουν τους συσχετισμούς, που ερμηνεύουν κατά το δοκούν τις καταστατικές αρχές. Φοβούνται τη διαπάλη, την αντιπαράθεση μέσα στα σωματεία, προσπαθούν με συναλλαγές και μηχανισμούς να φέρνουν τους συσχετισμούς στα μέτρα τους.

Η ΔΑΣ, καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση των αγώνων, να δυναμώσουν τις αντιστάσεις τους σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι δυνάμεις που βρίσκονται στο τιμόνι της Ομοσπονδίας είναι κόντρα στα συμφέροντα μας. Με το δυνάμωμα των πρωτοβάθμιων σωματείων, την οργάνωση στους τόπους δουλειάς, να αλλάξουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς, να τσακιστεί η γραμμή της εργοδοσίας στις γραμμές μας.
Πηγή: Εμποροϋπάλληλος

1 σχόλιο:

  1. Δεν τα βολευει τα παιδια....το Αντιπροσοπευτικο προεδρειο αναλογικα.Πως θα χωριζουνε τους εργατες σε δεξιους και αριστερους ωστε οι καπιταλιστες να ειναι παντα στις θεσεις τους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.