Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ένα πάρτυ στην Πιονγκ-Γιάνγκ

Σίγουρα η Λ.Δ.Κορέας παραμένει η πιο παρεξηγημένη χώρα στον κόσμο, ταυτόχρονα και η πιο άγνωστη. Ο μέσος δυτικός έχει μια πολύ άσχημη εικόνα, κυρίως επειδή έχει γαλουχηθεί με στερεότυπα και απλουστεύσεις, τα οποία σπάνια μπορεί κάποιος να επαληθεύσει ή να διαψεύσει, καθώς είναι ελάχιστοι οι ξένοι δημοσιογράφοι που έχουν επισκεφθεί την Λ.Δ.Κορέας.

Η Φραγκίσκα Μεγαλούδη έζησα στη Βόρεια Κορέα για σχεδόν δύο χρόνια, από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι το Μάρτιο του 2014. H Φραγκίσκα θέλησε να μοιραστεί μαζί μας ένα βίντεο από την εποχή που ζούσε στη χώρα κατά τη διάρκεια ενός πάρτι:

"Το βίντεο αυτό το τράβηξα σε ένα πάρτι που έκανε ένας βορειοκορεάτης συνάδελφος στην οργάνωση που εργαζόμουν. Ήταν Απρίλιος του 2013 και μόλις είχε μάθει ότι θα έπαιρνε προαγωγή. Αποφάσισε λοιπόν να το γιορτάσει με ένα τυπικό βορειοκορεατικό πάρτι: καραόκε, αλκοόλ, και πολύ χορός! Ήμασταν πέντε ξένοι και όλοι οι υπόλοιποι ντόπιοι. Το πάρτι έγινε σε ένα κεντρικό εστιατόριο στην Πιονγκ Γιανγκ και κράτησε μέχρι τις 2 το πρωί.
Ήταν καταπληκτικό γιατί μέχρι το 2010 δεν επιτρεπόταν οι ξένοι και οι ντόπιοι να έχουν τόσο στενές επαφές. Πόσο μάλλον να έρθουν σε γιορτές ντόπιων και να κάτσουν όλοι μαζί μέχρι το πρωί! Όμως πλέον ο Κιμ τζονγκ Ουν έχει χαλαρώσει πολύ τις απαγορεύσεις.
 

Έτσι όλοι μαζί φάγαμε τυπικά βορειοκορεατικά φαγητά, ήπιαμε την ντόπια μπύρα με sonju - οι βορειοκορεάτες είναι πολύ γερά ποτήρια, δεν υπάρχει γιορτή χωρίς αλκοόλ και μετά ξεκίνησε το τραγούδι και ο χορός. Τα τραγούδια κυρίως αγγλικά, πολύ "αγαπησιαρικα" διότι οι βορειοκορεάτες έχουν το δράμα μέσα τους και τους αρέσει πολύ η ξένη μουσική τη δεκαετίας του 70-80!"

Πηγή: huffington post

15 σχόλια:

  1. Ανευ ουσιας σχολιο
    τοσ υγκεκριμενο τραγουδι νομιζω ειναι το oh carol του Neil του Sedaka απο το 1958
    Άκυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη λες Λ.Δ.Κορέας, η διεθνώς απομονωμένη χώρα ή καθεστώς για να ταιριάζει με αυτό που συνήθως ξεκινάνε σχεδόν παντού όπου γράφουνε για εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειναι τιποτα μπροστα στο καναλι του Alun Hill.
    Αυτο που τονιζει το καναλι ειναι οι παραγωγικες δυναμεις που ειναι αναπτυγμενες στη ΛΔ Κορεας.
    Μαλλον δανειζεται βιντεο απο την τηλεοραση εκει, τα υποτιτλιζει και ταυτοχρονα βαζει παντα μια πινελια τρολιας στον τιτλκ του βιντεο και στους υποτιτλους.
    Απο αθλητικες εγκαταστασει και εργοστασια μεχρι χιονοδρομικα κεντρα, Alun Hill.
    the trollest of em all

    https://www.youtube.com/watch?v=id7_cadCD3o

    σαπορ τουτουρκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μια τυπικη τρολια Alun Hill

    https://www.youtube.com/watch?v=CJoQOQHQ8oA

    Βιντεο της Κορεατικης μαλλον τηλεορασης. Αρχικα παρουσιαζει εικονες των φτωχων στην Αμερικη και τις συνθηκες που ζουνε. Ισως προπαγανδα του κρατους. Μαλλον αυτα που θα επρεπε να βλεπουν και εδω οι εργατες αλλα υπηρχανε εντολες λεει να μην παρουσιαζεται η φτωχια στα ρεπορταζ. Ο ιδιος μεταγλωττιζει σε ενα σημειο στην τυχη "καφες απο χιονι" και συνεχιζει για τον καφε απο χιονι μεχρι το τελος, προφανως σατηριζοντας τις κατα καιρους παραμυθες που μας πλασαρουν για την Κορεα. Σε καποιο αλλο σημειο η παρουσιαστρια ακουγεται να μιλαει για ευρωπαϊκες πολεις. Ο ιδιος μεταφραζει "σε αλλες αμερικανικες πολεις που μεταμφιεζονται σε ευρωπαϊκες".
    ...
    TITAN TROLL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά την ταπεινή μου άποψη πρέπει να κρατάμε αποστάσεις ασφαλείας από την ΛΔΚ... Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο ικανότερος για ηγέτης άνθρωπος στη χώρα είναι από την ίδια οικογένεια για τρίτη συνεχόμενη φορά. Επίσης η συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων και στις δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα από αυτά που έχω διαβάσει πονάνε και χρήζουν αλλαγής.
    Π.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Π.Β.:
      Προσωπικά καμμία "απόσταση" δεν πρόκειται να κρατήσω από μια σοσιαλιστική χώρα με κεντρικό σχεδιασμό στην οικονομία της και κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής, που συν τοις άλλοις είναι και στο στόχαστρο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού εδώ και 65 χρόνια.
      Δεν μου το επιτρέπει ούτε η ταξική μου συνείδηση, ούτε ο διεθνισμός μου.

      Αν ψάξεις αρκετά θα βρεις γωνίες και στα δεκάρικά. Αλλά γιατί να ψάξεις εκεί για γωνίες, είναι το ερώτημα.

      Διαγραφή
    2. Καμμια αποσταση ασφαλειας δεν πρεπει να κραταμε απο την Λ.Δ Κορεας που τα μεσα παραγωγης ειναι κοινωνικοποιημενα εχει κεντρικο σχεδιασμο με Δικτακτορια του Προλεταριατου. Οσο για την Προλεταριακη δημοκρατια στην χωρα ουτε ποναει ουτε χρηζει αλλαγης. Αυτα πονανε στον Καπιταλισμο και με αυτα πρεπει να ασχολειθούμε και το πως θα τον ανατρεψουμε. Ασε την Κορεα καλα παει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Και ειναι και στο Στόχαστρο των Αμερικανων Ιμπεριαλιστων με Εμπαρκο Χαιρετω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Η Λ.Δ της Κορεας και η πορεια της εδω και 70 χρονια δειχνει πως ο Σοσιαλισμος ειναι το μελλον της Ανθρωποτητας. Η Πορεια της ειδικα τα τελευταια 25 χρονια μετα την Ολοκληρωση της Ανατροπης του Σοσιαλισμου σε ΕΣΣΔ και Αν.Ευρωπη τα λεει ολα. Τα παραμυθακια για δημοκρατια......ειναι ο πολιορκητικος κριος που πισω του κρυβονται τα υπολειμματα της Αστικης Ταξης που ανατραπηκε ωστε με οχημα την 5η Φαλαγγα του Οπορτουνισμου να παρει την Ρεβανς.....ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν τους βλέπω να χρησιμοποιούν κάποια "5η φάλλαγγα".
      Απροκάλυπτα προσπαθούν για την παλινόρθωση, με πολύ πιο δραστικά μέσα. Οικονομικό αποκλεισμό και στρατιωτική περικύκλωση.

      Διαγραφή
    6. Δεν θα διαφωνησω καθολου. Πραγματικα δεν χρησιμοποιουνε 5η Φαλαγγα. Ανοιχτα προσπαθουνε με αποκλεισμο και Στρατιωτικη περικυκλωση. Προφανως στην Κορεα αντιμετωπιζουνε παντα την 5η Φαλαγγα με τον τροπο που πρεπει..........Μου αρεσει πολυ το παραμυθακι της δημοκρατιας.....ξεχνωντας τις Ταξεις.....Ειπαμε στον καπιταλισμο εχει δημοκρατια μπορεις να διαλεξεις ποιο κομμα θα σε Σφαξει. Σου εχει και τον Μιχαλολιακο για Μπαμπουλα για να φαινονται οι αλλοι για Σωτηρες.......ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. @Π.Β.:
      Ρίξε εάν θέλεις μια ματιά εδώ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/01/blog-post_13.html#comment-form

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.