Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ήθελαν να προσβάλλουν την Κούβα αλλά εξευτέλισαν τις ΗΠΑ


Πηγή: Mic.com

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ομπάμα στην Κούβα το δίκτυο ESPN ανάρτησε στο twitter μια φωτογραφία από την γειτονιά γύρω από το Estadio Latinoamericano της Αβάνας όπου ο Αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε με τον Κουβανό ομόλογό του Ραούλ Κάστρο για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μπέιζμπολ.
Το κειμενάκι που την συνόδευε έγραφε «την ίδια ώρα, δίπλα στο γήπεδο της Αβάνας» σε μια προσπάθεια να σατιρίσει τις εικόνες φτώχειας στην κουβανική πρωτεύουσα.

Και ύστερα… το μετάνιωσαν, γιατί Αμερικανοί πολίτες άρχισαν να αναρτούν στο twitter φωτογραφίες με τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν έξω από τα μεγαλύτερα γήπεδα των ΗΠΑ.

Οι φωτογραφίες έγιναν σύντομα viral φέρνοντας στο προσκήνιο την παρακμή της αμερικανικής αυτοκρατορίας ενώ αρκετοί σχολίαζαν πτυχές της κουβανικής καθημερινότητας που είναι καλύτερες από αυτές των ΗΠΑ, όπως λ.χ το σύστημα υγείας.
Το βρήκαμε στο infowar

8 σχόλια:

  1. Ρε κοίτα να δεις!
    Από εκεί που δεν το περίμεναν!
    Τελικά η αστική τάξη των ΗΠΑ πρέπει να έχει υποτιμήσει πάρα πολύ τον λαό της, περισσότερο από την πραγματική κατάσταση!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Δεν ξέρω, μήπως σε συνδιασμό και με το προηγούμενο ποστ (http://fadomduck2.blogspot.gr/2016/04/50-15.html) είμαστε εμείς που έχουμε υποτιμήσει την αμερικάνικη εργατική τάξη.
      Άμα τυχόν και ξυπνησει ο λαός της ισχυρότερης χώρας της γης...

      Διαγραφή
    2. Ναι, με αυτή την αφορμή το ανέφερα!
      Βέβαια κακά τα ψέματα, ένα μεγάλο εμπόδιο που έχουν εκεί πέρα από νόμους και συσχετισμούς, είναι ότι δεν έχουν ένα επαναστατικό κόμμα με επιρροή...

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. @Κώστας:
      Επίσης το γεγονός πως ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχει τεράστιες δυνατότητας εξαγοράς συνειδήσεων με τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι της εκμετάλλευσης ενός μεγάλου μέρους του υπόλοιπου κόσμου.

      Διαγραφή
  2. Το εχω σκεφτει πολλες φορες μηπως ο "αποκλεισμος της Κουβας " απο ενα σημειο και μετα για τους Ιμπεριαλιστες λειτουργουσε και σαν αποτρεπτικο του να μαθαινει ο Αμερικανικος λαος και ιδιαιτερα η φτωχολογια του τα επιτευγματα του Κουβανεζικου λαου .Αν τωρα ανοιξουν οι ασκοι του Αιολου μπορει οι επηρεασμοι να ειναι αμφιδρομοι και καταλυτικοι και για τους δυο λαους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      Ίσως τελικά αυτές οι αποστολές των κουβάνων γιατρών στις φτωχογειτονιές των ΕΠΑ, να έπαιξαν μεγαλύτερο ρόλο από ότι φανταζόμαστε μέχρι τώρα.
      Θέλω να πω για πάρα πολλούς φτωχούς αμερικάνους, οι μόνοι ζωντανοί "κομμουνιστές" που έχουν δει στην ζωή τους, ήταν αυτοί οι κουβάνοι που τους πρόσφεραν δωρεάν, αυτό που δεν τους έδινε το ίδιο τους το κράτος.
      Ιατρική περίθαλψη.

      Διαγραφή
  3. καλημέρααα!
    Πήρα άλλη μια ανάσα αισιοδοξίας σήμερα!

    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.