Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Πατριάρχης Κιέβου: Οι κάτοικοι του Ντονμπάς είναι άθεοι προλετάριοι, γι’ αυτό υποφέρουν!

Ευλογώντας τα φασιστικά όπλα
Σε συνέντευξή του σε ουκρανική ιστοσελίδα, ο Πατριάρχης Κιέβου και αρχηγός της ουκρανικής αυτοκέφαλης ορθόδοξης εκκλησίας, Φιλάρετος δήλωσε ότι οι κάτοικοι της Αν. Ουκρανίας υποφέρουν περισσότερο απ’ αυτούς της Δυτικής λόγω των αυξημένων ποσοστών αθεϊας στην περιοχή!

Εξηγώντας ο Φιλάρετος πρόσθεσε: «Εκεί ζει το λεγόμενο προλεταριάτο, άνθρωποι που μεγάλωσαν μες στον αθεϊσμό κι ακόμη τον διατηρούν»
Και συνεχίζοντας γίνεται ακόμα πιο απολαυστικός: «Στο Ντονμπάς ζούσαν κάπου 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι άρα κάθε εκκλησία θα ‘πρεπε να ‘ναι γεμάτη. Όμως οι περισσότερες είναι άδειες.»

«Η εμπειρία αλλά κι οι έρευνες δείχνουν ότι στο Ντονμπάς υπάρχουν περισσότεροι άθεοι παρά πιστοί» προσθέτει ο ίδιος αποκαλύπτοντας ότι γνωρίζει την κατάσταση από πρώτο χέρι καθώς έχει ζήσει την παιδική του ηλικία στην Ανατολική Ουκρανία.

Κατά τον Φιλάρετο, η κατάσταση στο Ντονμπάς θυμίζει την αντίστοιχη στην ΕΣΣΔ όταν «ο Θεός επέτρεψε στον Χίτλερ να καταλάβει το 1/3 της ΕΣΣΔ για να δοκιμάσει την πίστη των κατοίκων της» και φυσικά η τροπή του πολέμου άλλαξε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, όταν ο κόσμος άρχισε να ξαναπιστεύει στον Θεό και να προσέρχεται στους ιερούς ναούς.

 Οι "αθεοι προλετάριοι" του Ντονμπάς
Από μια τέτοια αποκαλυπτική συνέντευξη δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει κι η εξήγηση για τη σημερινή τύχη της Κριμαίας και του Ντονμπάς. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον αρχηγό της ουκρανικής εκκλησίας οι άθεοι της Κριμαίας και του Ντονμπάς δοκιμάζονται από τη ρωσική επιθετικότητα μέχρι να συνειδητοποιήσουν κι οι ίδιοι τα λάθη τους.

Θα ρωτούσαμε τον Φιλάρετο γιατί οι κάτοικοι της υπόλοιπης Ουκρανίας βλέπουν το βιωτικό τους επίπεδο να καταρρέει χρόνο-με-το-χρόνο και να ζουν πολύ χειρότερα απ’ ότι στην άθεη ΕΣΣΔ αλλά θα ‘ταν …σα να κλέβαμε εκκλησία!
Πηγή: solidarityantifascistukraine από korrespondent.net

6 σχόλια:

  1. Τα έλεγε ο πατέρας μου. Οι διάβολοι με τα ράσα.
    Ntina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αποτελει καμμια απολυτως εκπληξη η σταση του Πατριαρχη του Κιεβου. Αυτος ειναι διαχρονικα ο ρολος της θρησκειας. Ενα απο τα ποιο αντιδρατικα σκοταδιστικα κεντρα. Το Οπιον του λαου οπως το περιεγραψε ο Λενιν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση ότι αυτό το είπε ο Marx, και πρόνοιας καταλήξει σε αυτό το τσιτάτο περιέγραψε τις συναισθηματικές και 'υπαρξιακές' ανάγκες που εκμεταλλεύονται οι θρησκείες. Μπορεί να κάνω και λαθος
      Άκυρος

      Διαγραφή
    2. @Άκυρος:
      Ποιό είπε ο Μαρξ;
      Δεν καταλαβαίνω...

      Διαγραφή
    3. oτι το οπιον του λαου ειναι η θρησκεια εννοει οτι το ειπε ο μαρξ...
      γιαννης βαλιαωρας

      Διαγραφή
  3. @Trash
    Στον Παναγιώτη απαντούσα λέγοντας ότι ' ... το οπιο του λαου.' νομιζω οτι το ειπε ο μαρξ.

    το ' και προνοιας' ειναι ΄ και πριν΄ αλλα το autocorrect αποφασισε τα δικα του .
    Ακυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.