Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ANTAΡΣΥΑ: Στήριξη της μεγάλης πορείας κατά της ανεργίας

Μόνιμη σταθερή δουλειά σε όλους !

Τα τελευταία έξι χρόνια εφαρμογής των μνημονίων και των αντεργατικών πολιτικών από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις τα ποσοστά της ανεργίας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη με αποτέλεσμα να μιλάμε για πάνω από 1 εκατομμύριο επίσημα εγγεγραμμένους ανέργους στη χώρα –με την μεγάλη τους πλειοψηφία να μην έχουν καν πρόσβαση στο ταμείο ανεργίας ή σε βασικές ανάγκες περίθαλψης! Το τρίτο μνημόνιο και το νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα έρθει να χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα πολλαπλασιάσει τις στρατιές των ανέργων, θα εκτοξεύσει τη μαύρη εργασία και θα καταστήσει τη σύνταξη μακρινό όνειρο για τους ανέργους και τους ελαστικά εργαζόμενους.

Η πολιτική για την δήθεν «καταπολέμηση της ανεργίας» που προωθεί η ΕΕ μέσω των χρημάτων του ΕΣΠΑ, και «διαφημίζει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην πραγματικότητα προωθούν τις νέες στρατιές ημιαπασχολούμενων χωρίς δικαιώματα και την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος: πεντάμηνα, δουλειά με το κομμάτι, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, ΚΟΙΝΣΕΠ. Η ίδια αντεργατική πολιτική, που στοχεύει να πάρει πίσω οποιοδήποτε δικαίωμα είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι εδώ και αιώνες, εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες, με ή χωρίς Μνημόνιο και ΔΝΤ. Το εργασιακό νομοσχέδιο στη Γαλλία, που έχει σηκώσει ένα νέο κύμα αντιστάσεων της νεολαίας και των εργαζομένων, είναι χαρακτηριστικό!

Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται όχι μόνο από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και από το κράτος, κεντρικό και τοπικό κράτος (δήμοι, περιφέρειες κλπ). Τα εργατικά σωματεία και οι συλλογικότητες πρέπει να αναπτύξουν την δράση τους την προστασία των ανέργων, ενάντια στην μάστιγα της ανεργίας για μέτρα ενάντια στο κεφάλαιο και τους νόμους του.
Για να μειωθούν ο χρόνος εργασίας, και τα χρόνια συνταξιοδότησης. Για μόνιμη σταθερή δουλειά για την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Για μαζικές προσλήψεις σε παιδεία, υγεία και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες. Για να παρθούν πίσω όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και να ανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια με τον έλεγχο και την ευθύνη των εργαζόμενων.

Για διαγραφή του χρέους, έξοδο από ευρωζώνη / ΕΕ. Για μια κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα ανήκει στους εργαζόμενους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες ανέργων και σωματείων που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα για όλους και όλες, για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει στηρίξει και στηρίζει τον αγώνα στων πεντάμηνων εργαζόμενων των Δήμων, τις μικρές και μεγάλες μάχες ενάντια στις απολύσεις, την πορεία κατά της ανεργίας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων το Σάββατο 2 Απρίλη και θα καταλήξει στην Αθήνα την Κυριακή 10 Απρίλη.
Πηγή: Παντιέρα

6 σχόλια:

  1. Επεσε μεγαλο Ζορι και τα παιδια στριμωχτηκανε. Τα μετρα ειναι λεει τα ιδια σε ολες τις Καπιταλιστικες χωρες με μνημονια η χωρις.Μιλαμε για μεγαλα ζορια. Αυτοι που χρονια ολοκληρα στηριζανε με χερια και με ποδια τον Συριζα θα σκιζανε τα μνημονια με ενα νομο ψηφιζανε στο Δημοψηφισμα το μνημονιο Τσιπρα μαζι με Εθνικιστικες και φασιστικες δυναμεις σημερα ειδανε το φως το αληθινο δια του Ελιγμού. Αυτά έχει η ύπαρξει πραγματικού Κ.Κ στην χωρα μας. Στελνει τον κάθε κατεργαρη στον πάγκο του. Παντως η προσκληση ισχυει για όλους σε Ταξική Βάση και μόνο. Οποιος θελει να αγωνιστούμε εναντια στην λαιλαπα που ερχεται στην Λαική Συμμαχια χωραμε ολοι. Εκει γινεται η διαπαλη των αποψεων και η Ταξικη παλη τα ξεκαθαριζει ολα. Οσο για την Φωτογραφία του 2012 Χαγιος Γλέζος Τσιπρας ειναι παντα εδω... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που ακριβως συνισταται η στηριξη της ανταρσυα στην πορεια;

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Μάλλον στους "δεν πληρώνω" που μας κουβάλησαν στο Σύνταγμα, και που ακόμη απορώ γιατί δεν τους μπλαβιάσαμε στην φάπα με τα όσα έχουν προηγηθεί με δαύτους...

      Διαγραφή
  3. Στηρίζει, αλλά την ίδια ώρα που η πορεία θα είναι στο σύνταγμα, ορίζει αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηριζει και συμμετεχει (λεει) στην μεγαλη καταληκτικη συγκεντρωση της Πορειας στο Συνταγμα!!!!....Μετα απο μια εκκωφαντικη σιωπη επι 8 μερες (ουτε μια τοση ανακοινωση) ...ισως και με τον κρυφο ποθο να καταληξει σε φιασκο η πορεια ,να μην ολοκληρωθει , να εγκαταληψει ο Πελετιδης κλπ ...ερχεται να παρει ενα κομματακι "δοξας" κι αυτη ...

    ΕΝΤΑΞΕΙ ρε "συντροφια" εστω και τωρα .....καλοδεχουμενοι (αν και παγαποντηδες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      Μην ζητάμε και παραπάνω στρατάρχα μου.
      Για τα δεδομένα τους, και μακρυά το πήγαν.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.