Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Βενεζουέλα και Ελλάδα πιο κοντά στη χρεοκοπία, σύμφωνα με την BofA

Η Βενεζουέλα και η Ελλάδα αποτελούν τις δύο χώρες του κόσμου με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να χρεοκοπήσουν με βάση την εκτόξευση σε υψηλά επίπεδα του κόστους ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών (Credit Default Swap) των κρατικών ομολόγων, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Bank of America.

Στην έκθεση του αμερικανικού οίκου αναφέρεται ότι το CDS της Βενεζουέλας διαπραγματευόταν λίγο χαμηλότερα από τις 6.000 μονάδες βάσης και της Ελλάδας στις 1.800 μονάδες βάσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg στις 24 Φεβρουαρίου 2016.

Στο άλλο άκρο, η ασφαλέστερη χώρα του πλανήτη οικονομικά, δηλαδή εκείνη με τη μικρότερη πιθανότητα να οδηγηθεί σε μια χρεοκοπία, βάσει των CDS, είναι η Σουηδία, η οποία κερδίζει τις ΗΠΑ και τη Γερμανία στην κούρσα για την πρώτη θέση και ακολουθούν στις ασφαλέστερες χώρες η Ελβετία και η Αγγλία. Στην έρευνά της η Bank of America επισημαίνει ότι ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014 είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διατρέχει η Βενεζουέλα, όταν τα CDS της βρίσκονταν «μόλις» στις 2.300 μονάδες βάσης, υπογραμμίζοντας ότι αναμενόταν περαιτέρω εκτίναξή τους.

Μόλις 14 μήνες μετά, τα CDS έχουν υπερδιπλασιαστεί, με τη Βενεζουέλα να είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία. Oι επόμενες δέκα χώρες με τον μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας, βάσει των CDS τους, είναι η Ουκρανία, το Πακιστάν, η Αίγυπτος, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, η Ρωσία, η Πορτογαλία, το Καζαχστάν, η Τουρκία και το Βιετνάμ.
Πηγή: Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Προειδοποιησε την Βενεζουελα η BoA.
    Και εγω που νομιζα οτι το "προειδοποιησε" και το "απειλησε" ειναι δυο λεξεις με διαφορετικα νοηματα.

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Όσο αφορά τους αμερικάνους, το "προέβλεψε", το "προειδοποίησε" και το "απείλησε", είναι απόλυτα συνώνυμα.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.