Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η "ανοησία" ως πολιτική θέση

"Είμαι πεπεισμένη ότι ο κύριος Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τους δανειστές πριν από τις εκλογές του Γενάρη", δήλωσε με στόμφο η Ζωή Κωνσταντοπούλου.  

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παραδοχή πολιτικής αναξιοπιστίας από αυτήν: να είσαι σε ένα κόμμα, του οποίου ο ηγέτης είναι όργανο των ιμπεριαλιστών, και να μην μπορείς να το καταλάβεις. Πώς μπορείς και βγαίνεις με ύφος χιλίων καρδιναλίων και καλείς τον λαό να σε ακολουθήσει; Και γιατί να μην είναι γεμάτο πράκτορες και το νέο σου κόμμα; Σάμπως μπορείς να τους καταλάβεις;

Η πραγματικότητα είναι φυσικά διαφορετική. Η Κωνσταντοπούλου δεν είναι καθόλου ανόητη, απλά παριστάνει την ανόητη. Παριστάνει ότι απευθύνεται σε ανόητους. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας, πάντα συμφωνούσε με τους ιμπεριαλιστές και δεν είχε ανάγκη να κάνει καμία συμφωνία κάτω από το χαλί. Ποτέ δεν διαφώνησε, προκειμένου να χρειάζεται συμφωνία, Το ξεπούλημα του κινήματος και του λαού έγινε επάνω από το χαλί και όποιος ήθελε να το καταλάβει, το κατάλαβε και με την δήλωση ότι "ανήκουμε στην δύση". Απλά η Κωνσταντοπούλου και η κάθε Κωνσταντοπούλου έκανε πώς δεν καταλάβαινε προκειμένου να πλασαριστεί. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Η Κωνσταντοπούλου μια χαρά ήξερε και η ίδια τα πάντα, όμως δέχτηκε να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου, με την θέση της στο προεδρείο της βουλής και την επιτροπή λογιστικού ελέγχου. Συμμετείχε από κοινού με τον Τσίπρα το δούλεμα του ελληνικού λαού και το ίδιο δούλεμα συνεχίζει και σήμερα, για να ανανεώσει τον ρόλο του κομπάρσου στο σύστημα της εκμετάλλευσης.
Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

11 σχόλια:

  1. Κείμενο: πιο "ακριβώς" δε γίνεται.
    Ανανέωση της απατεωνιάς. Που να είχαν περάσει, ας πούμε, 5-10 χρόνια, τι παπάτζες θα έλεγαν.
    Κι ο ΣΚΑΪ πρώτος πρώτος στο promotion. Λέει πολλά από μόνο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @zoot horn rollo:
      Αυτό για τον Σκάι σημαντικό. Όντως λέει πολλά...

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει τιποτα παραξενο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Ο χωρος που εκφραζουν οι αντιγειτονιες κανει την ζωη να μοιαζει με αθωα κορασιδα. Μην ξεχναμε οτι μιλαμε για τον ιδιο χωρο που ελεγε οτι ο Μπουτας θα παει στην Αθηνα για να πουλησει τους αγροτες. Και αυτο ειναι μονο η κορυφη του παγοβουνου σε ενα πολιτικο χωρο που η μονη δουλεια του στο κινημα ειναι να κανει ανοιχτη αντιδουλεια απεναντι στο κκε και να κομπρεμιαζει σε παραγοντομαζεματα μεχρι και με τσιπρικους.

    Καμια αναδημοσιευση. Ροχαλα και παρακατω.

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Προφανώς με το συγκεκριμένο κείμενο δεν διαφωνείς πουθενά. Χαίρομαι που συμφωνούμε όλοι με αυτό.

      Και όχι δεν έχεις δίκιο (κάπου σου τα είπαν ίσως λάθος) είναι από τους ελάχιστους που δεν στήριξαν την "αριστερά", από την αρχή τα Μ-Λ. Από τους ελάχιστους επίσης που την κατάγγειλαν εξ αρχής.
      Οι υπόλοιπες διαφορές μας (με τα Μ-Λ εννοώ, όχι με εσένα) υπαρκτές και δηλωμένες.

      Υ.Γ.
      Το τι θα αναδημοσιεύω και τι όχι, είναι δηλωμένο στην πολιτική του μπλογκ (http://fadomduck2.blogspot.gr/p/blog-page_30.html βλέπε σημείο 2).

      Οι αυτόκλητοι ανώνυμοι ινστρούκτορες του διαδυκτίου παρακαλούνται να ασχοληθούν με κάτι άλλο. Δεν τους ψήφισε κανείς εξάλλου για τέτοιους....

      Διαγραφή
    2. Δεν ειμαι η καθοδηγηση σου και δεν επιθυμω να γινω ακομα και αμα με ψηφιζαν γιατι εισαι τζαναμπετης. Οπως θα παρατηρησεις τους κραζω αρκετα, ασχετα με το τι κανεις εσυ.


      Κανεις δεν μου ειπε λαθος τιποτα. Εγω την εμπειρια μου απο τα φοιτητικα μου χρονια λεω που ειχαν γραμμη να καλουν αρεν, εαακ, πκσ και δεν ξερω εγω ποιον αλλο καημενο σε κοινες συναντησεις πριν τις συνελευσεις και σε μονοθεματικες πρωτοβουλιες του κωλου (aka η χαρα των αριστεροχαρουμενων) στις οποιες κομπρεμιαζαν ασυστολως και εβγαζαν πλαισια φρανκενσταιν με εαακ και αρεν. Γνωριζω οτι ακομα τα ιδια κανουν. Προσφατα επεσε στα χερια μου και ενα πλαισιο που εβγαλαν τωρα μαζι μεχρι και με συριζαιους. Και φυσικα μιλαω για τις αγωνιστικες κινησεις και το κκε(μλ).
      Αυτα και τα κλεινω εδω.

      Ο.Χ.Ε.Π.

      Διαγραφή
    3. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Υπάρχει ζωή και έξω από τα πανεπιστήμια, και είναι δύσκολη.
      Η πραγματικότητα πως τα Μ-Λ είχαν καταγγείλει εξαρχής την "αριστερά", αλλά και το ΔΨ, παραμένει.
      Και εγώ τους έχω κράξει, αλλά όταν χρειάζονταν κράξιμο. Το fadomduck2 δεν εξέδρα γηπέδου προς εκτόνωση, αλλά χώρος πολιτικού προβληματισμού.

      Χαίρομαι που κατανόησες πως δεν έχεις καθήκοντα διαδυκτιακού καθοδηγητή.
      Είναι μια αρχή για την έναρξη εποικοδομητικών διαλόγων...

      Διαγραφή
  3. Το καλυτερο βημα για να εξελιχθει η απολιτικ συνειδηση ειναι να μην καταπινει αμασητες τις ρεκλαμες. Να μην νιωθει απο δημοσιογραφικες αναλυσεις, αλλα να πηγαινει στο πρωτοτυπο. Απολιτικ λεμε τωρα. Λιγο πασοκ (υπαρχει καλυτερος καπιταλισμος) και λιγος υφερποντας εθνικοσοσιαλισμος (αν δεν υπαρχει καλυτερος καπιταλισμος εγω θα ρουφιανεψω και θα πετυχω)

    Αυτοι λοιπον που τα περιμενουν ολα ετοιμα απο ενα συστημα που σαπιζει, θα μπορουσαν να εχουν διαβασει τα λογια του Τσιπρα, το 2013, αν βεβαια δεν περιμεναν τα παντα ετοιμα και αν δεν ηταν μαθημενοι στις ρεκλαμες και τις φωτεινες επιγραφες.

    "Υπάρχει κάτι να φοβηθεί κανείς από την Αριστερά στην Ελλάδα; Με ποιο τρόπο είμαστε ριζοσπαστικοί; Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη,  θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα.

    Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δε θέλει τίποτα από αυτά. Ήμασταν πάντα, και πάντα θα παραμείνουμε, ένα ευρωπαϊκό κόμμα."

    Τσιπρας, brookings, 2013

    σαπορ τουτουρκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @σαπορ τουτουρκι:
      Η μεγάλη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μεταξύ Μάη και Ιούνη του '12. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκε τότε χάρη σε αυτήν και όχι παρά αυτήν.

      Τώρα όλοι παριστάνουν τους απατημένους συζύσγους και πέφτουν από τα σύννεφα.

      Προς γνώση...

      Διαγραφή
  4. πιο "εκτεθειμενη" στα ...καροτα κι απο τον λεβεντομαλκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      Όχι, δεν αντέχω ούτε καν να φανταστώ την Κωσταντοπούλου ...κουνελάκι

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.