Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

ΔΑΣ: Έβγαλαν γλώσσα οι άνθρωποι των εργοδοτών

Δελτίο τύπου


Η ΔΑΣ στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε στις 5-6 Μάρτη, κόντρα στις μεθοδεύσεις και τις συναλλαγές, με μέτωπο και σταθερή, αδιάλλακτη δράση απέναντι στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, όχι μόνο διατήρησε αλλά και αύξησε τις δυνάμεις της στη Διοίκηση και στους αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ (από 9 σε 11).

Σε ένα Συνέδριο-παρωδία που υπονομεύτηκε από τη στάση των άλλων δυνάμεων, οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ προσπαθούν με μια ανακοίνωση να ξεπλυθούν από τα αίσχη και τη δυσοσμία που αποπνέουν. Σε κοινό μέτωπο και βηματισμό με τις υπόλοιπες παρατάξεις, απέκλεισαν εργαζόμενους όπως την αντιπρόεδρο των καθαριστριών στη Λάρισα, απολυμένη από την εργολαβική εταιρεία καθαρισμού ΙSS, την ίδια στιγμή που νομιμοποιούσαν ότι «περνούσε απ’ έξω».. Με ευφάνταστες δικαιολογίες νομιμοποίησαν σωματεία που είχαν στις γραμμές τους, διπλοεγγεγραμμένους, από αγρότες και δημοτικούς υπάλληλους μέχρι αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.

Δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους! Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ είναι οι κατεξοχήν δυνάμεις κατασκευής και παράγωγης νόθων αντιπρόσωπων, οι καθαρές φωνές του Σκλαβενίτη, του Βερόπουλου, του Βασιλόπουλου στις γραμμές των εργαζομένων. Είναι δυνάμεις εκπαιδευμένες στις συναλλαγές, στις υπόγειες συμφωνίες, εμποτισμένοι στο ψέμα, την ίντριγκα, τη συκοφαντία, τον παραγοντισμό.

Η παράταξη του ΜΕΤΑ που ξαφνικά ανακάλυψε το μνημονιακό ρόλο της κυβέρνησης που μέχρι πρόσφατα υπεράσπιζε, μεταλλάσσεται σε οτιδήποτε χρειαστεί για να επιβιώσει ως φωνή των εργοδοτών μέσα στα σωματεία. Είναι οι δυνάμεις που μέχρι πρόσφατα καλούσαν να υπερασπιστούμε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και σε συλλαλητήρια στήριξης, οι δυνάμεις που έχουν ψηλά τις αξίες του κοινωνικού εταιρισμού και των κοινωνικών διαλόγων, αυτοί που από τη θέση της Διοίκησης υπέγραφαν μειώσεις στις κλαδικές συμβάσεις.

Είναι αυτοί που μαζί με την εργοδοσία αποτελούν ένα αδιάσπαστο μόρφωμα. Προϊστάμενοι, διευθυντικά στελέχη με θέσεις κλειδιά στα super market (διεύθυνση ανθρώπινων πόρων) που απέλυαν εργαζόμενους που τολμούσαν να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στα αμιγώς εργοδοτικά ψηφοδέλτια το προηγούμενο διάστημα, αποτελούν τη δύναμη κρούσης της παράταξης του ΜΕΤΑ.

Είναι η δύναμη που αποφασίζει εκλογές σωματείων στο σκοτάδι, αποκλείει συνεχώς τη συμμετοχή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ με κάθε τρόπο. Πραγματοποιούν εκλογές κατ’ εντολή και μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας, είναι σωματεία φαντάσματα, παραγωγής νοθείας και διαμόρφωσης πλαστών συσχετισμών, στην Ομοσπονδία, στο ΕΚΑ, στη ΓΣΕΕ.

Κανένας δε γνωρίζει ποτέ και που γίνονται συνελεύσεις, κανένας δεν έχει πάρει ποτέ μια ανακοίνωση, ένα δελτίο τύπου, δεν έχει μάθει για τις δραστηριότητες των σωματείων πχ στον Σκλαβενίτη. Η απεργία στα super market όπου έχουν την πλειοψηφία, είναι άγνωστη και απαγορευμένη λέξη. Έχουν το θράσος να βγάζουν γλώσσα αυτοί που φέρνουν τους εργαζόμενους αγκαζέ με τους προϊσταμένους τους για να ψηφίσουν μην τυχόν και τους ξεφύγει κανείς ή μολυνθεί κάποιος από τη φωνή και τις ανακοινώσεις των ταξικών δυνάμεων.

Οι πρωτεργάτες των απεργιών της φωτογραφίας, αυτοί που την ίδια στιγμή σιωπούν για τις οργανωμένες απεργοσπαστικές δυνάμεις τους, στα σουπερ μάρκετ, έχουν το θράσος να αναφέρουν χοντροκομμένα ψέματα μέσα στο Συνέδριο, πως δήθεν το ΠΑΜΕ καταψήφιζε απεργίες. Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ, οι μπροστάρηδες των απεργιών χωρίς απεργούς, απεργίες που προκηρύσσονται ξαφνικά λίγες ώρες πριν, χωρίς να το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, χωρίς να φτάνει έστω μια ανακοίνωση στους τόπους δουλειάς, έχουν το θράσος να συκοφαντούν δεκάδες εργαζόμενους που μετρούν απολύσεις και διώξεις για την πρωτοπόρα συνδικαλιστική δράση τους.

Ας αναρωτηθεί ο κάθε εργαζόμενος στο εμπόριο, στα γραφεία, στις καθαρίστριες, στις αποθήκες, που και πότε είδαν ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στο χώρο τους. Που και πότε εμφανιστήκαν μέλη της πλειοψηφίας της Διοίκησης για να τους ενημερώσουν, για να οργανώσουν τους αγώνες. Ας αναρωτηθούν οι εργαζόμενοι στα σουπερ μάρκετ ποιοι είναι αυτοί που δήθεν τους εκπροσωπούν. Γνωρίζουν ότι τα διευθυντικά στελέχη των σουπερμάρκετ είναι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα;

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί, δε θα αφήσουν εργαζόμενο ανενημέρωτο που δε θα μάθει, για τις συκοφαντίες τους, για τον βρώμικο ρόλο τους. Με μεγαλύτερο πείσμα, σε κάθε Νομό, σε κάθε εργασιακό χώρο, θα μπουν στη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των εργαζομένων, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων, για να πετάξουμε εκτός των γραμμών μας, τους ανθρώπους της εργοδοσίας που έχουν κατσικωθεί στις πλάτες μας.

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για συνδικάτα μαζικά, αγωνιστικά, ταξικά που θα βρίσκονται στα χέρια των εργαζομένων, για να αποφασίζουν οι εργάτες για τη ζωή τους και όχι οι εντεταλμένοι των εργοδοτών.

4 σχόλια:

 1. Και στην Λευκαδα μεγαλα τα κατορθωματα τους.ΜΕΤΑ ανταρσυα Μανιαδακηδες ολοι μαζι να συκοφαντησουνε και να σπιλωσουνε το ΠΑΜΕ που ειναι καρφι στο ματι των Καπιταλιστων και των ρουφιανων τους. Και ολα αυτα για την ενοτητα της αριστερας Βεβαιως βεβαιως Αραβανής και σια....ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γράφτηκε και αυτό το διαμάντι σήμερα.http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23713:mnim-xrisis&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  Δεν θέλω να πω κάτι για τον τρόπο άμυνας σε αυτού του τύπου τα άρθρα γιατί θα κατηγορηθώ ως χουλιγκάνος οπαδός.Πόσα όρια να έχει αυτή η υπομονή?
  Θάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Θάνος:
   Μόνο για γέλια αυτά...

   Διαγραφή
  2. Ολα αυτα ειναι το καλυτερο σημαδι οτι ειμαστε στον σωστο δρομο.Αν σταματησουνε θα πρεπει να ψαξουμε τι λαθος καναμε.Ειναι η πυξιδα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.