Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο Καρατζαφύρερ για τον "ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς"

Κινήσεις για νέο κόμμα στο πλάι της ΝΔ


Επιταχύνονται οι διεργασίες στα δεξιά της ΝΔ για δημιουργία εκεί νέου κομματικού φορέα. Η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, την Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη, έδωσε μια πρώτη γεύση, καθώς εμφανίστηκαν εκεί ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκος, ο Π. Ψωμιάδης, η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Στ. Ξουλίδου κ.ά.

Ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας χτες στο «Βήμα fm», μίλησε για σύσταση ενός «ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς», με κόμματα και κινήσεις ως συνιστώσες, με κατοχυρωμένη την αυτοτέλειά τους. «Ολοι μαζί, χώρια οι χαζοί» επέμεινε, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος, κάνοντας σαφές ότι βλέπει και εκλογές μέσα στο 2016.

Επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών με διάφορους παράγοντες του χώρου κι ότι τον «πλέι - μέικερ», όπως είπε, σε αυτή τη διαδικασία τον κάνει ο Τ. Μπαλτάκος. Δίνοντας, ίσως, ένα προφίλ του φορέα που πάνε να στήσουν, ο ίδιος δήλωσε «έντονα ευρωσκεπτικιστής», υπενθυμίζοντας ότι ως ευρωβουλευτής ήταν στην ίδια ευρω-ομάδα με τον Βρετανό Ν. Φάρατζ κι ότι στοχεύουν και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.
Ο δε Μπαλτάκος έλεγε χτες ότι προχωρούν οι διαδικασίες για ένα «αμιγώς δεξιό», «ντεγκολικό κόμμα», «τύπου Σαρκοζί», λέγοντας ότι η ΝΔ δεν καλύπτει πια αυτό το χώρο.

Ηδη έχουν αρχίσει να διαρρέουν και πιθανά ονόματα αυτού του νέου φορέα, όπως το «ΕΘΝ.Ο.Σ.», από το «Εθνικός Ορθόδοξος Συναγερμός», ή και «Συνασπισμός». Η δε δημιουργία του τοποθετείται προς τα τέλη Μάρτη - αρχές Απρίλη και οπωσδήποτε πριν το συνέδριο της ΝΔ, που είναι προγραμματισμένο στα τέλη Απρίλη.
Η πρόταση του blog για το logo του νέου κόμματος...
Πρόεδρος του νέου κόμματος θα είναι ο Γ. Καρατζαφέρης, με ρόλο γγ να ανατίθεται στον Τ. Μπαλτάκο, ενώ θα εμφανιστούν με έντονη αντιμνημονιακή και ευρωσκεπτικιστική ρητορεία. Λένε ότι προσπαθούν να συστρατεύσουν στελέχη όπως ο Ν. Νικολόπουλος, ο Β. Καπερνάρος, ο Β. Πολύδωρας, ο Χρ. Ζώης, ακόμα κι ο πρόσφατα διαγραφείς από τη ΝΔ Φ. Κρανιδιώτης, ο οποίος μετά τη διαγραφή του έγραφε ότι «ποτέ δεν υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη για ένα αληθινά συντηρητικό κόμμα, μια εθνική φιλελεύθερη Δεξιά».

ΝΔ: Καλύπτουμε όλο το χώρο...

Σημειωτέον, οι ζυμώσεις και οι υπολογισμοί για τη «βιωσιμότητα» και το μέλλον ενός τέτοιου φορέα είχαν ξεκινήσει ήδη από το Νοέμβρη, οπότε ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι εσωκομματικές διαδικασίες στη ΝΔ για την εκλογή νέου προέδρου. Οπως λεγόταν ήδη από τότε, ένα τέτοιο κόμμα, ανάμεσα στη ΝΔ και στη Χρυσή Αυγή, εν είδη «σοβαρής ακροδεξιάς» τύπου Λεπέν, μπορεί να πάρει 4 - 8%.

Αλλωστε, η εμφάνιση της ΝΔ υπό τη νέα ηγεσία της, λένε ότι εξελίσσεται σε ένα «κεντρώο» κόμμα και αφήνει χώρο προς στα δεξιά της που θέλουν να καλύψουν με το δικό τους φορέα. Ωστόσο, υπάρχουν και εκτιμήσεις ότι η εμφάνιση ακριβώς ενός τέτοιου κόμματος έρχεται «κουτί» στον Κυρ. Μητσοτάκη, στην προσπάθειά του να εμφανίσει το κόμμα του ως «υπεύθυνη» και «μετριοπαθή» δύναμη, να απευθυνθεί σε ευρύτερα ακροατήρια, που π.χ. ψήφιζαν παλαιότερα το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ ή ψήφιζαν ΝΔ αλλά απομακρύνθηκαν επί ηγεσίας Αντ. Σαμαρά, κρίνοντας ότι μπάταρε το κόμμα πολύ προς τα δεξιά, ακόμα - ακόμα να εξαϋλώσει το Ποτάμι, να αποσπάσει το μεγαλύτερο κομμάτι από τους λεγόμενους αναποφάσιστους κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της ΝΔ σχολιάζουν ότι «δεν μας αφορούν τα όσα λέγονται και γίνονται, η ΝΔ καλύπτει όλο το χώρο από τη δεξιά έως το μεταρρυθμιστικό κέντρο». Οσοι απεργάζονται σχέδια περί νέου κόμματος στα δεξιά τους, να προσχωρήσουν απευθείας στην «άκρα δεξιά», λένε.

Συνάντηση ΣΕΒ με Κυρ. Μητσοτάκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΒ, χτες, ο πρόεδρός του, Θ. Φέσσας, και η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου είχαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία του ΣΕΒ. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι προτάσεις του ΣΕΒ για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.
Πηγή: Ριζοσπάστης

12 σχόλια:

  1. Έτσι για να έχουμε ποικιλία στα μαντριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ εύστοχη η πρόταση από μέρους του blog για το έμβλημα!
    Πάντως, εκτιμώ πως το "νέο" εγχείρημα δε θα επιτύχει σοβαρή επιρροή. Με τις δυνάμεις της ΝΔ σε σχετική άνοδο και την παγιοποίηση του φασιστικού εκτρώματος στον αστικό κοινοβουλευτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι επειδη δεν μπορουνε να χρησιμοποιησουνε την Χρυσή αυγή με την μορφή που έχει στο Αστικό πολιτικό παιχνίδι για στήριξει κυβερνήσεων φτιάχνουνε το καινούργιο κόμμα με Εθνικιστικά χαραχτηριστικά ωστε μεσα εκει να χωρέσουνε η Ανελ και η χρυσαυγιτές.Πιστεύω οτι θα είναι στο Κοινοβούλιο. Αλλωστε ο Συριζα με τον καινούργιο εκλογικό νόμο που λεει οτι θα φέρει με όριο 2% μαζί με τον Λαφαζανη θα βοηθήση και αυτούς. Το ενα χερι πλένει το αλλο και τα δυο τον Καπιταλισμό που τους γέννησε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Η δική μου εντύπωση είναι πως έχουμε φύγει από την περίοδο της πλήρους διάλυσης του πολιτικού σκηνικού και έχουμε μπει σε μια φάση σχετικής σταθεροποίησης.
      Ειδικά με την ΝΔ αντιπολίτευση, δεν βλέπω να μπορεί να περπατήσει κάποιο άλλο δεξιό σχήμα, ενώ ΑΝΕΛ και ΧΑ έχουν μια πολύ "σκληρή" κοινωνική βάση, για να διαλυθούν στην παρούσα φάση.

      Οπότε δεν το βλέπω να τσουλάει το ψοφίμι. Για ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς θα το ξεκινήσουν, για ΛΑΕΝ της δεξιάς το βλέπω να καταλήγει αύτανδρο, το εγχείρημα.

      Διαγραφή
    3. H Ν.Δ με τον Μητσοτακη στον χωρο του Κεντρου θελουνε να καλυψουνε τον χωρο δεξιοτερα με κουστουμι το Εθνικισμο που τα καλυπτει ολα. Με 2% οριο εισοδου στο Κοινοβουλιο ειναι ολοι μεσα Για την σχετικη σταθεροποιηση του πολιτικου σκηνικου συμφωνουμε. Την καλημερα μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Ο σ.Παναγιώτης έκανε μία πολύ σωστή επισήμανση όσον αφορά τις στοχεύσεις. Πάντως, και εγω δε νομίζω ότι διαθέτουν σοβαρές πιθανότητες "μακροημέρευσης".

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν είναι τόσο εύκολο αυτό που λες. Με τους εκλογικούς νόμους να έχουν αλλάξει καμμιά 20αριά φορές, το όριο του 3% παραμένει ακλόνητο.
      Ποιός θα ψηφίσει εκλογικό νόμο που θα βάζει στην βουλή καθαρά τούρκικο κόμμα από την μειονότητα;
      Δεν περνάνε έτσι εύκολα αυτά...

      Διαγραφή
    6. Αυτο που λες εχει βαση. Εγω ακουσα τον Κουτσουμπα οτι ο Τσιπρας του ειπε για μειωση του μπονους και για 2%. Αν τους βολεύει θα το κανουνε. Τα υπόλοιπα εθνικιστικα ειναι για το Ποπολο. Εδω ηρθανε Τουρκοι αστυνομικοι στα νησια.... ΠΑΝΑ

      Διαγραφή
    7. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Ο Τσίπρας το είπε, αλλά πόσο σοβαρά μπορεί να πάρει κανείς αυτά που λέει ο Τσίπρας;
      Όσο για τα "εθνικιστικά", δεν νομίζω να νομιμοποιήσει η ελληνική Α.Τ. άλλη επιρροή εντός του δικού της κοινοβούλιου. Δεν είναι τόσο απλό όσο το βλέπεις νομίζω, ούτε και το συγκεκριμένο είναι απλά θέμα του τι "βολεύει" και τι όχι, στην παρούσα φάση.
      Για να δώσω ένα παράδειγμα, στην συγκεκριμένη φάση θα έλυνε τα χέρια του ατικού πολιτικού συστήματος η απλή αναλογική, μια και θε επέτρεπε ένα σορό συνδιασμούς για σχηματισμό κυβέρνησης (ακόμη και από το δεύτερο κόμμα).
      -Τους βλέπεις να το σκέφτονται καν;

      Ούτε όλοι οι σχεδιασμοί τους είναι τόσο κοντόφθαλμοι, ούτε μπορεί η κάθε κυβέρνηση να κάνει "ό,τι την βολεύει" σε τόσο σημαντικά ζητήματα.

      Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.

      Διαγραφή
    8. Σωστα το βλεπεις δεν θα διαφωνησουμε σε αυτο. Ο Σχεδιασμος που κανει η Αστικη τάξη παντα βλεπει πολυ μακρια σε ολη την ιστορια της.Ποτε δεν κανει το Πολιτικό προσωπικο οτι θελει. Εντολες εκτελουνε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. ποιο πετυχημενη η φωτο του καρατζαΦυρερ !
    Το διαολο για μικροφωνο τι παιχνιδια κανει ε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.