Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Το Γερμανικό ΚΚ εγκαταλείπει την "ευρωπαϊκή αριστερά"

Το γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (DKP) αποφάσισε να το τερματίσει το καθεστώς του παρατηρητή που είχε στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ).
___________
ICP, 1 Μάρ 2016

Σύμφωνα με το νέο portal
Sol, το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (DKP) δήλωσε ότι έχει τελειώσει με το καθεστώς του παρατηρητή στο πλαίσιο της Ομάδας των Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), με απόφαση του 21ου Συνεδρίου του DKP.

Ο λόγος του τερματισμού του καθεστώτος παρατηρητή λέγεται ότι είναι η έγκριση του συστήματος της ΕΕ, το οποίο οι κομμουνιστές αγωνίζονται να ξεπεράσουν. Το ΚΕΑ αποδείχτηκε επίσης πως είχε μεγάλη ευθύνη
στο παρελθόν για τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε "χώρες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα", όπως αναφέρει η απόφαση.

«Η ΕΕ υπήρξε πάντα από την ίδρυση της, μια ιμπεριαλιστική οντότητα. Σήμερα οι ηγέτιδες της ιμπεριαλιστικές χώρες, χρησιμοποιούν την ΕΕ στον ανταγωνισμό τους με τις ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτή η Ένωση διαδραματίζει και σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ηγεμονίας τους στην Ευρώπη και την εξασφάλιση της εκμετάλλευσης των χωρών της περιφέρειας."

δήλωσε ο ηγέτης του DKP Patrik Köbele σε συνέντευξή του στην Die Welt.

Το DKP είχε προσχωρήσει στο ΚΕΑ ως παρατηρητής με απόφαση της ΚΕ του, του 2005. Στο τελευταίο συνέδριό του, τον περασμένο Νοέμβριο ο Patrik Köbele και η υπό την ηγεσία του ΚΕεξελέγησαν κατά πλειοψηφία.

 (Δείτε το σύνδεσμο για την ιστορία από το ICP)
__________
Βλέπε ακόμη:

6 σχόλια:

  1. Ενθαρρυντική και απολύτως ορθή απόφαση.

    * Απλώς, μία παρατήρηση. Ο διαδικτυακός ιστότοπος "Sol" ανήκει στην ομώνυμη τουρκική εφημερίδα "Sol" η οποία πρόσκειται και εκφράζει θέσεις του ΚΚ, Τουρκία. Το αυτό ισχύει και για τον διαδικτυακό ιστότοπο "ICP".

    K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Παναγιώτης Μπαλτσαβιάς:
    Για ποιό ΚΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Παναγιώτης Μπαλτσαβιάς:
    ΟΚ, τώρα κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ναι, καταπληκτικά νέα. Το dkp ανακάλυψε με μια μικρή καθυστέρηση 10 ετών ότι η ΚΕΑ δεν είναι όσο αριστερή όσο... νόμιζαν. Συγχαρητήρια επίσης για την ανακάλυψή τους ότι η εε είναι ιμπεριαλιστική οντότητα. Υπομονή καμιά 50αριά χρονάκια ακόμα μέχρι να ανακαλύψουν και τον κομμουνισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Rednist:
      Δεν καταλαβαίνω προς τι η ειρωνία.
      Γύρω-τριγύρω όλοι μιλάνε για "ευρώπη των λαών" και τα συμπαραμαρτούντα, ενώ η λέξη "ιμπεριαλισμός" είναι ήδη ταμπού.
      Το γεγονός δε πως τοποθετούν την χώρα τους ανάμεσα στους εκμεταλλευτές άλλων χωρών, δείχνει πολλά πράγματα για το πόσο καθαρά βλέπουν.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.