Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Η ΓΓ Ισότητας των Φύλων και η 8η Μάρτη

Της Κάλι Καρά

Χρειάζεται πολύ «αριστερό θράσος» μέσα στη φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση των γυναικών της λαϊκής οικογένειας, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) της κυβέρνησης του 3ου μνημονίου στο μήνυμά της για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας να επαίρεται ότι «παραμένει στις επάλξεις και αναπτύσσει συνεχή και σταθερή δράση… για τη διασφάλιση των ήδη κεκτημένων δικαιωμάτων αλλά και την περαιτέρω βελτίωση των δεδομένων για την έμφυλη ισότητα στη χώρα μας» . Όταν δεν βγήκε άχνα από αυτό τον κυβερνητικό θεσμό, όχι μόνο για όλα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά ούτε για τον αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα που σκοπεύει να νομοθετήσει η κυβέρνησή της και έχει ξεσηκώσει τη λαϊκή αγανάκτηση στην πόλη και στην ύπαιθρο.

Χρειάζεται πολύ «αριστερό θράσος» μπροστά στην απελπισία της προσφυγιάς, των γυναικών με τα αγέννητα στην κοιλιά και τα κατατρομαγμένα και ταλαιπωρημένα μικρά πλάσματα στην αγκαλιά τους, μέσα στη βροχή, το κρύο και στις λάσπες, χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής να λέει ότι: «…Στην προσφυγική κρίση απαιτείται η καταβολή ιδιαίτερης προσπάθειας, ώστε η κοινωνία μας να διατηρήσει τα ιδεώδη της ισονομίας και της ισότητας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης…». Όταν δεν βγαίνει πάλι άχνα από αυτό τον κυβερνητικό θεσμό, για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σπέρνουν πολέμους και ευθύνονται για τη φτώχεια και την προσφυγιά. Τσιμουδιά για την πρόσκληση της κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ για να ανακόψει τάχα τις προσφυγικές ροές στο Αιγαίο, που το κατάντησαν νεκροταφείο γυναικών και παιδιών.

Σε άλλο μήνυμα της ΓΓΙΦ για την 8 Μάρτη γίνεται λόγος «για την ανάγκη να ακουστεί η γυναικεία φωνή στις δύσκολες ώρες που διανύουμε…..».
Η γυναικεία φωνή θα ακουστεί πολύ δυνατά στα Προπύλαια στις 8 του Μάρτη από τις γυναίκες που βιώνουν στο πετσί τους την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τις άνεργες, τις απλήρωτες και τις μερικά απασχολούμενες, τις συνταξιούχες των 400 ευρώ, τις νέες που αναγκάζονται να ξεχάσουν τη δημιουργία οικογένειας και τη μητρότητα, τις μανάδες που στέλνουν τα παιδιά τους νηστικά στο σχολείο, τις εγκυμονούσες που καλούνται να γεννήσουν στο σπίτι για να πάρουν το επίδομα τοκετού που τους το αφαίρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η «αριστερή» κυβέρνηση, τις γυναίκες του μικρομάγαζου. Είναι οι φωνές που δεν ακούγονται μόνο μία φορά το χρόνο. Ακούγονται πολύ συχνά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ απ΄ άκρη σε άκρη της χώρας μας.

Η φωνή της ΓΓΙΦ δεν θα ακουστεί για τα δικαιώματα των γυναικών. Θα ακουστεί μόνο σε ότι έχει να κάνει με τη στήριξη των βάρβαρων ευρωεπιλογών της συγκυβέρνησης και για τις επεξεργασίες που θα ενσωματώνουν την αγανάκτηση των γυναικών, για να επικρατεί «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, στα νοσοκομεία και στις σχολές απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα!

Τι να την κάνεις την ισοτιμία των γυναικών, όταν υπάρχει η ΓΓΙΦ που αγωνίζεται με τόσο… πάθος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έμφυλη ισότητα! Τα υπόλοιπα στα Προπύλαια την Τρίτη 8 Μάρτη. 
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.