Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Κατήγγειλε την υποκρισία των ευρωκομμάτων για το Προσφυγικό (+VIDEO)

Την υποκρισία της κυβέρνησης και των ευρωκομμάτων για τους πρόσφυγες, την ώρα που στηρίζουν -ένθερμα μάλιστα- την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που εξαπολύουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και προκαλούν τα κύματα των προσφύγων, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ εξαρχής είχε επισημάνει τον κίνδυνο του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ που ακολουθούσαν πιστά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε στη χθεσινή παρέμβαση του Π. Καμμένου προς το ΝΑΤΟ ώστε να κατέβει άμεσα στο Αιγαίο, διευκρινίζοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν κατεβαίνει στο Αιγαίο κυρίως για τους πρόσφυγες, αλλά για να στηρίξει την Τουρκία στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ να μεταβούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις χώρες προορισμού τους, απευθείας από τις χώρες που είναι συγκεντρωμένοι, δηλαδή από Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανο με μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση το χαρακτήρισε μνημείο πλήρους στήριξης του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και του πυρήνα του που λέγεται κράτος, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η οργανωμένη ταξική κυριαρχία.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο προωθεί την αντιδραστική αναδιοργάνωση του αστικού κράτους στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πρόκειται για εκσυγχρονισμό του κράτους με στόχο να το προσαρμόσει στις σημερινές συνθήκες, στις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι του λαού και γι' αυτό θα γίνει πιο ταξικό και αυταρχικό, επισήμανε ο κομμουνιστής βουλευτής, καταλήγοντας πως φιλολαϊκό κράτος με τα μονοπώλια στην εξουσία δεν μπορεί κι ούτε πρόκειται να υπάρξει εάν δεν περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού.

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.