Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

-Παιδιά, τι γίνεται με μέγαρο;

Στο Δημόσιο περνά το Μέγαρο Μουσικής με τροπολογία Τσακαλώτου

Με τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη το μεσημέρι το Μέγαρο Μουσικής περνά στα χέρια του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις το Ελληνικό Δημόσιο θα ελέγχει την πλειοψηφία του ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και παράλληλα αποκτά το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων, παλαιών και νεότερων.

Ωστόσο, στο Ελληνικό Δημόσιο περνούν οι υποχρεώσεις του Μεγάρου Μουσικής και σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση το κράτος καλείται να πληρώσει 14,3 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων λειτουργικών υποχρεώσεων του Μεγάρου ενώ παραιτείται από την διεκδίκηση των 43,41 εκατ. ευρώ από τα δάνεια που έχει λάβει τα προηγούμενα έτη.

Τέλος, το Δημόσιο αναλαμβάνει το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων του Μεγάρου το οποίο απαλλάσσεται «από κάθε φύσεως φόρους, τέλη, εισφορές και δικαιώματα ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου, για πράξεις που σχετίζονται με την ανάληψη των ανωτέρω δανειακών του υποχρεώσεων» από το ελληνικό Δημόσιο.
Πηγή: press publica
-Μόνο εμένα μου μοιάζει σκαδαλάρα η συγκεκριμένη "κρατικοποίηση";

3 σχόλια:

  1. Ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ. Κρατικοποιούσε μια προβληματική, την εξυγίαινε (κόστος στους εργαζομένους) και την ξαναπουλούσε (μαζί με ΝΔ) για ένα κομμάτι ψωμί. (Και) εκεί πήγαν τα δάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Neophyte_commie:
      ΠΑΣΟΚΙΑ από τα 80's 100%.
      Αλλά σήμερα με τα πάντα να ιδιωτικοιποιούνται, το σκάνδαλο (γιατί περί τέτοιου πρόκειται) βγάζει μάτι.

      Διαγραφή
  2. Πρόκειται για Οργανισμό του Δημοσίου [Πόροι του ΟΜΜΑ από τους οποίους καλύπτονται τα έξοδα λειτουργίας του είναι μεταξύ άλλων ετήσια επιχορήγηση από τον Υπουργό Πολιτισμού (άρθ. 6 της κυρούμενης σύμβασης).
    Ο ΟΜΜΑ χρηματοδοτείται στο πλαίσιο των ως άνω με κοινοτικούς πόρους, αλλά και με δανεισμό τον οποίο εγγυάται το Ελληνικό Δημόσιο. βλέπε: http://www.nomika-nea.gr/post/?id=843] που αποτέλεσε μοντέλο και για "άλλους" φίλους του θεάτρου ή/και της όπερας [μετατροπή Εθνικού Θεάτρου, Λυρικής Σκηνής, Κρατικού Βορείου Ελλάδος σε ΝΠΙΔ κατά το 1994-1995. βλέπε: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3686592&textCriteriaClause=%2B%28%2B%22%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F+%CE%98%CE%95%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%9F%22+%29]

    Καραμπινάτη ιδιωτικοποίηση του κέρδους και κοινωνικοποίηση της χασούρας.
    Υπάρχουν κι άλλοι "φίλοι", μπορεί να τους ακούς αλλά δεν τους βρίσκεις.
    Για να γίνεις κι εσύ "φίλος" προαπαιτείται να σε βρουν οι "φίλοι" κι όχι εσύ να τους βρεις.

    graf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.