Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΜΕ: Καλεί σε συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα

Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια. Κάλεσμα στην εργατική τάξη «να συμπαραταχθεί με όλες τις δυνάμεις της δίπλα στους αγρότες και να βουλιάξουμε την Αθήνα». 48ωρη γενική απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το Ασφαλιστικό στη Βουλή

Συλλαλητήριο το Σάββατο 13 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, διοργανώνει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγωνιζόμενους αγρότες απ' όλη τη χώρα, που εκείνη τη μέρα θα βρίσκονται και θα διαδηλώνουν για δεύτερη μέρα στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα, μετά από συνεδρίαση το περασμένο Σάββατο, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί Ομοσπονδίες, συνδικάτα και φορείς του κινήματος να συζητήσουν και να αποφασίσουν την κήρυξη 48ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας, αν η κυβέρνηση, παρά τη γενική κατακραυγή, δεν αποσύρει το σχέδιο - λαιμητόμο για την Ασφάλιση και το φέρει για ψήφιση στη Βουλή.

Για την καλύτερη προετοιμασία και κλιμάκωση της πάλης, οκτώ Ομοσπονδίες καλούν σε πλατιά σύσκεψη μεθαύριο Πέμπτη.
***
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα για το συλλαλητήριο του Σαββάτου, το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Ολοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, Σάββατο 13 Φλεβάρη, 11 π.μ., στην Ομόνοια.
Να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό!
Να μην περάσει η εξαθλίωση, η ανέχεια, η νέα σφαγή στη ζωή μας!
Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε!
Να δυναμώσει σε κάθε χώρο η αλληλεγγύη!
"...με τρακτέρ απ' το χωριό
για την πόλη μια και δυο..."
Οι αγρότες των αγωνιστικών μπλόκων σε όλη τη χώρα αποφάσισαν, μέσα από τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες και το συντονιστικό όργανό τους, να διαδηλώσουν στην Αθήνα ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό!

Δε θα είναι μόνοι τους!

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας, που έχει πληρώσει με αμέτρητες θυσίες τις συνέπειες της κρίσης τα τελευταία χρόνια, που βρίσκεται στο στόχαστρο του νέου Ασφαλιστικού, να συμπαραταχθεί με όλες τις δυνάμεις της δίπλα στους αγρότες και να βουλιάξουμε την Αθήνα!
Μπλόκο στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ!

Να μην περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι έχουμε καθήκον και ευθύνη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους αγρότες, με τους ελευθεροεπαγγελματίες, με όποιον πλήττεται και βασανίζεται από την πολιτική που μας πτωχεύει και γεμίζει τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων.

Ενιαία, συντονισμένα, αγωνιστικά, ταξικά!

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών! Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλει τους εργάτες και τους αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συμβολικές συντάξεις, με ελάχιστες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, επαγγελματικής προστασίας. Είναι η ίδια πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά, που έχει στην ανέχεια τους εργαζόμενους με μισθούς των 300 και 400 ευρώ, που στέλνει στην ανεργία τους νέους, που βάζει λουκέτα στους ελευθεροεπαγγελματίες.

Ο αγώνας των αγροτών είναι μια σκληρή αναμέτρηση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Ενάντια στη συνεχή φοροληστεία που θερίζει τους φτωχούς αγρότες και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα.

Η κυβερνητική πρόταση δε διορθώνεται!

Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δε βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!


Οσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης!

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, να στηρίξουν τον κοινό αγώνα των εργατών - αγροτών, να αχρηστεύσουμε από κοινού την κυβερνητική προπαγάνδα των κατασκευασμένων στοιχείων, των τρικ, των ψεύτικων ελπίδων, της συκοφάντησης των αγώνων και των μορφών πάλης που μέσα από τις συνελεύσεις και τις μαζικές διαδικασίες επιλέγουμε!

Να νιώθουν την ανάσα μας παντού!



Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα, οι πλημμυρισμένοι από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι φανέρωσαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.
Η πρόσφατη απεργία αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού: Τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Η επιτυχία της γενικής απεργίας έδειξε το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότηση και το δυνάμωμά της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, τη μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί πιο μαχητικά, πιο ορμητικά στον αγώνα, με πιο ανεβασμένες μορφές!
Να προσπεράσουμε τις ηγεσίες στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στη ΓΕΣΕΒΕ, στην ΠΑΣΕΓΕΣ, στη ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας, συκοφαντώντας την αξία συμμετοχής στα σωματεία και τους συλλόγους, της συλλογικής αγωνιστικής δράσης. Είναι φορείς ενσωμάτωσης στην προπαγάνδα της ΕΕ, συνεχές εμπόδιο στην οργάνωση, βάζουν φρένο στην ενημέρωση των εργαζομένων, των αγροτών!

Αρκετά πληρώσαμε! Αρκετά ματώσαμε!
Να πληρώσει τώρα το κεφάλαιο και το κράτος του!

Η εργατική και αγροτική οικογένεια, κάθε λαϊκή οικογένεια έχει πληρώσει ακριβά έως σήμερα για τη διάσωση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Να μην επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον αγώνα μας!

Ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία, στις σωματειακές και απεργιακές επιτροπές, η συμμετοχή και η συμβολή όλων των εργαζομένων στην υλοποίηση των αποφάσεων ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, αποτελούν την ισχυρή, αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό κουρελόχαρτο!

Εχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!


Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Γι' αυτό δεν πρέπει να κάνουμε εκατοστό πίσω από το σύνθημα "να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος", να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την Κοινωνική Ασφάλιση.

Εχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τείχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δε θα αναχαιτιστεί! Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό, παρά τη γενική κατακραυγή, απαντάμε με 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία! Να νεκρώσει όλη η χώρα!».
Πηγή: Ριζοσπάστης

4 σχόλια:

  1. Ειναι πολυ σημαντικο το Σαββατο να βγει οσο γινεται περισσοτερος κοσμος στους δρομους.Η Καθοδος των αγροτων ειναι πολυ σημαντικη.Θα πρεπει να εκφραστει στους δρομους η Λαικη Συμμαχια που θα εχει θετικα αποτελεσματα στον αγωνα μας ανεξαρτητα τη θα γινει στο Αστικο κοινοβουλιο. Να τραβηξουμε καινουργιες δυναμεις στον αγωνα και τις ποιο πρωτοπορες για δυναμωμα των γραμμων του ΚΚΕ.Συνεχες ξεβρακωμα του Οπορτουνισμου και του νεου αναχωματος που ετοιμαζουνε τα Ναυαγια ΛΑΕ ανταρσυα Αλαβανος και οι Μανιαδακηδες Πετροπουλος Αραβανης Καλαματιανός και σια να αποκαλυπτουμε οτι δεν εκπροσωπουνε τον λαο. Αλλα τμηματα της Αστικης Ταξης με συμφεροντα στον Εθνικο Καπιταλισμό. Αισιοδοξια δυναμη και ψηλά το κεφαλι Συντροφοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αυτό που είπες. Να εκφραστεί η λαΪκή συμμαχία στον δρόμο!
      Ίσως να έχουμε την ευκαιρία για μια σημαντική νίκη μετά από πολλά χρόνια.
      Ας την αρπάξουμε από τα μαλλιά!

      Διαγραφή
    2. Σωστος απο τα μαλλια. Μαζι βεβαια και με ολα τα αλλα που ειπα και ειναι πολυ σπουδαια. ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΟΒΕΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Είναι γεγονός ότι αντικειμενικά δημιουργούνται οι προυποθέσεις, να ανατραπεί αυτό το κλίμα ηττοπάθειας και μοιρολατρίας, που είχε πλακώσει σχεδόν τα πάντα τα 2 τελευταία χρόνια. Ομως θέλει από όλους εμάς επαγρύπνηση και άμεσα και σωστά αντανακλαστικά, γιατί σίγουρα φανεροί και κρυφοί μηχανισμοί και φασιστικό παρακράτος, θα προσπαθήσουν να στρέψουν την οργή και αγωνιστική διάθεση του κόσμου σε δικά τους κανάλια. Βέβαια τώρα υπάρχει κάποια εμπειρία, όμως πρωτοβγαίνουν στον αγώνα άπειρες πολιτικές μάζες και πρέπει να ενισχύσουμε αυτό το πνεύμα συμμαχίας, που αρχίζει και δημιουργείται. Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, που δεν έπιασε ο κοινωνικός αυτοματισμός των πασοκοσυριζαίων. Καλή δύναμη στη νέα περίοδο που προδιαγράφεται μπροστά μας, γιατί πέρα από την έκβαση του αγώνα για την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, πιστεύω ότι μπαίνουμε σε νέα πολιτικά δεδομένα και πυκνώνει ακόμα πιο πολύ ο πολιτικός χρόνος.
    Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.