Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Οι εμποροϋπάλληλοι για την συμφωνία Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη

►ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

►ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

►ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,

Η ανακοίνωση της συμφωνίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ- ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τη δημιουργία νέας εταιρίας που θα περιλαμβάνει τα 33 υπερμάρκετ που ανήκουν στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, οδηγεί σε σοβαρές ανακατατάξεις στον κλάδο του εμπορίου.

Οι εργαζόμενοι της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να βρεθούν σε ετοιμότητα και δράση! Συμφωνίες όπως την παραπάνω κλείνονται και άλλες όπως αυτή με τον ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, σπάνε, με μόνα θύματα τους εργαζόμενους. ΄Ολα δείχνουν πως η εργοδοσία τις επόμενες μέρες θα εξαπολύσει ένα νέο γύρο επίθεσης. Η συμφωνία δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα μας. Οι χιλιάδες των συναδέλφων, στα εκατοντάδες καταστήματα θα συνεχίσουν να βιώνουν την αβεβαιότητα, την απειλή του κλεισίματος του καταστήματος, της απόλυσης, νέων μειώσεων στους μισθούς.

Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ και ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, όπως και άλλοι 2-3 μεγαλέμποροι, όπως ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, My Market που έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους όλη την αγορά των σουπερ μάρκετ, όλα αυτά τα χρόνια γιγαντώθηκαν, αποκόμισαν τεράστια κέρδη. Αυτές οι επιχειρήσεις που μονοπωλούν τον κλάδο επιβάλλουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τις τιμές και την ποιότητα των εμπορευμάτων, που αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης για τις λαϊκές οικογένειες, οδηγούν στον αφανισμό των φτωχών αυτοαπασχολουμένων εμπόρων.

Η γιγάντωση του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ όλα τα προηγούμενα χρόνια επετεύχθη με το ξεζούμισμα των εργαζομένων, την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας ,το ξήλωμα κατακτήσεων και δικαιωμάτων, με τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Στον κλάδο του εμπορίου υπάρχει πείρα τι σημαίνουν τέτοιου είδους συμφωνίες. Ας θυμήθουμε τι έγινε με τα ΑΤΛΑΝΤΙΚ, ΔΟΥΚΑ, ΕXTRΑ. Πόσοι συνάδελφοι μας έχασαν τη δουλειά τους, υπέστησαν σοβαρές μειώσεις στους μισθούς πριν τους αναλάβει ο "σωτήρας". Όλα αυτά ήταν μέρος της συμφωνίας.
Ανάπτυξη και κέρδη για τα μονοπώλια και για τους εργαζόμενους μισή ζωή, μισθοί πείνας και ανεργία.

Εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες στη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ
Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε δυναμικά, συλλογικά και μαζικά στην εργοδοσία της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, δεν πάει άλλο, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και καθυστέρηση. Τα κλεισίματα καταστημάτων, οι απολύσεις, η τρομοκρατία για να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα τα όποια σχέδια της εργοδοσίας είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν μπορούμε να ζούμε συνεχώς με το φόβο της απόλυσης, πότε θα έρθει η σειρά μας.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


Αυτές τις μέρες η εργοδοσία του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ κλείνει καταστήματα και προχωράει σε δεκάδες απολύσεις, ενώ σχεδιάζει και νέα μείωση 8% στους μισθούς. Ταυτόχρονα δε λέει κουβέντα τι θα απογίνει με τους 10.000 περίπου εργαζόμενους που εργάζονται στα εκατονταδες SUPER MARKET και τα express της επιχείρησης.
Είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους ο δρόμος του αγώνα, η συλλογική πάλη από κοινού με το κλαδικό τους σωματείο, τους συναδέλφους του για την υπεράσπιση της δουλειάς , για μισθούς που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μας.
Οι περίπου 13.000 εργαζόμενοι στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ είναι δύναμη. Αν αυτό συνειδητοποιηθεί είναι σίγουρο ότι η οργανωμένη πάλη τους θα αποτελέσει ισχυρό όπλο απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία.

Η ανεργία δεν είναι λύση. Δεν πρέπει να παραιτούμαστε από το δικαίωμα μας στη δουλειά.
Να σκεφτόμαστε και να περιμένουμε τι θα απογίνει με την επιχείρηση. Η εργοδοσία μπορεί να έχει διάφορα σχέδια στο μυαλό της. Ένα είναι σίγουρο όμως ότι όποιο σχέδιο και να έχει αυτό θα έχει στόχο το χτύπημα των δικαιωμάτων μας για να υπηρετείται και να αυξάνεται η κερδοφορία της.
Παλεύουμε για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα! Ο δρόμος της ανεργίας αργά η γρήγορα μας οδηγεί σε χειρότερη κατάσταση. Οι άνεργοι είναι 1,5 εκατομμύριο, ενώ οι νέες θέσεις εργασίας είναι κακοπληρωμένες και με τους χειρότερους όρους. Αν δεν εμποδίσουμε τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών ακόμα και η σύνταξη θα μετατραπεί σε άπιαστο όνειρο, αφού θα δίνεται στα 67 και θα ισοδυναμεί με επίδομα που δεν θα διασφαλίζει την επιβίωση μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Το κλαδικό σας σωματείο, ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων Αθήνας είναι στο πλευρό σας είναι το στήριγμα σας. Σας καλεί:

  • Να έρθετε σε επαφή με το κλαδικό σας σωματείο, να συζητήσετε μέσα από συλλογικές διαδικασίες σε κάθε κατάστημα και να προετοιμάσετε την αγωνιστική σας απάντηση απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας. Από κοινού μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτή την επίθεση που οδηγεί εκατοντάδες από εσάς στην ανασφάλεια, την ανεργία και την ανέχεια.
  • Να απορρίψετε λογικές διαχείρισης του προβλήματος , τη λογική του μικρότερου κακού.
  • Να είστε σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οι εξελίξεις είναι πολλές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας βρούν απροετοίμαστους.
  • Να συμμετάσχετε στο ανοιχτό Δ.Σ. που θα γίνει την Κυριακή 21/2/16, 6μ.μ. στα γραφεία του σωματείου (Αγ. Φιλοθέης 5β, Πλ. Μητροπόλεως) με θέμα :
  • «Οι εξελίξεις στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ – σχέδιο δράσης»
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.
  • Καμία μείωση μισθών.
  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
  • Η Κυβέρνηση να πάρει όλη την ευθύνη και να δεσμευτεί για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων 13.000 εργαζομένων που απασχολεί η επιχείρηση και των οικογενειών τους.

2 σχόλια:

  1. Αν αντέχει το στομάχι σου, δες πώς παρουσιάζεται η είδηση στο παρακάτω λινκ και τα σχόλια από κάτω:

    http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/marinopoylos-ergazomenoi-antidroun-sthn-synergasia-me-sklavenith.3909766.html?utm_source=Contra&utm_medium=epiloges_home&utm_campaign=24MediaWidget

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει και συνέχεια:

    http://news247.gr/eidiseis/gnomes/stamatis-zaxaros/o-prisunic-kai-oi-syndikalistes-ths-euforhs-koiladas.3911994.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.