Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Μπαρουφάκης: Νέο κόμμα με σημαία παλιές αυταπάτες

Από τα προ έτους καραγκιοζιλίκια
Με αταξικές αναφορές στη δημοκρατία, αυταπάτες περί «εκδημοκρατισμού της Ευρώπης» και θολή σκιαγράφηση αλλαγών στο μείγμα διαχείρισης με στόχο τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, ο Γ. Βαρουφάκης παρουσίασε χτες στο Βερολίνο το «μανιφέστο» του «πανευρωπαϊκού» κόμματος που ιδρύει, με την επωνυμία DiEM25 (Democracy in Europe Movement 2025 - Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025), ενόψει και της σημερινής επίσημης παρουσίασής του.

«Δυστυχώς, σήμερα, μια κοινή γραφειοκρατία κι ένα κοινό νόμισμα διαιρούν λαούς που είχαν αρχίζει να ενώνονται, παρά τις γλωσσικές και πολιτισμικές διαφορές τους. Μια ανίερη συμμαχία κοντόφθαλμων πολιτικών, οικονομικά ανίδεων "τεχνοκρατών", και "ειδικών" που αγνοούν τους βασικούς κανόνες χρηματοοικονομικής, υποκλίνονται συστηματικά στις απαιτήσεις τραπεζικών και ολιγαρχικών συμφερόντων, αποξενώνοντας τους πολίτες της Ευρώπης και προκαλώντας επικίνδυνες εξάρσεις εθνικιστικού αντι-ευρωπαϊσμού» αναφέρει το «μανιφέστο», παραθέτοντας τέσσερα στάδια, απ' την υλοποίηση των οποίων εξαρτά τη δημιουργία μιας «δημοκρατικής ΕΕ» μέχρι το 2025.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για παρεμβάσεις που σχετίζονται με την ενδοϊμπεριαλιστική διαπάλη για το μέλλον της ΕΕ και της Ευρωζώνης, «ντυμένα» ωστόσο με το μανδύα του «εκδημοκρατισμού»: Σε αυτό το πλαίσιο προτείνεται θεσμοθέτηση Συντακτικής Συνέλευσης Ευρωπαίων Αντιπροσώπων για την εκπόνηση ευρωπαϊκού συντάγματος, εφαρμογή των αποφάσεων της Συντακτικής Συνέλευσης έως το 2025, «πλήρης διαφάνεια» στη λήψη αποφάσεων, μεταξύ άλλων με ζωντανές αναμεταδόσεις των συζητήσεων στο Eurogroup και το Ecofin, ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης της Ευρωζώνης εντός των συνθηκών της ΕΕ κ.ά.

Σαν βασικές αρχές του «νέου» πανευρωπαϊκού κόμματος του Γ. Βαρουφάκη ορίζονται οι εξής, που αν και σκόπιμα νεφελώδεις, ομνύουν στην καπιταλιστική ανάπτυξη και μάλιστα σαν προϋπόθεση για την ευημερία των λαών, όταν η ζωή αποδεικνύει το αντίθετο:

Κανένα ευρωπαϊκό έθνος δεν μπορεί να είναι ελεύθερο, εφόσον παραβιάζεται η δημοκρατία ενός άλλου. Κανένα ευρωπαϊκό έθνος δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς, εάν σε ένα άλλο αρνούνται την αξιοπρέπεια. Κανένα ευρωπαϊκό έθνος δεν μπορεί να ελπίζει σε ευημερία, εάν ένα άλλο ωθείται προς την μόνιμη αφερεγγυότητα και την οικονομική ύφεση. Η ευημερία απαιτεί ανάπτυξη που να συνάδει με την ανθρώπινη ανάπτυξη και την οικολογική ισορροπία.

Ως στόχοι του κόμματος περιγράφονται διάφορα χιλιοειπωμένα και αταξικά, με πολλά απ' τα οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάρευε σε θολά νερά:
Ο εκδημοκρατισμός της ΕΕ. Ο τερματισμός της μετατροπής όλων των σχέσεων σε σχέσεις εξουσίας. Η υποβολή της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών στη βούληση ενός κυρίαρχου ευρωπαϊκού λαού και η εκ νέου πολιτικοποίηση των κανόνων που διέπουν την ενιαία αγορά...
Πηγή: Ριζοσπάστης

5 σχόλια:

  1. Τα πολλα κομματα ειναι το καμαρι του Καπιταλισμου. Πας μια κυριακη ψηφίζεις και μενεις με την εντυπωση οτι διαλεξες.....το οτι διαλεξες την τυφλα σου βεβαια ειναι αλλο θεμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και απο οτι παρακολουθω ο Μπαλτακος ετοιμαζει καινουργιο κομμα. Απο ολα εχει ο Μπαξες. Χρυση αυγη με Εθνικιστικο κουστουμακι καλοραμενο....ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να εκδημοκρατιστει η Ευρωπη! Ποια η διαφορα αυτων συνθηματων απο τα αντιστοιχα κυβερνητικα ρε σεις;

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βγάλε το Μ και σου μένει Die until 2025 για την ευημερία και ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20160209/newspapers/estia.jpg

    Και δώσε να ρέει ο αντικομουνισμός...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.