Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Τουσκ: Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία επιδεινώνουν την κατάσταση

Οι επικριτικές δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ακολουθούν εκείνες σε παρόμοιο ύφος της Άγκελα Μέρκελ, που προκάλεσαν την οργή του Κρεμλίνου
_________
Oι βομβαρδισμοί που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία με στόχο τη στήριξη της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ και των δυνάμεων που πρόσκεινται σε αυτή «επιδεινώνουν» μια κατάσταση ήδη τραγική, την οποία βιώνουν οι άμαχοι πληθυσμοί, ενώ θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των προσφύγων που θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα της Ευρώπης, κατήγγειλε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Επιτρέψτε μου να προσθέσω ένα σχόλιο σχετικά με τη Ρωσία, οι ενέργειες της οποίας στη Συρία δεν κάνουν τίποτ’ άλλο από τον επιδεινώνουν μια κατάσταση ήδη πολύ κρίσιμη» δήλωσε ο Τουσκ έπειτα από μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.

«Ως άμεση επίπτωση της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας, το αιμοδιψές καθεστώς Άσαντ κερδίζει έδαφος, η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση χάνει έδαφος και χιλιάδες επιπλέον πρόσφυγες εγκαταλείπουν την χώρα με κατεύθυνση την Τουρκία και την Ευρώπη» συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας.
Οι επικριτικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ ακολουθούν εκείνες σε παρόμοιο ύφος της Άγγελα Μέρκελ, που προκάλεσαν την οργή του Κρεμλίνου.

Οι Δυτικοί εξάλλου κατηγορούν τη Μόσχα ότι τορπίλισε τις συνομιλίες της Γενεύης με επίκεντρο τη συριακή κρίση (οι οποίες διακόπηκαν την περασμένη εβδομάδα) καθώς προσφέρουν βοήθεια στη Δαμασκό κλιμακώνοντας τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι.

Από την πλευρά της η Ρωσία διαψεύδει ότι στοχοθετεί θέσεις της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης και τονίζει ότι επιτίθεται μόνο εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως ακριβώς κάνει ο διεθνής συνασπισμός των χωρών της Δύσης και των αραβικών χωρών.
Πηγή: 247news

10 σχόλια:

  1. Για πες καμμια γνωμη για την πορεια των πραγματων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Εγώ να πω; Λέει ο Τουσκ.
      Πως η καταστροφή και του Συριακού κράτους, μάλλον αποτυγχάνει και για δεύτερη φορά.
      Σε όλα τα μέτωπα προελαύνει λέει ο Συριακός στρατός.

      Διαγραφή
  2. Καταρχην την καλημερα μου. Τα παρακολουθω τα γεγονοτα. Ευχομαι τα καλυτερα στον Συριακο λαό.Για τους συντροφους μας εκει ευχομαι οταν θα σταθεροποιηθει το Καθεστως να βρεθουνε σφαγμενοι.Τις υπολοιπες αποψεις μου τις γνωρίζεις. Σαββατο στην Ομονοια με την Λαικη Συμμαχία.Σταθμός για περισσότερα βηματα προς τον στοχο μας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθωση. Να μη βρεθουνε Σφαγμενοι οι Συντροφοι μας εκει. Σορυ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Να φανταστώ ήθελες να πεις, να "μην" βρεθούν σφαγμένοι...

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Το ξέρω Παναγιώτη, εσύ ήθελες να βρεθούν σφαγμένοι οι "οπροτυνιστές" αφού ανατραπεί το "καθεστώς" από τους τζιχαντιστές μισθοφόρους της ΕΕ και των ΕΠΑ.

      Διαγραφή
    4. Μπαγασα δεν δεχεσαι οτι εκανα λαθος.Με εχεις παρει με κακο ματι.Μη φοβασαι αυτους που ξερουμε δεν θα τους πειραξει ο Ασαντ.Για τους συντροφους μεσα στον λαο μιλαω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Η Ρωσια διαψευδει οτι χτυπα στοχους της μετριοπαθης αντιπολιτευσης. Ειναι θεμα επικοινωνιακο για να μην μπορουν να βρουν πατημα οι Αμερικανοι και η αγαπη τους για τους αντιπολιτευομενους η υποστηριζει οτι ο ISIS εχει φτασει μεχρι της μεγαλες πολεις;

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Αν υποθέσουμε πως υπάρχει κάποιος πραγματικός διαχωρισμός μεταξύ των "μετριοπαθών" τζιχαντιστών μισθοφόρων και των τζιχαντιστών μισθοφόρων του ISIS. Γιατί με τα στοιχεία που έχουμε οι διαχωριστικές γραμμές παραείναι θολές μεταξύ τους.

      Διαγραφή
    2. Σωστο και αυτο. Εδω λενε "μετριοπαθες" το αλ νουσρα.

      Ο.Χ.Ε.Π.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.