Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Δεν χαμογελούσε αρκετά...

Την απέλυσαν από το Πλαίσιο γιατί δεν χαμογελούσε πολύ


Ανακοίνωση – καταγγελία από τον Σύλλογο Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων του νομού Λάρισας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την επιχείρηση Πλαίσιο, για την απόλυση της συναδέλφισσάς μας, μετά από 8 χρόνια δουλειάς η οποία απολύθηκε με τη δικαιολογία ότι η συνάδελφος δεν χαμογελούσε πολύ!!!

Σημειώνουμε ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ, είναι η ΜΟΝΗ αλυσίδα καταστημάτων που μοιράζει εφημερίδα κάθε πρωί στους εργαζόμενούς της και την ονομάζει ενημέρωση μάχης και έχει μέσα πρωταθλήματα εργαζομένων, με πίνακες…. που εξυμνούν τους καλούς και ξεφτιλίζουν τους κακούς. Εφαρμόζουν ένα πρωτάθλημα που προωθεί τη λογική στους εργαζόμενους «ο θάνατός σου, η ζωή μου….», ενισχύει τον ανταγωνισμό μεταξύ στους συναδέλφους, το διαίρει και βασίλευε, κάτι που σε κάθε περίπτωση βολεύει την επιχείρηση, αφού οι εργαζόμενοι διασπόνται, χωρίζονται σε κόκκινες και κίτρινες κάρτες, αντί να είναι ενωμένοι απέναντι στην επιχείρηση, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Επίσης, η επιχείρηση ΠΛΑΙΣΙΟ, είναι από τις επιχειρήσεις που από το 1990 βάζει πλάτη να ανοίγουν τα καταστήματα Κυριακές, που εκμεταλλεύεται ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, που έφερε τα μηχανάκια παρακολούθησης στις αποθήκες (ακόμα και χρόνος για τουαλέτα αφαιρείται από το διάλειμμα των εργαζομένων), που έφεραν την online παρακολούθηση, που έφερε το «μυστικό πελάτη» που δίνει αναφορά για το πώς συμπεριφέρεται ο εργαζόμενος τις ώρες εργασίας και βαθμολογούν το «χαμόγελο» των εργαζομένων, που εκμεταλλεύεται ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.
Μετά και την δημοσίευση των στοιχείων για την κερδοφορία των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνεται ότι ανάμεσα στις πρώτες σε αύξηση τζίρου και πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις φιγουράρει και η PLAISIO COMPUTERS. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι παρά την κρίση, βασικές και μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών, ανάμεσά τους και η εν λόγω επιχείρηση, συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να συσσωρεύουν κέρδη.

Αυτή η επιχείρηση λοιπόν, η οποία διαφημίζει διαρκώς πόσο ελκυστική είναι μία καριέρα στο ΠΛΑΙΣΙΟ για τους νέους, απέλυσε τη νεαρή συναδέλφισσα, μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, πετόντας την στην ανεργία, η οποία καλείται τώρα να παλέψει για να συντηρήσει το τρίχρονο παιδί της. Δεν είναι τυχαίο που το ΠΛΑΙΣΙΟ είναι από τις ελάχιστες εταιρίες στην Ελλάδα, που ζητά υπαλλήλους σταθερά, κάθε μήνα, τα τελευταία 10 χρόνια, θεωρώντας τους εργαζόμενους αναλώσιμους, χωρίς να λογαριάζει τις ανάγκες.

Διεκδικούμε την ακύρωση της απόλυσης της συναδέλφισσας και καταγγέλουμε την στάση της επιχείρησης, η οποία δεν πρεσέρχεται, ως οφείλει, στην επιθεώρηση εργασίας. Έχει αναβάλει ήδη 2 φορές την συνάντηση. Στις 3 Μαρτίου έχει οριστεί η τρίτη εξ αναβολής συνάντηση, ενώ η συναδέλφισσα απολύθηκε αρχές Ιανουαρίου. Δεν ξέρουμε που απαοσκοπεί αυτή η τακτική της εταιρείας, να αρνείται να συζητήσει, σε κάθε περίπτωση όμως δεν παραιτούμαστε από την διεκδίκηση του διακαιώματος της νεαρής μητέρας στην εργασία της. Θα μας βρούν μπροστά τους. Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε την συναδέλφισσά μας μέχρι το τέλος.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ
Πηγή: pressalarissa.gr

1 σχόλιο:

  1. O Γεράρδος, ιδιοκτήτης του "ΠΛΑΙΣΙΟ", ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα σαν φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, νομίζω πολιτικός μηχανικός. Τότε ('68-'69) υπήρχε μέσα στο Πολυτεχνείο (Πατησίων) ένα πρατήριο ειδών γραφικής/χαρτικών, για τις τρέχουσες ανάγκες των φοιτητών, που ανήκε στο Ιδρυμα (ΕΜΠ) και εκμισθωνόταν κάθε χρόνο σε κάποιον υπεργολάβο, μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό. Ο Γεράρδος, χουντικός με διασυνδέσεις, κατάφερε και παραβίασε το απόρρητο του διαγωνισμού, έμαθε δηλαδή την προσφορά του ανταγωνιστή του, (λεγόταν, από όσο θυμάμαι, Πάλλης, δεν ξέρω αν είχε συγγενική σχέση με το γνωστό βιβλιοπωλείο της Ερμού) και έτσι έδωσε μικρότερη προσφορά και πήρε την εργολαβία. Από τότε εγκαταστάθηκε στο ΕΜΠ σαν επιχειρηματίας, και σιγά-σιγά ανεξαρτητοποιήθηκε από αυτό και μεγάλωσε την επιχείρησή του με μέσα και μεθόδους, που δεν είναι γνωστά. Η αλήθεια είναι πως η "πρωταρχική του συσσώρευση" είχε όλα τα χαρακτηριστικά κάθε "πρωταρχικής συσσώρευσης", όπως την περιγράφει ο Μάρξ στο "ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Τόμος Πρώτος, Κεφάλαιο 24".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.