Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Κομμουνιστική νεολαία Συρίας: Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ!

Η φωτό από εδώ
Αποκλειστική συνέντευξη με τον Wessam Kahel, μέλους της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Συρίας-Bakdash.

ICP, 9, Φεβρουαρίου 2016 (μετάφραση δική μας)
____________
-Πώς θα εξετάζατε την εσωτερική δυναμική και τις θέσεις των εμπλεκομένων στη Συρία σήμερα;
WK: Θα ήθελα να δώσω κάποιες πληροφορίες από τις τελευταίες εξελίξεις. Ο συριακός στρατός έχει πρόσφατα προελάσει σε διάφορες περιοχές. Όπως γνωρίζετε, πρόκειται για μια πολύ μεγάλη χώρα. Έτσι, ο συριακός στρατός δεν μπορεί να εξαπλωσει όλες του τις δυνάμεις σε όλους τους χώρους. Η πρόοδος αυτή θα πρέπει να θεωρείται αποτέλεσμα της ρώσικης επέμβασης, για την οποία θα μιλήσουμε αργότερα.

Το Χαλέπι, για παράδειγμα, η περιοχή νότια του Χαλεπίου ελέγχεται κυρίως από το συριακό στρατό και οι αντιδραστικοί αντάρτες έχουν εκκαθαριστεί. Αυτή η ισχυρή και γρήγορη πρόοδος του συριακού στρατού υποστηρίχθηκε από τη Ρωσία. Περισσότερες από 75 θέσεις στο νότια του χαλεπίου ελέγχονται από τον συριακό στρατό τώρα. Δεν είναι η πόλη, αλλά η μεγάλη ύπαιθρος. Σε ορισμένες μικρές πόλεις, ο στρατός σάρωσε τους αντάρτες μέσα σε λίγες ώρες. Ήμασταν έκπληκτοι από αυτή την πολύ γρήγορη πρόοδο.
Επίσης, στα δυτικά του χαλεπίου, σημαντική πρόοδος έχει κατορθωθεί, κατά του Daesh αυτή τη φορά.

Στο νότο, δρουν οι κύριες τρομοκρατικές οργανώσεις, το Μέτωπο της Nusra η οποία συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, αλλά και κάποιες άλλες μικρότερες τρομοκρατικές οργανώσεις που ελέγχονται με την σειρά τους από το μέτωπο της Nusra.
Στα δυτικά του Χαλεπίου, υπήρξαν επίσης πρόοδοι προς την κατεύθυνση al Rakka, τη λεγόμενη πρωτεύουσα της Daesh.

Είμαστε όλοι πολύ έκπληκτοι για αυτήν την εξέλιξη καθώς και πολύ αισιόδοξοι.
Επίσης γύρω από τη Δαμασκό, όπου τα περισσότερα μέρη είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης. Στην ύπαιθρο και ακριβώς στα δυτικά, υπάρχει Ισλαμικό Μέτωπο, μια οργάνωση που ελέγχεται από τη Σαουδική Αραβία. Ο ηγέτης της οργάνωσης αυτής έχει σκοτωθεί σε μια επιχείρηση της Συρίας και της Ρωσίας. Το όνομά του ήταν Zahran Alloush. Αυτό σημαίνει σαφώς ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την οργάνωση αυτή, δεδομένου ότι βασίζεται μόνο σε ένα άτομο, και όχι σε μια ιδεολογία.
Στα νότια της Δαμασκού, στην Δάρα, κοντά στην Ιορδανία και το Ισραήλ, όπου υπάρχει επίσης Μπροστά από Al-Nusra, ο συριακός στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο αρκετών μεγάλων πόλεων και στρατηγικών σημείων. Αυτή είναι μια πολύ ευρεία περιοχή, αλλά ο συριακός στρατός έχει κάνει πολλές προόδους σε όλα αυτά τα μέρη.

Στη κεντρική Συρία, στη Χομς, υπήρχε μια πολύ μικρή βάση, όπου ήταν οχυρωμένοι οι στασιαστπες. Ο συριακός στρατός τους πρικύκλωσε, τους ανάγκασε εγκαταλείψουν την πόλη. Η Χομς είναι πλέον ασφαλής. Η ύπαιθρος προς το Λίβανο είναι επίσης ασφαλής.
ICP: Τι γίνεται με την Παλμίρα;
WK: Δυστυχώς, ξέρετε ότι έχει υπάρξει μια μεγάλη επίθεση από εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες αντάρτες να πάρουν αυτή την μικρή πόλη. Είναι μια πολύ σημαντική πόλη, δεδομένου ότι είναι ένας ιστορικός τόπος. Ο Συριακός στρατός έχει υποχωρήσει προκειμένου να μην γίνουν άλλες καταστροφές. Είναι ακόμα υπό τον έλεγχο της ISIS, αλλά ο συριακός στρατός βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα μακρύτερα. Δεν είναι το πιο σημαντικό μέρος για τώρα όμως, υπάρχουν πολλές μεγάλες πόλεις που ο συριακός στρατός προσπαθεί να ανακαταλάβει.
ICP: Υπήρξε οποιαδήποτε βλάβη αυτής της αρχαίας πόλης;
WK: Ναι, δυστυχώς ... Όπως γνωρίζετε, το Daesh και οι άλλες οργανώσεις δεν έχουν καμία ιδεολογία, καμία ανθρωπιά. Δεν υπάρχει λόγος να σκοτώνουν και να πολεμούν, να καταστρέφουν κάθε ιστορική κληρονομιά, αυτό το κάνουν επειδή είναι αντιδραστικές οργανώσεις με αντιδραστικές ιδέες, που θα μπορούσαν επίσης να ονομάζονται και φασιστική ιδεολογία. "Αν δεν έρθεις μαζί μας, σε σκοτώσουμε" ή "Αν ο τόπος αυτός ανήκει σε ιδεολογία σας, εγώ θα τον καταστρέψω". Αυτός είναι ο τρόπος που δρουν.
ICP: Ως κομμουνιστές που αγωνίζονται σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, πώς θα σχολιάζατε την ρωσική επέμβαση και τους ρόλους κάποιων άλλων, όπως η Χεζμπολάχ και το Ιράν, οι οποίοι λένε ότι αντιτίθενται στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό;
WK: Αναγνωρίζουμε ότι η Ρωσία είναι πλέον μια καπιταλιστική χώρα, δεν είναι ΕΣΣΔ πια. Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι ο πραγματικός εχθρός είναι τώρα ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ, ενάντια στον οποίο πρέπει να αγωνιστούμε επί του παρόντος. Θεωρούμε ότι την Ρωσική παρέμβαση ως θετική παρέμβαση, διότι έδωσε και εξακολουθεί να δίνει το συριακό στρατό και το λαό της Συρίας όλο και περισσότερη δύναμη ενάντια στις οργανώσεις που αγωνίζονται κατά του λαού μας και του στρατού μας.

Από την αρχή της, αυτή η στρατιωτική επέμβαση ήταν θετική, γιατί ήταν η συριακή κυβέρνηση που κάλεσε τη Ρωσία να παρέμβει. Έτσι, δεν μπορούμε να την ονομάσουμε εισβολή ή επίθεση. Βοήθησε αρκετά. Από την αρχή της, υπήρξαν πολλές θετικές δραστηριότητες και σημαντική πρόοδος για τον συριακό στρατό. Επίσης, ένα παρόμοιο ρόλο έχει παίξει και η Χεζμπολάχ και το Ιράν. Έχουμε πάρει υποστήριξη για τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις. Στήριξη στις θέσεις του συριακού στρατού και για το λαό της Συρίας. Θεωρούμε ότι όλα αυτά μέχρι τώρα ήταν πολύ θετικά για εμάς, δεδομένου ότι ήταν μια υποστήριξη σε αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση. (Και επίσης μας δίνει κάποιο χρόνο).
ICP: Τι γίνεται με τις δραστηριότητες της Ένωσης (σ.σ. της Κομμουνιστικής νεολαίας); Υποθέτουμε ότι θα συμμετέχουν ενεργά στην άμυνα της χώρας, και σήμερα είναι μια αντανακλαστική αντίδραση να μην είναι ενάντια στον Άσαντ, αλλά αυτό μια μέρα θα αλλάξει. Μπορείτε να μας πείτε για μια μελλοντική στρατηγική για την οργάνωση σας;
WK: Σε ορισμένα σημεία, δεν μπορούμε να κινηθούμε διαφορετικά, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι «αν φύγεις πέθανες". Εκεί, θα πρέπει να κρατήσουμε τις θέσεις αυτές μαζί με το στρατό, και δεν έχουμε καμία δική μας πρωτοβουλία σε αυτά τα μέρη. Αλλά σε χώρους που ελέγχονται από την κυβέρνηση, από τον συριακό στρατό, όπως είπατε και εσείς, είμαστε ενεργοί όπως ήμασταν πριν από τον πόλεμο. Θα χωρίσω τις δραστηριότητές μας σε δύο μέρη: Το πρώτο μέρος είναι αυτό κάτω από το μεγάλο σύνθημα "η Συρία δεν θα γονατίσει», το οποίο δημιουργήθηκε από τoν ιστορικό μας ηγέτη Khalid Bakdash πολλά χρόνια πριν. Αυτό το πατριωτικό σύνθημα εξακολουθεί να είναι εδώ μέχρι σήμερα. Κάτω από αυτό το σύνθημα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, υποστηρίζουμε τον συριακό στρατό, υποστηρίζουμε τον αντιστεκόμενο λαό της Συρίας. Μοιραζόμαστε αυτό το σύνθημα, όχι μόνο με τους κομμουνιστές, την ένωσή μας ή το κόμμα μας, αλλά και με άλλες σημαντικές εθνικές δυνάμεις που συμμερίζονται αυτή την ιδέα του πατριωτισμού. Θεωρούμε ότι αυτό όχι μόνο ως εθνικό ή ταξικό μας καθήκον, αλλά και ως μια διεθνή υποχρέωση, δεδομένου ότι η Συρία αποτελεί μέρος ενός διεθνή αγώνα ενάντια στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική επίθεση.

Και το δεύτερο μέρος είναι κάτω από το έμβλημα: «Υπεράσπιση των δικαιωμάτων στην Συρία για τη νεολαία". Έχει σχέση με τον οικονομικό και κοινωνικό μας αγώνα ενάντια στον οικονομικό φιλελευθερισμό της κυβέρνησής μας. Είμαστε ενάντια στη φιλελεύθερες μεταρυθμίσεις της κυβέρνησης μας στην υγεία, στην εκπαίδευση, καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις παροχές στην υγεία, στην εκπαίδευση, καθώς και σε άλλους τομείς. Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για περισσότερα προοδευτικά κοινωνικά δικαιώματα στη στέγαση και στην απασχόληση των νέων γενεών. Υποστηρίζουμε επίσης την εθνικοποίηση της παραγωγής για τη χώρα, επειδή πιστεύουμε ότι είναι ένας σημαντικός οικονομικός παράγοντας για την ανάπτυξη της Συρίας.

Έχουμε επίσης ορισμένες άλλες εκδηλώσεις. Πριν από τον πόλεμο, είχαμε την κεντρικό φεστιβάλ για όλη τη χώρα. Αλλά τώρα, λόγω αυτής της κατάστασης, αυτό πρέπει να γίνει σε τοπικό επίπεδο. Μια άλλη δραστηριότητα μας είναι οι ετήσιες πολιτιστικές συναντήσεις "Khalid Bakdash" στις οποίεςπροσκαλούμε προοδευτικούς καλλιτέχνες, τραγουδιστές. Επίσης, σαν οργάνωση, έχουμε συζητήσεις και αναλύσεις σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα.
Έχουμε επίσης μια αποκλειστική σχολή για το κόμμα μας και για τα μέλη της ένωσής μας.
Στα πανεπιστήμιά μας, ιδιαίτερα στη Δαμασκό και στο Χαλέπι, εμείς εκπροσωπούμε την Ένωσή μας στις περισσότερες από τις σχολές, αλλά και στην «Ένωση Σύρων Φοιτητών». Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έρθουμε κοντά στις απαιτήσεις των φοιτητών και μπορούμε να διαδώσουμε τις ιδέες μας ως κομμουνιστές, την ανάλυση και τις απόψεις μας με άλλους μαθητές, όπως είναι και το πρώτο μας καθήκον. Το δεύτερο καθήκον είναι να προπαγανδίζουμε τα αιτήματα των φοιτητών και της νεολαίας γενικότερα.

Προσπαθούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, παρά τον πόλεμο και δεν τα θα παρατήσουμε ποτέ ...

15 σχόλια:

  1. Μακάρι να μη λυγίσουν και να νικήσουν τον ιμπεριαλισμό που τους απειλεί με αφανισμό. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το οτι οι Ισλαμιστές δεν εχουνε καμμία Ιδεολογια δειχνει πλήρη συγχηση. Εχουνε ιδεολογια λεγεται Καπιταλισμός και τον στηριζουνε σε μια απο τις εκδοχές του. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αυτό λενε και οι σύντροφοι.Πως η πραγματική τους ιδεολογία είναι ο φασισμός. Αλλά δεν διαβάζεις. Στην μόνη ανάρτηση για την Συρία που δεν βρήκες τίποτε άξιο λόγου για να την πεις, που δεν ένιωσες την ανάγκη να παρέμβεις με το συνηθισμένο σου πάθος, ήταν η προηγούμενη με τις απόψεις του αρχιαντιδραστικού Τουσκ. Με αυτόν μόνο δεν έχεις διαφωνίες φαίνεται. Κάτι τέτοιοι δεν σε εξοργίζουν μόνο....

      Διαγραφή
    2. ΟΙ Θέσεις μου για την Ε,Ε σύντροφε είναι ξεκάθαρες και μαλιστα απο την εποχη που στο ΚΚΕ υπήρχανε τεράστιες ιδεολογικές παρρεκλίσεις. Είναι δεδομένο λοιπόν οτι Ε.Ε και ΝΑΤΟ ειναι Ιμπεριαλιστικός οργανισμός απο την δεκαετια του 1950 οταν φτιάχτηκανε σαν Ενώσεις καπιταλιστικών κρατών για την ανατροπή του Σοσιαλισμού. Σήμερα 25 χρόνια μετά το 1991 υπάρχουνε νέα δεδομένα με καινουργιες καπιταλιστικές αναδυόμενες χώρες και με τις παρενέργειες του 20ου συνεδρίου να προκαλούνε παράλυση στην πλειοψηφία του Δ.Κ.Κ. Το να με κατηγορείς λοιπόν για ανοχή στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ είναι αδικο για τον τρόπο σκέψης μου απο πριν το 1991 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      παρατηρώ ότι βλέπω. Έχεις κάνει ίσως και πάνω από 1000 σχόλια στο μπλογκ αυτό, και σε ούτε ένα δεν ένιωσες την ανάγκη να καταφερθείς ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΕ.
      Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου αυτά που γράφω.
      Κατά τα λοιπά, ελπίσω να προβληματιστείς με αυτήν την εικόνα που βγαίνει, γιατί ξέρω πως είσαι ένας έντιμος αγωνιστής.

      Διαγραφή
    4. θα σου το απαντησω πολυ ευχαριστως. Οπως σου ειπα και πριν η αντιθεση μου στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ είναι η ιδια με πριν το 1991 και δεν στο λεω για να μου πεις μπραβο απλα για εμενα εχει τεραστια σημασια λογο των τεραστιων ιδεολογικων παρρεκλίσεων που υπήρχανε στο ΚΚΕ. Απο εκει και μετα με την αναδειξη νεων καπιταλιστικων χωρών Ρωσια Κίνα που εγω τις λεω Ιμπεριαλιστικές εσυ οχι το οποιο και σεβομαι δεν θελω σε καμμια περιπτωση να πω κατι παραπανω για ΗΠΑ Ε.Ε ΝΑΤΟ που να αφήνει κενο σε οτι εχει να κάνει με την Ρωσια και τον τροπο που χρησιμοποιει την ιστορια της ΕΣΣΔ και την Κίνα που λαθραία κατέχει τον τίτλο του Κ.Κ όπως κατα την γνωμη μου και άλλοι διεθνως. Ετσι λοιπον θεωρω παντα κατα την γνωμη μου οτι οτιδήποτε έλεγα εναντίον του Τουσκ νιωθω οτι στηρίζω έμμεσα την Ρωσία και το Μπάαθ και δεν μου βγαινει με τιποτα. Δεν λεω κατι για εσενα πως το βλέπω εγω λεω και να θεωρεις το μίσος μου για ΕΠΑ Ε.Ε και ΝΑΤΟ δεδομένο. Μονο που προσωπικα θεωρω το ιδιο Ρωσια Κινα.Τα Σεβη μου Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      1)Πουθενά και ποτέ εγώ δεν είπα πως δεν θεωρώ ιμπεριαλιστική την Ρωσία ή την Κίνα. Πως τις θεωρώ έχω πει, ένα σορό φορές. Εκείνο που έχω πει είναι πως δεν θεωρώ (και Ο λένιν επίσης) πως μπορεί να είναι ιμπεριαλιστικές ΟΛΕΣ οι χώρες του κόσμου.
      2)Αυτό ακριβώς λέω Παναγιώτη μου. Εσύ φοβάσαι να κράξεις του ευρωνατοϊκούς μακελάρηδες από φόβο μήπως και πάρει κανένας άλλος κανέναν πόντο και χάσει η βενετιά βελόνι.
      Τον αντίστροφο φόβο όμως, να ευνοήσεις με την στάση σου τους αμερικανονατοϊκούς επιτιθέμενος σε όλους τους αντιπάλους τους (και μόνο σε αυτούς) δεν τον έχεις καθόλου.
      Άρα έχεις ιεραχήσει εχθρό και έχεις πάρει θέση ανάμεσα στους ιμπεριαλισμούς.
      Υπέρ του "δικού σου" ιμπεριαλισμού, υπέρ του κυρίαρχου ιμπεριαλισμού, υπέρ των ευρωατλαντιστών.
      Από την απάντηση σου προκύπτει πως δεν σε έχω αδικήσει καθόλου λοιπόν.
      Το ζήτημα μου είναι εάν καταλαβαίνεις τι πραγματικά κάνεις, και ο μόνος λόγος που κάνω μαζί σου αυτή την κουβέντα είναι αυτός που σου είπα και πριν. Είναι γιατί γνωρίζω πως είσαι έντιμος αγωνιστής και πως το τελευταίο που θα ήθελες είναι να παίξεις τον ρόλο του απλήρωτου υμάντα της αμερικανονατοϊκής (και ΕΕ) προπαγάνδας.

      Διαγραφή
    6. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Και φυσικά όταν ειπώνεται δημόσια πως κάποιος που δηλώνει ΚΚΕ φοβάται να τα χώσει στους ευρωατλαντιστές για να μηνευνοηθεί έμμεσα το ...Μπάαθ, αλλά κανένα πρόβλημα να πει ότι του έρθει (ακόμη και για συντρόφους σε άλλες χώρες) που θα ευνοεί λιγότερο ή περισσότερο έμμεσα τους αμερικάνους, δίνει μια εικόνα για την οποία οι εχθροί του ΚΚΕ θα πλήρωναν για να έχουν.
      Εντελώς φιλικά και με προτροπή για περισσότερη σκέψη τα παραπάνω.

      Διαγραφή
    7. Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια δεν εχω προβλημα με την κριτικη σου. Θεώρησε δεδομενο το μισος μου για Ε.Ε ΕΠΑ ΝΑΤΟ. Εχωντας ομως ζήσει την πορεια του ΚΚΕ απο το 1974 θα σου πω το οτι φτασαμε μεχρι εδω σημερα διορθωνοντας τα παντα και συντριβοντας τις αποψεις Αραβανή Καλαματιανού Πετρόπουλου και σια μεσα στο κομμα δεν ητανε κατι δεδομενο θελω να εχω περισσότερο τα μάτια μου στον υποτιθέμενο φιλό χωρίς να βγάζω αθωους τους άλλους. Και θα σου θυμίσω και κατι ακομα. 9 του Μαη του 1945 η ΕΣΣΔ συνέτριψε τον Φασισμό μεσα στο Βερολινο δεν επεσε απο αυτούς. Ανατράπηκε και επεσε δολόφονημενη απο μεσα απο τον Οπορτουνισμό και την επικράτηση του το 1956 απο το Κενό στελεχών λόγο του πολεμου. Ποιό απλα δεν μπορω να στο πω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Την δεχομαι την προτροπη σου για περισσοτερη σκεψη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν σε γλυτώνει από τον οποροτνισμό η ανοχή απέναντι στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Το αντίθετο θα έλεγα. Εξού και η προτροπή μου για παραπάνω σκέψη.

      Διαγραφή
    10. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      και δεν υπάρχει κανένας υποτιθέμενος "φίλος" εδώ. Διεθνείς συσχετισμοί υπάρχουν. Και σίγουρα η πλήρης επικράτηση τους ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού ανά την υφήλιο δεν είναι ευνοϊκός όρος για καμμία μελλοντική επανάσταση. Το φρενάρισμα του πάλι, σαφώς και είναι.

      Διαγραφή
    11. Σαφώς και το φρεναρισμα του βοηθαει σε μελλοντικες επαναστασεις.Ερωτηση. Η Σταση του Κ.Κ στην Συρια βοηθαει κατα την γνωμη σου Σοσιαλιστική Επανασταση στην Συρια. ΠΡΟΣΟΧΗ.Μιλάω για την συμμετοχή σε κυβερνηση Μπάαθ και όχι το ποτε ειναι η ώρα.Αυτο ειναι διαφορετικο θεμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    12. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      την γνώμη μου στην έχω ξαναπεί. Βοηθάει στο να υπάρχει στο μέλλον Συρία, ώστε να μπορεί να γίνει κάποτε σε αυτήν επανάσταση. Σε ειρηνικούς καιρούς και όταν θα έχουν αποκρούσει την ιμπεριαλιστική επίθεση, θα μπορούμε να κρίνουμε την τότε στάση τους, με τα τότε δεδομένα.
      Επί του παρόντος οφείλει να προέχει η διεθνιστική και αντιμπεριαλιστική αλληλεγγύη.

      Εγώ τα γράμματα, έτσι τα έχω μάθει.

      Διαγραφή
    13. Καλώς.Καταγραφουμε την Συντροφικη διαφωνια μας λεγοντας μονο τα εξης για να μην κουραζω. Πιστευω οτι διαφορετικη θα ητανε η κατασταση σημερα στην Συρια αν το Κ.Κ είχε διαφορετικη Στρατηγική απο το 1960 οταν τελειώσε ο αγώνας εναντια στις Αποικιες. Σε αυτό βέβαια εχει ευθύνη και η ΕΣΣΔ μετα το 1956. Σε καθε περιπτωση μακαρι να εχεις δικιο εσυ και εγω να ειμαι λαθος. Η Ιστορια παντως δειχνει οτι οποτε Κ.Κ Εγκλωβιστηκε σε Αστική Κυβέρνηση η ώρα ήρθε και περασε. Τα παραδείγματα πολλά. Και το τονιζω ξανα για την συμμετοχη μιλάω και όχι για το ποτε ειναι η ωρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.