Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Καμία συναίνεση από το λαό στο κυβερνητικό σχέδιο ισοπέδωσης του Ασφαλιστικού (VIDEO)

Καμία συναίνεση από το λαό στο κυβερνητικό σχέδιο ισοπέδωσης του Ασφαλιστικού, αλλά οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή, συνολικά της πολιτικής και πάνω από όλα των αιτιών που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αυτό τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «ΣKAΪ».

Οι αποδοχές των συνταξιούχων, εν ενεργεία και μελλοντικών, θα μειωθούν επιπλέον και σωρευτικά, σημείωσε και πρόσθεσε ότι, ενώ το ξήλωμα του Ασφαλιστικού έχει ξεκινήσει από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, σήμερα οδηγούμαστε κυριολεκτικά στην κατεδάφιση. Και τι κατεδαφίζεται; Κατεδαφίζεται ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος και μετατρέπεται σε ατομική ευθύνη. Πάμε ουσιαστικά στο λεγόμενο "τριαξονικό σύστημα", όπου το κράτος θα διασφαλίζει ένα προνοιακό επίδομα επί της ουσίας. Από εκεί και πέρα, ο καθένας θα πηγαίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στα επαγγελματικά ταμεία, άρα στον ιδιωτικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Τα πράγματα θα χειροτερέψουν, καθώς η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργάσιμου βίου. Με δεδομένη την τεράστια ανεργία, τη μαύρη εργασία, τη μερική απασχόληση και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να συμπληρώσει κάποιος τα απαιτούμενα ένσημα για να πάρει σύνταξη, κυρίως οι νέοι. Μιλάμε για πλήρες ξεθεμελίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατέληξε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Οι παρεμβάσεις του στην τηλεόραση του «ΣKAΪ»:
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.