Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ουκρανία: Heil mein ΝΑΤΟ!

του Μάνλιο Ντινούτσι

Αφού ήρθε στην εξουσία μέσω πραξικοπήματος που οργανώθηκε από το ΝΑΤΟ και τη CIA, πρώτα πλούτισε ο πρόεδρος Ποροσένκο (Poroshenko). Σήμερα, επιστρέφει το δώρο στους κατασκευαστές του βασιλείου του, προετοιμάζοντας την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Το φύλο πορείας για τη στρατιωτική συνεργασία ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, που υπεγράφη το Δεκέμβριο, ολοκληρώνει πλέον πρακτικά τις ένοπλες δυνάμεις και την πολεμική βιομηχανία του Κίεβου με εκείνες της Συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Δεν λείπει παρά μόνο η επίσημη προσχώρηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος Ποροσένκο ανακοίνωσε για το σκοπό αυτό ένα «δημοψήφισμα», η ημερομηνία του οποίου παραμένει να οριστεί, προεξοφλόντας μια σαφή νίκη του "ναι", βάση μιας «δημοσκόπησης» που έχει ήδη γίνει. Από την πλευρά του, το ΝΑΤΟ εγγυάται ότι η Ουκρανία, «ένας από τους ισχυρότερους εταίρους στη Συμμαχία», είναι «σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη της δημοκρατίας και της νομιμότητας».

Τα γεγονότα μιλάνε ξεκάθαρα. Η Ουκρανία του Πέτρου Ποροσένκο -ο ολιγάρχης ο οποίος πλούτισε με τη λεηλασία των κρατικών ακινήτων, και του οποίου ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi επαινεί την «σοφή ηγεσία»- αποφάσισε το Δεκέμβριο την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, που κατηγορήθηκε για «υποκίνηση εθνικού μίσους και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών». Απαγορεύονται μέσω νόμου ακόμα και τα κομμουνιστικά σύμβολα: το να τραγουδήσεις τη Διεθνή τιμωρείται με φυλάκιση 5-10 ετών.

Αυτή είναι η τελική πράξη μιας εκστρατείας δίωξης παρόμοιας με αυτή που σηματοδότησε την έλευση του φασισμού στην Ιταλία και του ναζισμού στη Γερμανία. Καταστραμμένα γραφεία κόμματος, κατακρεουργημένοι ηγέτες, βασανισμένοι και δολοφονημένοι δημοσιογράφοι, καμένοι ζωντανοί ακτιβιστές στο Εργατικό Κέντρο στην Οδησσό, άοπλοι πολίτες σφαγιασμένοι στη Μαριούπολη, βομβαρδισμένοι με λευκό φωσφόρο στο Slavyansk, Ντόνετσκ και Lugansk.

Ένα πραγματικό πραξικόπημα υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με στρατηγικό στόχο να προκαλέσει στην Ευρώπη ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο για να χτυπήσουν και να απομονώσουν τη Ρωσία και την ίδια στιγμή, να ενισχύσουν την επιρροή και τη στρατιωτική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη.

 Ως δυνάμεις επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν στο πραξικόπημα στην πλατεία Μαϊντάν και στις διαδοχικές επιχειρήσεις, εκπαιδευμένες νεοναζιστικές ομάδες και οπλισμένες για το σκοπό αυτό, όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες μαχητών των Uno-UNSO που εκπαιδευτήκαν το 2006 στην Εσθονία. Οι νεοναζιστικοί σχηματισμοί ενσωματώθηκαν στη συνέχεια στην Εθνική Φρουρά, που εκπαιδεύτηκε από εκατοντάδες Αμερικανούς εκπαιδευτές της173ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας, η οποία μεταφέρθηκε από την Βιτσέντζα (Ιταλία) στην Ουκρανία, με άλλους από το ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία του Κίεβου έγινε έτσι το «ιχθυοτροφείο» του αναγεννημένου ναζισμού στην καρδιά της Ευρώπης. Στο Κίεβο φτάνουν νεοναζί από ολόκληρη την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας) και τις ΗΠΑ, στρατολογούμενοι κυρίως από το Pravy Sektor και το τάγμα Αζόφ, του οποίου το ναζιστικό αποτύπωμα παρίσταται από το έμβλημα αντιγραμμένο από εκείνο της μοίρας SS Das Reich. Αφού εκπαιδεύονται και δοκιμάζονται σε στρατιωτικές ενέργειες εναντίον των Ρώσων της Ουκρανίας στην Ντονμπάς, τους επιστρέψουν στην πατρίδα τους με το «laissez-passer» του ουκρανικού διαβατηρίου. Ταυτόχρονα μεταδίδεται στην Ουκρανία η ναζιστική ιδεολογία μεταξύ των νεότερων γενεών. Με τις οποίες ασχολείται ειδικότερα το τάγμα Αζόφ, που διοργανώνει στρατόπεδα εκπαίδευσης και ιδεολογικής κατάρτισης για παιδιά και εφήβους, που διδάσκονται πάνω απ ’όλα να μισούν τους Ρώσους.

Αυτά συμβαίνουν με τη συνενοχή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων: μέσω πρωτοβουλίας ενός Τσέχου βουλευτή, ο αρχηγός του τάγματος Αζόφ, Αντρέι Biletsky, επίδοξος «Φύρερ» της Ουκρανίας, έγινε δεκτός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως «προσκεκλημένος ομιλητής». Όλα μέσα στο πλαίσιο της «πρακτικής υποστήριξης του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία», συμπεριλαμβανομένου του «Προγράμματος ενδυνάμωσης της Στρατιωτικής Εκπαίδευσης» το οποίο παρακολούθησαν το 2015, 360 Ουκρανοί εκπαιδευτικοί, διδασκόμενοι από 60 εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ. Σε ένα άλλο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ, «Δημόσια Διπλωματία και Στρατηγικές Επικοινωνίες», διδάσκεται στις αρχές πως «να αντιμετωπίσουν τη ρωσική προπαγάνδα» και στους δημοσιογράφους να «δημιουργήσουν εικονικές ιστορίες από τη κατεχόμενη Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία».


Πηγή: Δίκτυο Βολταίρος*
*Οι ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι είναι δική μας προσθήκη 
__________
Βλέπε ακόμη:

14 σχόλια:

  1. Για ποιον χτυπά η καμπάνα...; Για τους λαούς χτυπά και για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      -Εμ, για ποιόν θα χτύπαγε δηλαδή;

      Διαγραφή
    2. Απλά προς το παρών δεν ακούνε, για αυτό και το ανέφερα...

      Κώστας

      Διαγραφή
  2. "ένας από τους ισχυρότερους εταίρους στη Συμμαχία", το δούλεμα δεν έχει τελειωμό, τι να σχολιάσεις τώρα πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν διαβασες το αρθρο του σ.Βαγενα στην ΚΟΜΕΠ θελεις να το κουβεντιασουμε να μου πεις την γνωμη σου. Σοβαρα τωρα δεν σε προβοκαρω Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Σαφώς και με προβοκάρεις, αλλά δεν πειράζει μια και έχω εκφράσει ήδη άποψη δημόσια για αυτό στο "σφυροδρέπανο".
      Στην αντιγράφω λοιπόν:

      Πέρα από την πλάκα τώρα, πολύ ενασχόληση με τους Ρώσους βλέπω.
      -Η ΗΠΑ δεν είναι πια ιμπεριαλιστικές, οπότε και δεν υπάρχει λόγος ενασχόλησης πλέον; -Μήπως το ΝΑΤΟ αυτοδιαλύθηκε και το πρόβλημα μας είναι μην τυχόν και το διαδεχτεί κάποιος;
      Αν οι αγωνίες είναι αυτές, ας ησυχάσουμε σύντροφοι. Τίποτα δεν δείχνει πως οι ευρωατλαντιστές θα σταματήσουν να πηδάνε την οικουμένη ολάκερη για το επόμενο ορατό χρονικό διάστημα, οπότε τζάμπα φαιά ουσία χαραμίζεται εδώ.

      Και τελικά:
      Ο Βαγενάς απαντάει σε πράγματα που δεν έχουν τεθεί από κανέναν κομμουνιστή. Δεν χρειάζονται 7 σεντόνια για να πούμε πως η Ρωσία δεν είναι ΕΣΣΔ, ούτε άλλα τόσα για να πούμε το αυτονόητο, πως οι διεθνείς σχέσεις καθορίζονται από τον συσχετισμό δύναμης, οπότε και ποτέ δεν είναι "δημοκρατικές". Κανείς κομμουνιστής εξάλλου δεν ισχυρίστηκε ποτέ κάτι τέτοιο.
      Το ζήτημα που μπαίνει εδώ είναι απλό. Είναι ευνοϊκότερες για τα εργατικά-λαΪκά κινήματα του κόσμου, οι συνθήκες μέσα στις οποίες θα μπορούσαν να ελιχθούν και να εκματαλλευτούν τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις (που για να μπορούν να το κάνουν αυτό χρειάζεται και μια στοιχειώδης ισσοροποία δυνάμεων, η οποία και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει), ή είναι αδιάφορο εάν οι αμερικανονατοϊκοί πηδήξουν τελικά ολόκληρη την υφήλιο, όπως και συστηματικά κάνουν;

      Αυτό είναι που πρέπει να απαντηθεί, και όχι το αν η Ρωσία είναι ΕΣΣΔ ή αν μπορεί να υπάρξει "δημοκρατικός κόσμος" στην εποχή του ιμπεριαλισμού. Αυτά είναι λυμένα.

      Διαγραφή
    2. Δεν σε προβοκαρω το λεω σοβαρα. Αυτο που λες οτι ο Βαγενας απανταει σε ζητηματα που δεν εχουνε τεθει απο κανενα δεν ειναι ετσι. Υπαρχουνε μεσα στην διαπαλη που γινεται στο Δ.Κ.Κ με το ΚΕΚΡ το Συριακο κ.α δινει απαντησεις σε ολα τα ζητηματα και λεει και για την δικη μας εμπειρια. Μιλαει για τον Ιμπεριαλισμο σε Οικονομια και πολιτικη συνδεδεμενο μεταξυ του.Εξηγει την πορεια του Μπααθ απο την ωρα που ξεκινησε μεχρι και σημερα. Εκμεταλευση ενδοκαπιταλιστικων διαφορων δεν γινεται σε καμμια περιπτωση με Συμμετοχη σε Αστικες κυβερνησεις οπως στην Συρια που αντικειμενικα διαιωνιζεις τον Καπιταλισμο. Και στο λεω ξανα. Δεν παω να στην βγω σε θεωρω Συντροφο. Συζητηση θελω να κανουμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Πουθενά δεν έχουν πει ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Σύριοι σύντροφοι, πως η Ρωσία είναι ΕΣΣΔ, ή πως ένας πολυπολικός κόσμος θα είναι πιο δημοκρατικός ή ειρηνικός.
      Άρα αυτά στα οποία απαντάει δεν έχουν τεθεί από κανέναν. Αν θέλει να απαντήσει σε κάτι άλλο, ας μιλήσει επάνω σε αυτό, να δούμε και τι θα πει.
      Εγώ εκείνο που διάβασα είναι κάποια σωστά στην απόλυτη γενικότητα τους πράγματα, χωρίς κανένα απολύτως δια ταύτα.

      Διαγραφή
    4. Ουτε ο Βαγενάς λεει οτι ειπανε αυτο. Απανταει στην θεωρια της Αυτοκρατοριας για τις ΕΠΑ στον εξαγωγιμο Φασισμο και στο οτι η Ρωσια δεν ειναι Ιμπεριαλιστικη χωρα που λενε οι Συριοι και ο Τιουλκιν που στο Σπορτιγκ μιλησε για Καταρρευση της ΕΣΣΔ που σημαινει οτι δεν εχουνε ξεμπερδεψει με τις Παρενεργειες του 20ου Συνεδριου. Μιλαει για τον 2ο Π.Π οτι ητανε λαθος εκ του αποτελεματος ο Διαχωρισμος των Ιμπεριαλιστων και για την δικη μας εμπειρια τοτε. Το καθηκον των Συντρόφων μας στο ΚΕΚΡ ειναι να ξεκαθαρισουνε με το 20 Συνεδριο και να καταλαβουνε οτι τα Λαικα Μετωπα ητανε Ελιγμος σαν το Μολοτοφ Ριμπεντροπ. Στην Συρια οι Συντροφοι δεν επρεπε να ειχανε Εγκλωβιστει σε ΑΣτικη Κυβερνηση με τον Ασαντ ωστε οταν τους ερθει η ευκαιρια να παρουνε την εξουσια. Γιατι τωρα και να ερθει θα περασει και θα φυγει. π.χ Ελλαδα Οκτωβρης 1944 Τα δικα μας καθηκοντα δεν τα λεω ειναι γνωστα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Παράνοια και τρολάρισμα στοπ άμεσα.
      Εγώ διάβασα ανάλυση για το ότι η Ρωσία δεν είναι ΕΣΣΔ και για ότι ένας πολυπολικός κόσμος δεν θα είναι πιο δημοκρατικός.
      Άρα σε ποιόν ακριβώς απαντάει ο Βαγενάς, περιμένω πως θα μας το εξηγήσει ο ίδιος κάποια στιγμή, εκτός αν απαντάει σε άσχετα με τα ζητήματα που έχουν τεθεί πράγματα.

      Και τρολάρισμα όπως είπα στοπ. Δεν μπορεί σε κάθε ανάρτηση που καταγγέλει τις πρακτικές του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του φασισμού να γυρνάμε την κουβέντα σε ότι άσχετο, κάνοντας τους εμμέσως πλην σαφώς, πλάτες.
      Τελευταίο εκτός θέματος σχόλιο λοιπόν.

      Διαγραφή
    6. Παναγιωτη σπας τα κοντερ!

      Σεβομαι την βιωματικη εμπειρια σου και το ταξικο σου ενστικτο αλλα σε αρκετα απο τα διεθνη καπου τα κανεις .. σαλατα!

      Λοιπον "η γελοιογραφια του Οικονομικου Ιμπεριαλισμου" την αγοραζεις στη Συγχρονη Εποχη στα κατω ραφια με 1 ή 2 Ευρω

      Την θεωρια του ενος επομενου του Ιμπεριαλισμου σταδιου, του Υστερου Καπιταλισμου την ειχε βγαλει μια Στελεχαρα του Ναρ και πηγε ακλαυτη

      Τι ΗΠΑ τι Βενεζουελα. Και οι δυο καπιταλιστικες χωρες αρα και οι δυο Ιμπεριαλιστικες.

      Αρα αν οι ΗΠΑ, η μονη της ή μεσω αντιπροσωπων, ή μεσω ΝΑΤΟ αυριο μεθαυριο κανουν, κανενα ντου στην Βενεζουελα
      θα βγαινουμε με συνθηματα " Ουτε στην εισβολη ουτε στον χασαπη Μαδουρο";

      Θα γινουμαι απολογητες του Ιμπεριαλισμου; Σαν καποιους καποιους που επαιρναν ισες αποστασεις στις ιμπεριαλιστικες εισβολες στο Ιρακ στην Γιουγκοσλαβια στη Λιβυη και στη Συρια;

      Ξαναδιαβασε τον Ιμπεριαλισμο του Lenin και το βιβλιο απο την Σ.Ε. που σου προτεινα

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  4. Ερώτηση: όταν λέτε για το άρθρο τού Βαγενά στην ΚΟΜΕΠ, εννοείτε κάποιο πιο πρόσφατο από εκείνο τού 2008;

    http://www.komep.gr/2008-teyxos-4/h-thesh-ths-rosias-sto-imperialistiko-systhma-h-stash-toy-kommoynistikoy-kinhmatos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.