Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Τριμερείς συμφωνίες: κλαδί ελιάς στην Κύπρο ο Νετανιάχου

Πήγαν τα χρόνια που η Κύπρος πονούσε το άδικο διότι το ένιωθε στο πετσί της. Η στροφή “στο ρεαλισμό” που έγινε τα τελευταία χρόνια σημαίνει πως πέραν του ότι η Μοσσάντ μπορεί να διατάζει και να συλλαμβάνει κόσμο στο έδαφος της Κύπρου, ο φασίστας Νετανιάχου να κάθεται στο προεδρικό χωρίς να ανοίγει μύτη, εν μέσω πανηγυρισμών από τα πλείστα ΜΜΕ για την ενεργειακή “Διακύρηξη της Λευκωσίας”. Αναβαθμίζεται και προχωρεί με πολύ γοργούς ρυθμούς αυτή η “συμμαχία συγκυρίας”, όπως αποκαλέστηκε στο πρόσφατο παρελθόν.

Σύμφωνα με το Σίγμα,

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Ιστορικής σημασίας η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Τριμερής Συνεργασία δεν στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε άλλης χώρας και συνέχισε λέγοντας ότι «σε αυτό πλαίσιο, υιοθετήσαμε σήμερα την Κοινή Διακήρυξη, ένα πραγματικά ιστορικό έγγραφο που αποτελεί και το θεμέλιο συνεργασίας σε μια σειρά θεμάτων και προτεραιοτήτων, μεταξύ των οποίων η ενέργεια, ο τουρισμός, η έρευνα και τεχνολογία, το περιβάλλον, η διαχείριση υδάτων, η τρομοκρατία και μετανάστευση».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «αποδίδω ιστορική σημασία στη συνάντηση η οποία χάριν της αποφασιστικότητας των φίλων Πρωθυπουργών του Ισραήλ και της Ελλάδας υπήρξε απόλυτα επιτυχής». ”

Βέβαια η στροφή προς το τρομοκράτος του Ισραήλ δεν ήρθε από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι μέρος της γενικότερης υιοθέτησης της Ιμπεριαλιστικής αντζέντας για την περιοχή, μέσω των οποίων περιλαμβάνεται και η εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, καθώς και προστασία των συμφερόντων της Ε.Ε. Η Κύπρος είναι πράγματι “το αβύθιστο αεροπλανοφό” για τους Ιμπεριαλιστές αφού χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό οι βάσεις για επιθέσεις κατά της Συρίας και χώρος σύλλεξης πληροφοριών από κάθε λογής πληροφοριοδότη και κατάσκοπο. Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ξανατονίσει πως η στροφή προς το Ισραήλ αποτελεί ξεκάθαρη “στρατηγική επιλογή”.
Ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει πως η Ευρωπαϊκή Αριστερά λειτουργεί ως άλλοθι του Ιμπεριαλισμού στα μικρομεσαία στρώματα ενάντια στην εργατική τάξη και τους καταπιεσμένους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Σε ότι αφορά την Κύπρο, προωθείται δήθεν η ιδέα πως η Κύπρος μπορεί με τις διάφορες συμφωνίες να κερδίσει έδαφος έναντι της Τουρκίας στο ζήτημα του Κυπριακού, ενώ παράλληλα να αναβαθμίσει οικονομικές δραστηριότητες με διάφορες χώρες της περιοχής για άρση από την οικονομική κρίση και να ελκύσει ξένους επενδυτές. Από τα δεξιά πως έτσι δήθεν θα κερδιθεί η Τουρκία γεωπολιτικά, ενώ από αριστερά πως με τέτοιες συμφωνίες μπορούμε τουλάχιστον να κερδίσουμε έδαφος για να λυθεί το Κυπριακό και να “ενωθεί η εργατική τάξη”.

Ο λαός της Κύπρου, Τ/Κ και Ε/Κ πρέπει να γνωρίζει πως αυτές οι συμφωνίες δεν γίνονται για την ευημερία του, ούτε για την ασφάλεια και την ειρήνη στη περιοχή. Η υπονόμευση των κρατών της περιοχής με συμμετοχή της Κύπρου δεν μπορεί ούτε να δημιουργήσει χώρο ασφάλειας, ούτε να ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο των καθημερινών ανθρώπων. Το μέλλον της Κύπρου μπορεί να αποτελέσει ασφαλές και ειρηνικό, μόνο με την συμμετοχή και τον αγώνα των καθημερινών ανθρώπων της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων ενάντια στα συμφέροντα των Ιμπεριαλιστών και των αιματοβαμμένων μονοπωλίων τους.
Πηγή: Αγκάρρα

1 σχόλιο:

  1. Οι πράκτορες θα πηγαίνουν πέρα δώθε ανενόχλητοι όσο οι πρόσφυγες θα πνίγονται ανενόχλητοι. Το ΝΑΤΟ θα έχει δυο αεροπλανοφόρα γης στην ανατολική Μεσόγειο και το κράτος παρία του Ισραήλ θα σφάζει ανενόχλητο. Προσωπικά τη χρόνια που πέρασε αντιλήφθηκα τι πραγματικά σημαίνει να είσαι κράτος του ΝΑΤΟ τόσα χρόνια. Και τελικά δεν είναι τίποτα άλλο από το να ανταλλάσσει ο ξυπνοπούλης λαός σου το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στην πόρτα του με 30% ανεργία και iphone. Πολιτισμικό αίσχος. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.