Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ομιλία του διοικητή της Κομμουνιστικής Εθελοντικής Μονάδας του Ντονμπάς σε συνέδριο προς τιμήν της Ρόζα Λούξεμπουργκ στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο, περισσότερα από χίλια άτομα παρακολούθησαν την ομιλία του Αλεξέι Μαρκόφ, διοικητή της κομμουνιστικής μονάδας στην ταξιαρχία «Πρίζρακ» (Φάντασμα) κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου για τη Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Ο Μαρκόφ μίλησε μέσω Skype και έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από το κοινό. Περιέγραψε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία με τις λέξεις «ούτε πόλεμος, ούτε ειρήνη» και μίλησε για το πώς οι μαχητές της «Πρίζρακ» διασφαλίζουν την τάξη στις απελευθερωμένες περιοχές, παρέχουν ιατρική περίθαλψη και τρόφιμα και βοηθούν τους κατοίκους της περιοχής. Παρατήρησε επίσης, ότι πολλές φορές οι μαχητές της «Πρίζρακ» γίνανε μάρτυρες ότι τα εθνικιστικά τάγματα βομβάρδιζαν όχι μόνο τις δικές τους θέσεις αλλά και μπλοκ-ποστς μονάδων του τακτικού ουκρανικού στρατού. Σημείωσε, δε, πως απ’ την πλευρά του ουκρανικού στρατού συγκεντρώνονται δυνάμεις στη γραμμή πυρός γεγονός που δείχνει ότι πιθανότατα επίκειται επίθεση μες στο επόμενο διάστημα.
Ο Μαρκόφ εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι ακροδεξιές δυνάμεις της Ευρώπης κερδίζουν έδαφος και ότι «οι άρχουσες τάξεις της Ευρώπης μπορεί να ποντάρουν ξανά στους Ναζί». «Ας μιλήσουμε ειλικρινά. Η παρούσα ουκρανική κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά κανονικοί Ναζί. Κι οι άνθρωποι προσπάθησαν να τα βρούν με τους Ναζί πριν 75 χρόνια δίνοντάς τους την Τσεχοσλοβακία, μετά την Αυστρία και όλοι θυμόμαστε πώς κατέληξε αυτό.»

Στη συνέχεια εξέφρασε την ελπίδα ότι στην ιστορική αρένα θα εμφανιστούν πραγματικοί κομμουνιστές, οι οποίοι θα είναι σε θέση να αγωνιστούν σθεναρά για τις απόψεις τους.

«Είμαι απολύτως βέβαιως ότι είναι αδύνατον να έρθεις σε συμφωνία με τους Ναζί. Μπορείς μόνο να τους νικήσεις. Αλλά γι’ αυτόν το σκοπό χρειαζόμαστε αληθινά κομμουνιστικά κόμματα. Όχι συλλόγους ελεύθερου χρόνου, όχι μεμονωμένα άτομα που μόνο μιλάνε αλλά πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τις πεποιθήσεις τους και αν καταστεί αναγκαίο – με όπλα στα χέρια τους».

«Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που βασίζεται στην αλληλοβοήθεια, τη φιλία μεταξύ των λαών και το σοσιαλισμό»

«Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη»
φώναξαν ως απάντηση οι συμμετέχοντες.
Πηγή: solidarityantifascistukraine

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά μιλάμε νομίζω για πολύ πρωτοπόρο σύντροφο που μπορεί, έχει προσφέρει, και έχει να προσφέρει πολλά στο κομουνιστικό και αντιφασιστικό κίνημα!
    Μακάρι να ακούμε όλο και πιο συχνά καλά νέα από τη «Πρίζρακ».
    Καλή δύναμη να έχουν!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.