Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ

Χτες (σ.σ. προχθές), 27 Γενάρη, ήταν η 71η επέτειος από την απελευθέρωση των τελευταίων επιζώντων από το στρατόπεδο του Άουσβιτς. Οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού έδωσαν τέλος σε μια κόλαση τεσσάρων ετών εκεί στην Κρακοβία.
Σήμερα η Κρακοβία είναι ένα κομμάτι της Πολωνίας και, βεβαίως, της Ενωμένης Ευρώπης. Η μεν Πολωνία κυβερνάται από μία φασίζουσα κυβέρνηση και μαζί με πλούσιες και φτωχές χώρες της Ένωσης, μαζί με άλλες φασίζουσες κυβερνήσεις της ανατολικής Ευρώπης, αλλά και φιλελεύθερες της Δυτικής, ζητάνε να κλείσουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, καθώς "δε χωράνε όλοι στην Ευρώπη".

Τι μας λένε, δηλαδή; Ότι η καπιταλιστική ευρωπαϊκή οικονομία έχει ανάγκη κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες εργατικά χέρια, ο ευρωπαϊκός ανθρωπιστικός μύθος έχει ανάγκη από ένα προσωπείο ανθρωπιάς για τους κατατρεγμένους εξ Ανατολών, αλλά πάνω απ΄ όλα η Ευρώπη έχει ανάγκη από την ευημερία και την ησυχία της. Όπερ μεθερμηνευόμενον, "Θέλουμε τη μετάβαση σε εργασιακές συνθήκες 19ου αιώνα για όλους τους Ευρωπαίους, χάριν της ανταγωνιστικότητας της ευρωοικονομίας, βεβαίως, και γι΄ αυτό οι πρόσφυγες είναι χρήσιμοι όσο είναι ελεγχόμενη η εισροή τους, αλλά οι υπόλοιποι δε χωράνε και καλό είναι να συνειδητοποιήσουν ότι, αν χρειαστεί, θα τους στείλουμε στον πάτο του Αιγαίου ή σε ευάερα-ευήλια ελληνικά Άουσβιτς, κατά εκατοντάδες χιλιάδες".

Ο Χίτλερ έλεγε κάτι διαφορετικό; Ναι, μας λένε οι ευρωδημοκράτες, αφού αυτός ήταν ένας ημιπαράφρων που τον κατέτρυχε η μεταφυσική πίστη στην ανωτερότητα της αρείας φυλής και του κινδύνου που εκπορευόταν από τις κατώτερες ράτσες. Εννοείται, βέβαια, ότι ο Χίτλερ δε θα γινόταν φύρερ με εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς στη Γερμανία, αν περιοριζόταν σ΄ αυτές τις μπαρούφες. 

Πίσω από αυτά τα μεγάλα λόγια βρισκόταν η γοητευτική υπόσχεση: "Με μένα θα έχετε την ησυχία σας, τη δουλειά σας, τη μικροαστική ή ψευδοαστική ζωή σας, αφού βέβαια ξεφορτωθούμε ή αξιοποιήσουμε καταλλήλως Εβραίους, Σλάβους και λοιπούς κινδύνους για την οικονομία, την τάξη και την ασφάλεια της Γερμανίας και της Ευρώπης".

Καταλάβατε, γιατί δεν υπάρχει φασισμός χωρίς τον καπιταλισμό και αστική δημοκρατία χωρίς φασιστικές πολιτικές; Απλά: Δε χωράνε όλοι.

11 σχόλια:

  1. Δεν μπορείς να λες τιποτα για τον Φασισμο αν δεν βάλεις απεναντι την ιδεολογική μήτρα που τον γενναει τον Καπιταλισμο ελεγε ο Μπρεχτ.Και βεβαια εκτος απο τον Εθνικισμο το καλυτερο λιπασμα για να φυτρωσει ο Φασισμος ειναι η Σοσιαλδημοκρατια και ο Οπορτουνισμος σε ολες του τις αποχρωσεις. Αλλωστε ο Σοσιαλισμος δεν νικηθηκε απο τον Καπιταλισμο Φασισμο. Ανατραπηκε απο τα μεσα δια του ΟΠορτουνισμου με την διολισθηση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου. Το κείμενο αυτό ακριβώς λέει. Πως "δεν υπάρχει φασισμός χωρίς τον καπιταλισμό".

      Διαγραφή
    2. Το ιδιο με το κειμενο γραφω συμφωνουμε. Αμεσως να με κατηγορισεις Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. τι μας λεει ο sleeping village και οι ομοιδεατες του;
    Οτι η ευρωπη και μαλιστα οι χωρες που παλευουν να φτασουν στο μεσο ευρωπαικο ορο ΑΕΠ, θα πρεπει να δεχτουν παραπανω προσφυγες απο οσους εχουν δεχτει ηδη. Οχι εκατονταδες, οχι χιλιαδες αλλα εκατομμυρια προσφυγες θα πρεπει να κατακλυσουν την ευρωπη για...ηθικους λογους.

    Σε μια συγκυρια κιολας που η οικονομικη κριση παραμενει στους ευρωπαικους κολπους και με μια επιχειριματικοτητα που δεν χρειαζεται φθηνα εργατικα χερια, ουτε χιλαδες εργατες να δουλευουν σε φαμπρικες, αλλα εξειδικευση και υψηλο μορφωτικο επιπεδο.

    Αφηνω ξεχωρα το γεγονος οτι οι προσφυγες ερχονται απο ενα αλλο πολιτισμο που διαφερει τοσο ιδιοσυγκρισιακα οσο και ηθικα απο τον ευρωπαικο, με ελαχιστες πιθανοτητες αφομοιωσης τους στον δυτικο τροπο ζωης στο μελλον.

    Χωρια το γεγονος οτι ο ισλαμοφασισμος με κορυφοση του isis καλπαζει αυτη την περιοδο και οι νεοφερμενοι μουσουλμανοι ξεκινανε απο μια κατασταση που πρεπει να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες, δηλαδη τρομοκρατες.

    Τι προτινουν δηλαδη οι ¨προοδευτικοι¨ με αυτα τα δεδομενα; Σε μια κορυφωση αφελειας, ανιστοριτου συναισθηματισμου και απουσιας καθε λογικης, ζητουν να ανοιξουν τα συνορα για ολους τους προσφυγες. Να ρεουν εκατομμυρια μουσουλμανοι στις ευρωπαικες πρωτευουσες( αυτο που δεν το καταφεραν ιστορικα ουτε με εκστρατιες παρα σταματησαν στην αυστρια), ανεξαρτητα εαν αυτοι οι ανθρωποι θα μπορουν να αφομοιωθουν, να βρουν δουλεια, να ζησουν αξιοπρεπως και με ασφαλεια. Αυτο ειναι δηλαδη ο προοδευτισμος και ο ανθρωπισμος, να ανοιγεις τα συνορα και να βαζεις μεσα εκατομμυρια κοσμο που δεν μπορεις να τους υποσχεθεις ουτε στεγη, ουτε τροφη, ουτε δουλεια οχι γιατι τους βλεπεις με αντιπαθεια ή ρατσισμο αλλα επειδη ολα τα παρπαπανω δεν μπορεις να τα υποσχεθεις ουτε στους ομοεθνεις στις σημερινες συνθηκες.Τοση αφελεια και μικρονοια;

    Απο μια τετοια εξωφρενικα ανεπεξεργαστη και αυτοκαταστροφικη λογικη των ανοικτων συνορων, πρεπει να υπαρξει μια σοβαρη,πολιτικη λυση και συντονισμενη πρακτικη απο ολες τις χωρες της ευρωπης, αλλιως η απομονωση των χωρων και η επιστροφη σε καταστασεις πριν την ενοποιηση θα γινουν πραγματικοτητα. Να συζητησουμε για τις τεραστιες ευθυνες της ΕΕ για το μπαχαλο στη μεση ανατολη, αλλα η πολιτικη του μπατε σκυλοι αλεστε, ουτε στην ΕΣΣΔ δεν θα γινοταν δεκτη σαν σοβαρη προταση στο ονομα του ανθρωπισμου.

    υγ. Φυσικα, αν σκοπος των υπερασπιστων των ανοικτων συνορων για τα εκατομυρια των προσφυγων ειναι η διαλυση της ΕΕ, τοτε καλα κανουν και το υποστηριζουν γιατι αυτο θα συμβει. Προς οφελως ποιανου ομως; Του ευρωπαιου εργατη;

    KLM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @KLM:
      Αν και δεν συνηθίζω να κάνω διάλογο με φασίστες, θα σου επισημάνω πως οι πρόσφυγες δεν έπεσαν από τον ουρανό, αλλά δημιουργήθηκαν μέσω της ενεργούς συμμετοχής της ΕΕ στην διάλυση των χωρών τους. Δεν είναι η προσφυγια φυσικό φαινόμενο όπως ο σεισμός.

      Το δεύτερο είναι πως δεν βλέπεις καν αυτό που λέει το κείμενο. Αφού η ΕΕ δημιούργησε για τους δικούς της λόγους το προσφυγικό κύμμα, αφού το εκμεταλλέυτηκε όσο μπορούσε, τώρα θυμήθηκε το "πόσοι χωράμε" και πόσοι όχι. Η "λογική" σας λέει πως άυριο μπορεί να μην χωράνε και άλλοι. Άνεργοι, άστεγοι, ανάπηροι κλπ. Όλα αυτά σύμφωνα με την "λογική" που αναπτύσεις στο σχόλιο σου πάντα.
      Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο εξάλλου, και το άρθρο αναφέρεται ακριβώς σε αυτό.

      Και για το τέλος:
      Δεν ξέρω ποιό επίπεδο άγοιας λέει πως "ερχονται απο ενα αλλο πολιτισμο που διαφερει τοσο ιδιοσυγκρισιακα οσο και ηθικα απο τον ευρωπαικο", αλλά εμείς σαν Έλληνες είμαστε ιδιοσυγκρασιακά και ηθικά (και πολιτιστικά) πολύ πιο κοντά με έναν Λιβανέζο ή έναν Σύριο, παρά με έναν Γερμανό ή έναν Άγγλο.
      Επίσης δεν ξέρω σε ποιό ακριβώς επίπεδο άγνοιας υφίσταται κάποιος εννιαίος "ευρωπαϊκός πολιτισμός".

      Διαγραφή
    2. @KLM:
      Και φυσικά αυτοί που έρχονται μέχρι εδώ από την Συρία, στην πλειοψηφεία τους είναι μορφωμένοι μεσοαστοί (το εξιδικευμένο εργατικό δυναμικό που λέγαμε πριν), μια και οι ανειδίκευτοι εργλάτες και αγρότες, απλά δεν έχουν τα χρήματα να φτάσουν ως εδώ.

      Διαγραφή
    3. @KLM:
      Υ.Γ.
      Η ΕΣΣΔ κατά την διάρκεια της ζωής της δέχτηκε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες (αν όχι παραπάνω) πρόσφυγες από όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και δεκάδες χιλιάδες έλληνες. Αυτοί οι άνθρωποι εκεί δούλεψαν, σπούδασαν, πρόκοψαν και είχαν τα δικαιώματα του πολίτη της ΕΣΣΔ.
      Καμμία σύγκριση με τα ευρωενωσιακά Μπούχεβαλντ δεν υφίσταται.

      Διαγραφή
  3. Μία ερώτηση; Για ποιο λόγο το "σχόλιο" ενός φασίστα είναι ανηρτημένο, ακόμη;

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κ.:
      Γιατί δεν έχει παραβιάσει κάποιον από τους κανόνες σχολιασμού του μπλοκ.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ. Αλλά δε νομίζω ότι το περιεχόμενο των σχολίων πρέπει να ελέγχεται μόνο με χρήση ''αυστηρά τυπικών'' κριτηρίων. Εννοώ ότι λειτουργεί μία πληθώρα ιστότοπων και ιστολογίων (από τα καλούμενα συστημικά έως και ακραιφνώς φασιστικά - ακροδεξιά) στα οποία μιάσματα (όπως ο ανωτέρω) ''σχολιάζουν'' με ιδιαίτερη συχνότητα και άνεση. Οι ελάχιστοι διαδικτυακοί τόποι με κομμουνιστική ''αναφορά'' επιβάλλεται να αποκλείουν την προβολή ''απόψεων'' όπως η προηγούμενη. Εντάξει, άποψή μου είναι, εσύ ως εμπειρότερος γνωρίζεις καλύτερα.

      Κ.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Κ. το σχόλιο καλά κάνει και υπάρχει.Από μόνο του δείχνει τη σχέση φιλελευθερισμού και φασισμού. Ο σχολιαστής υπερασπίζεται την Ε.Ε., την ''επιχειρηματικότητα'' , θεωρεί ότι η κρίση θα νικηθεί με την άνοδο του μορφωτικού επιπέδου των εργατών (!).Ουτε Σκάι να διαβάζαμε. Την ίδια ώρα μιλά για πολιτιστικό διαφορισμό, ισλαμοφασισφό κ.α. Εμπρός στην σχολή που άνοιξε η Λεπέν, ο Άδωνις και ο Τζήμερος..

      Α.π.δ.εψ.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.