Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ο ''Λένιν'' δεν πέφτει ούτε με βόμβα

Μόνο μερικές μικρές υλικές ζημιές προκάλεσε σε άγαλμα του Λένιν στο κέντρο του Donetsk, βόμβα που τοποθέτησαν άγνωστοι με σκοπό να το κατεδαφίσουν.
 Το άγαλμα βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR/DNR) , που ελέγχεται από τους αυτονομιστές αντάρτες.
 Στην δυτική Ουκρανία, μετά την ανάληψη της εξουσίας από την φιλοδυτική(σ.σ. και φασιστική) κυβέρνηση του Petro Poroshenko, έχουν κατεδαφιστεί σειρά ιστορικών αγαλμάτων και μνημείων της αντιφασιστικής νίκης που είχαν απομείνει από τη σοβιετική περίοδο.

Η απόπειρα να κατεδαφιστεί το άγαλμα του Λένιν με εκρηκτικό μηχανισμό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Πηγή: huffington post

3 σχόλια:

  1. Πρωτα θα πεσουν αυτα τα καθικια μεχρι και τον τελευταιο και μετά το αγαλμα του Λενιν...

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι αυτονομιστές αντάρτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR/DNR),δεν ειναι κομμουνιστες;
    Γιατι θελουν να ριξουν το αγαλμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος30 Ιανουαρίου 2016 - 4:35 μ.μ.:
      -Ένα ψευδώνυμο παρακαλω. Ο ανώνυμος σχολιασμός δεν επιτρέπεται στο μπλογκ.
      -Όχι δεν είναι κομμουνιστές όλοι οι αυτονομιστές του Ντονμπάς. Από την άλλη όμως έχουν σταθερή αναφορά στην ΕΣΣΔ.
      Γενικά στην νότια και ανατολική (πρώην) Ουκρανία υπάρχει ένας πολυεθνικός πλυθησμός (μεταξύ τους και μεγάλο ελληνικό κομμάτι) με κύρια συνεκτικά στοιχεία του την χρήση της Ρώσικης γλώσσας και την "σοβιετική" (πολυ)εθνική συνείδηση.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.