Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για εργασιακή εκμετάλευση σε Πολιτιστικό Κέντρο

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία- Πολιτιστικό κέντρο Ανατολίας-Γέφυρα, είναι ένας πολυχώρος που προσφέρει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών και αφεψήματα με άρωμα Ανατολής. Ιδρύθηκε από Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα και πλέον απαρτίζεται από τακτικά μέλη που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά με μοναδικό σκοπό την συνύπαρξη και συμφιλίωση των δυο λαών. Το ζεστό και φιλικό κλίμα σε συνδυασμό πάντα με το αριστερό προφίλ και την πολυπολιτισμικότητα του, τον καθιστά έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό χώρο.

…ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Το Πολιτιστικό κέντρο Ανατολίας-Γέφυρα δεν είναι τίποτα άλλο από μια κανονική επιχείρηση που απασχολεί εργαζομένους και επιβιώνει από το “φροντιστήριο ” ξένων γλωσσών και το bar που διατηρεί στον διπλανό χώρο.
Εμείς, οι πρώην εργαζόμενες στο cafe-Γέφυρα έχοντας βιώσει εκ των έσω την κατάσταση ερχόμαστε να ξεσκεπάσουμε τον αριστερό και πολυπολιτισμικό μανδύα που πλασάρει η επιχείρηση περιγράφοντας τις πραγματικές εργασιακές συνθήκες.

Βασικός όρος για την έναρξη της συνεργασίας μας ήταν να καλύπτουμε η καθεμία όλα τα πόστα του μαγαζιού ταυτόχρονα, δηλαδή την καθαριότητα όλου του μαγαζιού, το σέρβις, την παραγωγή καφέ (μπαρ), τις παραγγελίες καθώς και την γραμματειακή υποστήριξη που ήταν απαραίτητη για την ενημέρωση και εγγραφή των μαθητών στις ξένες γλώσσες. Όλα αυτά βέβαια χωρίς ίχνος καταβολής επιδομάτων αδειών, δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και την προσαύξηση νυχτερινής και κυριακάτικης εργασίας. Όλα τα παραπάνω, εννοείται, υπό το καθεστώς πλήρως ανασφάλιστης εργασίας, αφού όπως προαναφέραμε ήμασταν δηλωμένες ως μέλη που δουλεύαμε εθελοντικά. Αποκορύφωμα αυτής της εκμετάλλευσης ήταν η υποχρεωτική παύση εργασίας το καλοκαίρι. Μία προσπάθεια της εργοδοσίας να γλιτώσει μεροκάματα και έτσι να αυξήσει το κέρδος του αφήνοντας εμάς ακάλυπτες, χωρίς εργασία για 2 μήνες περιμένοντας τον Σεπτέμβριο μέχρι να ξαναπιάσουμε δουλειά.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας δεν έλειψαν σεξιστικά σχόλια και συμπεριφορές, απαγόρευση επικοινωνίας μεταξύ εργαζομένων με την απειλή ότι άμα ειπωθεί κάτι κακό για το μαγαζί τόσο μεταξύ μας όσο και παραέξω θα απολυθούμε και τέλος δεν έλειψαν κάποια εργατικά ατυχήματα τα οποία καλύφθηκαν από την τσέπη μας.
Μια πραγματικότητα που είναι αναντίστοιχη με την εικόνα μιας παρέας που εργάζονται σε φιλικό πλαίσιο χωρίς την διάκριση αφεντικού και εργαζομένων η οποία σκοπίμως προβαλλόταν από την μεριά του εργοδότη.

Φτάνοντας στα όρια των αντοχών μας, μετά απο 3 και κοντά 2 χρόνια εργασίας αντίστοιχα η καθεμία μας και έχοντας προβάλλει πολλές προσωπικές αντιστάσεις σε όλα αυτά, αποφασίσαμε να τις συλλογικοποιήσουμε. Κρίνοντας ότι η επιχείρηση είναι “τουλάχιστον” βιώσιμη και έχοντας συνείδηση των δικαιωμάτων μας, που όλον αυτό τον καιρό καταπατούνται, ξεκινήσαμε να διεκδικούμε αύξηση, ένσημα καθώς και τα δώρα, τα επιδόματα, τα κυριακάτικα, τις αργίες και τα νυχτερινά. Αιτήματα που για καιρό αντιμετωπίστηκαν από το αφεντικό με απαξίωση, ειρωνείες, και εκδικητική στάση μειώνοντας τα μεροκάματα μας έως και δυο μισά την εβδομάδα!!! Σε ένδειξη της διάθεσης μας για διαπραγμάτευση κάναμε επαναλαμβανόμενες συναντήσεις με το αφεντικό και εκπτώσεις στα αιτήματα μας καταλήγοντας στην ελάχιστη αύξηση της τάξης των 5 ευρώ και την πλήρη ασφάλιση μας, στάση στην οποία μείναμε σταθερές μέχρι το τέλος. Αντίστοιχα η στάση της εργοδοσίας έως το τέλος ήταν προκλητικές προσφορές, οι οποίες δεν άγγιζαν ούτε στο ελάχιστο τα τελικά αιτήματα μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μας κάνει χάρη και φιλανθρωπία που μας έχει στην εργασία του και ότι μας την προσφέρει μόνο και μόνο “γιατί αγοράζει τον ελεύθερο του χρόνο από μας”.

Σε μια περίοδο όπου λόγω κοινωνικοπολιτικών συνθηκών η μια επιχείρηση κλείνει μετά την άλλη, η συγκεκριμένη όχι απλώς είναι βιώσιμη αλλά αποδεικνύεται πλήρως επικερδής καθώς επεκτείνεται ανοίγοντας και δεύτερο μαγαζί, την Βαβυλωνία, όπου και εκεί οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζοντας παρόμοιες συνθήκες εργασίας, βρίσκονται ήδη σε διαδικασία διεκδικίσεων. Σε μία περίοδο όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων ολοένα και καταπατούνται, γεμίζοντας τις τσέπες των αφεντικών, πρέπει να αντιστεκόμαστε στον εκφοβισμό και τις πιέσεις και να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε.

Εμείς κρίνουμε ότι όλα αυτά συνιστούν εξαναγκασμό σε παραίτηση, γεγονός που σε πραγματικές συνθήκες συνθέτει την απόλυση μας. Διεκδικούμε αναδρομικά όλα αυτά που ποτέ δεν έφτασαν στα χέρια μας, ένσημα, δώρα, επιδόματα αδειών, προσαυξήσεις νυχτερινής και κυριακάτικης εργασίας. 
Οι 3 πρώην εργαζόμενες του cafe-Γέφυρα  
________
* Το κείμενο αναδημοσιεύεται απο το ιστολόγιο του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης
Πηγή: Αντι-γειτονιές

21 σχόλια:

  1. Μην αναπαράγεις μικροαστικές - αναρχικές εκδοχές συμβάντων χωρίς να έχεις εικόνα του τι συμβαίνει, κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ αναδημοσίευσα μια καταγγελία εργαζομένων.
      Αν εσύ τώρα έχεις εικόνα του τι συμβαίνει που δεν έχω εγώ, δώστην και δώσε και ένα ψευδώνυμο μαζί με αυτήν για να μπορούμε να σου απευθήνουμε τον λόγο.

      Διαγραφή
  2. Έχεις ακούσει ιστορίες απο κόσμο που πάει σε διάφορα εγχειρήματα, μαγαζιά, στέκια και δουλεύει "απο την καλή του την καρδιά" οικειοθελώς και ξαφνικά (για διάφορους λόγους)θυμάται οτι είναι ανασφάλιστος ,οτι ο "σύντροφος" ξαφνικά γίνεται το "αριστερό αφεντικό" που τον έχει κάνει και "πατίνι" και που μάλλον είναι και σεξιστής κτλ κτλ. Και εμφανίζονται "δεδουλευμένα" "εργασιακά δικαιώματα" κτλ κτλ ;;;; ε άλλη μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή. Δεν θέλω να επεκταθώ παραπέρα ούτε διαλέγω πλευρά, αλλά είναι γνωστή η τακτική και έχει ξανασυμβεί. Η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με εργασιακά δικαιώματα μα με μικροαστικά καπρίτσια με όλο το γνωστό αναρχικό χάπενινγκ, χλευασμούς σε θαμώνες και εργαζόμενους , βρισίδια και νταηλίκια έξω από το πολιτιστικό κέντρο και γενικότερα υπερβολές... Γιατί φυσικά υπάρχει και ο κόσμος που επειδή ζει απο τη δουλειά του οταν διεκδικεί δεν μαλακίζεται να περάσει η ώρα ή να σκοτώσει την πολιτική του απραξία και υπάρχουν και αυτοί που επειδή δεν ζουν με τα λεφτά της δουλειάς και είναι άπλες, αλλά έχουν τη δουλειά για κανα εξτραδάκι πουλάνε μικροαστικό επαναστατιλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Όχι, δεν έχω ακούσει τέτοιες ιστορίες.
      -Ο ανώνυμος (χωρίς ψευδώνυμο) σχολιασμός δεν γίνεται δεκτός από το μπλογκ καθώς καθιστά αδύνατη την συζήτηση.

      Διαγραφή
  3. Επειδή το παρακολουθώ το θέμα ,σου στέλνω και μια ανακοίνωση του πολιτιστικού κέντρου Βαβυλωνία για παρόμοιο περιστατικό με το ίδιο "σωματείο":

    Σχετικά με τις “διαμαρτυρίες” από μια ομάδα ατόμων θέλουμε να αναφέρουμε:
    Ιστορικό:
    Μετά από μία σειρά γεγονότων στο Babylon καφέ–μπαρ σταματήσαμε τη συνεργασία μας με τους Γιάννη Λέκκα και Θωμά Ρούτση έπειτα από περίπου 4 μήνες συνεργασίας διότι αν συνεχίζαμε με τον τρόπο με τον οποίο εργάζονταν τα παραπάνω άτομα, θα αναγκαζόμασταν να κλείσουμε το Babylon καφέ–μπαρ το αργότερο την 1η Γενάρη.
    Σε έναν εργασιακό χώρο προσλαμβάνονται άτομα σύμφωνα με τα προσόντα τους. Τα άτομα αυτά παρόλο που δεν είχαν τα απαραίτητα προσόντα για να δουλέψουν σε ένα καφέ μπαρ, προσελήφθησαν με την προοπτική να μάθουν τη δουλειά κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, και από την 1η μέρα άρχισε η πληρωμή τους.
    Το διάστημα που ακολούθησε, η παραγωγή των ροφημάτων και η λειτουργία του καφέ δεν γινόταν με σωστό τρόπο. Ωστόσο, εξαιτίας της ανοχής και της καλής πρόθεσης των υπευθύνων, τα άτομα αυτά συνέχισαν να εργάζονται στο καφέ-μπαρ εκμεταλλευόμενοι την ελαστικότητα και πιθανόν την αριστερή ιδεολογία των υπευθύνων με το σκεπτικό πως δεν πρόκειται να απολυθούν. Ο σεβασμός της αριστεράς προς τον εργαζόμενο δε σημαίνει παραλείψεις, ανικανότητα και ζημιές από τον εργαζόμενο.
    Εξαιτίας της ανικανότητας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς των παραπάνω εργαζομένων άρχισε να επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία του καφέ και έτσι προχωρήσαμε σε πρόσληψη ενός καινούριου ατόμου, για να εξισορροπηθεί η κατάσταση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μειωθούν οι ημέρες εργασίας των 2 εργαζομένων. Η μείωση αυτή αφορά κάποιες επιπλέον ημέρες από την αρχική συμφωνία που δόθηκαν αργότερα. Οι Γιάννης Λέκκας και Θωμάς Ρουτσης δεν δέχτηκαν το καινούριο άτομο και άρχισαν τις απειλές αναγκάζοντας μας να διακόψουμε την συνεργασία μαζί τους. Απολύθηκαν μόνο οι δυο εργαζόμενοι ενώ οι υπόλοιποι τρεις παραιτήθηκαν για συμπαράσταση προς τους συνάδελφους τους.
    Είναι κλασσική τακτική κάποιων για τη συγκέντρωση υποστηρικτών ώστε να παρουσιάσουν το άδικο σαν δίκαιο ‘στολίζοντάς’ τα με όρους όπως «δεδουλευμένα», «υπερωρίες» κτλ.

    ΨΕΥΔΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
    1- Για όλες τις διαφωνίες που έχουν προκύψει γίνεται συζήτηση μεταξύ των δικηγόρων του «σωματείου» τους και των δικών μας. Αρνούνται ακόμα και τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τους δικηγόρους τους.
    2- Τα δεδουλευμένα του Νοεμβρίου -τον μήνα που έφυγαν από το Babylon café-bar-στα οποία αναφέρονται, τους έχει γίνει επανειλημμένα γνωστό ότι θα καταβληθούν. (Το Babylon, δεν έχει αφήσει κανέναν απλήρωτο) . Η πληρωμή πρέπει και θα γίνει όπως προβλέπεται από το νόμο, με υπογραφή. Αυτό το θέμα διευθετείται από τους δικηγόρους. Το να μην περιμένουν ούτε το ραντεβού των δικηγόρων , δείχνει ξεκάθαρα ότι η ο λόγος των διαμαρτυριών τους δεν είναι ούτε τα εργασιακά ούτε τα δεδουλευμένα. Η ρατσιστική συμπεριφορά τους προς την Βαβυλωνία έχει μόνο έναν σκοπό: τη δυσφήμιση της Βαβυλωνίας.

    3- Για όλα τα εργασιακά θέματα που αναφέρουν έχουν ήδη κάνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Για αυτά τα θέματα θα αποφασίσει πλέον η Επιθεώρηση.

    4- Δεν απολύθηκαν 5 εργαζόμενοι, απολύθηκαν 2. Οι υπόλοιποι αποχώρησαν οικειοθελώς. Επίσης ο ένας από αυτούς έχει πάρει τα δεδουλευμένα του Νοέμβριου και δεν κινητοποιείται μαζί τους.

    Όλα όσα αναφέρουν δεν έχουν καμία βάση και βασίζονται στα ψέματα και στη ρατσιστική και μαφιόζικη συμπεριφορά τους προς εμάς και στη διαστρέβλωση των γεγονότων .
    Μία δίκαιη διεκδίκηση δεν μπορεί να βασιστεί σε ψέματα.
    Η Βαβυλωνία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ένας πολυπολιτισμικός χώρος που πιστεύει στην συνύπαρξη των πολιτισμών σε μια κοινωνία ποικίλων κοινωνικών ομάδων με διαφορετικά εθνικά-εθνοτικά και πολιτισμικά στοιχεία.


    Babylon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι είδες ανάρτησα και την άποψη της εργοδοσίας. Αν σου πω πως με έπεισε κιόλας, ψέμματα θα σου πω...

      Διαγραφή
  4. Καλά ρε trash τι ανεβάζεις; Το ότι το "σωματείο" που αναφέρεσαι δεν έχει καμία ουσιαστική υπόσταση και αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από άτομα που έχουνε αυτοδιαχειριζόμενες επιχειρήσεις δεν σε υποψίασε καθόλου; Το ότι το συνδικάτο επισιτισμού θεσσαλονίκης δεν έχει ασχοληθεί δεν έβαλε ψύλους στα αφτιά σου; Στην τελική σε μλ χώρο ήσουνα, μπορείς να μάθεις τι είναι αυτά τα μαγαζιά και οι Τούρκοι αγωνιστές που τα διαχειρίζονται.
    Belzan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Belzan:
      -Τώρα άμα σου πώ πως αυτό που μου έκανε και εντύπωση είναι πως η καταγγελία αναπαράγεται ακριβώς από τον μ-λ χώρο;
      Στις αντι-γειτονιές που πρόσκεινται ΚΚΕ(μ-λ) την βρήκα.
      Κατά τα λοιπά, ούτε προσωπικά τους ξέρω τους ξέρω τους καταγγέλοντες για να έχω άποψη για αυτούς, ούτε με ενδιαφέρει η πολιτική τοποθέτηση του καθενός όταν πρόκειται για εργασιακά ζητήματα.
      Εφόσον κάποιοι είστε από εκεί και γνωρίζετε πράγματα και καταστάσεις που δεν γνωρίζω εγώ, το μπλογκ είναι από ότι βλέπεις ανοιχτό να σας ακούσει.

      Διαγραφή
  5. ωραία κάτι τελευταίο και μετά σβήσεμε. Στη Θεσσαλονίκη και στο παρελθόν έχουν υπάρξει τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες καβατζο- διεκδικήσεις. Μου κάνει εντύπωση που λες οτι δεν έχεις ακούσει τέτοια περιστατικά. Εγώ ξέρω σίγουρα δυο. Το μαγειρείο Μπούκα και το καφενείο Μανιφέστο που στο παρελθόν έχουν δεχτεί τις αργόσχολες "συνδικαλιστικές" επιθέσεις αναρχικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Γιατί σου κάνει εντύπωσε ανώνυμε αναγνώστη πως δεν έχω ακούσει τα περιστατικά που αναφέρεις;
      Δεν είμαι από την Θεσσαλονίκη ξέρεις.

      Διαγραφή
  6. Και μόνο ότι δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα το Συνδικάτο εργ. Τουριστικών και Επισιτιστικών επιχ. Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιείται στο ΠΑΜΕ κάτι λέει.
    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΔΣΕ:
      Δεν νομίζω να απευθήνθηκαν εκεί καν, οπότε είναι λογικό το ΠΑΜΕ να μην ασχοληθεί με κάτι για το οποίο δεν υπάρχει καταγγελία στο ίδιο από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

      Διαγραφή
    2. Οταν το ΚΚΕ αποφασισε οτι στον μηχανισμο προπαγανδας ολοι θα ειναι Επαγγελματικα στελεχη με 800 ευρω τοτε ο Αντικομμουνισμος ξεχίλιζε. Οπως επισης και οταν πουλήθηκε ο 902 για να πληρωθουνε οι Εργαζομενοι και τα ασφαλιστικα ταμεια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  7. υπαρχει μια ιδιοτυπη κατασταστη στην θεσσαλονικη με πολλα πραγματα.
    ας πουμε με τις αφισοκολησεις συναυλιων που τις ειχε (Εχει;) γνωστη α/α οργανωση που φυσικα δεν πληρωνει με συμβασεις και ασφαλιση τους αφισοκολητες και τοτε (πριν καμια 10αρια χρονια) ειχε παρει το πανω χερι απο αλλη "εταιρεια" συμφεροντων στελεχους τοτε της εξωκοινοβουλευτικης, με απειλες, απαγωγες κτλ κτλ.
    αλλα ακομα και στην αθηνα δουλευουν πολλα "αντιφα καφε" που τα στεκια βγαζουν τρελα λεφτα.
    πολλοι απο τους "εργαζομενους" αυτων των στεκιων ειναι "αναρχικοι" που "δουλευουν" χωρις χαρτια, με ωραρια οταν και οποτε θελουν και οπως και οταν οι "ιδιοκτητες" των στεκιων προσπαθησουν να τα κανουν κανονικα μαγαζια διαμαρτυρονται.
    δεν θα καθησω να ασχοληθω (προσωπικα) με τετοια πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Για τις αφισσοκολήσεις το ξέρω, καθώς είναι μια πολύ παλιά ιστορία. Τώρα έχω να πατήσω καμμία πενταετία τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη, οπότε και έχω χάσει επισόδεια.
      Βασική μου αρχή πάντως είναι να μην κρίνω τις εργατικές διεκδικήσεις από την ιδεολογία των εργαζόμενων.
      Και δεξιός εργάτης να διεκδικήσει τα δικαιώματα του, εγώ είμαι μαζί του σε αυτό.

      Διαγραφή
    2. προφανως! και το κομμα αλλωστε φωναζει παντου οτι δεν ξεχωριζει τους εργατες με βαση τι ψηφισαν για να τους υπερασπιστει (τρανο παραδειγμα η ερτ και το ποσα υπερπολυτιμα ευρω βγηκαν απο το ταμειο του για να μπορει να παιζει ο 902tv και να αναμεταδειδεται η ερτ απο εκει), ομως υπαρχει μια ολοκληρη βιομηχανια "θεσεων εργασιας" για παιδια του α/α "κινηματος" με βολικα ωραρια, μαυρη εργασια -που την επιδιωκουν για μεγαλυτερη μισθοδοσια και μαυρη- γιατι βολευει.
      οταν λοιπον καποιοι απο αυτους βγαινουν εκτος οριων τελειως ή σε καποιες απο αυτες τις δουλιες τους λενε -ω θεοι τι αμαρτημα- δουλεψε και λιγο ή μη κανεις ζημιες ή μη φαιρεσαι ασχημα στους πελατες, τοτε θυμουνται οτι ειναι ανασφαλιστοι. ειναι δυσφημιση για την εργατικη ταξη και το κινημα γενικοτερα

      Διαγραφή
    3. @modesto:
      -Το ότι κάποιος είναι Α/Α δεν συμαίνει πως είναι απατεώνας, ούτε πως είναι τεμπέλης, ντε και καλά.
      -Εγώ βλέπω την σχέση εργοδότη-εργαζομενου όπως ξαναείπα.

      Διαγραφή
    4. δεν ειναι ολοι τεμπεληδες, απλα παρα πολλες φορες "αναγκαζονται" να πανε για δουλια και βρισκουν διαφορες δικαιολογιες μετα για να την παρατησουν "επαναστατικα".
      στο συγκεκριμενο μπορει και να εχουν δικιο -δεν ξερω- αλλα πριν υπερασπιστω τετοιου ειδους εργαζομενους θα το ψαξω 2-3 φορες μην εκτεθω

      Διαγραφή
    5. @modesto:
      Θέμα αντίληψης. Εγώ προτιμάω να "εκτεθώ" υπερασπιζόμενος έναν εργαζόμενο, παρά παραλείποντας να το κάνω.

      Διαγραφή
  8. Γιατί πρέπει να χάνεται η μπάλα; Οι καταγγέλουσες ψεύδονται, πως ανοίχτηκε δεύτερο μαγαζί; Να δεχτώ ότι είναι του αντιεξουσιαστικού χώρου και η λογική τους είναι αυτή που παρουσιάζει ο Modest και πολλοί άλλοι εδώ.. πείθει κανέναν η εκδοχή της εργοδοσίας; Εάν οι καταγγέλουσες λένε ψέματα, τότε η εργοδοσία λέει αλήθεια, αλλίως ισχύει το ανάποδο. Επειδή δεν προκύπτει από κάπου η εργοδοσία να λέει αλήθεια (θα έκλεινε το μαγαζί χωρίς απολύσεις, παρόλα αυτά δεν διαψέυδει ότι άνοιξε δευτερο, είναι δυνατόν να ανοίγει και άλλο μαγαζί αν το πρώτο πάει κατά διαόλου;) Η ερώτηση είναι η εξής: επειδή έχουν αλλη ιδεολογία πρέπει να τις βάλουμε απέναντι; Έτσι η εργοδοσία βγαίνει λάδι και τα γελια της θα είναι η μόνη ανταμοιβή μας.Δεν με αφορά η ιδεόλογια τους όποια και αν είναι αν είναι θύματα εκμετάλευσης, εχουν δίκιο οφείλουν να το ζητουν και οφείλουμε να είμαστε κοντά τους κάνοντας πράξη το "δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται"...

    Marcus Berg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν με ενδιαφερει τι λενε οι ανακοινωσεις τους -αμφοτερες- ξερω την τακτικη τους.
      ξερω πολλες περιπτωσεις απο την αττικη με τετοια τυπακια οπου οταν τους βολευε -περισσοτερα στο χερι- δεν ασφαλιζοντουσαν - ή και απο κουτοπονηρια- και οταν εμπαινε θεμα απολυσης γιατι ντιλιβερας δεν πηγαινε ποτε παραγγελια ατοφια σε σπιτι εκανε καταγγελια για την ασφαλιση που ο ιδιος δεν ηθελε.
      δεν ειναι θεμα αλλης πολιτικης, ειναι θεμα λουμπεναριου

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.