Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται το πυρηνικό της πρόγραμμα εξέδωσε η Πιονγιάνγκ

Η ηγεσία της ΛΔ της Κορέας, εξέδωσε χθες επίσημη ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται σθεναρά το πυρηνικό πρόγραμμα που αναπτύσσει για στρατιωτικούς σκοπούς.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η Πιονγιάνγκ εκτιμά ότι η πρόσφατη πυρηνική δοκιμή είναι «ένα σημαντικό γεγονός», που προσφέρει στη χώρα μια επαρκή ικανότητα αποτροπής προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορά της από όλες τις εχθρικές δυνάμεις, μεταξύ αυτών των ΗΠΑ.

Η κατάσταση που επικρατεί στη διεθνή κοινότητα σήμερα μοιάζει με το «νόμο της ζούγκλας» βάσει του οποίου μόνο οι ισχυρότεροι επιβιώνουν, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ο Σαντάμ Χουσείν στο Ιράκ και ο Μουάμαρ Καντάφι δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από τη μοίρα της καταστροφής, αφού τους στέρησαν τις βάσεις όπου ανέπτυσσαν το πυρηνικό τους πρόγραμμα και αφού εγκατέλειψαν τα πυρηνικά τους προγράμματα με τη συμφωνία τους», τονίζεται στο κείμενο.

Το να ζητείται από την Πιονγκιάνγκ να απαρνείται τα πυρηνικά της όπλα, όπως ακριβώς κάνουν ο ΟΗΕ και οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης είναι το ίδιο μάταιο με το «εύχεται κανείς να δει τον ουρανό να πέφτει» προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται επιπλέον ότι η χώρα είναι υπερήφανη για «τη βόμβα υδρογόνου, ένα εργαλείο Δικαιοσύνης».

Νέα πυραυλική δοκιμή

Στιγμιότυπο από το βίντεο
Παράλληλα, η ΛΔ της Κορέας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται μια νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, που εκτοξεύθηκε από ένα υποβρύχιο (SLBM), τρεις ημέρες αφότου ανακοίνωσε ότι είχε πραγματοποιήσει δοκιμή με βόμβα υδρογόνου.

Το βίντεο -που τοποθετείται χρονικά μέσα στο Δεκέμβρη- προβλήθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Πιονγιάνγκ και στα πλάνα διακρίνεται ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, να βρίσκεται εν πλω σε ένα πολεμικό πλοίο και να παρακολουθεί την εκτόξευση ενός πυραύλου που αναδύεται στην επιφάνεια της θάλασσας κάθετα και να παίρνει ύψος. Το βίντεο δείχνει κατόπιν έναν πύραυλο, ενώ ίπταται ανάμεσα στα σύννεφα.

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας υποστηρίζουν ότι το νέο βίντεο είναι προϊόν μοντάζ και συνδυάζει πλάνα από την τρίτη κατά σειρά δοκιμή από υποβρύχιο που πραγματοποίησε η ΛΔ Κορέας, το Δεκέμβρη του 2015 στη θάλασσα της Ιαπωνίας, ενώ σε ό,τι αφορά τις εικόνες του πυραύλου ανάμεσα στα σύννεφα, πρόκειται για μία δοκιμή πυραύλου Scud που έγινε το 2014.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.