Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Πούτιν: Η Άγκυρα θα μετανιώσει «πολλές φορές» για το Sukhoi

Η Μόσχα «δεν θα αγνοήσει πως η Αγκυρα συνδράμει τους τρομοκράτες»: Ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην Τουρκία ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε στρατιωτικούς λεονταρισμούς με την Τουρκία, όποιος όμως πιστεύει πως αφού διέπραξε αυτό το απαίσιο έγκλημα πολέμου, αυτή τη δολοφονία σε βάρος του λαού μας, θα γλιτώσει μόνο με μέτρα που αφορούν τις ντομάτες ή περιορισμούς σε άλλους τομείς, κάνει μεγάλο λάθος», εννοώντας τις οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις που επέβαλε η Μόσχα ως απάντηση στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Στην καθιερωμένη εφ' όλης της ύλης ετήσια ομιλία του για τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής τως χώρας ενώπιον των βουλευτών του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και της Δούμας, των μελών της κυβέρνησης και των κυβερνητών των ρωσικών περιφερειών, ο Πούτιν, αφού ευχαρίστησε τους «ενστόλους που πολεμούν την τρομοκρατία, υπερασπιζόμενοι την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας» και κράτησε ενός λεπτού σιγή για τους ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία, πέρασε στην κόντρα με την Αγκυρα.

«Η Τουρκία θα μετανιώσει πολλαπλά για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τη συνενοχή της Αγκυρας με τους τρομοκράτες. Η προδοσία είναι το πιο επαίσχυντο πράγμα, και αυτό ας το γνωρίζουν εκείνοι που χτύπησαν πισώπλατα τους πιλότους μας».

Ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε πως η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να προβεί σε πολεμοχαρείς πράξεις: «Δεν πρόκειται να δείτε καμία νευρική, υστερική αντίδραση, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα μας και ολόκληρο τον κόσμο... Δεν θα υπάρξει κανένα τέτοιο πράγμα. Οι ενέργειές μας θα βασιστούν πάνω απ' όλα στην ευθύνη απέναντι από τη χώρα μας και στο λαό μας», τόνισε.
«Θα μετανιώσουν για τις πράξεις τους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»

Πιο αναλυτικά ο πρόεδρος Πούτιν είπε:
«Σεβόμαστε το τουρκικό λαό και δεν τον εξισώνουμε με την άρχουσα ελίτ. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποιος πλουτίζει στην Τουρκία από τις παράνομες πετρελαϊκές συναλλαγές με τους τρομοκράτες του ISIS και ποιος στρατολογεί μισθoφόρους.

Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε αυτή τη συνενοχή στην τρομοκρατία. Θεωρούσαμε πάντα την προδοσία το πιο επαίσχυντο πράγμα. Ας το γνωρίζουν αυτό εκείνοι που πυροβόλησαν πισώπλατα τους πιλότους μας. Όλα τα προβλήματα θα μπορούσαν να επιλυθούν με άλλα μέσα. Ήμασταν έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα ζητήματα. Μόνο ο Αλλάχ μπορεί να γνωρίζει, γιατί το έκαναν. Και προφανώς ο Αλλάχ αποφάσισε να τιμωρήσει την κυβερνητική κλίκα της Τουρκίας, στερώντας της διανοίας και λογικής.

Αν όμως πιστεύει κανείς, ότι μετά ένα επαίσχυντο έγκλημα πολέμου θα γλυτώσει ελαφρά με ντομάτες ή περιορισμούς στον τομέα κατασκευών, πλανάται οικτρά. Θα μετανιώσουν για τις πράξεις τους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»
. Τέλος, σε αναφορά στη στάση της Δύσης, ο ρώσος πρόεδρος την κατηγόρησε για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» όσον αφορά στην στάση που κρατά απέναντι στο ζήτημα.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Βλέπε ακόμη:

    34 σχόλια:

    1. Μ'αρέσει που ακούω και διαβάζω από κάποιους ότι η Ρωσία αντεδρασε υποτονικά, ο Πούτιν είναι μόνο λόγια, περίμεναν περισσότερα ενώ εμείς δεν τολμάμε ούτε καν στο τουίτερ να γράψουμε το αυτονόητο μήπως και παρεξηγηθεί κανένας σύμμαχος και πέσουμε σε δυσμένεια. Μ'αρέσει που περιμένουμε από τη Ρωσία να καθαρίσει και να τους έχει όλους απέναντί της και εμείς να μην κάνουμε τίποτα (διόρθωση, να είμαστε με την αντίπαλη πλευρά) και μετά ασκούμε και κριτική.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. @experience:
        Προσωπικά δεν περιμένω από την Ρωσία να "καθαρίσει" τίποτε, γιατί δεν θεωρώ πως έχει την θέληση ή την δυνατότητα να το κάνει.
        Η άποψη μου (που την έχω ξαναεκφράσει) είναι πως ο "φοβερός και τρομερός ρώσικος ιμπεριαλισμός" δεν είναι παρά ένας καρπαζοεισπράκτορας της διεθνούς σκηνής και ότι ο μοναδικός λόγος που η Ρώσικη Ομοσπονδία εξακολουθεί να υφίσταται ως κράτος και να παίζει κάποιον ρόλο στην διεθνή σκηνή, είναι η στρατιωτική ισχύς που κληρονόμησε από την ΕΣΣΔ.
        Το ενδιαφέρον στις δηλώσεις Πούτιν είναι πως ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να πάρει κανένα στρατιωτικό μέτρο απέναντι στην Τουρκία.
        Και όχι φυσικά επειδή "δεν τον παίρνει", αλλά γιατί το ρώσικο αστικό κράτος είναι αναγκασμένο να ζει σε μια συνεχή αντίφαση. Η άρχουσα τάξη του έχει πολυπλόκαμους δεσμους συμφερόντων με την δύση (που αυτή την βοήθησε εξάλλου να καταλάβει την εξουσία και να ανατρέψει την ΕΣΣΔ), ενώ ταυτόχρονα η ίδια η Ρωσία δεν είναι για τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό παρά "ζωτικός χώρος".
        Προσπαθώντας να λύσει αυτή την αντίφαση είναι δεδομένο πως η ρώσικη αστική τάξη έχει ελάχιστα περιθώρια αυτόνομης δράσης. Θα πέφτει αναγκαστικά σχεδόν σε όλες τις παγίδες που της στήνουν οι δυτικοί, και μάλιστα αυτοβούλως σε μεγάλο βαθμό.

        Διαγραφή
      2. TRASH. Υπαρχει ακομα ενας λογος κατα την γνωμη μου Συντροφε. Ειναι η συνθηκη του Μοντρε του 1937 για την Ναυσιπλοία που λεει οτι η Τουρκια μπορει να κλεισει τα Στενα σε χωρα που ειναι σε πολεμο μαζι της. Εχεις δικιο επισης οτι αν δεν ειχε μεσολαβησει η ΕΣΣΔ και ο Σοσιαλισμός και φτανανε στο σημερα μεσα απο τον Κερενσκι θα ητανε πολυ ποιο κατω παντου. Την Καλημερα μου καλο Σαββατοκυριακο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

        Διαγραφή
      3. Ούτε και εγώ περιμένω να καθαρίσει κάτι. Απλώς επισημαίνω ότι το να κατηγορείς ότι ο άλλος δεν αντιδράει όσο περίμενες εσύ, που για να κάνεις οτιδήποτε ζητάς άδεια είναι τραγικό.
        Η Ρωσία σίγουρα κινείται με βάση και τα συμφέροντά της, δεν έχω αυταπάτες αλλά δεν είναι και εύκολο να τους έχεις όλους απέναντι. Η Αμερική έχει και μονίμως την Ευρώπη που παίρνει πάντα το μέρος της και όποιους συμμάχους έχει και η Ρωσία οι άλλοι τους έχουν βάλει στο στόχαστρο. Πάντως για μένα έχει δείξει αντίσταση στο μέτρο που μπορεί στον ευρωατλαντικό άξονα, και αυτό είναι καλό για μένα, και μάλλον καταλαβαίνει ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί και η ίδια στο στόχαστρο. Και δεν έχει και καμία ουσιαστική συμμαχία αυτό το διάστημα, μία Κίνα που είναι στον κόσμο της και τίποτα ιδιαίτερο.

        Διαγραφή
      4. Προφανώς η Ρωσία από μόνη της δεν μπορεί να τα βάλει με το ΝΑΤΟ, όποιος τα πιστεύει αυτά είναι αλλού. Μόνο η ΕΣΣΔ ήταν μια στρατιωτική υπερδύναμη αντίστοιχου μεγέθους και δεν περιοριζόταν μόνο στη Ρωσία, είχε και άλλες χώρες και πολλές που δεν ανήκαν στην ΕΣΣΔ αλλά ήταν στο ίδιο στρατόπεδο.

        Διαγραφή
      5. @experience:
        Δεν νομίζω πως διαφωνούμε σε αυτό που λες. Απλά θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράγματα ακόμη.
        -Αρχικά πως σήμερα στον κόσμο υφίσταται μία και μόνη ιμπεριαλιστική στρατιωτική συμμαχία, το ΝΑΤΟ και πως η ισχύς της δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία. Και εδώ έχεις δίκιο. Σε αυτόν τον τομέα, όποιος δεν είναι στο ΝΑΤΟ είναι ουσιαστικά στρατιωτικά μόνος.
        -Και ένα δεύτερο. Η Ρωσία αναγκάζεται να βρεθεί απέναντι στους ευρωατλαντιστές αν θέλει να επιβιώσει ως κράτος, και σίγουρα είναι η μοναδική δύναμη με την στρατιωτική δύναμη να τους βάλει κάποιο φρένο παγκόσμια. Το ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια τέτοια δύναμη (που να έχει την δυνατότητα να τους "φρενάρει" έστω και στο ελάχιστο) είναι σίγουρα θετικό για ευνόητους λόγους.
        Από την άλλη, και αυτό επισήμανα στο προηγούμενο μου σχόλιο, οι δυνατότητες μιας καπιταλιστικής Ρωσίας να παίξει τον ρόλο αυτού του "φρένου" είναι εξαιρετικά περιορισμένες καθώς αυτοϋπονομεύονται αναγκαστικά από τους ποικίλους δεσμούς της Ρώσικης αστικής τάξης με την δύση, που την αναγκάζουν από την μία να αντιπαρατίθεται με αυτήν και από την άλλη να αναζητά συνεχώς συμφιλίωση μαζί της. Οι ρώσοι αστοί δεν μοιάζουν να κατάλαβαν τίποτε από το που οδήγησε το δόγμα της "ειρηνικής συνύπαρξης" του Χρουτσώφ.

        Διαγραφή
      6. Εχω μια διαφωνια στο θεμα που αναφέρεις στο αν καταλαβανε οι ρωσοι αστοι στο που οδηγησε η ειρηνικη συνυπαρξη του χρουτσωφ. Επισης μεσα στο ΝΑΤΟ υπαρχουνε φυγοκεντρες δυναμεις. Υπάρχουνε Αστικες ταξεις χωρων στην δυση η τμηματα τους που δεν τους εκφραζει πλεον η δομη που ειχε το ΝΑΤΟ στον αντικομμουνιστικο αγωνα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

        Διαγραφή
      7. Οσο για την Κινα νομιζω οτι δεν ειναι καθολου στον κοσμο της. Διεκδικει χωρους με τεχνητα νησια τεραστιους και εχει διαφορες με πολλες χωρες στην περιοχη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

        Διαγραφή
      8. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
        -Στο πρώτο περί "ειρηνικής συνύπαρξης" έχεις ένα δίκιο πως έτσι όπως το έκφρασα πιθανόν και μην έγινε κατανοητό το τι ακριβώς ήθελα να πω. Αν θες να επανέλθω αναλυτικότερα.
        -Για τις "φυγόκεντρες δυνάμεις στο ΝΑΤΟ" που λες τώρα, το θεωρώ ανέκδοτο.
        -Ποιές "φυγόκεντρες δυνάμεις"; Βλέπεις εσύ (ή όποιος άλλος τα λέει αυτά) καμμία χώρα να έχει εκδηλώσει πρόθεση ή έστω προοπτική μελλοντικής πρόθεσης, αποχώρησης από την λυκοσυμμαχία;
        Εγώ ουρές βλέπω να κάνουν και οι απ'έξω για το ποιός θα πρωτομπεί...

        Διαγραφή
      9. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
        Επειδή δεν είναι σωστό να λέμε ότι νά'ναι. Η Κίνα δεν διεκδικεί τίποτε. Τα συγκεκριμένα νησιά απλά βυθίζονται με τον καιρό λόγω διάβρωσης και η Λ.Δ.Κίνας να επιχωματώνει για να διατηρήσει τα θαλάσσια χωρικά της ύδατα. Δεν τα έφτιαξε από το μηδέν.

        Το εάν έχει διαφορές με άλλες χώρες, τι σχέση έχει εδώ; Γιατί αναφέρεται; Για να υποστηρίξει τι ακριβώς;

        Διαγραφή
      10. Απλα το ανεφερα σαν γεγονος χωρις να λεω κατι. ΟΚ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

        Διαγραφή
      11. Για το ΝΑΤΟ θελω να πω οτι δεν υπαρχει πλεον η αναγκαστικη ταυτιση με επικεφαλης της ΕΠΑ στον Αντικομμουνιστικο αγωνα. Η καθε μια χωρα σημερα μπορει να εκφρασει διαφορετικα τα συμφεροντα της ελευθερα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

        Διαγραφή
      12. Οσο για τον Χρουτσωφ το καταλαβα ενταξει ειμαστε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

        Διαγραφή
      13. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
        "Για το ΝΑΤΟ θελω να πω οτι δεν υπαρχει πλεον η αναγκαστικη ταυτιση με επικεφαλης της ΕΠΑ στον Αντικομμουνιστικο αγωνα. Η καθε μια χωρα σημερα μπορει να εκφρασει διαφορετικα τα συμφεροντα της ελευθερα. "

        Μόνο στον βαθμό που αυτά δεν έρχονται σε αντίθεση με αυτά των ΕΠΑ, και εντός πολύ προκαθορισμένων ορίων.
        Δεν ήταν μόνο αντικομμουνιστική συμμαχία το ΝΑΤΟ (αν ήταν τέτοια θα είχε διαλυθεί ελλείψη αντικειμένου πλέον).
        Ήταν και είναι μια ιμπεριαλιστική συμμαχία με σκποπό την καταλήστευση και την υποταγή του υπόλοιπου κόσμου υπό την αδιαμφισβήτητη ηγεσία των ΕΠΑ.
        Ας μην το ξεχνάμε αυτό.

        Διαγραφή
      14. Αν εννοεις την καταληστευση του υπολοιπου κοσμου εκτος Δ.Ευρωπης συμφωνω απολυτα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

        Διαγραφή
      15. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
        ναι, αυτό εννοώ

        Διαγραφή
    2. Δε διαφωνούμε, ναι. Για τις φυγόκεντρες δυνάμεις τα έχουμε ξαναπεί, μακάρι να ήταν έτσι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Φυγοκεντρες δυναμεις δεν μπορουμε σημερα να πουμε οτι υπαρχουν. Ιδιαιτερα συμφεροντα και ανταγωνισμοι υπαρχουν.
      Πχ το οτι το ΝΑΤΟ ως συμμαχια δεν εβγαλε ανακοινωση αλλα ο καθε πρωθυπουργος εκανε ξεχωριστα δηλωση κατι δειχνει. Σαν γραμμη του ΝΑΤΟ θεωρηθηκε η δηλωση καλυψης της Τουρκιας απο τον ΓΓ του αλλα αυτη προφανως δεν ειναι ιδιας ταξης με μια ανακοινωση υπογεγραμενη απο ολα τα μελη της συμμαχιας, φυσικα δε βγηκε καποιος να πει οτι δεν τον εκφραζει η δηλωση του ΓΓ αλλα και στις δηλωσεις των χωρων υπηρχαν διαφοροποιησεις. Ο Ομπαμα καλυψε πληρως την Τουρκια, ο Ολαντ ηταν πιο ηπιος και επανελαβε οτι θελει συνεργασια με τη Ρωσια αλλα χωρις τον Ασαντ, η Γερμανια ηταν ισως η πιο διαφοροποιημενη καθως καλεσε απλα σε κατεβνασμο και ψυχραιμια και Ρωσια και Τουρκια.
      Το προτεκτορατο μας εδω αν και συντασεται πληρως με ΗΠΑ επιδιωκει στην αναμπουμπουλα να κερδισει ποντους. Το ΝΑΤΟ, ΝΑΤΟ αλλα η Τουρκικη αστικη ταξη ειναι αμεσος ανταγωνιστης εξου και τα λογια κατανοησης Κοτζια που εσπευσε ασφαλως να τα εκμεταλευτει η Ρωσια.
      Η Ρωσια η οποια εξυπνα επαιξε με τη θρησκεια, με την κοινη γνωμη της ευρωπης εναντι των τζιχαντιστων προσπαθωντας να απομονωσει σε επιππεδο κοινης γνωμης τον Ισλαμιστη και υποπτο για βοηθεια στο isis Ερντογαν σε σχεση με τη Χριστιανικη Ευρωπη...
      Ταυτοχρονα συνεχιζει να επιδιωκει μετωπο με την ΕΕ εναντια στο isis ακομα και την Τουρκια δεν την απεκλεισε ισως και σκοπιμα για να τους στριμωξει ωστοσο φαινεται το παιχνιδι να ναι χοντρο και τον Ρωσο πιλοτο εντελει μονο η μανα του θα τον κλαψει και κανενας Ρωσος αστος...
      Οποτε καταληγω οτι ναι προς το παρον υπάρχουν αντιθεσεις αλλα οχι φυγοκεντρες δυναμεις. Ωστοσο αν υπαρξει οπως δεν αποκλειουν ουτε οι αστοι, νεα παγκοσμια οικονομικη κριση που θα χτυπησει ταυτοχρονα ξανα ευρωπη και ΗΠΑ και αυτη τη φορα ισως και αλλα κεντρα οπως η Κινα, τοτε η δυναμικη των αντιθεσεων θα αποκτησει αλλες διαστασεις που σημερα δεν μπορουν να προβλεφθουν.
      Χρειαζεται στενη παρακολουθηση των εξελιξεων και μαζικη, στοχευμενη δουλεια στο λαο μας και συνολικα στους λαους με τη θεση των κομμουνιστων απεναντι σε ενδεχομενο πολεμου.

      ratm

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. @ratm:
        Αντιθέσεις υπάρχουν, αλλά είναι δευτερεύουσες καθώς δεν αφορούν παρά την μοιρασιά της λείας (εξού και το πολύ επιτυχημένο "λυκοσυμμαχία"). Το από κοινού κυνήγι με τον κοινά αποδεκτό ηγέτη (ΗΠΑ) δεν αμφισβητείται από κανέναν, ούτε καν σε ακαδημαϊκό επίπεδο.
        Αν δεν το πάρουμε υπόψην αυτό, θα χαθεί νομίζω η μπάλλα.

        Διαγραφή
      2. @ratm:
        Υ.Γ.
        Πολύ έμπρακτη και καθόλου θεωρητική θα την έλεγα την ΝΑΤΟϊκή αλλγλεγγύη στην Τουρκία:

        http://www.koutipandoras.gr/article/156917/tria-polemika-ploia-toy-nato-mpikan-sti-mayri-thalassa-enohlimeni-i-mosha-binteo

        Διαγραφή
    4. νομιζω οτι η Ρωσια δεν θα κανει κατι στρατιωτικα απεναντι στην Τουρκια επειδη δεν την "ενδιαφερει" η Τουρκια.
      Αυτο που θελει να κερδισει ειναι μια θεση στον διεθνη χαρτη,λυνοντας ενα προβλημα(που δεν ειναι "δικο" της) και να ερθει κοντυτερα με την Ευρωπη
      Ηδη η Γαλλια(που παντα ηταν πιο ανοιχτη) μιλαει για κοινες επιχειρησεις κλπ
      Η ρωσια εχει χασει τα τελευταια χρονια ζωτικο χωρο απο την επεμβαση των αμερικανων(αντιπυραυλικη ζωνη,βασεις σε ολη την πρωην Αν.Ευρωπη).
      Αυτο θελουν να αλλαξει και τι καλυτερο απο αυτο με το να βρεθει η Ρωσια εγγυητης της ειρηνης,λυνοντας το βασικοτερο ευρωπαικο (παγκοσμιο) γεωπολιτικο προβλημα ??
      Αυτο δεν θα περασει ετσι..
      Σιγουρα οι αμερικανοι δεν θελουνν αναβαθμιση του ευρωπαικου ρολου της ρωσιας γιατι αυτοματα σημαινει αδυνατισμα του δικου τους.
      Το ποιος θα τελειωσει τον ΙΣΙΣ(πραγματικα ή επικοινωνιακα) μενει να το δουμε.
      Η τουρκια απλα παιζει εναν ρολο υποστηρικτη του,που οταν/αν το κρινουν οι αμερικανοι θα αλλαξει και θα αφησει τον ΙΣΙΣ στην τυχη του.

      Νομιζω λοιπον οτι της σχεσεις Ρωσια-ΙΣΙΣ πρεπει να τις βλεπουμε υπο το προσμα Ρωσια-Ευρωπη.
      Εχει πονταρει πολλα(πολιτικα,επενδυτικα,γεωστρατηγικα) πανω στην αντιμετωπιση του ΙΣΙΣ η Ρωσια
      Προφανως ειναι και η πρωτη ευκαιρια που ειχε μετα απο πολλα χρονια, να υποβαλει τα οπλα της σε field tedst
      (παντα ηταν ο καλυτερος τροπος να μαζευεις πελατες για την στρατιωτικη σου βιομηχανια)
      H FOAB επεσε ηδη και δεν θα ειναι η μονη μαλλον!

      ανενταχτος

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. @ανενταχτος:
        Με την ανάλυση σου θα διαφωνήσω αρχικά στο βασικό. Ότι υπάρχει κάποια έννοια που ονομάζεται "ευρώπη". Δεν υπάρχει πουθενά τέτοιο πράγμα. Υπάρχει ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός (ΝΑΤΟ) με ότι μια τέτοια διαπίστωση συνεπάγεται, και παρά τις δευτερεύουσες εσωτερικές του αντιθέσεις.
        Η Τουρκία όπως και η "ευρώπη" δεν είναι παρά μέλη του ΝΑΤΟ. Με οποιαδήποτε άλλη ανάγνωση κινδυνεύουμε να χάσουμε κάθε μπούσουλα.
        Η Ρωσία από την άλλη δεν έχει χάσει "ζωτικό χώρο" με την έννοια του "Lebensraum", καθώς τέτοιο δεν είχε ποτέ. Εκείνο που συμβαίνει είναι πως η Ρωσία βρίσκεται υπό γεωστρατηγική περικύκλωση (τα αντιβαλιστικά στα σύνορα της σκοπεύουν να της στερήσουν την δυνατότητα ανταποδοτικού πυρηνικού πλήγματος) και αποτελεί η ίδια (και όχι μόνο η όποια φιλική της περιφέρεια) "Lebensraum" για τους ευρωατλαντιστές.

        Όσο για την αντίθεση "Ρωσίας-ΙΣΙΣ" που αναφέρεις, υπάρχει μόνο στο επίπεδο πως το ΙΣΙΣ δημιουργήθηκε και υποστηρίχθηκε ποικιλοτρόπως, εξαρχής από τους δυτικούς προκειμένου να ανατρέψει μια ακόμη φιλική προς την Ρωσία κυβέρνηση, και το κυριότερο να ανοίξει ο δρόμος για το Ιράν και το "μαλακό υπογάστριο" της Ρώσικης Ομοσπονδίας.
        Αυτό είναι που οι Ρώσοι δεν μπορούν να επιτρέψουν, και αυτό εξηγεί και το εκ πρώτης παράδοξο, το ανέχονται οι Ρώσοι την σφαγή των ίδιων των ομοεθνών τους, στα ίδια τους τα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά να επεμβαίνουν στρατιωτικά για να σώσουν την Συρία.

        Όπως είπα και αλλού, εδώ δεν διακυβεύεται κάποιου είδους "παγκόσμια ισχύς" για τους Ρώσους, αλλά η ίδια η επιβίωση τους ως κράτος για τα επόμενα χρόνια.
        Και κατά την άποψη μου, πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να επιβιώσουν, για λόγους που σχολίασα και παραπάνω.

        Διαγραφή
      2. @ανενταχτος:
        Υ.Γ.
        Είναι αστικός μύθος πως μπορεί να γίνει μια πολεμική σύραξη για να διαφημιστούν όπλα. Η διακρατική αγορά όπλων δεν έχει σχέση με την ποιότητα ή την τιμή του "προϊόντος" αλλά με τις πολιτικές σχέσης μεταξύ αγοραστή και πωλητή. Εξού και η Γερμανία που έχει να κάνει επίσημα πόλεμο από ...1945, βρίσκεται στην 4η θέση της παγκόσμιας λίστα εξαγωγέων. Στην 3η θέση είναι η Κίνα που έχει να πολεμήσει από τότε που εισέβαλε στο Βιετνάμ 36 χρόνια πριν.

        Διαγραφή
    5. Τα σενάρια πολεμικής αντιπαράθεσης του Πούτιν (έχει τη δική του σημασία το πως παρουσιάζεται αυτή η ιστορία, λες κ ο Πούτιν είναι η ίδια η Ρωσία)με τη Τουρκία ή το ΝΑΤΟ συνολικότερα,είναι παπαριές που πουλάει ο Λιακόπουλος σε "ψεκασμένους"....Η περικύκλωση της πρών ΕΣΣΔ όμως από τους αμερικάνους είναι μια πραγματικότητα,που σίγουρα τόσο ο Πούτιν όσο κ η όποια αστική τάξη στη Ρωσία καλείται επιτέλους να καταλάβει το μέγεθός της....ο Πούτιν κ ο περίγυρος του,μόνο χαζοί δεν είναι,κ αργά ή γρήγορα ή που θα πρέπει να αντιδράσουν ή που θα έχουν τη τύχη του καντάφι.....τώρα για το αν "αστικοδημοκράτες" νέας κοπής θα είναι αυτοί που θα βγάλουν τα κάστανα απ τη φωτιά,Κομμουνιστές θα 'ναι,θα σας γελάσω κ δεν το θέλω....η ευρώπη όμως μέσα στις οξυμένες της αντιθέσεις κ την ανέχεια ,μυρίζει κ πάλι μπαρούτι.....αργά ή γρήγορα,ή όπως λέγαμε κάποτε,"έτσι κ αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη",μόνο αυτή τη φορά "η στρατιά που κατεβαίνει μπρος στο κίτρινο ποτάμι", θα είναι με τους άλλους..... IRA

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. @ IRA:
        Για την τελευταία σου πρόταση (περί με του ποιόν θα είναι η "κόκκινη στρατιά") έχω σοβαρές επιφυλλάξεις. Μην βάζεις το χέρι σου στην φωτιά πως θα είναι με "τους άλλους"

        Διαγραφή
      2. TRASH,στον Κινέζικο "σοσιαλισμό",αναφερόμουνα.... αν το κατάλαβες,κ έχεις διαφορετική άποψη,μακάρι εγώ να κάνω λάθος.....

        Διαγραφή
      3. Το κατάλαβα που αναφέρεσαι. Η πληροφόρηση για την Κίνα που έχουμε είναι ελάχιστη, πάντως διαφαίνεται κάποια αριστερή στροφή στο ΚΚΚ. Είδομεν...
        Για αυτό κρατάω την πισινή

        Διαγραφή
    6. Και κάπου εδώ οι λεονταρισμοί της βλασοφικής πουτινικής πολιτικής ηγεσίας, περί “μετάνοιας” της Τουρκίας, τελειώνουν. Στο τέλος αυτός που τελικά θα “μετανιώσει”, εάν δεν οργανώσει τον αγώνα του σε γραμμή ρήξης με την χρηματιστική ολιγαρχία της χώρας του, είναι ο ίδιος ο ρωσικός λαός. Δεν έχει κάποιος παρά να διαβάσει τα επίσημα στοιχεία της ρωσικής στατιστικής αρχής, Rosstat, σχετικά με το μέγεθος των οικονομικών κυρώσεων που μπορεί να επιβάλλει η καπιταλιστική Ρωσία στο τσανάκι των ιμπεριαλιστών (Τουρκία). Τα στοιχεία του προπαγανδιστικού ιστοτόπου της Ρωσίας αποκαλύπτουν και το μέγεθος της καταστροφής που υπέστει η οικονομία της, με την διάλυση παραγωγικών μονάδων που σχετίζονταν με την κάλυψη ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (ένδυση, αγροτικά προιόντα).

      http://gr.rbth.com/politics/2015/12/02/kyroseis-rosias-kata-toyrkias-poso-tha-epireasoyn-tis-dyo-oikonomies_546645

      Υγ.: Η μόνη πιθανότητα η Ρωσία να μετατραπεί σε ανερχόμενη καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική δύναμη είναι να κλείσει προνομιακή συμφωνία πώλησης του φυσικού της αερίου με εξωγήινους...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Πέραν των ανύπαρκτων οικονομικών κυρώσεων που είναι σε θέση να επιβάλλει η Ρωσία στην Τουρκία (προηγούμενο λινκ), το παρακάτω άρθρο του Ριζοσπάστη αποκαλύπτει τον προνομιακό-παραδοσιακό χώρο εκμετάλλευσης που πρόκειται να απολέσει η άρχουσα τάξη της Ρωσίας.

        http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8683236

        Διαγραφή
    7. Εννοείται ότι η Τουρκία είχε στην στήριξη των άλλων. αλλιώς δεν θα προκαλούσε τόσο ανοιχτά τη Ρωσία. Η Ρωσία ήταν ανερχόμενη καπιταλιστική δύναμη εκτός του ελέγχου των ΗΠΑ και αυτό ενοχλούσε και έπρεπε να μπει φρένο. Γιατί ό,τι και να γίνει η Αμερική πρέπει να είναι το αφεντικό και να φορτώσει τα προβλήματά της στους άλλους.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    8. Στην προσφατη διενεξη Τουρκιας-Ρωσιας νικησε η Δυση. Παγωσε η κατασκευη του αγωγου

      Η αστικη ταξη της Ρωσιας βρισκεται στο μπρος γκρεμο και πισω ρεμα. Στρεφεται προς το ενδοξο παρελθον της ΕΣΣΔ παρολο που το μισει.

      Παραλληλα ζητιανευει απο την Δυση.
      Τοτε αυτη την βοηθησε στην ανατροπη του σοσιαλισμου. "Μαυρη οικονομια" μετα τις "μεταρρυθμισεις" σε βαρος του Κεντρικου Σχεδιασμου του Κοσσιγκιν το 1965.

      Σημερα η Δυση(κυριως ΗΠΑ-Γαλλια-Η.Β.) την πετα σιγα σιγα και μεθοδικα απο τις λιγες αλλες λιγοτερο αλλες μεγαλυτερο "σφαιρες επιρροης" της οπως: (Λιβυη Συρια Ουκρανια. Με προφανη στοχο τον περιορισμο της σε ολο και λιγοτερο χωρο.

      Στη συνεχεια αυτος ο περιοριισμος, η περικυκλωση, θα φερει ακομα μεγαλυτερο "σφιξιμο" στην καπιταλιστικη οικονομια της Ρωσιας. Με δυο επιλογες: Η παραπανω υποχωρηση και πιθανη διαλυση της Ρωσικης Ομοσπονδιας ή ευρυτερο πολεμο. Το Ιραν θα παιξει ρολο κλειδι για τα οποια γεγονοτα που πιθανο και να γινουν.

      Εχουμε την τυχη και ταυτοχρονα την ατυχια να ζουμε σε ιστορικες εποχες

      Νικ. -π

      υ.γ. Ειναι δυσκολο να φανταστουμε τη Δυση να εκανε ποτε ανεκτη την υπαρξη στα συνορα της πυραυλων που να στρεφονταν εναντιον της. Οπως συμβαινει τωρα με τη Ρωσια. Για να συνειδητοποιησουμε ενα μεγεθος της σφαλιαρας της καρπαζοεισπρακτορικης ρωσικης αστικης ταξης. Οταν ο ενας Βλαδιμηρ(Πουτιν) βριζει τον άλλο(Λενιν) δεν εχει αλλες δυνατοτητες απο το να απλωνει το ενα χερι και να κανει τσαμπουκαδες με το αλλο.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Αυτά που μπορεί να κάνει η Ρωσία είναι μέχρι ένα σημείο, είναι μία χώρα απέναντι σε όλους με ήδη δύο μέτωπα ανοιχτά και οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της κλπ. Πόσο να αντέξει; Ή θα περιοριστεί η οικονομια της που σημαίνει φτωχοποίηση ή πόλεμο μπας και ανατρέψει κάτι προς όφελός της.

        Διαγραφή
    9. Θέλω να πω ότι είναι λίγο αυτονόητο ότι θα στριμωχτεί και οι άλλοι το ξέρουν, το λέω γιατί μερικοί φαντάζονται τη Ρωσία σαν την απίστευτη υπερδύναμη που τους έχει όλους για το χαβαλέ της, δεν είναι έτσι. (δεν λέω για τους εδώ αναγνώστες, γενικά)

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Συμφωνουμε.
        Η Ρωσια ειναι παραπανω απο μια περιφεριακη δυναμη.
        Οχι και να μας την παρουσιαζουν σε αστικα μμε και μπλοκ σαν το "αντιπαλο δεος" των ΗΠΑ.

        Πολυ διαφωτιστικη η ανακοινωση του ΚΕΚΡ για το "παζαρι" ΗΠΑ-Ρωσιας με αντικειμενο τα στατους των αυτοεπονομαζομενων Λ.Δ.στην Ουκρανια με το στατους στη Συρια ε

        Νικ. -π

        Διαγραφή

    Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
    Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.