Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Κοινή αεράμυνα Ρωσίας-Καζακστάν

Σε συμφωνία για τους όρους χρήστους του κέντρο ραδιοεπικοινωνιών του Καζακστάν από τη Ρωσία ως μέρος του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης των πυραύλων της Ρωσίας, ήρθαν η Μόσχα και η Αστάνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο επικεφαλής του Τμήματος διεθνούς συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Κοσελεφ, είπε ότι το μέτρο θα ενισχύσει την αμυντική ικανότητα της Ρωσίας και θα βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός ενιαίου περιφερειακού συστήματος αεράμυνας και πυραύλων.

«Θα δώσει επίσης ώθηση στην αμοιβαία επωφελή αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας», πρόσθεσε ο Κοσελεφ.

Οι εγκαταστάσεις ραδιοεπικοινωνίας Balkhash είναι ένα σημαντικό στοιχείο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης των βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας, η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια όλων των μελών της Οργάνωσης της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, δηλαδή της Ρωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, της Λευκορωσίας, της Αρμενίας και του Τατζικιστάν.

Το ραντάρ μεγάλων αποστάσεων «Dnepr», το οποίο αποτελεί μέρος της εγκατάστασης Balkhash παρέχει παρατήρηση όλο το 24ωρο του διαστήματος και καταγράφει τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων σε ολόκληρη την νοτιοανατολική περιοχή της Οργάνωσης της Συνθήκης για την Συλλογική Ασφάλεια.

Η Ρωσία έχει από καιρό πρωτοστατήσει στις προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας κοινής ασπίδα αεράμυνας για την CIS, η οποία αποτελεί μία πιο «χαλαρή» οργάνωση πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.