Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

«Εισβολή» χαρακτηρίζει η Βαγδάτη την ανάπτυξη Τούρκων στρατιωτών κοντά στη Μοσούλη

Την έντονη αντίδραση της Βαγδάτης προκάλεσε η ανάπτυξη εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτών κοντά στη Μοσούλη.

Η κυβέρνηση του Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα, σύμφωνα με το γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ότι η είσοδος «περίπου ενός τάγματος» Τούρκων στρατιωτών στην βόρεια περιοχή Νινευή αποτελεί μια παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας και κάλεσε τις τουρκικές δυνάμεις να αποχωρήσουν αμέσως. Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, χαρακτήρισε την τουρκική δραστηριότητα «μια εισβολή» και απέρριψε κάθε στρατιωτική επιχείρηση που δεν γίνεται κατόπιν συντονισμού με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Ο Πρόεδρος του Ιράκ Φουάντ Μασούμ χαρακτήρισε σήμερα την ανάπτυξη αρκετών εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτών κοντά στη βόρεια ιρακινή πόλη της Μοσούλης «παραβίαση των διεθνών κανόνων και του διεθνούς δικαίου» και υπογράμμισε ότι θα αυξήσει τις περιφερειακές εντάσεις.

Σε δήλωσή του που δημοσιοποιήθηκε στο Ίντερνετ, ο Μασούμ καλεί την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της και ζητεί από το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας.

Πηγή από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε χθες, Παρασκευή, ότι μερικές εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί «για να εκπαιδεύσουν» ιρακινά στρατεύματα (σ.σ. Κούρδους "Πεσμεργκά") κοντά στη Μοσούλη.
Πηγή: 902
Σε άλλα σημερινά νέα, τουρκικό ερευνητικό σκάφος συνοδεία πολεμικού πλέει ανάμεσα σε Λέσβο-Χίο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.