Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Ακροδεξιά τρομοκρατία, το ένοχο μυστικό των ΗΠΑ

Ένας Αμερικάνος κινδυνεύει 7 φορές περισσότερο να δολοφονηθεί από έναν ακροδεξιό τρομοκράτη παρά από έναν τζιχαντιστή, σύμφωνα με το Ίδρυμα NewAmerica!

Η έρευνα παρουσιάστηκε πριν από επτά μήνες και αποκαλύπτει το ένοχο μυστικό των ΗΠΑ, αυτό της ραγδαίας αύξησης των τρομοκρατικών επιθέσεων από εξτρεμιστικές ακροδεξιές οργανώσεις, νεοφασιστών, νεοναζιστών και ρατσιστών.

Τα στοιχεία δεν επιτρέπουν αμφισβήτηση. Σύμφωνα με την έκθεση του Ιδρύματος New America μετά την 11η Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα, αυτοαποκαλούμενοι εξτρεμιστές ισλαμιστές έχουν σκοτώσει 26 ανθρώπους στις ΗΠΑ ενώ ακροδεξιοί εξτρεμιστές 48!
Η τελευταία αυτή έρευνα συνάδει και με άλλες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αν και χρησιμοποιούν άλλες παραδοχές για το τι είναι πολιτική βία και τρομοκρατία. Για παράδειγμα σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στη Βάση Δεδομένων για την Παγκόσμια Τρομοκρατία στο Start Center του Πανεπιστημίου Μέριλαντ, από την 11η Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα 65 επιθέσεις στις ΗΠΑ σχετίζονται με ακροδεξιά τρομοκρατία και 24 με μουσουλμάνους εξτρεμιστές.

Το περίεργο είναι ότι η ραγδαία αύξηση της ακροδεξιάς τρομοκρατίας όσο και το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία οι ακροδεξιές τρομοκρατικές οργανώσεις είναι πιο επικίνδυνες από τους πυρήνες τζιχαντιστών η μεμονωμένους φανατικούς μουσουλμάνους που δρουν στις ΗΠΑ, αποσιωπούνται από τα media στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Τυφλή βία ή τρομοκρατία;

Τα ευρήματα της έρευνας γίνονται τραγικά επίκαιρα μετά τις φονικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις ΗΠΑ τις τελευταίες δέκα ημέρες. Επιθέσεις που οι αμερικανικές αρχές αλλά και τα συμβατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αντιμετώπισαν με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Το μακελειό με τρεις νεκρούς σε κλινική αμβλώσεων στο Κολοράντο χαρακτηρίστηκε ως επεισόδιο τυφλής βίας ενώ το μακελειό με 14 νεκρούς σε κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών στην Καλιφόρνια ως τρομοκρατική ενέργεια.

Όπως επεισόδια τυφλής βίας χαρακτηρίζεται και η πλειονότητα των επιθέσεων και των δολοφονιών που πραγματοποιούνται από ακροδεξιές τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στις ΗΠΑ.

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι η τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησε τον Απρίλιο του 2014 ένας 73χρονος σε δυο Κέντρα της Ισραηλιτικής Κοινότητας στο Κάνσας. Ο 73χρονος σκότωσε τρεις ανθρώπους ανάμεσά τους και έναν 14χρονο. Όταν συνελήφθη αναφώνησε «Χάιλ Χίτλερ», όμως, οι αμερικανικές αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν τον χαρακτήρισαν τρομοκράτη αλλά τον αντιμετώπισαν ως κοινό εγκληματία εάν και τα κίνητρά του, οι στόχοι του και κυρίως η δήλωσή του είχαν σαφή πολιτική τοποθέτηση αφού ήταν νεοναζιστής.

Η εξήγηση για τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο οι ίδιες οι αρχές αλλά και τα συμβατικά media αντιμετωπίζουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις είναι απλή. Ένας τζιχαντιστής έχει κατοχυρωθεί στην παγκόσμια συνείδηση ως τρομοκράτης ενός ένας νεοφασίστας, νεοναζιστής ή ρατσιστής ως εγκληματίας μίσους αλλά όχι ως τρομοκράτης παρά το γεγονός ότι η δράση του έχει τα ίδια χαρακτηριστικά που ορίζουν μια τρομοκρατική ενέργεια. Δηλαδή, δολοφονική επίθεση κινούμενη από πολιτικά, ιδεολογικά ή θρησκευτικά κίνητρα σε τυχαίο δείγμα πληθυσμού που απλώς βρέθηκε τη λάθος στιγμή σε λάθος μέρος όπως ένα καφέ, ένα εστιατόριο, μια κλινική αμβλώσεων ή το χώρο λατρείας της θρησκείας του.
Πηγή: Το Ποντίκι

2 σχόλια:

 1. Αν χαρακτηρίσουν τις φασιστικές, ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές ως τρομοκρατία, τότε κάτι θα πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τον μεγαλύτερο εγχώριο τρομοκράτη τους, την αστυνομία. Εδώ στην Ελλάδα στη δίκη για τη δολοφονία του Φύσα εκτοξεύουν δολοφονικές απειλές και η πρόεδρος δεν ασχολείται, ενώ κανέναν δε τον νοιάζει που έχει αποκαλυφθεί πόσο μπλεγμένη είναι η αστυνομία σε όλο αυτό το σκηνικό. gorf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @gorf:
   Ένας από τους λόγους της αναδημοσίευσης είναι ακριβώς πως και η ΧΑ δικάζεται ως "εγκληματική" και όχι ως "τρομοκρατική" οργάνωση. Είναι διαφορετικό το νομικό πλαίσιο.

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.