Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Εντωμεταξύ η Φινλανδία θέλει να στείλει σε καταναγκαστικά έργα όσους ζητούν άσυλο

Ενημερωτική κάρτα σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στα σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας. Η Φινλανδική αστυνομία ζητάει από τους πρόσφυγες να μείνουν μέσα στο κέντρο υποδοχής επειδή έξω έχει πολύ κίνηση και επίσης επειδή έξω υπάρχουν πυροβολισμοί από τον στρατό. Ευγενικά έχουν παραθέσει και μια εικόνα ενός τανκ για να μεταδόσουν ευκολότερα το μήνυμά τους. Πηγή: CNN Greece
H Φινλανδία μας είχε απασχολήσει προχθές με την είδηση του βασικού εθνικού επιδόματος. Σήμερα μας απασχολεί επειδή κάνει ότι μπορεί για να δείξει οτι δεν γουστάρει να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Η Φινλανδική κυβέρνηση σε μια βίντατζ κίνηση που θυμίζει δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ή/και την κοινωνία του dogville, εξετάζει το ενδεχόμενο να στέλνουν τους πρόσφυγες σε αμισθί εργασία καθώς και να τους υποχρεώνουν να παρακολουθούν μαθήματα φινλανδικού πολιτισμού και μαθήματα σχετικά με τα δικαιώματα της γυναίκας στον δυτικό πολιτισμό.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Γιούχα Σίπιλα, δήλωσε στους δημοσιογράφους:
Η νέα σειρά μέτρων θα καταστήσει αυστηρότερες τις πρακτικές μας και θα εξαλείψει πιθανούς παράγοντες έλξης των προσφύγων
Μια από αυτές τις πρακτικές είναι και η καταναγκαστική εργασία των προσφύγων (αμισθί φυσικά), προκειμένου, όπως λέει ο φινλανδός υπουργός εργασίας Γιάρι Λίντστορμ, να μη βαριούνται οι πρόσφυγες και να έχουν με κάτι να ασχοληθούν, εν ολίγοις, η εργασία απελευθερώνει από τη βαρεμάρα:
«Δεν είναι απαραίτητα εργασία με αμοιβή, μπορεί να είναι κάτι στην ύπαιθρο, κάποιες εργασίες συντήρησης σε κέντρα υποδοχής… Όσο περισσότερο οι άνθρωποι μένουν αδρανείς, τόσο περισσότερο απογοητευμένοι νοιώθουν»
Η Φινλανδία έχει βρει και άλλα αποτρεπτικά μέτρα ώστε να της ζητήσουν άσυλο όσοι λιγότεροι πρόσφυγες γίνεται.
Μάλιστα θα γίνεται συχνά επαναξιολόγηση των αδειών ασύλου ανάλογα με το πως κρίνει η Φινλανδική κυβέρνηση την κατάσταση στην χώρα προέλευσης των προσφύγων. Για παράδειγμα, πρόσφατα αποφασίστηκε να μη δοθεί άσυλο σε πρόσφυγες από το ανατολικό και νότιο Αφγανιστάν, αφού η Φινλανδία έκρινε οτι πλέον δεν κινδυνεύει η ζωή αυτών των ανθρώπων ούτε υπάρχει κίνδυνος βασανιστηρίων.

Εκτός της αμισθή εργασίας, οι αιτούντες άσυλο θα παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα σχετικά με την Φινλανδική κουλτούρα και κοινωνία:
“Όλοι οι αιτούντες άσυλο θα ενημερώνονται, μόλις το παραλαμβάνουν. Κανείς δεν θα είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε”, συνεχίζει ο Λίντστορμ
Φέτος η Φινλανδία προβλέπεται να λάβει 32000 αιτήσεις ασύλου όμως υπολογίζεται οτι θα γίνει δεκτό μόνο το ένα τρίτο εξ αυτών. 
Πηγή: The Telegraph, CNN Greece via Luben.tv

8 σχόλια:

  1. -παμε καλα για ...δουλοκτητικο ?
    -ναι στιψτε δεξια μολις περασετε την φεουδαρχια και φτασατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      -Που το περίεργο Στρατάρχα μου;
      Εδώ στις "πλατείες" δεν συζητιώνταν το πόσο ωραίο πολίτευμα είχε η δουλοκτητική Αθήνα του Περικλή;
      Οι Φιλανδοί γιατί να υστερήσουν δηλαδή;

      Διαγραφή
  2. Πρέπει να είναι πολύ ωραία να δουλεύεις στην ύπαιθρο της Φινλανδίας μέσα στο καταχείμωνο. Το καλύτερο έιναι ότι οι Φινλανδοί που είναι μαζί με τους Ούγγρους δυο ξέμπαρκα μογγολικά φύλα μέσα στην Ευρώπη είναι και οι πιο χιτλεροφασίστες. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλανδικό όχημα κατά τον "χειμερινό πόλεμο" με τους σοβιετικούς:
      http://cdn.theatlantic.com/assets/media/img/photo/2013/05/finland-in-world-war-ii/f04_00078586/main_900.jpg?1420508008

      Φιλανδοί στρατιώτες από την ίδια περίοδο. Σου θυμίζουν κάτι οι στολές τους;

      http://cdn.warisboring.com/images/20151014002301/Finnish.jpg

      Διαγραφή
    2. Την ανεξαρτησια στην Φιλανδια την ειχαν δωσει οι..Μπολσεβικοι! Μεχρι τοτε ηταν δεν ηταν μισοανεξαρτητοι σαν Δουκατο κατω απο την κυριαρχια του Τσαρου

      Ο Σταλιν λιγο πριν τον πολεμο ειχε ζητησει μια περιοχη της Φιλανδιας δινοντας ανταλλαγμα διπλασια περιοχη οπου αλλου ηθελε η φιλανδικη κυβερνηση.
      Ο στρατιωτικος εξοπλισμος της Φιλανδιας ερχονταν απο Αγγλια Γαλλια αλλα δεν προλαβε να ερθει ολος μιας και τους προλαβε ο Χιτλερ.

      Αλλη μια "ανταποδοση" αστικης ταξης προς την Σοβιετικη Ενωση

      Νικ. -π

      Διαγραφή
  3. Πάντως έχει πυκνώσει πολύ ο φασισμός, σε λίγο θα τον κόβεις με μαχαίρι (ή θα σε κόβει αυτός)...

    "Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό." μετά από 60 χρόνια επίκαιρος ο Μπρέχτ, πάντα ήταν βασικά.
    Τελικά δυστυχώς η επικράτηση του σοσιαλισμού, όταν γίνει, θα περάσει μέσα από την συντριβή του φασισμού, και του πάρτι που θα κάνει αυτός σε λίγο καιρό.
    Η ταξική πάλη δεν έχει χάπι έντ, ούτε είναι ταινία χόλιγουντ να φτάνεις με άνεση στο τέλος...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι επειδη μονο ενα ρωμαλεο ταξικο εργατικο κινημα φρεναρει τον Φασισμο ,στην Ελλαδα ειμαστε τυχεροι που εχουμε το ΚΚΕ ,που κατεχει αυτη τη μεγαλη και Ιστορικη αληθεια και δουλευει ηδη πυρετωδως ,παρολα τα "ζιζανια" που πασχιζουν να το φρεναρουν ...

      Διαγραφή
    2. H αλήθεια είναι ότι εδώ είμαστε σε κάπως καλή κατάσταση, χάρη στην αγρυπνία και στις θυσίες χιλιάδων κομουνιστών, ακόμα και στις πιο δύσκολες και μαύρες περιόδους!

      Θέλω να ελπίζω ότι και άλλες χώρες θα βρούνε τον δρόμο τους.
      Ήδη υπάρχουν καλές ενδείξεις για αναδημιουργία ή ανασύνταξη κομμάτων σε σωστή - επαναστατική κατεύθυνση, παρόλο που ο ιμπεριαλισμός κάνει ότι θέλει.
      Άμα περιφερειακά αρχίσουν να αποσταθεροποιούνται οι αστικές τάξεις, φαντάζομαι θα υπάρξουν και άλλες καλύτερες ευκαιρίες.
      "Ελπίδα μας η πάλη των λαών" όπως πάντα!

      Κώστας

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.