Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Το Εργατικό Κόμμα και οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Labour MP Jeremy Corbyn
Tην Τετάρτη θα διεξαχθεί τελικά η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για την επέκταση των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιεί η βρετανική Πολεμική Αεροπορία εναντίον των δυνάμεων του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) στο Ιράκ, και στη Συρία. Το κυβερνών κόμμα των Συντηρητικών εκτιμά πλέον ότι θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην πρότασή του χάρη στη θετική ψήφο και βουλευτών του Εργατικού Κόμματος (ΕΚ), που αναμένονται να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Πρόκειται για τη γνωστή τακτική της σοσιαλδημοκρατίας που ουσιαστικά βάζει πλάτη στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και, ταυτόχρονα, εγκλωβίζει το λαό με την όποια αντιπολεμική ρητορεία. Από τη μια μεριά, ο «φιλειρηνιστής» αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, τάσσεται εναντίον της επέκτασης των αεροπορικών επιδρομών, οι οποίες, σημειωτέον, θεωρεί ότι θα ήταν «δικαιολογημένες» αν προϋπήρχε μια σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η θέση του φαίνεται να συγκεντρώνει τη στήριξη της βάσης του κόμματος και των μεγάλων σωματείων που πρόσκεινται στο Εργατικό Κόμμα (Unison, Unite), σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που πραγματοποίησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Από την άλλη, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις σημαντικού αριθμού βουλευτών που διαφωνούν με τη θέση του Κόρμπιν στο συγκεκριμένο θέμα, μετά και από ορισμένες ηχηρές αποχωρήσεις «μετριοπαθών» μελών τις προηγούμενες εβδομάδες, αποφασίστηκε η ψήφος κατά συνείδηση.

Παράλληλα, με τακτικισμούς ο Κόρμπιν συνεχίζει την «αντίστασή» του, καθώς ζήτησε από τον Κάμερον να κρατήσει η συζήτηση στη Βουλή δύο μέρες, αντί για μία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα γίνει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη συζήτηση.

Γίνεται φανερό λοιπόν ότι όπως όλα δείχνουν, αφ' ενός οι αεροπορικές επιδρομές θα ψηφιστούν, επιτρέποντας στη βρετανική αστική τάξη να προωθήσει ακόμη πιο δυναμικά τα συμφέροντά της στην περιοχή και να μη μείνει πίσω, ιδιαίτερα μετά τον αναβαθμισμένο ρόλο της Γαλλίας που πραγματοποιεί ήδη αεροπορικές επιδρομές. Αφ' ετέρου η προσπάθεια για τον εγκλωβισμό των λαϊκών συνειδήσεων στα θολά φιλειρηνικά δίχτυα της σοσιαλδημοκρατίας καλά κρατεί...
Πηγή: 902

3 σχόλια:

  1. Το πρόβλημα είναι ότι οι κομμουνιστές στο ΗΒ- και μιλάω για το NCP-δυστυχώς τρέφουν αυτάπατες και στοιχίζονται πίσω από τον Κόρμπιν στηρίζοντας τον στη "μάχη" που δίνει. Δες για παράδειγμα εδώ:

    http://www.newworker.org/archive2015/nw20151204/spawn_of_blair_betray_corbyn.html

    Υπάρχει η αντίληψη του δίνουμε τη μάχη εντός του εργατικού κόμματος ώστε ν' αλλάξουμε τους συσχετισμούς η οποία αποδεικνύεται λανθασμένη και παραπλανεί κόσμο.
    Βέβαια θα υπάρχουν και ζητήματα τα οποία ένας ξένος και μη οικείος με τα του ΗΒ να μην τα αντιλαμβάνεται,
    αλλά εκ του αποτελέσματος βαδιζει λάθος το NCP.

    ΤΧΤΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΤΧΤΛ:
      Εγώ δεν ήξερα καν πως υπάρχουν κομμουνιστές στην Αγγλία. Για κάτι τροτσκιστές έχω υπόψην μου, των οποίων οι αντιλήψεις μάλλον προς την σοσιαλδημοκρατία φέρνουν.

      Διαγραφή
    2. Trash

      Δε μιλάω για τους τροτσκιστές αλλά για το New Communist Party of Britain, που καμία σχέση δεν έχει με τα τρότσκια. Η άποψη του NCP για την ιστορία της ΕΣΣΔ είναι πολύ κοντά με αυτή του ΚΚΕ και το κόμμα έχει επαφές μαζί τους.
      Τώρα θα μου πεις πως έχει και με το ΚΚ Κίνας,
      απλά αυτό που ήθελα να σχολιάσω είναι το που βρίσκεται το κομμουνιστικό/εργατικό κίνημα στο ΗΒ
      όταν και η τελευταία ελπίδα συντάσσεται με τον σ/δ Κόρμπιν.
      Αυτά,
      ελπίζω να είναι κατανοητά τα όσα λέω.

      ΤΧΤΛ


      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.