Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ο Παρασκευόπουλος καταργεί διάταξη για "ασέλγεια παρά φύση μεταξύ αρρένων"


Σε μία "συμβολική κίνηση", που στόχο έχει να "καταδικάσει τις διακρίσεις", ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κάνει δεκτό το αίτημα για κατάργηση του άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο τιμωρεί την ασέλγεια παρά φύση (μεταξύ αρρένων).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του News247, ο κ.Παρασκευόπουλος αναμένεται αύριο το πρωί να αποδεχτεί την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου, όπως ζητείται με τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Η τροπολογία κατατέθηκε προ ημερών, κατά τη συζήτηση γύρω από το σύμφωνο συμβίωσης, από συνολικά πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Κατριβάνου, Κ. Δουζίνας, Αν. Καββαδία, Χρ. Καραγιαννίδης, Γ. Ψυχογιός), επισημαίνοντας ότι "η ύπαρξη της διάταξης αυτής στιγματίζει ποινικά μια κατηγορία ατόμων, ενώ διαιωνίζει και επιτείνει τις διακρίσεις και τον ρατσισμό σε βάρος τους".

Κατά το 347ΠΚ

"Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε:
  • α. με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία, 
  • β. από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από 17 ετών ή από κερδοσκοπία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών".
Το σκεπτικό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης, είναι πως αντιμετωπίζει ξεχωριστά τις συγκεκριμένες πράξεις όταν αφορούν ομοφυλόφιλα άτομα παρόλο που υπάρχουν διατάξεις γενικότερες και άρα εισάγει διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων, ενώ θέτει διαφορετικό όριο ηλικίας για τις ομοφυλοφιλικές και τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις.
Οι βουλευτές υποστηρίζουν πως πρόκειται για "απαρχαιωμένη διάταξη, την κατάργηση της οποίας έχουν προτείνει με απόφασή της η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ήδη από το 2004 και με σχετική σύστασή της η Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ήδη από το 2005, ενώ συνιστά πάγιο αίτημα τόσο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας όσο και του συνόλου των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας".

Πράγματι, η ΕΕΔΑ στο πλαίσιο της δημοσίας διαβούλευσης του επίμαχου σχεδίου νόμου, έχει παρατηρήσει πως στο εν λόγω άρθρο "υπάρχει σαφής διακριτικής μεταχείριση έναντι της ανδρικής ομοφυλοφιλικής πορνείας, τη στιγμή που η ίδια πράξη στην περίπτωση ετεροφυλοφιλικών σχέσεων δεν συνιστά ποινικό αδίκημα".

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως πράγματι η επίμαχη διάταξη του Ποινικού Κώδικα βρίσκεται σε αχρηστία, καθώς και ότι η πλειοψηφία των αδικημάτων που περιλαμβάνονται σε αυτή, προβλέπονται σε άλλα άρθρα του κώδικα. Συνιστούν ωστόσο προσοχή στον κίνδυνο να προκύψουν κενά, εφόσον μείνουν αξιόποινες πράξεις που δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο κάποιο άρθρου.
Πηγή: News 247
Χωρίς σχόλια...

21 σχόλια:

  1. τους γαμείς τώρα τους ρεφόρμες ή δεν τους γαμείς.....? IRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @IRA:
      Δεν θα χρησιμοποιούσα τέτοιες εκφράσεις, απλά θα υπενθύμιζα πως ο νόμος που καταργείται:
      α)Δεν αφορά συναινετικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων που οφείλουν να είναι ελέυθερες σε κάθε τους έκφραση
      β)Καταργεί νομικά στο όνομα κάποια αφηρημένης "ισότητας" τις υπαρκτές βιολογικές διαφορές σεξουαλικής ενηλικίωσης μεταξύ αγοριών και κοριτσιών.


      Το ΣΣ άνοιξε τελικά τους ασκούς του Αιόλου. -Να προβλέψω και κατάργηση των νόμων προστασίας της μητρότητας, στο όνομα της ίδιας πάντα αφηρημένης "ισότητας" σε λίγο καιρό;

      Διαγραφή
    2. TRASH,αναφερόμουνα στη περίπτωση που η σεξουαλική πράξη είναι αποτέλεσμα επιβολής,μιας κ οι όποιες συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις με αφήνουν παγερά αδιάφορο,όχι όμως κ οι όποιοι γελοίοι κάνουν την όποια σεξουαλική προτίμηση τους,σημαία.....σταματάω εδώ,γιατί το μπινελίκι σε κείνους που ενώ τους στερούν την επιβίωση,έχουν όρεξη να ονειρεύονται τη συμβίωση,θα πάει σύννεφο...πως το λέει κ η παροιμία,"βρακί δεν έχει ο κώλος μας λουλούδια θέλει η που...α μας".....υγ.νομίζω ότι το Κόμμα θα μπορούσε να έχει βγάλει μια πολύ καλύτερη θέση (από άποψη σύνταξης-έκφρασης κ κατανόησης της από τον πολύ κόσμο).... IRA

      Διαγραφή
  2. Εκ παραδρομής σβήστηκε ένα σχόλιο με το νικ "ελληνικός πολιτισμός" που ρώταγε εάν είμαι "ομοφοβικός".
    Να απαντήσω λοιπόν με την σειρά μου:
    Α)-Τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο νεολογισμός;
    Β)-Από τι ακριβώς που έγραψα προέκυψε ένα τέτοιο ερώτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως το γραψες Τρας.
    Ανοιξε τους ασκους του Αιολου.
    Δυστυχώς πολλοι βλεπαν το τυρι και οχι τη φακα...

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. διαβασα μια ειδηση καπου οτι ενας αθωοθηκε για βιασμο με την αιτιολογια οτι γλιστρησε....
    να δεις τι δικαιολογια εχει να ακουστει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Εφόσον δεν μιλάμε για βιασμό, δεν χρειάζεται κάποια "δικαιολογία" πλέον.

      Άμα τον ψήσεις τον 15χρονο (αυτό είναι το όριο ηλικίας) και σου κάτσει, όλα είναι ΟΚ.

      Διαγραφή
  5. δεν θυμαμαι που ακριβως αλλα καποιοι συντροφοι δινοντας ενα extreme παραδειγμα μιλαγανε και για αλλες σεξουαλικες ομαδες με την ηλικια κτλ κτλ και τους εβριζαν.
    ας το δουμε που πηγαινει το πραγμα. με την συμφωνη γνωμη της εε, οι παιδεραστες εχουν κομμα στην ολλανδια με το ιδιο αιτιολογικο (της σεξουαλικης ελευθεριας, απλα βαζοντας το οριο καπου στα 14; δεν θυμαμαι).
    δεν υπαρχει οριο στο που θα παει αυτο το πραμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Στην Ολλανδία το νομικό όριο της "σεξουαλικής ενηλικίωσης" είναι στα ...12!

      Διαγραφή
  6. Παπουτσωμενος Γατος22 Δεκεμβρίου 2015 στις 3:18 μ.μ.

    Μονο εγω μυριζομαι αστους κ...μπαραδες πισω απο την καταργηση αυτου του νομοσχεδιου?
    Ο πολιτισμος στα χειροτερα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Παπουτσωμενος Γατος:
      Θα ανεβάσει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ στα ...Δουνέϊκα

      Διαγραφή
  7. Δηλαδη ρ επαιδια θεωρειται οτι τωρα δεν καλυπτεται απο νομο ο βιασμος ανηλικου;
    Δηλαδη ελεος
    και οσους σας αρεσει το "παρα φυση"
    και το θεωρειτε καταλληλο ορισμο
    τερμα καθε ειδους διαφορετικη σεξουαλικη επαφη
    περα απο την ενδεδειγμενη για τεκνοποιηση
    νταξ τρας σπανια διαφωνω μαζι σου και συχνα σε συμβουλευομαι
    αλλα τωρα διαφωνω και πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Poe:
      θα συνιστούσα να διαβάζεις σωστά. Δεν είναι ο βιασμός που δεν καλύπτεται αλλά η απολάνηση.
      Το έγραψα άλωστε καθαρά παραπάνω στα σχόλια

      http://fadomduck2.blogspot.com/2015/12/blog-post_21.html?showComment=1450773840473#c7292883596860958992

      Αν τώρα εσύ θεωρείς, πως άμα ψήσεις 15χρονο πιτσιρικά να σου κάτσει, δεν τρέχει και κάστανο (αυτό λέει η νέα νομολογία), σαφέστατα διαφωνούμε και πολύ μάλιστα.

      Διαγραφή
    2. @Poe:
      -Που χρησιμοποίησα εγώ τον όρο "παρά φύση";

      Διαγραφή
    3. δες το κειμενο που δημοσιευσες
      2-3 φορες το λεει

      Διαγραφή
    4. καλυπτεται Φρανκ ? Γιατι αυτο το εδαφιο "β. από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από 17 ετών ή από κερδοσκοπία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών" ....η φυλακιση παει περιπατο

      Διαγραφή
    5. @Poe:
      Ρώτησα που χρησιμιποίησα ΕΓΩ τον όρο.
      Το ίδιο το κείμενο τώρα, το έχει εντός εισαγωγικών, που σημαίνει πως μεταφέρει αυτολεξί την διάταξη του νόμου που καταργείται.
      Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί όταν διαβάζουμε προκειμένου να μπορέσουμε να συζητήσουμε επί της ουσίας.

      Διαγραφή
  8. Στη διάταξη που καταργείται για το "επι κερδοσκοπία" δεν καλύπτεται πουθενα αλλου ο νεαρός που μπορει να πέσει θύμα εμπορίας σαρκός. Ουσιαστικα αν καποιος εχει εναν 16χρονο (οποτε ειναι πανω απο το όριο για παιδεραστία) και τον ταΐζει και τον δινει για λεφτα δεν μπορει να υπάρξει αυτεπάγγελτη δράση παραμονή αν ο ιδιος 16χρονος καταγγείλει βιασμό ....αυτο το λεμε άνοιγμα στην μαστροπεία. Ηταν σίγουρο οτι θα προκύψει καθως οταν προέκυψε και η "αποκατάσταση" με γάμο των κατώτερων τάξεων νομιμοποιήθηκε και η πορνεια...νομιμοποίηση με όρους αστικής ηθικής με νόμους αστικού κρατους γεννά μονο ανισότητες....η θεσμοθέτηση δικαιωμάτων εντός καπιταλιστικού πλαισίου ειναι επιστημονική φαντασία....ειναι σαν να λες οτι αφου καταδικάστηκαν οι ναζί στην δικη της Νυρεμβεργης οι αστοί παραδέχτηκαν οτι ο ναζισμός ειναι κακο πραγμα...αφελές το ελάχιστο...
    Νταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πουθενα στον ποινικό κώδικα δεν καλύπτεται το "απο κερδοσκοπία" , οποτε μονο με καταγγελία του ίδιου του θύματος μπορει να γινει παρέμβαση. (Δηλαδη οταν η ανήλικη πορνη άνω των 15 ετων μπορει να σωθεί με αυτεπάγγελτη διαδικασία , ο αρένας οχι). Παιδεραστία απο 15 ετων και κατω....την σεξουαλικη μας ταυτότητα εχουμε καταλήξει ποτε ακριβως την βρίσκουμε; Αν στα 16 εχει καταλήξει με πλήρη συνείδηση και καθαρό εφηβικό μυαλο οτι ειναι ομοφυλόφιλος και οι σχεσεις του ειναι τέτοιες τοτε δεν τρέχει κάστανο....εχει ομως ή ειναι μπερδεμένη ηλικία; Τι λεει η επιστήμη των αστών; ΥΓ. Η πορνεια ειναι καθαρά ταξικό θεμα , βεβαια οταν πριν την κατάργηση του άρθρου ελεγα οτι με το ΣΣ προκύπτουν ταξικές ανισότητες και για τους ίδιους τους ομοφυλοφιλους και αναφερόμουν στην πορνεια με έλεγαν φαντασιοπληκτη, εμενα αυτοι που πιστεύουν οτι τα δικαιώματα και η κατάργηση των ανισοτήτων πετυχαίνεται με νόμους των αστών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφήνω και αυτό εδώ, μήπως και συνηδειτοποιήσουμε το τι ακριβώς νομιμοποιείται:
    https://www.youtube.com/watch?v=4hQgpWHH1_M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σε όλους και πολλά συγχαρητήρια στην ιστοσελίδα και για τις απόψεις αλλά και για τα ποστ που έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.Ετοιμαστείτε για πολυ μεγάλη λάσπη.Όλοι οι υποστηρικτές των μνημονίων δεξιοί και αριστεροί έχουν ξεσαλώσει με το συμφωνο γιατί είναι ο μόνος τρόπος να εξιλεωθούν για τις μαλακίες που μας αραδιαζαν τόσο καιρό!Φυσικά είμαι υπέρ της ισότητας για όλους,αλλα ισότητα με καπιταλισμό γίνεται?Και εκτός απο αυτό δέχομαι ναι υπερασπιστώ τον κάθε άνθρωπο για να έχει σταθερή δουλειά ένα σπίτι υγεία παιδεία κτλ.Δεν είπαμε ποτέ πως θα είμαστε υπερασπιστές κάθε φιλελεύθερου που είναι βουτηγμένος στο γκλάμουρ στο λαιφστάιλ και σε κάθε είδους gay pride που είναι αμερικάνικες διοργανώσεις και ίσα ίσα μας δείχνουν πως μέσα στο καπιταλισμό με ένα σύμφωνο γινόμαστε όλοι ίσοι και δεν υπάρχουν ταξικοί διαχωρισμοί.UDO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.