Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Στο πόδι εργατιά-αγροτιά: Απεργίες και μπλόκα!

Κινητοποιούνται ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ζητά τη λαϊκή συναίνεση και ανοχή

  • Στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, ζητώντας μάλιστα τη συναίνεση και ανοχή απ' το λαό, η μόνη απάντηση είναι ο ταξικός αγώνας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου, η καθολική συμμετοχή στην απεργία μεθαύριο Πέμπτη και στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και σε άλλες πόλεις της χώρας.
  • Κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, που τη μέρα της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας ετοιμάζονται να στήσουν τα πρώτα μπλόκα.
Με κηρύγματα περί συναίνεσης, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσπάσει τη συνενοχή, αν όχι την ενεργητική συμμετοχή των εργαζομένων στη νέα επίθεση που σχεδιάζει σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι μία: Καμιά συναίνεση, αγώνας ταξικός για να εμποδιστούν τα μέτρα, καθολική συμμετοχή στην απεργία μεθαύριο Πέμπτη και στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, που τη μέρα της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας ετοιμάζονται να στήσουν τα πρώτα μπλόκα, ενώ από την Κυριακή έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ στις πλατείες χωριών της Θεσσαλίας. Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός, τα αντιασφαλιστικά μέτρα που κοστολογούνται σε αυτόν και η «μεταρρύθμιση» της Κοινωνικής Ασφάλισης που ετοιμάζεται, είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους και το λαό. Αυτό πρέπει να καταδειχτεί με μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, μεθαύριο, Πέμπτη 3 Δεκέμβρη.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Από την Πέμπτη στήνονται τα πρώτα μπλόκα

Τα πρώτα τρακτέρ στην πλατεία του Παλαμά Καρδίτσας
Τη μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας θα παρατάξουν τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία των δρόμων της Θεσσαλίας

Μπλόκα με τρακτέρ σε κομβικά σημεία των τεσσάρων νομών στήνουν από μεθαύριο Πέμπτη, μέρα της πανελλαδικής απεργίας, οι αγρότες της Θεσσαλίας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ξεκίνησαν με κατά τόπους συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις από τις αρχές Νοέμβρη. Ταυτόχρονα, συντονίζουν την πάλη τους με τους εργαζόμενους, παίρνοντας μέρος τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις πόλεις της περιοχής.

Την ερχόμενη Κυριακή 6 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία θα πάρει αποφάσεις για πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθορίζοντας και τις αναβαθμισμένες μορφές πάλης.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουν ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλλονται με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ (περικοπές των επιδοτήσεων/ενισχύσεων μέχρι και 60%, συνολικά, ως το 2019, νέοι περιορισμοί στην παραγωγή κ.ά.) και με τα μνημόνια (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος με συντελεστή 26% και στο 100% προκαταβολή φόρου, τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου, ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες και χωράφια κ.ά.), παλεύοντας, ταυτόχρονα, για την ανατροπή της ΚΑΠ, στην προοπτική μιας άλλης αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Ξεκίνημα από την Καρδίτσα

Από προχτές Κυριακή, οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν βγάλει τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, ζεσταίνοντας τις μηχανές για τα μπλόκα. Στο νομό Καρδίτσας, το μπλόκο θα στηθεί μεθαύριο Πέμπτη στο Δέλτα και στα χωριά επικρατεί αναβρασμός για να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τρακτέρ στις πλατείες, ώστε το πρωί της Πέμπτης να πάρουν το δρόμο για εκεί.

Στα Φάρσαλα έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία, συλλαλητήριο με τρακτέρ. Σε μαζική σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα που έγινε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο χωριό Βασιλί, αποφασίστηκε μετά το συλλαλητήριο τα τρακτέρ να παραμείνουν εκεί στήνοντας μπλόκο.

Ενα ακόμα μπλόκο θα στηθεί, μεθαύριο Πέμπτη, στον κόμβο Πλατυκάμπου - Αγιάς στη Λάρισα, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να παρθούν σε συσκέψεις που θα γίνουν σε άλλες επαρχίες του νομού. Στα Τρίκαλα, αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ στη θέση «παράγκα» στο χωριό Ταξιάρχες.

Οι αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα στη Θεσσαλία πάρθηκαν στην ιδιαίτερα μαζική πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη που έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στην αίθουσα του Δήμου Παλαμά, στην Καρδίτσα, με πρωτοβουλία των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών, που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων, αποφασίστηκε επίσης να ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, για την ερχόμενη Παρασκευή 4 ή το Σάββατο 5 Δεκέμβρη, όπου θα τεθεί το πλαίσιο των αγροτικών διεκδικήσεων.

Παράλληλες δράσεις

Παράλληλα με το στήσιμο των μπλόκων, θα οργανωθούν κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ και στις τράπεζες, για να δοθεί αγωνιστική απάντηση στις απειλές που εκτοξεύονται για κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος και για κατάσχεση σπιτιών και χωραφιών όσων χρωστούν λογαριασμούς και δάνεια κι αδυνατούν να τα ξεπληρώσουν, καθώς και στις εφορίες, για να καταγγελθεί η φορολογική επιδρομή σε βάρος της αγροτιάς που εξαπολύουν ΕΕ και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το τρίτο μνημόνιο.

Ηδη, στη Βέροια έγινε χτες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ και στη Σκύδρα αγωνιστική παρέμβαση στην Τράπεζα Πειραιώς, από αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας αντίστοιχα. Η συγκέντρωση στη ΔΟΥ Βέροιας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας» και στη Σκύδρα με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ.

Επίσης, συγκέντρωση στο Νεοχώρι, σήμερα Τρίτη, διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», στις 7 μ.μ., στο κατάστημα της τοπικής κοινότητας. Η Ομοσπονδία συνεχίζει τις περιοδείες της στα χωριά, για την καλύτερη ενημέρωση των αγροτών. Τέλος, κατά τόπους κινητοποιήσεις των αγροτών θα γίνουν στη Θεσπρωτία, στις 2/12, για τα ζητήματα Υγείας - Πρόνοιας και Ασφαλιστικού, όπως και τη μέρα κατάθεσης για ψήφιση του προϋπολογισμού. 


Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα
Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχουν οριστεί στις 9.30 π.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Βάθης:
Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Κάνιγγος:
Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Επισιτισμό - Τουρισμό, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, το Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α' Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων.
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά):
Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ.
Στην οδό Αθηνάς (στο ύψος της Ομόνοιας):
Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
Πλατεία Καραϊσκάκη:
Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.
 
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις
Αθήνα, 10 π.μ., Ομόνοια/ Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου/ Πειραιάς, 10.30π.μ. πλατεία Καραϊσκάκη/ Αγρίνιο, 10.30 π.μ., πλατεία Δημοκρατίας/ Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., Δημαρχείο /Αλιβέρι, 10 π.μ., Αγαλμα Λιγνιτωρύχου /Αρτα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο /Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου (δημαρχείο) /Γιάννενα, 10 π.μ., Δημαρχείο /Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία /Ελευσίνα, 10.30 π.μ., Πλατεία Ηρώων /Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο /Ηγουμενίτσα, 10π.μ. πεζόδρομος (ΟΤΕ) /Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας /Ικαρία, 12 μ., Εύδηλος /Ιστιαία, 10.30 π.μ., πλατεία /Καβάλα, 11π.μ., κεντρική πλατεία /Καλαμάτα, 10.30 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου /Κάρυστος, 10 π.μ., πλατεία /Κέρκυρα, 10 π.μ., Σαρόκο /Κεφαλονιά, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο /Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία /Κως, 10 π.μ., πλατεία Καζούλη /Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου /Λαύριο, 11 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων /Λήμνος, 10.30 π.μ., λιμάνι Μύρινας /Λιβαδειά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία /Μαντούδι, 10.30 π.μ., πλατεία /Μεσολόγγι, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία /Μυτιλήνη, 10.30 π.μ., πλατεία Σαπφούς /Νάξος, 11 π.μ., πλατεία παλιού Δημαρχείου /Ναύπακτος, 10.30 π.μ., πλατεία Κεφαλόβρυσου /Ξάνθη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία /Πάτρα, 10 π.μ., πλατεία Γεωργίου /Πύργος, 10.30 π.μ., πλατεία ΟΤΕ /Ρόδος, 10.30 π.μ., Πλατανάκια /Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο /Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού /Χαλκίδα, 10.30 π.μ., πλατεία Αγορά
Πηγή: Ριζοσπάστης[1],[2],[3]

8 σχόλια:

  1. Ήθελα τη γνώμη σου. Έστειλα επώνυμα mail στο σωματείο-σύλλογο εργαζομένων που ανήκω ότι θα έπρεπε, αν όχι να πάρει θέση, τουλάχιστον να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την απεργία που θα γίνει και μου απάντησε ότι από τη στιγμή που την απεργία την προκηρύσει η ΓΣΕΕ και το σωματείο ανήκει εκεί (ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο), τότε δεν έχει να κάνει κάποια άλλη κίνηση. Συμφωνείς με την στάση αυτή;
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βασίλης:
      Είναι αρμοδιότητα του κάθε σωματείου να ενημερώσει και να ζυμωσει την απεργία στους εργαζόμενους της δύναμης του.
      Από την στιγμή μάλιστα που υπάρχει απόφαση ανώτερου οργάνου, ένας λόγος παραπάνω. Αλλιώς πως ανήκει στην ΓΣΕΕ αν δεν υλοποιεί -έστω- τις αποφάσεις της;
      Ξεβράκωσε τα, τα τσουτσέκια της εργοδοσίας!

      Διαγραφή
    2. ειναι παγια τακτικη τους Βασιλη να "στηριζουν" δια ...της απαξιωσης και με "βαρια καρδια¨" ,ακριβως γιατι ειναι οπως τους λεει ο ΤΡΑΣ ... Βαλτε τους μπροστα στις ευθυνες τους γιατι ετσι ξεφτυλιζουν το συνδικαλιδστικο κινημα ,ενισχυουν την απαξιωση του στους εργαζομενους και τελικα διωχνουν κοσμο απο τα Συνδικατα .Πες του οτι ο συνδικαλισμος δεν ειναι "διεκπαιρεωση καποιας ρουτινιαρικης υποχρεωσης" ...αλλα παλη και οπλο αντιστασης των εργατων

      Διαγραφή
    3. Τσιρακια της Εργατικης Αριστοκρατιας ειναι παλιας και νεας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Εννοει οτι αφου την απεργια την κανει η γσσε τοτε μπορουν να απεργησουν οι εργαζομενοι χωρις να χρειαζεται να κανει κατι το σωματειο. Πολλοι εργαζομενοι ομως δεν ξερουν καν για την απεργια. Περιττο να σου πω οτι μου τονισε πως θα κοπει μισθος. Βασιλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Βασιλης:
      Δουλειά του σωματείου δεν είναι να "αφήνει" τους εργαζόμενους να απεργήσουν, δουλειά του σωματείου είναι να οργανώνει και να ενημερώνει για την απεργία και τα αιτήματα της. Αν θέλεις στείλε μου ένα μέηλ (στην περίπτωση που δεν θέλεις να μιλήσεις δημόσια) να ξέρουμε για ποια ακριβώς πουλημένα τομάρια μιλάμε.
      Αυτοί πρέπει να καταγγέλονται ευθέως στην εργατική τάξη.
      Να τους ξέρουμε....

      Διαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια. Trash σε ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα ήθελα να το πάω πιο πέρα επειδή είναι ιδιάζουσα περίπτωση αλλά και επειδή έχω και εγώ ένα πολύ μικρό ρόλο στο σωματείο. Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βασίλης:
      Πρόσεχε φίλε. Αυτοί είναι οχιές διμούτσουνες. Δεν πρέπει να υπάρχει κάτι πιο βρώμικο στον κόσμο, από κάτι τέτοιους "συνδικαλιστές"...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.