Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τούρκικα μαχητικά κατέρριψαν ρωσικό «Su-24» κοντά στα σύνορα με τη Συρία

Τουρκικά «F-16» κατέρριψαν σήμερα ένα πολεμικό αεροσκάφος ρωσικής κατασκευής που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφού αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους, δήλωσε στο «Ρόιτερς» Τούρκος στρατιωτικός.

Πηγές της τουρκικής προεδρίας δήλωσαν ότι το αεροσκάφος ήταν ένα «Su-24» ρωσικής κατασκευής.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» δείχνουν δύο πιλότους να πέφτουν με αλεξίπτωτα μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Νωρίτερα, το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.

Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη ανήκει στη ρωσική Πολεμική Αεροπορία και είναι ένα «Su-24». Ωστόσο, υποστηρίζει ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που κατερρίφθη δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.
Πηγή: 902

«Πολύ σοβαρό γεγονός» η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία δηλώνει ο εκπρόσωπος του Πούτιν


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους «Sukhoi Su-24» στη Συρία «πολύ σοβαρό γεγονός», αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε ότι το ρωσικό μαχητικό βρισκόταν στο συριακό εναέριο χώρο πριν από τη συντριβή του, όπως είχε ανακοινώσει προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, και ζήτησε υπομονή μέχρι την εξακρίβωση του αίτιου της συντριβής.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει κάτι για το αίτιο της συντριβής του μαχητικού μας αεροσκάφους από το υπουργείο Άμυνας.
Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στο συριακό εναέριο χώρο, επάνω από συριακό έδαφος», δήλωσε ο Πεσκόφ, τονίζοντας ότι η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας βασίζεται σε προκαταρκτικές πληροφορίες.

«Θα ήταν σφάλμα να κάνουμε αυτή τη στιγμή εκτιμήσεις, να κάνουμε δηλώσεις, χωρίς να έχουμε την ολοκληρωμένη εικόνα», είπε.

«Είναι πιθανόν ότι ο πρόεδρος (της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν) θα θίξει το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το βασιλιά (της Ιορδανίας Αμπντάλα) και ότι θα υπάρξει κάποια αντίδραση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.Στο μεταξύ, ένα βίντεο το οποίο εστάλη από συριακή "αντικαθεστωτική" οργάνωση στο πρακτορείο «Ρόιτερς» εμφανίζει ένα Ρώσο πιλότο ακίνητο στο έδαφος, ενώ αξιωματούχος της οργάνωσης δηλώνει ότι είναι νεκρός. 

19 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=0SLJcwZCiMY&feature=youtu.be
    Ρουκέτα σε αμάξι με συνεργείο του RT κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία... Γιατί βρωμάει τόσο πολύ προβοκάτσια να μου πει κάποιος.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαυρίζει απότομα ο ουρανός ΚΑΙ στη γειτονιά μας....
    Συμμαζεύτε τα πράμματά σας και νάχετε συνεχή επαφή με φίλους, συντρόφους, το κόμμα.
    Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Καπιταλισμός δεν πάει καλά, και το κάθε κτήνος, ως γνωστόν, όταν αισθάνεται ανασφαλές γίνεται τρομερά επιθετικό και επικίνδυνο.
    Ενας θεός ξέρει τι μπορεί να ξημερώσει αύριο....
    ...με τόσα "σιδερικά" μαζεμένα στην αυλή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Όχι που θα την γλυτώναμε. Γύρω-γύρω πόλεμος και εμείς να "ζούμε τον μύθο μας".
      ΝΑΤΟ θέλαμε. Πόλεμο με τους Ρώσους, ποιός θα πει πως δεν θέλαμε;

      Διαγραφή
  3. Το σεναριο που ηξεραν οι τουρκοι δημοσιογραφοι εδώ και ένα μηνα, απλα εγινε πραγματικοτητα. Εγραψα σε αυτό το site στις 14 Οκτωβρίου 2015 - 1:59 μ.μ. :

    παιδιά, τα πράγματα για την Τουρκια είναι για πρώτη φορα τόσο οριακά και όλα κρέμονται από μια κλωστή πριν παρασυρθεί το καθεστώς Ερτογάν σε μια ολομέτωπη επίθεση σε Κουρδικές περιοχές με το πρόσχημα ότι «πολεμα»το ISIS. Δείτε τον παρακάτω χάρτη ο οποίος δίνει μια καθαρή εικόνα για τις περιοχές και τις δυνάμεις που τις κατέχουν στην σκακιέρα της Συρίας τωρα:

    http://nayabchohan.com/tag/idlib-and-hama-fighting/

    Επιπλέον, εδώ μια εικόνα του τουρκικου τύπου

    http://www.onalert.gr/stories/o-erdogan-tha-mas-paei-se-polemo-me-ti-russia-krisi-anasfaleias-stin-tourkia/45506

    ενδεικτικό της έκρυθμης κατάστασης και του πανικού στον οποιο βρίσκεται ο Ερτογάν. Χωρίς να ενστερνίζομαι απόλυτα τους φόβους και τις ερμηνείες των τουρκικων εφημερίδων, θεωρώ ότι ένα «ατυχημα» ή ακόμα και απευθείας χτύπημα σε ρωσικο αεροσκάφος από ένα τουρκικο, υποτίθεται θα συσπείρωνε τον τουρκικο λαό πίσω από τον σουλτάνο Ερτογάν εναντίων του «κακου» Πούτιν και θα διαλούσε το τουρκικο κίνημα ειρήνης. Το θέμα δεν είναι εάν το σεναριο αυτό είναι τραβηγμένο η όχι, αλλα το ποσο στριμωγμένη και αδιστακτη είναι η αστική τάξη που στηρίζει το καθεστώς Ερτογάν για να μην χάσει την εξουσία της. Να είμαστε έτοιμοι για όλα. Ας μην ξεχναμε ότι η Τουρκια «θεώρει» ότι έχει και την πλάτη του ΝΑΤΟ για να προβεί σε τέτοια ενέργεια. Το προβλημα είναι το εάν οι Αμερικανοι έχουν όντως υποσχεθεί κράτος στους Κούρδους και ποσο τους βολεύει ένα 100% δικος τους κρατος-δορυφόρος στην περιοχή ή μια «σύμμαχος» Τουρκία με τις όποιες αντιθέσεις και συνεχείς εντάσεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @redy:
      Η σύμμαχος Τουρκία μπορεί να πάρει ανταλλάγματα για να δεχτεί ένα Κουρδικό κράτος. Τα πιο πρόσφορα που μπορώ να σκεφτώ βρίσκονται στο Αιγαίο.
      -Να πάμε καλού-κακού για κανένα κουρεματάκι;

      Διαγραφή
  4. Όλη η ουσία, η ολοένα δηλαδή μεγαλύτερη συμμόρφωση-ενσωμάτωση της Ρωσίας στις επιταγές των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ), είναι στην παρακάτω δήλωση του Βλαδίμηρου, όπου λίγο έως πολύ μας λέει για την “κακή” Τουρκία και θέλει να μολύνει το “καλό” ΝΑΤΟ! Ελπίζει μάλιστα «πως η διεθνής κοινότητα θα βρει τη δύναμη να ενωθεί και να πολεμήσει κατά του κοινού κακού»!

    «Θέλουν να κάνουν το ΝΑΤΟ να υπηρετεί την ISIS;. Κατανοώ ότι κάθε κράτος έχει τα περιφερειακά του συμφέροντα και πάντα το σεβόμασταν αυτό, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί ένα τέτοιο έγκλημα όπως αυτό που συνέβη σήμερα. Και ελπίζουμε πως η διεθνής κοινότητα θα βρει τη δύναμη να ενωθεί και να πολεμήσει κατά του κοινού κακού».
    http://www.902.gr/eidisi/kosmos/80924/katarripsi-rosikoy-aeroskafoys-gia-pisoplati-mahairia-apo-synergoys-tromokraton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και θέλει να μολύνει = που θέλει μολύνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν υποστηριζω οτι ο πουτιν ειναι κομμουνιστης, αλλα:
      στη σκακιερα αυτη τη στιγμη ο πουτιν θελει να αδυνατισει την συμμαχια του νατο, τι ηθελες να βγει και να πει;θα σας παρω παρτουζα ολους;;;;;
      θελει να απομονωσει την τουρκια απο το νατο, πονταρωντας και στο θρησκευτικο κομματι και νομιζω οτι ενε μερη πετυχαινει, η αμερικη δεν εβγαλε και καμια στηριξη της προκοπης, η βρετανια (απο οσο ξερω) εχει πει κατι ηξεις αφιξεις και η γαλλια εχει μια εκωφαντικη σιγη.

      επισης υπαρχουν πραγματα που λεγονται και δεν γινονται και αλλα που γινονται και δεν λεγονται και ηδη κυκλοφορουν φημες (απο το εγκυρο σε τετοια defence net) για τον λογο της καταριψης, ουτε λιγο ουτε πολυ λεει οτι οι ρωσοι εδω και κατι μερες τσακιζαν τους τουρκους που βοηθαγαν τους "ανταρτες"

      Διαγραφή
    2. @modesto:
      Δεν χρειάζεται να είναι κομμουνιστής κάποιος για να αντιπαρατεθεί με το ΝΑΤΟ. Αρκεί να μπει στο στόχαστρο του.
      Για το τελευταίο κομμάτι που λες ισχύει. Τσεκαρισμένο από διάφορες πηγές.

      Διαγραφή
    3. Φίλε modesto, οι εκτιμήσεις περί “ανερχόμενης καπιταλιστικής δύναμης”, χωρίς να έχουν κατανοηθεί οι εξελίξεις σε αυτό που αποτελεί την καρδιά του διεθνούς ιμπεριαλιστικού συστήματος, καταλήγουν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

      Και αυτή (η καρδιά) δεν είναι άλλη από την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της κάθε χώρας.

      Στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης, ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλιστικός άξονας προκειμένου να επιβιώσει δεν μπορεί παρά να επιβάλλει νέους δυσμενέστερους όρους καταλήστευσης κρατών, που διέθεταν μια σχετική αυτονομία.

      Στην περίπτωση της Ρωσίας το κυρίως πλήγμα ο ευρωατλαντικός άξονας το κατάφερε μέσω της καρδιά του συστήματος, μέσω δηλαδή, του χρηματοπιστωτικού της συστήματος.

      Τι κατάφερε ο επιθετικός ιμπεριαλιστικός άξονας;

      Κατάφερε μέσω της τεχνητής αύξησης της ζήτησης πετρελαίου από τις χώρες δορυφόρους του ευρωατλαντικού άξονα, να μειώσει δραματικά τα κρατικά έσοδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (γι αυτό δεν θέλει να χάσει ΚΑΙ την Συρία),

      κατάφερε ο πληθωρισμός της αυτή τη στιγμή τρέχει στα επίπεδα των αρχών του 2000,

      κατάφερε να συρρικνώση το ΑΕΠ της κατά 5% για το 2015,

      κατάφερε να μειώσει τα αποθεματικά της -μετά την κατάρρευση της αξίας του ρουβλιού-, στο ελάχιστο των τελευταίων οκτώ ετών...

      Σε αυτά προσθέστε και το χάσιμο παραδοσιακών αγορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας (βλέπε το πιο πρόσφατο παράδειγμα της Ουκρανίας) χάσιμο δηλαδή μερικών δισεκατομμυρίων από το εμπορικό της ισοζύγιο.

      Όταν, λοιπόν,γράφεις ότι σκοπός της βλασοφικής πουτινικής ηγεσίας είναι να «αδυνατισει την συμμαχια του νατο”. Συγγνώμη, αλλά με τι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, κυρίως, μέσα θα το πετύχει αυτό; Μήπως με αποκριάτικο χαρτοπόλεμο ή κομφετί;

      Διαγραφή
    4. οτι φανει του λωλοστεφανη! μιλαω για τη συγκεκριμενη τοποθετηση του πουτιν ως προς την τουρκια και το νατο!
      το τι συστημα οικονομικο ακολουθει η ρωσια ειναι γνωστο και δεν χρειαζεται παραπανω αναλυση και γιατι υπερασπιζεται τον ασαντ.
      αν ηταν αναποδα η κατασταση μια χαρα θα μπορουσε να υποστηριζει τους τζιχαντιστες, αλλωστε μια χαρα συμμαχια εχει με το ιραν και απο τις ποιο επιλεκτες δυναμεις του (που κανουν βρωμικη δουλια ειναι οι τσετσενοι).
      οσο για τα οικονομικα της. εγω ξερω οτι ανακοινωσε οτι βγηκε απο την υφεση, παρα τον οικονομικο πολεμο λογω κριμαιας, με τον ρυθμο που ριχνουν βομβες θα ανεβει και αλλο το αεπ της και τωρα που ερχεται χειμωνας η μιση ευρωπη τρεμει μηπως κλεισουν τις κανουλες του φυσικου αεριου, για αυτο και η χεσμενη τοποθετηση των γερμανων, που δεν τους συμφερει καθολου μια καταρευση του ερντογαν.
      επισης σε αυτο το επιπεδο η στρατιωτικη ισχυ ειναι πολυ μεγαλυτερη απο τα "οικονομικα". αν δεν ηταν ετσι οι ε.π.α. θα ειχαν καταρευσει απο καιρο.
      η καταριψη θα "πορωσει" ποιο πολυ τους ρωσους, στρατιωτικα δεν εχουν πληγει, αφου το να ριξουν 2 f16, ενα su24, δεν λεει και τιποτα και βρηκαν και ευκαιρια να φερουν και αλλα πλοια και αλλο στρατο.

      το ερωτημα ειναι απλο λοιπον! επειδη πλεον γινεται πολυ δυσκολο να μην εμπλακουμε, το ερωτημα ειναι η ελλαδα σαν αστικο κρατος ποιου το μερος θα παρει και το ταξικο κινημα και η πρωτοπορεια του τι θα κανουν για αυτο!
      ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε

      Διαγραφή
    5. @modesto:
      Απόψεις ανταλλάσουμε, δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε ρινγκ, ειδικά τέτοιες ώρες.
      Επί του πρακταίου τώρα και όσα γράφεις στην τελευταία σου παράγραφο, κανένα ερώτημα δεν μπαίνει για το τι θα κάνει η Ελλάδα σε μια ενδεχόμενη σύραξη. Θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ένταξη της σε ΕΕ-ΝΑΤΟ και αυτό είναι ξεκάθαρο. Καμμία (κοινοβουλευτική τουλάχιστον) δύναμη πλην ΚΚΕ δεν αμφισβητεί την υποχρέωση της χώρας στην εκπλήρωση των παραπάνω δεσμεύσεων.
      Όσο για το ταξικό κίνημα, και εδώ νομίζω πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
      Για "έμπρακτη προσπάθεια ως προς την ήττα του δικού μας ιμπεριαλισμού" μίλαγε ο Βλαδίμηρος. "Ο,τιδήποτε άλλο είναι σοσιαλσωβινισμός", κατέληγε.
      Προσωπικά δεν βλέπω ερωτήματα εδώ.

      Διαγραφή
    6. @modesto

      Έγραψες:«στη σκακιερα αυτη τη στιγμη ο πουτιν θελει να αδυνατισει την συμμαχια του νατο... και νομιζω οτι ενε μερη πετυχαινει...»

      Απάντησα στο παραπάνω σχόλιο στο γιατί τα περί "εν μέρει επιτυχία" όχι απλώς δεν τα συμμερίζομαι, αλλά και στο γιατί η Ρωσία τρώει και θα συνεχίσει τρώει συνεχώς σφαλιάρες από τους ιμπεριαλιστές του ευρωατλαντικού άξονα.

      Έγραψες για “εγκυρο σε τετοια defence net”

      Για μένα παπάρια έγκυρο είναι το εθνικοφασιστικό defencenet, καθώς προσδίδει στη Ρωσία χαρακτηριστικά ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης. Ό,τι κάνουν δηλαδή και τα δυτικά ευρωΝΑΤΟφασιστικά ΜΜΕ.

      Έγραψες ότι: “η αμερικη δεν εβγαλε και καμια στηριξη της προκοπης”

      Και σε αυτό “μέσα έπεσες”, με τον Μισέλ, ωμά και κυνικά, να τοποθετείται ως εξής:

      «η Τουρκία, όπως κάθε χώρα, έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα εδάφη της και τον εναέριο χώρο της». «Αν η Ρωσία επικεντρωνόταν στο Ισλαμικό Κράτος και όχι στη στήριξη του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασαρ αλ Άσαντ τότε οι πιθανότητες για λάθη θα ήταν πολύ λιγότερες. Το πρόβλημα είναι ότι η Ρωσία δεν επικεντρώνεται στο Ισλαμικό Κράτος αλλά στην ενδυνάμωση του Άσαντ».

      Δεν μπορώ, επίσης, να καταλάβω που είδες την “εκωφαντικη σιγη” της Γαλλίας όταν ο Ολάντ δήλωσε: «ότι η αποχώρηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα».

      Έγραψες ότι: “εγω ξερω οτι ανακοινωσε οτι βγηκε απο την υφεση, παρα τον οικονομικο πολεμο λογω κριμαιας”

      Άλλο ξέρω και άλλο γνωρίζω. Στο γνωρίζω απαντάει το παρακάτω άρθρο με τίτλο: “Ρωσία- Επιστρέφει το φάντασμα της ύφεσης”
      http://www.enikos.gr/economy/305127,Rwsia--Epistrefei-to-fantasma-ths-yfeshs.html

      Έγραψες: “και τωρα που ερχεται χειμωνας η μιση ευρωπη τρεμει μηπως κλεισουν τις κανουλες του φυσικου αεριου”

      Τρέμουν τόσοι πολύ οι Ευρωπαίοι που με το ξέσπασμα του ευρωΝΑΤΟ πραξικοπήματος στην Ουκρανία ο Βλαδίμηρος έτρεξε να ενημερώσει τους αξιοματούχους της ΕΕ ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται σε κίνδυνο ο ενεργειακός εφοδιασμός των χωρών της ΕΕ.

      Τρέμουν τόσο πολύ οι Ευρωπαίοι που ενώ η Ρωσία έχανε μια από τις σημαντικότερες εμπορική εταίρο (Ουκρανία) ο Βλαδίμηρος έτρεχε να διακανονίσει το χρέος της Ουκρανίας προς τη Ρωσία με ευνοικότερους όρους από τους προγενέστερους.

      Τρέμουν τόσο πολύ τον Πούτιν οι Δυτικοί που η Ρωσία συνέχιζε απρόσκοπτα την τροφοδοσία της βιομηχανίας τεθωρακισμένων της χούντας του Κιέβου με κινητήρες ρωσικής παραγωγής, ενώ μέσω των τραπεζών της στην Ουκρανία προωθούσε την χρηματοδότηση της αντιτρομοκρατικής επιχείρισης κατά των ανατολικών περιοχών.

      Στο γιατί η Ρωσία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ απλά να “κλεισει τις κανουλες του φυσικου αεριου” η απάντηση είναι απλή. Διότι πολύ απλά στερείται εναλλακτικών επιλογών πώλησης του, μέσω χωρών δορυφόρων, εξαρτημένων, προτεκτοράτων.

      Στερείται επίσης του διεθνούς αποθεματικού νομίσματος (δολάριο) με αποτελέσμα οι όροι χρηματοδότησης ρωσικών μονοπωλίων να υπαγορεύονται από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Δύσης , όπως στερείται και μιας σειράς χρηματοπιστωτικών οίκων αξιολόγησης που μπορούν να κάνουν πλάκα σε οποιοδήποτε μη “συμμορφούμενη” οικονομία.

      Μέχρι και η οικονομική πολιτική της Κίνας σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την επιβίωση της οικονομίας των ΗΠΑ, με την κινεζική ηγεσία να πράττει ανάλογα (υποτίμηση γουάν). Στο μύθο τού "κινεζικού θαύματος" απαντά εύστοχα το cogito ergo sum.
      http://teddygr.blogspot.gr/2015/09/blog-post_28.html

      Έγραψες “επισης σε αυτο το επιπεδο η στρατιωτικη ισχυ ειναι πολυ μεγαλυτερη απο τα "οικονομικα"”.

      Αυτό, πραγματικά, αδυνατώ να το συλλάβω για να το σχολιάσω. Με τη λογική αυτή η Γερμανία που δεν φανερώνεται στρατιωτικά στη Μέση Ανατολή παύει να είναι ιμπεριαλιστική παίζοντας ρόλο κομπάρσου στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα!

      Ακόμη και έτσι να ήταν, με την στρατιωτική ισχύ δηλαδή να παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την οικονομική, σε παραπέμπω στην πολύ καλή ανάρτηση του Trash που “φανερώνει” τη στρατιωτική ισχύ που διαθέτει κάθε χώρα. Σε αυτήν αποκαλύπτεται η άνετη υπεροχή των χωρών του ευρωατλαντικού άξονα και των συμμάχων τους.

      Διαγραφή
    7. @mikiskke:
      Εμένα έχει αρχίσει να με αποσχολεί το ερώτημα του εάν και κατά πόσο είναι δυνατόν μια καπιταλιστική Ρωσία να είναι και παγκόσμια κρατική δύναμη. Και εξετάζοντας έναν-έναν τους παράγοντες, τείνω να καταλήξω πως μακροπρόθεσμα απλά δεν μπορεί.

      Διαγραφή
    8. Ο Ιμπεριαλισμος δεν καθοριζεται μονο απο Στρατιωτικη δυναμη αλλα και την Οικονομία. Αυτο εξηγει ο ΛΕΝΙΝ αρχες του 1917 στον Γκρόιλιχ στον γιατι η Ελβετια ειναι Ιμπεριαλιστικη χωρα. Τωρα ακουμε οτι υπαρχουνε ακομα αποικιες και οτι η Ρωσια δεν ειναι Ιμπεριαλιστική............... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Την άποψη σου πως όλες ανεξαιρέτως οι καπιταλιστικές χώρες είναι ιμπεριαλιστικές (άρα ιμπεριαλισμός όπως τον περιέγραψε ο Λένιν δεν υφίσταται), την έχεις διατυπώσει ξανά και ξανά.
      Είναι εξώφθαλμα λανθασμένη και σαφώς αντιλενινιστική, οπορτουνιστική (θεωρία του Κάουτσκι είναι αυτή σε αντιπαράθεση με τον Λένιν), και δεν σκοπεύω να την κουβεντιάσω παραπάνω, την στιγμή μάλιστα που σου παραθέσει και τα σχετικά αποσπάσματα από τον "ιμπεριαλισμό".
      Ανάλογο σχόλιο θα κοπεί, καθώς δεν έχει να προσφέρει τίποτε απολύτως.

      Διαγραφή
    10. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Και μια επί της ουσίας απάντηση.
      Το οικονομικό και το στρατιωτικό δεν είναι ανεξάρτητα πράγματα αλλά σε απόλυτα διαλεκτική σχέση μεταξύ τους.
      Και δεν παράγει μόνο το οικονομικό στρατιωτικά αποτελέσματα. Παράγει και η στρατιωτική ισχύς οικονομικά αποτελέσματα.
      Όταν αυτές οι δύο τάσεις συγκρούονται μεταξύ τους, τότε έχουμε πόλεμο μας λέει ο Λένιν στον ιμπεριαλισμό.
      Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί μοιραία ο πιο αδύναμος οικονομικά θα χρησιμοποιήσει τον πιο δυνατό στρατό του για να ρεφάρει. Αυτή είναι η γενική εικόνα, αλλά και αυτή απέχει πολύ από την συγκεκριμένη ανάλυση της σημερινής συγκεκριμένης κατάστασης, που η στρατιωτική ισχύς του ΝΑΤΟ παράγει κατά βούληση πολιτικά-οικονομικά αποτελέσματα καθώς έχει φτάσει σε επίπεδο συγκριτικής ισχύος που δεν έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα από την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

      Διαγραφή
  6. Ο Πούτιν είναι φίλος μας.

    «Θέλουν να κάνουν το ΝΑΤΟ να υπηρετεί την ISIS;. Κατανοώ ότι κάθε κράτος έχει τα περιφερειακά του συμφέροντα και πάντα το σεβόμασταν αυτό, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί ένα τέτοιο έγκλημα όπως αυτό που συνέβη σήμερα. Και ελπίζουμε πως η διεθνής κοινότητα θα βρει τη δύναμη να ενωθεί και να πολεμήσει κατά του κοινού κακού» τόνισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλος με λύκους δρχ γίνεσαι αν δεις λύκους που έχουν όρμηξει στο θήραμα τους που και που τραβάει και ο ένας δαγκωνιά στον άλλο για την λεία. Έτσι γίνεται και εδώ απλώς χρησιμοποιείς τις διαφορές υπέρ σου


      Γιαννης από το λιμανι

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.