Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ομολογία-σοκ πράκτορα της CIA: Πληρώσαμε πολιτικούς, ΜΚΟ, δημοσιογράφους για να διαλύσουμε την Γιουγκοσλαβία

Ο πρώην πράκτορας της CIA Ρόμπερτ Μπέιρ είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που αποκαλύπτουν τα μυστικά της υπηρεσίας, αλλά και των κυβερνήσεων του Μπιλ Κλίντον και του υιού του Τζόρτζ Μπους, του τζούνιορ.

Έχει πολλάκις συλληφθεί και κρατηθεί. Ο Μιτ Γουόσπουρ, ένας προσωπικός του φίλος εργαζόμενος στη Γερουσία, ο οποίος του έδινε πληροφορίες, έχει δολοφονηθεί.

Ως πράκτορας της CIA ο Μπέιρ εργάστηκε στη Γιουγκοσλαβία το 1991-94 και στη Μέση Ανατολή. Από την αποχώρησή του από την υπηρεσία και μετά έχει πολλάκις κατηγορήσει την κυβέρνηση Μπους ότι προκαλούσε πολέμους για το πετρέλαιο.

Σε συνέντευξή του, ο Μπέιρ προέβη σε εκπληκτικές αποκαλύψεις:

«Στη Γιουγκοσλαβία πήγα στις 12 Ιανουαρίου 1991, με ελικόπτερο, στο Σεράγεβο. Δουλειά μας ήταν να επιτηρούμε τους υποτιθέμενους Σέρβους τρομοκράτες ώστε να μην επιτεθούν στην πόλη. Μας είχαν ενημερώσει για μια οργάνωση με την ονομασία Ανώτερη Σερβία, η οποία σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη λόγω της επιθυμίας της Βοσνίας να αποσχιστεί από τη Γιουγκοσλαβία.

»Στην πραγματικότητα αυτή η οργάνωση ούτε καν υπήρχε. Οι επικεφαλής μας, μας έλεγαν ψέματα. Η αποστολή μας ήταν απλώς να προκαλέσουμε πανικό στους πολιτικούς στη Βόσνια, να τους πείσουμε ότι επίκειται σερβική επίθεση. Η αποστολή αυτή τελείωσε για μένα σε δύο εβδομάδες. Ανέλαβα νέα στη Σλοβενία. Η επιχείρηση στη Βοσνία διήρκεσε έναν μήνα και είχε κωδική ονομασία Ίστινα (αλήθεια).
»Πήγα στη Σλοβενία διότι είχαμε πληροφορίες ότι σκόπευε να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της. Διαθέσαμε μερικά εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κομμάτων της αντιπολίτευσης και διαφόρων πολιτικών.
»Πολλοί πράκτορες που διαφωνούσαν εξαφανίζονταν όταν αρνούντο να εκτελέσουν αποστολές προπαγάνδας κατά των Σέρβων. Προσωπικά είχα εκπλαγεί από τα ψέματα τα οποία μας έλεγαν οι επικεφαλής και οι πολιτικοί μας. Πολλοί πράκτορες καλλιεργούσαν την προπαγάνδα χωρίς να γνωρίζουν τι κάνουν. Ο καθένας μας γνώριζε μόνο ένα μέρος της υπόθεσης και μόνο αυτοί που δημιούργησαν την όλη υπόθεση γνώριζαν το σύνολό της, δηλαδή οι πολιτικοί.

»Στόχος της προπαγάνδας ήταν να διχάσουμε τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας ώστε να αποσχιστούν. Έπρεπε να υπάρχει ένας αποδιοπομπαίος τράγος στον οποίο θα έπεφτε το ανάθεμα. Επελέγη η Σερβία καθώς αυτή, κατά κάποιο τρόπο, είναι η διάδοχος κατάσταση της Γιουγκοσλαβίας.

»Δώσαμε χρήματα στον Στίπε Μέσιτς, στον Φράνιο Τούσμαν, στον Αλί Ιζετμπέκοβιτς, σε βουλευτές και μέλη της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, σε δημοσιογράφους, σε στρατηγούς του Γιουγκοσλαβικού στρατού, ακόμα και σε ολόκληρες μονάδες. Ο Ράντοβαν Κάραζιτς έπαιρνε χρήματα, για κάποιο διάστημα, αλλά σταμάτησε να δέχεται χρήματα όταν κατάλαβε ότι θα κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου που έγιναν στη Βοσνία. Όλο αυτό κατευθυνόταν από την αμερικανική κυβέρνηση.

»Κάποιοι αξιωματούχοι της CIA έγραφαν ακόμα και τις επίσημες ανακοινώσεις που διαβάζονταν στα δελτία ειδήσεων. Στόχος ήταν η πρόκληση μίσους, εθνικισμού και προβολή της διαφορετικότητας.

»Το 1992 ήμουν ξανά στη Βοσνία με αποστολή την εκπαίδευση μονάδων του Βοσνιακού στρατού, καθώς η Βοσνία είχε μόλις ανακηρύξει την ανεξαρτησία της. Η Σρεμπρένιτσα είναι μια παραφουσκωμένη ιστορία και πολλοί άνθρωποι την έχουν αποδεχτεί. Ο αριθμός των νεκρών είναι ο ίδιος με τον αριθμό των Σέρβων και άλλων που σκοτώθηκαν, αλλά η Σρεμπρένιτσα πουλήθηκε στην πολιτική αγορά.

»Ο επικεφαλής μου, πρώην γερουσιαστής, έλεγε συνεχώς πως μια απάτη θα γίνει στη Βοσνία. Έναν μήνα πριν την υποτιθέμενη γενοκτονία στην Σρεμπρένιτσα, μου είπε πως η πόλη θα «γίνει πρωτοσέλιδο» σε όλο τον κόσμο. Όταν ρώτησα το γιατί μου είπε απλώς «θα δεις». Ο Βοσνιακός στρατός πήρε εντολή να επιτεθεί σε σπίτια και σε αμάχους, στους κατοίκους της Σρεμπρένιτσα. Την ίδια ώρα οι Σέρβοι δέχονταν επίθεση από την άλλη πλευρά. Προφανώς κάποιος είχε πληρωθεί για τους υποκινήσει.

»Ένοχοι για την Σρεμπρένιτσα είναι οι Βόσνιοι, οι Σέρβοι και οι Αμερικανοί. Όλοι όμως ρίχνουν τις ευθύνες στους Σέρβους. Δυστυχώς πολλά από τα θύματα που θεωρούντο μουσουλμάνοι ήταν Σέρβοι ή άλλων εθνικοτήτων. Πριν μερικά χρόνια, ένας φίλος πρώην πράκτορας ο οποίος τώρα εργάζεται στο ΔΝΤ μου είπε ότι η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν προϊόν συμφωνίας αμερικανικής κυβέρνησης και Βόσνιων πολιτικών. Η πόλη θυσιάστηκε για κερδίσουν οι ΗΠΑ μια δικαιολογία για να επιτεθούν κατά των Σέρβων.

»Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι που προκάλεσαν τον πόλεμο και υπαγόρευσαν τους όρους της ειρήνης κατέχουν τώρα εταιρείες που εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο των περιοχών αυτών. Απλώς υποδούλωσαν λαούς και τα παραγόμενα καταλήγουν στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Αυτοί είναι οι νικητές, καθώς οι λαοί υποχρεώνονται να εισάγουν, κατόπιν από αυτούς και καθώς δεν έχουν χρήματα αναγκάζονται να δανείζονται. Αυτή είναι η ιστορία στα Βαλκάνια.

»Το Κόσοβο, δια παράδειγμα, δημιουργήθηκε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά και δεύτερον διότι αποτελεί στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟΑ. Είναι η μεγαλύτερη Νατοϊκή βάση στην καρδιά της Ευρώπης.

»Θέλω να πως στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας ότι πρέπει να ξεχάσουν το παρελθόν. Χειραγωγήθηκαν τότε και είναι ανόητο να υπάρχει μίσος μεταξύ τους. Πρέπει να δείξουν ότι είναι οι ισχυροί και να καταλάβουν ποιος το δημιούργησε όλο αυτό. Προσωπικά ταπεινά ζητώ συγνώμη και αυτό γιατί για καιρό δεν αποκάλυπτα τα μυστικά της CIA και του Λευκού Οίκου.
Πηγή: Μιχάλης Ιγνατίου από  http://www.ebritic.com/?p=551270

28 σχόλια:

  1. Ουδεν σχολιον
    Ικαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως διαολο γινανε ολα αυτα. Παραξενο. Αφου η Περεστρόικα και η Γκλασνοστ μας λεγανε οτι θα τα φτιαξει ολα. Περιεργο. Σιγουρα για ολα πρεπει να φταιει ο Σταλιν. Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση....................................................ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε σεις λίγο αυτοσυγκρατηση..
    Ψέματα είναι.. Κάποιος έκανε πλάκα!
    Τρολαρισμα ήταν!!
    Καλό είναι να το κατεβάσετε από εδώ ή να γράφεται πως δεν ισχύει.

    ανενταχτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανενταχτος:
      Ναι, πως έγιναν όλα αυτά είναι ψέμματα (λες και περιμέναμε να τα μάθουμε τώρα αυτά) και η ύπαρξη του Άη Βασίλη αληθινή....

      Διαγραφή
  4. Πιστεύω ότι είναι θέμα αξιοπιστίας του μπλογκ.
    Μπορείς να πιστεύεις ότι θα, να το γράφεις και να το υποστηρίζεις.
    Αλλά να το παρουσιαζεις σαν επίσημη κατάθεση, σαν έρευνα ή σαν τεκμηρίωμενο γεγονός είναι λάθος.
    Αν δεν σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία σου, πάσο από μένα
    Απλά δεν χρειάζεται ένα άρθρο του Ιγναντιου, με ψεύτικη πηγή.
    Γράψε κάτι μόνος σου, πιο ενδιαφέρον θα το κάνεις!

    ανενταχτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανενταχτος:
      -Υποστηρίζεις πως η συνέντευξη αυτή δεν δώθηκε ποτέ και την έβγαλε ο Ιγνατίου από το κεφάλι του, αν κατάλαβα σωστά;
      -Θα με κατατοπίσεις από που τεκμαίρεται κάτι τέτοιο;

      Διαγραφή
  5. https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/30/robert-baer-ignatiou-savvidis-fake/

    Έχει και αντί - ΚΚΕ σχόλια, αλλά μείνε στα στοιχεία που παραθέτει.
    Εγώ τα βρήκα πειστικα.

    ανενταχτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανενταχτος:
      Η βασική τους ένσταση είναι πως η αρχική πηγή είναι σέρβικη, οπότε....

      Από την άλλη βέβαια, οι γνωστοί (και μη-εξαιρεταίοι) "υιοί" που υπογράφουν την ένσταση ήταν από τους ελάχιστους (μαζί με κάτι κραγμένα παπαγαλάκια της πρεσβείας) που προσπάθησαν να σηκώσουν ένα αντισερβικό κλίμα εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, και μάλιστα οι μόνοι που προσπάθησαν να το κάνουν από τα "αριστερά".
      Καθόλου πιο αξιόπιστοι δηλαδή. Πόσο μάλλον που είναι ο δημοσιογραφικός φορέας που έχει αναλάβει εργολαβικά την ιδεολογική υπεράσπιση των αμερικάνικων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων (από τα "αριστερά" πάντα) εδώ και δεκαετίες.

      Κατά τα λοιπά, τα όσα αναφέρονται στο ποστ (εκτός από κάποιες λεπτομέρειες) είναι πολύ γνωστά και δεν είχαμε ανάγκη αυτή την συνέντευξη για να τα μάθουμε. Τα έχουν παραδεχτεί στο παρελθόν ανοιχτά υψηλόβαθμοι αμερικάνοι αξιωματούχοι.

      Διαγραφή
    2. ωραιος ο ανενταχτος, καταπινει αμασητο το δημοσιευμα για τον κιμ και ερχεται να αμφισβητησει ενα αλλο το οποιο -ω του θαυματος- ειναι κατα των αμερικανων και του νατο.....
      μας επισες, εισαι τοσο ανενταχτος οσο και ο μιχαλολιακος, μονο που αυτος ειναι φανερος φασιστας και δεν το κρυβει....καλα περιπου και αυτος

      Διαγραφή
  6. το ακομα καλυτερο ειναι οτι οι γνωστες αυτες αρωστιες εχουν παρει επ ομου και καλα την αποκαλυψη της χ.α. και κατα τα αλλα λες και βγαινουν τα κειμενα κατευθειαν απο εκεινο το κτιριο λιγο ποιο πανω απο το μεγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @thrash
    το οτι ο ιδιος που εβγαλε αυτο μιλαει για πολεμο ..Μασονων και Ισουιτων αλλα και για ψεκασμους στην Σερβια δεν ενοχλει κανεναν?
    Περα απο το γεγονος οτι μιλαμε ο πρακτορας της CIA εκανε τις αποκαλυψεις σε εναν..19χρονο.

    Αν δεν σας πειραζουν αυτα,τοτε καλα κανεις και τα δημοσιευεις χωρις επιφυλαξεις!

    ανενταχτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανενταχτος:
      Τι σχέση έχουν αυτά που λες (εάν φυσικά ισχύουν) με το εάν δώθηκε πραγματικά ή όχι η συνέντευξη δεν μας είπες όμως.
      Όπως και για τις επιφυλλάξεις που δεν κρατάς για την δική σου πηγή (ανάφερα κάποια οφθαλμοφανή πράγματα ήδη). Εσύ που ελέγχεις τόσο πολύ την πληροφόρηση σου που δεν κατάλαβες καν πως προηγούμενο άρθρο που μπήκες να σχολιάσεις ήταν καθαρά χιουμοριστικό:

      http://fadomduck2.blogspot.com/2015/11/blog-post_4.html?showComment=1449007320714#c2662214804641166856
      Υ.Γ.
      -Από πότε η ηλικία αυτού που παίρνει μια συνέντευξη μειώνει την αξιοπιστία της;
      -Είναι αυτό επιχείρημα;
      Υ.Γ.2
      Επί της ταμπακιέρας τώρα:
      -Γιατί πιστεύεις πως θα έπρεπε να γίνει ολόκληρη πλαστογραφία για να ειπωθούν πράγματα που οι ίδιες οι ΕΠΑ τα έχουν παραδεχτεί ανοιχτά εδώ και χρόνια;
      Οι "υοί" έχουν βάβαια κάθε κίνητρο να ισχυριστούν κάτι τέτοιο, καθώς η μπάλλα για το ποιοί τελικά έγραφαν καθ'υπόδειξη της πρεσβείας, μπορεί να τους πάρει πάρα πολύ εύκολα.
      Εσυ;

      Διαγραφή
    2. απανταω εν ταχει
      Ειπα αν θυμασαι,οτι οι δυο πρωτοι σχολιαστες δεν καταλαβαν το πνευμα του κειμενου και μου απαντας οχι το καταλαβαν μια χαρα
      Ειδα μετα εναν απο αυτους και ειπα να "δοκιμασω" την εικασια μου
      Δυστυχως το εκανα λαθος(χωρις απευθειας αναφορα σε αυτον),προφανως δεν το ειδε εγκαιρα και δυστυχως "προλαβες" να ξανατονισεις το χιουμοριστικο χαρακτηρα του ποστ.
      Υποπτευομαι οτι αν δεν ειχαν γινει ετσι,δεν θα το ειχε καταλαβει,αλλα πλεον δεν μπορω να το αποδειξω αυτο!
      Οσο για τα υπολοιπα,
      Μπορω να εχω επιφυλαξεις για την πηγη?
      Οταν καποιος μιλαει για μυστικο πολεμο..Μασονων,αλλα και οτι ψεκαζουν τους Σερβους,μπορω να εχω επιφυλαξεις και για τα υπολοιπα που γραφει ή το θεωρεις παραλογο?
      Δεν διαβαζω "Ελευθερη Ωρα" παρολο που το 90% οσων λεει(υποθετω πως) ειναι σωστα με την εννοια πως ειναι ειδησεις,χριστιανικες αποδεκτες εικασιες,συνεντευξεις κλπ
      Το 10% που μενει ομως ειναι εξωγηινοι,θεωριες συνομωσιας,μυστικισμος και δεν ξερω τι αλλο.
      Νομιζω οτι ουτε εσυ διαβαζεις,για αυτο λεω αυτην ως παραδειγμα.
      ΑΝ τα εχουν παραδεχτει επισημα οι αμερικανοι,δεν εχω κανενα προβλημα να τα διαβασω και πιστεψω.
      Απλα οχι αναμεσα σε ψεκασμους και ..Ιλλουμινατι.

      Θεωρω οτι ειναι λογικο αυτο που λεω

      ανενταχτος

      Διαγραφή
    3. @ανενταχτος:
      Η πηγή δεν είναι ο Ιγνατίου, αυτός μια μετάφραση έκανε. Και την δική του πηγή την δίνει. Οπότε η συζήτηση περί αξιοπιστίας ή μη του Ιγνατίου συγκεκριμένα δεν έχει κάποιο νόημα.
      Και η όλη συνέντευξη δεν λέει τίποτε για "ψεκασμούς και Ιμουμινάτι". Εκτός εάν το παραδεδειγμένο σχέδιο διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας είναι για εσένα "θεωρία συνομωσίας". Ή θεωρείς πως οι ΕΠΑ δεν διαθέτουν κονδύλια για δημοσιογράφους ή για ΜΚΟ (πράγματα που γίνονται στο φως της ημέρας και κάθε άλλο παρά κρυφά είναι). Τα έχουν παραδεχτεί πολλάκις εξάλλου.
      Το ερώτημα λοιπόν παραμένει.
      Γιατί να πλαστογραφήσει κάποιος μία συνέντευξη που λέει πράγματα γνωστά και αποδεδειγμένα;
      Τι κίνητρο υπάρχει εδώ;
      Μπορείς να βρεις κάποιο, μια και θες να μιλήσουμε βάση λογικής;
      Εκτός φυσικά εάν ο Ιγνατίου είναι υποχείριο των αμερικάνων και θέλει να ευτελίσει επί τούτου, κάθε αναφορά σε όσα λέγονται στην συνέντευξη, βάζοντας τα δίπλα σε "ιλουμινάτους κλπ" που λες και εσύ.
      Τότε θα είχαμε κίνητρο πλαστογραφίας, αλλά θα πρέπει να τα αποδείξεις τα παραπάνω. ή τουλάχιστον να παρουσιάσεις κάποιες σοβαρές ενδείξεις ως προς αυτά.

      Διαγραφή
    4. μαλλον δεν καταλαβαινομαστε και ισως φταιω εγω
      Μιλησα εγω για Ιγναντιου?
      Η αρχικη πηγη που αναφερω ειναι ο πιτσριρικας σερβος που εκτος των αλλων εχει και αποκλειστικοτατες αναλυσεις περι.. Μασονων,μυστικων πολεμων με Ιησουϊτες και ψεκασμων!
      Αυτος ο 19χρονος σερβος(τον αναφερω ετσι γιατι δεν θυμαμαι ονομα) με ενα μπλογκ στον οποιο εκανε αποκαλυψεις ο πρωην πρακτορας.
      Για αυτη την πηγη ειμαι επιφυλακτικος.
      Αν την αποκαλυψη την εκανε ο Λιακοπουλος δεν θα ησουν επιφυλακτικος?
      Αν μεταξυ θεωριων για ψεκασμους,Ξανθο Γενος και Ελλοχιμ ειχε μια τετοια συνεντευξη θα ελεγες "επιτελους,η αληθεια ελαμψε"?
      Δεν θα ησουν σκεπτικος απεναντι της?
      Αυτος ειναι η αρχικη πηγη,οχι ο Ιγναντιου(για τον οποιο δεν ανεφερα τιποτα,εκτος και αν τον θεωρεις 19χρονο)

      Αν ξαναλεω εισαι οκ με αυτη την πηγη και το μπλογκ του(τον 19χρονο σερβο,οχι τον Ιγναντιου) τοτε πασο.
      Καλα εκανες και το δημοσιευσες!
      Απλα αφου η διαλυση της Γιουγκοσλαβιας ειναι κοινο μυστικο,τοτε ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν πιο αξιπιστες πηγες εκει εξω για να αντλησεις υλικο.

      Αλλα οταν τα παρουσιαζεις απο συνομωσιολογικα μπλογκ και οχι μεσα απο εμπεριστατωμενες ερευνες,αδυνατιζεις αυτη την αληθεια,δεν την ενισχυεις!


      ανενταχτος

      Διαγραφή
    5. @ανενταχτος:
      Δεν μου απάντησες ακόμη στο βασικό. Ποιό θα μπορούσε να είναι το κίνητρο μιας τέτοιας πλαστογραφίας.

      Και από το "δεν θα ήσουν επιφυλλακτικός" που λες εδώ, μέχρι την βεβαιότητα πως πρόκειται περί πλαστογράφησης που λες στο πρώτο σχόλιο η απόσταση όχι μόνο είναι τεράστια, αλλά οφείλει και να αποδειχτεί.
      Πολύ δε περισσότερο, επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, που δεν λέει και κάτι καινοφανές για να παραξενευτεί κάποιος.
      -Tα ονόματα Ivan Marovic και Srdja Popovic π.χ., σου λένε κάτι;

      Διαγραφή
    6. Τι ερωτηση ειναι αυτη?
      Το οτι σαν σερβος θελει να εχει το δικιο με το μερος των σερβων δεν ειναι κινητρο?
      Το να νομιμοποιησει τους σερβους δεν ειναι κινητρο?
      Το να ειναι εθνικιστης που σημαινει οτι ΜΟΝΟ οι σερβοι εχουν δικιο,δεν ειναι κινητρο?
      Το οτι θελει να αυξησει την επιροη/αναγνωσιμοτητα του αναμεσα στους ομοεθνεις του,δεν ειναι κινητρο?
      Ολα αυτα ή τιποτα απο αυτα ή και αλλα εκτος αυτων,μπορει να ειναι κινητρα!

      Ξαναλεω ομως γιατι δεν εχει νοημα πλεον:
      εισαι οκ με την πηγη,δεν σε πειραζει η αντικειμενικοτητα της(ξαναλεω μιλαει και για πολεμο Μασονων αλλα και για ψεκασμους),αφου αυτα που λεει συμφωνουν με οσα πιστευεις .
      Καλα κανεις λοιπον και το δημοσιευεις!!

      Στο ξαναλεω ομως..και ο Λιακοπουλος εχει ρεπορταζ με πηγες και δηλωσεις
      Να ενα εδω:http://www.prisonplanet.gr/διεθνη/99221-δύσκολος-και-μη-συνεργάσιμος-εταίρος-η-τουρκία-για-ηπα-και-nato-βόμβα-από-πεντάγωνο
      Διαβασε το και αν το βρισκεις σωστο ειτε δημοσιευσε το ειτε κανε κριτικη.
      Δεν βρισκω γιατι να μην το κανεις,μιας και μιλαμε για το ιδιο επιπεδο δημοσιογραφιας και αποκαλυψεων.

      ανενταχτος

      Διαγραφή
    7. @ανενταχτος:
      Ρώτησα ποιό το κίνητρο της πλαστογράφησης μιας συνένταυξης που λέει πράγματα γνωστά από καιρό.
      Εάν έλεγε κάτι καινοφανές θα υπήρχε πράγματι κίνητρο.

      Ξαναπάμε λοιπόν από την αρχή.
      Εσύ τι ακριβώς αμφισβητείς από αυτά που λέγονται εδώ;
      -Πως ήθελαν οι αμερικάνοι (και οι σύμμαχοι τους) να διαλύσουν την Γιουγκοσλαβία;
      Λες και το αρνήθηκαν και ποτέ...
      -Πως κάνουν εξωτερική πολιτική και μέσω ΜΚΟ και δημοσιογράφων;
      Το έχουν παραδεχτεί σε 800 περιπτώσεις...

      -Πως οι πράκτορες της CIA προωθούν την αντζέντα της κυβέρνησης τους με όλους τους τρόπους;
      Σαν να ρωτάμε εάν χέζουν οι αρκούδες στο δάσος που έλεγε και ο Αρκάς....

      -Τι είναι το περίεργο και το συνομωσεολογικό σε όλα αυτά;
      -Τι είναι αυτό που χρειάζεται μια πλαστογραφια για να τα κάνει πιστευτά;

      Διαγραφή
    8. Συνομωσεολόγοι και αυτοί;
      http://info-war.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE/

      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63967767

      Ακόμη και το “protagon”;
      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=31859

      Και παρακάτω:
      http://www.eksegersi.gr/issue/780/%CE%92%CE%B1%CE%B8%CF%8D-%CE%9A%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF/21762.%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1

      Δεν συνεχίζω γιατί θα γράψω εγκυκλοπαίδεια....

      Διαγραφή
    9. Και άλλη συνομωσεολογία, για τους δημοσιογράφους αυτή την φορά:
      http://info-war.gr/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%83%CE%B9-2/

      Διαγραφή
    10. Αυτοι οχι..ο πιτσιρικας ομως μαλλον ναι!
      Τωρα εισαι σωστος..
      Παραθετεις εφημεριδες,δημοσιογραφους,ερευνητικα site κλπ
      Πανω σε αυτα μπορουμε να συζητησουμε!!
      Οχι οτι ειναι πανακεια αυτοι,αλλα εχουν μια ιστορια και ενα ονομα και χρονια δημοσιευματων που θετουν στην κριση μου.
      Εγω δεν θα νομιμοποιησω εναν πιτσιρικα με ενα μπλογκ που η προηγουμενη αναρτηση του ηταν για πολεμο Μασονων να καθοριζει την "αληθεια" του τι εγινε στην Σερβια.
      Δεν θα νομιμοποιησω ποτε τον σερβο Λιακοπουλο σαν πηγη ερευνας ή σαν αναφορα σε οτι λεω!

      Αυτα και καλημερα(προς το παρον)

      ανενταχτος

      Διαγραφή
    11. ρε μεγαλε δοκιμαστη,καταπιες αμασητη μια "ειδηση" φιαγμενη απο το luben, που εγινε για τον χαβαλε (το συγκεκριμενο σαιτ εχει ενα κολημα και με οτι στραβο συμβαινει λενε κιμ πατα το κουμπι για να γλιτωσει ο πλανητης απο οποιον το εκανε) με την πηγη απο κατω απο το ποστο fd και θες να μας πεισεις οτι εχεις κανει και ερευνα για το συγκεκριμενο αρθρο.
      εστω ομως οτι εκανες οντως ερευνα.
      ας δουμε ομως που δεν εκανες ερευνα.

      δεν εκανες ερευνα να βρεις οι περιφημες (μκο) που εστησαν τις πολυχρωμες επαναστασεις σε ολη τη μεσογειο και στην ουκρανια ποιος τις χρηματοδοτησε, υπαρχει στο leninreloaded μια τεραστια ερευνα που αποκαλυπτει πολλες απο τι διαδρομες και τι σχεσεις εχουν και με τα διαφορα ιδρυματα που επισκεφτηκε ο τσιπρας στην περα του ατλαντικου μεγαλη χωρα.
      αντιστοιχα καμια ερευνα δεν εχει κανει και η εγκυρη δημοσιογραφικη ομαδα που επικαλεισαι. μια περιεργη σιωπη αυτης της ομαδας για οτι εχει σχεση με την μεγαλη και συμμαχο χωρα.

      καμια ερευνα και κανενα στοιχειο για το πως ανδρωθηκε ο uck, απο ποιους επαιρνε οπλα, ποιος υπουργος της μεγαλης χωρας συναντιοτανε με τους uckαδες και γιατι.
      ποιοι διαδηλωναν με αμερικανικες σημαιες , τι ρολο επαιξε η νατοικη ναυτικη δυναμη με το θεμιστοκλης και για ποιο λογο εφυγε σαν κυνηγημενο εξω απο σερβικο λιμανι, ποιους προστατευε και τι υλικα ξεφορτωναν τα πλοια στην αλβανια.
      ετσι τροφη στην ερευνα για την γιουγκοσλαβια και τον ρολο που επαιξαν ευρωπαιοι και αμερικανοι.

      επισης δεν ειναι ολοι οι σερβοι εθνικιστες, εχει και εκει νενεκους και ταγματασφαλητες, αμερικανοθρεμενους, οποτε οτι το εγραψε σερβος αρα εξ οφιτσιο ειναι υπερ του μιλοσεβιτς δεν ισχυει ως θεωρια!

      τελος, το τι πληροφορια θα δεχτεις και απο που ειναι σχετικο, επισης εχει σχεση και με την αληθοφανια της.
      ειναι ποιο ευκολο (και με την προπαγανδα που υπαρχει) να πιστεψει κανεις οτι ο κιμ εκτελεσε με σκυλια τον οποιονδηποτε ή με αντιαρματικη ρουκετα (για ποιο λογο να σπαταλησει καποια εκατομυρια για κατι που μπορει να το κανει ανεξοδα, μονο σε κοινωνιες απιστευτα χειραγωγημενες μπορει να περασει).
      εχουμε περασει στην εποχη που οτι γραφεται στο νετ ειναι πιστευτο (οπως μεχρι το 2008 η τηλεοραση) απο την μαζα.
      η συγκεκριμενη ειδηση λοιπον (ανεξαρτητα απο το αν ειναι αληθεια) θα γινει πιστευτη απο το κοινο που καταλαβαινει τι γινεται στον κοσμο, αντιθετα "αμερικανακια" και λοιποι θα πουν οτι ειναι ψευτικη ειδηση και θα προσπαθησουν να μας πεισουν οτι η συγκεκριμενη ειδηση ειναι λαθος, αρα και το θεμα που πραγματευετε ειναι αστικος μυθος.
      ελα ομως που 16 χρονια μετα η πραγματικοτητα επιβεβαιωνει ολα αυτα με μαθηματικη ακριβεια, οποτε δεν χρειαζεται κανενα αρθρο για να με πεισει, βλεπω τις καριερες των πρωταγωνιστων τοτε, σημερα!

      ΥΓ για τον περιβοητο βομβαρδισμο της αγορας πειστικες αποδηξεις για το ποιος τον εκανε δεν εχουν δωθει ακομα, αντιθετα στις κατηγοριες οτι οι βολες ηρθαν απο περιοχες που ελεγχαν μουσουλμανοι ΚΑΝΕΙΣ δεν απαντησε και μαλιστα οι ψηλοι καθοδηγητες τους εχουν μια παραδοση με προβοκατορικα χτυπηματα για να προκαλεσουν την κοινη γνωμη (ειτε τα κανουν αυτοι ειτε τα γνωριζουν και τα αφηνουν να γινουν)

      ΥΓ1 για μια χωρα που πιαστηκε ξεβρακωτη και ειχε 130 νεκρους, πολυ γρηγορα δεν πιαστηκαν οι δευτερευοντες παικτες (ο εμπορος στην γερμανια, οι μισθωτες των σπιτιων κτλ) και πολυ γρηγορα εξαφανιστηκαν με τον ενα ή αλλο τροπο οι πρωταγωνιστες (νεκροι ή "καταζητουμενοι)

      Διαγραφή
    12. @ανενταχτος:
      Ξανά-μανά:
      -Ποιό το κίνητρο για να πλαστογραφήσει κάποιος μια συνέντευξη που λέει πράγματα γνωστά στους πάντες;

      Διαγραφή
    13. @ανενταχτος:
      Και μια ερώτηση:
      Ο "πιτσιρικάς" ποιός ακριβώς είναι;
      Αυτός (http://www.ebritic.com/?p=551270) ή αυτός (http://web-tribune.com/iza-kulisa/ispovest-cia-agenta-dati-su-nam-milioni-da-rasparcamo-sfrj-podmitili-opozicione-stranke-i-politicare-koji-su-raspaljivali-mrznju-medu-narodima-a-krajnji-cilj-je-bio-da-vas-napravimo-robovima#) ;

      Διαγραφή
    14. γραφο γρηγορα γιατι ειμαι εκτος
      Δεν διαβασες την κριτικη στο λινκ οπου σου εδωσα?
      Μιλαει για τα σαϊτ που βαζεις εδω σαν αποδειξη οτι (μαλλον) δεν ειναι πιτσιρικας..
      ξαναδιαβασε το αρθρο στο λινκ..
      Απανταει για οσα με ρωτας και αλλα ακομα.
      (νομιζω οτι δεν το διαβασες ε?)

      ανενταχχτος

      Διαγραφή
    15. @ανενταχτος:
      Το λινκ που μου έδωσες είναι ένα τεράστιο σεντόνι που περιλαμβάνει και ένα σορό δημοσιεύσεις του "ιού" για την Γιουγκοσλαβία (τις περισσότερες εκ των οποίων έχω διαβάσει στον καιρό τους) και που προσπαθεί να αποδείξει πως όποιος δεν ασπάζεται την τότε τρέχουσα αμερικάνικη άποψη για τα πράγματα είναι ...ακροδεξιός!
      Προσπέρασα φυσικά όλα αυτά. Αν έχασα και κάτι ενδιάμεσο, πες μου εσύ να μην ξανακοιτάω το σεντόνι.

      Μια και η πρώτη δημοσίευση είναι πάντως (στα σέρβικα) στο δεύτερο σάιτ που έδωσα, είμαι πολύ περίεργος πως του κάνουν κριτική κάποιοι (εδώ οι "ιοί") που δεν έχουν ιδέα από αυτή την γλώσσα.
      Και πως ξέρουν τι άλλο γράφει ή δεν γράφει εκεί μέσα...

      Δεν σε βλέπω ιδιέταιρα καχύποπτο στο οφθαλμοφανές.

      Διαγραφή
    16. @ανενταχτος:
      Και φυσικά καμμία απάντηση δεν υπάρχει στο βασικό ερώτημα που θέτω συνέχεια:
      -Ποιό το κίνητρο για να πλαστογραφήσει κάποιος μια συνέντευξη που λέει πράγματα γνωστά στους πάντες;

      Διαγραφή
    17. Και κάτι παλιότερο από μια άλλη συζήτηση:

      "Συνεπώς, τι ακριβώς σημαίνει "συνομωσιολογία"; Τίποτε απολύτως, είναι η απάντηση, εκτός από έναν βολικό τρόπο να "ξεφορτωθεί" κανείς μονολεκτικά αυτό το οποίο δεν αποδέχεται για τον οποιονδήποτε λόγο. Ο καθένας μπορεί να ονομάσει "συνομωσιολογία" ό,τι αγαπά και με τον τρόπο αυτό να το απαξιώσει αυτόματα και χωρίς επιχειρηματολογία βασισμένη σε έλλογους συλλογισμούς ή/και σε αποδεικτικά στοιχεία ή έστω αποχρώσες ενδείξεις. "

      http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1102.html

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.