Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Λαβρόφ: Η Αγκυρα ουσιαστικά τάχθηκε στο πλευρό των τζιχαντιστών

Με την απαράδεκτη αυτή ενέργεια η τουρκική ηγεσία τάχθηκε ουσιαστικά στο πλευρό των τζιχαντιστών, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ ο Λαβρόφ ήταν ιδιαίτερα σκληρός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου:
«Η κατάρριψη του αεροπλάνου των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία, το οποίο εκτελούσε τα καθήκοντά του στα πλαίσια της ρωσικής αντιτρομοκρατικής επιχείρησης και δεν έχει επ'ουδενί παραβιάσει τα όρια του εναέριου χώρου της Τουρκίας δείχνει πως, στην πραγματικότητα, η ηγεσία της Αγκυρας τάχθηκε στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους» γράφει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Στη δήλωση επισημαίνεται επίσης πως ο ρώσος υπουργός «εξέφρασε την οργή του για τις εχθρικές ενέργειες της Τουρκίας».

«Μοιάζει πολύ με μια προσχεδιασμένη πρόκληση»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από την επικοινωνία με τον Τσαβούσογλου ο Λαβρόφ τόνισε πως «η Μόσχα δεν σκοπεύει να κηρύξει τον πόλεμο στην Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Αγκυρα», επισημαίνοντας ωστόσο πως «υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν πρόκειται για μια αυθόρμητη ενέργεια -μοιάζει πολύ με μια προσχεδιασμένη πρόκληση.
Ο τούρκος υπουργός "προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας λέγοντας πως το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε συνολικά για 17 δευτερόλεπτα τον τουρκικό εναέριο χώρο", όμως η επίθεση αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη», σύμφωνα με τον Λαβρόφ.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.