Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Οι κομμουνιστές μαχητές του Ντονμπάς τίμησαν τον κόκκινο Οκτώβρη

Τα μέλη της Κομμουνιστικής Εθελοντικής Μονάδας του Ντονμπάς και άλλοι μαχητές της Ταξιαρχίας Φάντασμα (Prizrak) τίμησαν σήμερα 7/11, την επέτειο του Κόκκινου Οκτώβρη με μια μικρή παρέλαση στο χωριό Ντονέτσκι του Λουγκάνσκ, όπου και στρατοπεδεύουν. Παράλληλες εκδηλώσεις από κομμουνιστές έγιναν τόσο στην πόλη του Ντονιέτσκ, όσο και στο Λουγκάνσκ ενώ στην υπόλοιπη Ουκρανία οι εκδηλώσεις ήταν απαγορευμένες.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την σημερινή (σ.σ. χθεσινή) εκδήλωση τιμής:


Δηλώσεις Ζαχαρτσένκο στην επέτειο απελευθέρωσης του Κιέβου από τους ναζί: «Οδηγοί μας θα πρέπει να είναι ο Ζούκοφ κι ο Βατούτιν (αξιωματικοί του κόκκινου στρατού) και όχι ο Μπαντέρα κι ο Σούκεβιτς (ουκρανοί συνεργάτες των ναζί)» 

Σε χθεσινό μήνυμά του ο πρωθυπουργός της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο δήλωσε ότι δυστυχώς σήμερα στο Κίεβο κυβερνάνε οι απόγονοι των ναζί της δεκαετίας του ’40 οι οποίοι γκρεμίζουν μνημεία ηρώων του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου και κάνουν ναζιστικές λαμπαδηδρομίες. Τονίζοντας ότι η Ουκρανία θα ξανααπελευθερωθεί όπως και τότε από τα υπολείμματα των ναζί δήλωσε: «Στην ουσία ο σημερινός αγώνας μας είναι συνέχεια του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου. Δεν ξέρω για τί αγωνίζονται οι Αμερικάνοι στη γη μας αλλά εμείς αγωνιζόμαστε για την τελική απελευθέρωση απ’ τους απογόνους των Ναζί και την εξάλειψη της ναζιστικής χολέρας» 

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.