Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Τους είδαν μαύρους, νόμισαν με φίλους πως θα κάνουν...

Θρασύδειλη και τραμπούκικη επίθεση σε αγωνιστές στην πύλη του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΟΚΔΕ και του ΕΕΚ σχετικά με την απροκάλυπτη τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν αγωνιστές αριστερών οργανώσεων, της ΟΚΔΕ, του ΕΕΚ, της «Ροσινάντε» κ.ά., σήμερα το πρωί, μπροστά στην είσοδο του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν επτά αγωνιστές στο κεφάλι και στο σώμα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΚΔΕ

Για την θρασύδειλη και φασιστικού τύπου επίθεση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας


Σήμερα Κυριακή (15/11/2015) και γύρω στις 5:30 το πρωί, περίπου 50-60 τραμπούκοι του λεγόμενου αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκαν εντελώς αναίτια με καδρόνια, σιδερένιους λοστούς, γυάλινα μπουκάλια κ.λπ. Η επίθεση έγινε ενάντια σε αγωνιστές οργανώσεων της άκρας αριστεράς και της «Ροσινάντε», που ήταν μπροστά στην είσοδο του Πολυτεχνείου από την οδό Στουρνάρη, προκειμένου να πάρουν υλικά για τα καθιερωμένα «τραπεζάκια» του τριημέρου.

Αποτέλεσμα αυτής της δειλής και φασιστικού τύπου επίθεσης ήταν να χτυπηθούν πολλοί αγωνιστές (7 από αυτούς τραυματίστηκαν στο κεφάλι και στο σώμα) από όλες τις οργανώσεις και ομάδες που ήταν εκείνη την ώρα εκεί. Πιθανότατα η επίθεση της συμμορίας των τραμπούκων να είχε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα, αν δεν το έβαζαν στα πόδια επειδή εκείνη την ώρα έρχονταν 2 μπλοκ με αγωνιστές των ΕΑΑΚ και του ΚΚΕ (μ-λ). Αυτή η αναίτια, θρασύδειλη και φασιστικού τύπου επίθεση είναι συμπληρωματική των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα. Άλλωστε οι κραυγές «κουφάλες, μόνο η μαύρη σημαία θα αναρτηθεί στο Πολυτεχνείο και όχι η κόκκινη» δείχνουν ότι γνώριζαν τι έκαναν οι τραμπούκοι, που βρωμίζουν και τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ανάμεσα στους αγωνιστές που τραυματίστηκαν είναι και ο σύντροφός μας, στέλεχος της Ο.Κ.Δ.Ε. και συνδικαλιστής, Σταύρος Σκεύος, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα. Ως Ο.Κ.Δ.Ε. δηλώνουμε ότι δε δεχόμαστε καμιά δικαιολογία και καμιά συγνώμη από τους θρασύδειλους τραμπούκους, που επικαλούνται ότι δεν γνώριζαν ή ότι έκαναν λάθος.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι έκαναν λάθος στα πρόσωπα ή στις οργανώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι πρακτικές είναι φασιστικές και σαν τέτοιες καταδικαστέες και εμείς είμαστε εντελώς αντίθετοι και πολέμιοί τους.

KATAΓΓEΛIA TOY EEK 
Το EEK καταγγέλει την ύπουλη, απρόκλητη, τραμπούκικη και προβοκατόρικη επίθεση που δέχθηκαν φοιτητές των EAAK και αριστερών οργανώσεων, λίγο πριν τις 6 το πρωΐ της Kυριακής 15 Nοέμβρη, στην πύλη του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη.

Aποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός στο κεφάλι συντρόφου φοιτητή μέλους της OEN, νεολαίας του EEK, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Και ως αποτέλεσμα της διάλυσης της δημόσιας περίθαλψης ο σύντροφος χρειάστηκε να διακομιστεί σε τρία (3) νοσοκομεία για τη συρραφή των τραυμάτων! Σύντροφοι άλλων παρατάξεων επίσης τραυματίστηκαν.

H επίθεση από ομάδα αγνώστων που «είχαν στήσει καρτέρι», με μπουκάλια, κράνη και ρόπαλα, έγινε όταν οι φοιτητές έμπαιναν στο κεντρικό κτήριο του Πολυτεχνείου, για τον τριήμερο εορτασμό της 42ης επετείου της Nοεμβριανής εξέγερσης.

Kαταγγέλουμε την προβοκατόρικη επίθεση. Kάποιοι φαίνεται θέλουν να προκαλέσουν ένα κλίμα βίας και εμφυλίου πολέμου στο εσωτερικό του κινήματος. Ας σκεφτεί κανείς ποιον συμφέρει ένας εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στην επαναστατική και ριζοσπαστική αριστερά και την αναρχία. Σύντροφοι, στρέψτε όλα τα πυρά ενάντια στους φασίστες, το κράτος και τα αφεντικά – όχι σε συντρόφους. Καλούμε όλες τις συλλογικότητες της αριστεράς, της αναρχίας και του κομμουνισμού, όλα τα απελευθερωτικά και ελευθεριακά προτάγματα να καταδικάσουν την προβοκατόρικη επίθεση.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα – Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας
Πηγή: Παντιέρα (οι υπογραμμίσεις δικές μας)
Εμείς αν και θα είχαμε να πούμε πολλά για τα τραγελαφικά των πιο πάνω ανακοινώσεων (γιατί οι καταστάσεις είναι σοβαρότατες), αρκούμαστε επί του παρόντος να αφήσουμε να μιλήσει το κείμενο μόνο του.

14 σχόλια:

  1. ΟΙ Τροτσκιστες λενε οτι αυτοι οι τραμπουκοι λερωνουνε τον αναρχικο αντιεξουσιαστικο χωρο. Δηλαδη ητανε καθαρος ο χωρος και τον λερωσανε. Ενδοοπορτουνιστικες διαφορες............ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επιστροφή των "βλασοπουλαίων"; Τους θυμάστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδες μολις το ειδα και ξερασα. Καποιοι αναρχικοι ανεβασαν κειμενο στο indy οπου λενε οτι ηθελαν να σακατεψουν τους κνιτες στο πολυτεχνειο σημερα αλλα μπερδευτηκαν και δειρανε τους οκδιτες και αλλους. Το κειμενο εδω

    https://athens.indymedia.org/post/1551394/

    Ψυχραιμια τις επομενες μερες. Οι ανυρωοι ειναι μαλακες, δεν καταλαβαινουν που παταν και που βρισκονται. Τα λεγε ο LR και τον ελεγα υπερβολικο ο καραγκιοζης. Ανεβαζω το ιδιο σχολιο και σε αλλα δυο blog

    Παναης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μονο που οι της ΕΕΚ δεν απεχουν απο το μαυρο του συστηματος. Στην πλατεια μαζι με την Χ Α ηταν κατα του ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από indymedia:
    Σχετικά με τα γεγονότα στις 15/11 στο Πολυτεχνείο.

    Σήμερα 15/11 πραγματοποιήσαμε επίθεση σε μπλοκ αριστερών σχημάτων στην πύλη της Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο. Αυτή η επίθεση ήταν άστοχη και λανθασμένη καθότι ουδέποτε είχαμε πρόθεση να επιτεθούμε σε μπλοκ αριστερών σχημάτων και αναρχικών(προφανώς).
    Η επίθεση που δέχτηκε το μπλοκ αριστερών και αναρχικών συντροφισσών και συντρόφων είναι απόροια μίας πολύ κακής ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τον κόσμο που προσέγγιζε την πύλη του Πολυτεχνείου εκείνη την ώρα. Οι άνθρωποι που συμμετείχαμε στην επίθεση αυτή περιμέναμε το μπλοκ της ΚΝΕ προκειμένου να δώσουμε μία απάντηση για την τακτική που ακολούθησε η ηγεσία του ΚΚΕ και διεκπαιρεώθηκε από κομμάτια της βάσης της όσον άφορα για το μεταναστευτικό και προφυγικό ζήτημα στο εργατικό κέντρο Μυτιλήνης οπού τα ΚΝΑΤ εισέβαλαν και στην ουσία έκαναν ‘’έξωση’’ τόσο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διέμεναν εκεί όσο και στους αναρχικούς και αριστερούς αλληλέγγυους..........

    Αν όντως τα πράγματα δεν ήταν σοβαρά (μιας και ο στόχος ήταν οι σφοι της ΚΝΕ) η κατάσταση είναι για γέλιο μέχρι δακρύων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Trash, πες αλεύρι... Για διάβασε εδώ https://www.alfavita.gr/arthron/stohos-tis-epithesis-sto-polytehneio-itan-i-kne σε ποιους κόκκινους θέλανε να επιτεθούν και κατά λάθος την πληρώσανε οι της ΟΚΔΕ και της ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ.
    Αναρχοφασίστες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    γκούφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.alfavita.gr/arthron/stohos-tis-epithesis-sto-polytehneio-itan-i-kne
    εκτός από προβοκάτορες ,είναι κ μαλάκες..... IRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. @Γκεόργκυ Ζούκωφ:
      Η εκτίμηση μου είναι πως μάλλον δεν θα πει κάτι. Είδομεν...

      Διαγραφή
  9. Ανακοίνωση έβγαλε κ η Ροσινάντε (αρκετά πιο σοβαρή):
    "...-Γιατί τα ίδια τα γεγονότα διαψεύδουν το σενάριο του «μπερδέματος», τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων.

    -Γιατί ακόμα κι αν ίσχυε το «μπέρδεμα», δε βλέπουμε γιατί αυτό θα σχετικοποιούσε καθ” οιονδήποτε τροπο τον τραμπουκισμό. Τυφλές επιθέσεις με σιδερόβεργες και πλακάκια, σεξιστική βία σε γυναίκες, απειλές ότι θα υπάρξουν νέα χτυπήματα σε διαδήλωση, ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια αποτελούν μια καθόλα καταδικαστέα πρακτική σε οποιονδήποτε κι αν απευθύνεται, ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές. Η απόρριψη ειδικά του σεξισμού και της μυστικιστικής λατρείας της δύναμης και της επιβολής θα έπρεπε να αποτελούν στοιχεία ακόμα και της αντιφασιστικής βίας, δεδομένου ότι αποτελούν δομικά στοιχεία του αντιφασισμού.

    -Γιατί κανένας εκ των υστέρων διαχωρισμός από τέτοιου τύπου πρακτικές δεν έχει έννοια, αν δε συνοδεύεται από έμπρακτη δράση απομόνωσης τους και προστασίας του κοινωνικού κινήματος και των αγωνιστών του.

    Για εμάς, δεν τίθεται κανένα ζήτημα «εμφύλιου» του κινήματος. Δε λογαριάζουμε ως μέρος του κινήματος κομμάτια που εδώ και αρκετό καιρό διακρίνονται στη διάλυση των δημόσιων εκδηλώσεων και των διαδικασιών του και αντίθετα, καλούμε όλες τις πραγματικές δυνάμεις του κινήματος να οργανώσουν την αυτοάμυνά τους απέναντι σε κάθε τέτοια πρακτική...."

    http://rocinante.gr/index.php/enantia-ston-ekfovismo-i-allilengii/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξυ μας η ανακοινωση της αναρχικης ροσιναντε μπροστα στις τροτσκιστικες ειναι οαση σοβαροτητας. Με εξαιρεση το γεγονος οτι το σεναριο του μπερδεματος μπορει να ισχυει αν εχουμε να κανουμε με κρατικους και παρακρατικους μηχανισμους και αυτο δεν απαντιεται.

      Ο.Χ.Ε.Π.

      Διαγραφή
    2. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Υπάρχει πάντα και η απλούστερη εκδοχή πως έχεις να κάνεις με αφιονισμένα ζώα...

      Διαγραφή
    3. Πιό αφιονισμένα δεν γίνεται και όσο περνάει ο καιρός οι αυτοί γράφουν το όνομά τους με μάυρα γράμματα στις σελίδες της ιστορίας, δεν υπάρχει πλέον ίχνος δικαιολογίας,τολμώ να πω φτάσαμε στο μη παρέκει. Δεν αξίζει ίχνος ανοχής...Ακομη και δίκιο να είχαν δεν δικαιολογείται να χτυπάς κάποιους που θέωρεις πουλημένους και να αφήνεις στο απυρόβλητο εκείνους που ψηφίζουν μνημόνια, τους Ναζί,τη ΓΣΕΕ και άλλους ένας είναι ο εχθρός τελικά για αυτούς...Με λοστούς, καδρόνια κλπ Χρυσαυγίτες κανονικοί έτσι; που διαφέρουν τελικά από τους Ναζί; Ούτε φτύσιμο,ούτε καλημέρα δεν αξίζουν...Και αν κάποιοι από αυτούς δεν καταλαβαίνουν εδώ που φτάσαμε πρόβλημά τους σε τέτοιους καιρούς...Τι να πρωτοθυμηθούμε το Σύνταγμα το 11; τις καταλήψεις όπου κανα καλοκαιρίνα τα γραφεία του ΠΑΜΕ; το σημερινό; και η ιδεολογία πλέον έχει πάψει να αποτελεί ελαφρυντικό ως εδώ και μη παρέκει..Απλά ξεφτίλα...

      Marcus Berg (πρώην Alex Mpr Emp)

      ΥΓ: Για να είμαστε δίκαιοι η Ρόσινάντε με την ανακοίνωση της στάθηκε στο ύψος τον περιστάσεων, αλλά τι να το κάνεις αν δεν χωρίσει ουσιαστικά τους δρόμους της με τους άλλους,χωρίς νόημα είναι και αυτή..
      ΥΓ2: ΕΕΚ και ΟΚΔΕ βγάλανε χλιαρή ανακοίνωση και από άυριο όλα μέλι γάλα να υποθέσω; Μπροστά στον κονό εχθρό όμως όλα συγχωρούνται.

      Διαγραφή
  10. αύριο οι χουλιγκάνοι δεν θα είναι στη πορεία...θα αφήσουν τη δουλειά να γίνει απ τους επαγγελματίες.... IRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.