Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η ανακοίνωση των τούρκων κομμουνιστών για την τουρκορωσική εμπλοκή στα σύνορα της Συρίας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (KP) εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας στον Νταβούτογλου ως: "Είστε η μεγαλύτερη απειλή"

Στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία και τη δολοφονία του πικότου από επίγεια πυρά από τους αντάρτες στα σύνορα της Συρίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (KP) εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Ο κ.Νταβούντογλου μας είπε:
«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά πως έχουμε βλέψεις σε οποιαδήποτε γειτονική χώρα. Έπειτα από επανειλημένες προειδοποιήσεις και παρόλες τις επιβεβαιώσεις που πήραμε, είναι εντός των διεθνών μας δικαιωμάτων και καθηκόντων η λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου ενάντια σε όποιον παραβιάζει τα χερσαία ή εναέρια σύνορα μας»
Η απάντηση των κομμμουνιστών:

«Είστε η μεγαλύτερη απειλη»


"Μια συμμορία κυβερνά αυτή τη χώρα: μια συμμορία η οποία είναι ανόητη, παράλογη και ανήθικη. Σήμερα, το είδαμε για άλλη μια φορά.

Τα νότια σύνορα της Τουρκίας τελούν υπό σοβαρή παραβίαση. Συμμορίες του ISIS διέρχονται μέσω αυτών των συνόρων, καθώς και εφοδιοπομπές πετρελαίου, προς χορηγία των σκοτεινών και βάρβαρων ισλαμιστών και της οικογένειας του πασά του Ερντογάν. Περνούν ομάδες τζιχαντιστών που εκπαιδεύονται στις πόλεις μας. Ποσότητες TNT περνούν για να εκραγούν στις πόλεις και τις πλατείες μας. Τραυματίες ψυχοπαθείς Τζιχαντιστές περνούν για να θεραπευτούν στα νοσοκομεία μας ... Και ο Πρωθυπουργός κάνει λόγο για τον «ό,ποιον παραβαίνει τα εναέρια ή χερσαία σύνορά μας».

Όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι στην Τουρκία έχουν κινητοποιηθεί, από την κορυφή ως τους περιφερειακούς κυβερνήτες, για να εντείνουν τον πόλεμο και τις σφαγές που λαμβάνουν χώρα στη γειτονική μας χώρα, Συρία. Και ο πρωθυπουργός λέει ξεδιάντροπα πως «δεν έχουν βλέψεις στο έδαφος οποιασδήποτε άλλης χώρας».

Η χώρα μας είναι πράγματι κάτω από μια μεγάλη απειλή.

Αυτή την απειλή συνιστά η αντιδραστική συμμαχία που προϋποθέτει ότι το να καταστεί η Τουρκία θεματοφύλακας των ισλαμιστικών συμμορίών είναι «εξωτερική πολιτική,» και που φαντάζεται ότι το σύρσιμο της χώρας από την μία στην άλλη περιπέτεια είναι μια επίδειξη της κυριαρχίας. Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε είναι ο συνασπισμός του ΑΚΡ, που συνδέεται με την ISIS, τους αραβές σεΐχηδες, την Αλ Κάιντα και πολλές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ως εκ τούτου, δεν έχει σημασία αν το ρωσικό αεροπλάνο είχε παραβιάσει τα σύνορά μας ή όχι.

Το ΝΑΤΟ, το οποίο στηρίζει αυτή την συμμορία που παίζει την χώρα στα δάχτυλα της, είχε ανάμειξη σε αυτή την επίθεση και την ενέκρινε, ναι ή όχι;
Αν αφήσουν τον Ερντογάν μόνο του, όχι. Ούτως ή άλλως κάτι τέτοιοι μικρή σημασία έχουν από ένα σημείο και μετά.

Είτε Πούτιν, ο οποίος ενεργεί σύμφωνα με τα δικά του σχέδια και ενδιαφέροντά, είναι πραγματικά η σωτήρας των λαών της περιοχής, είτε δεν είναι, δεν έχει καμία σημασία.
  • Αυτό που είναι σημαντικό είναι το δικαίωμα του συριακού λαού, και των νόμιμων πολιτικών του αρχών, να προστατευθούν από τον Ισλαμικό τρόμο. 
  • Αυτό που είναι σημαντικό είναι το δικαίωμα του λαού μας να απαλλαγούμε από θρασείς πολεμοκάπηλες συμμορίες. 
  • Αυτό που είναι σημαντικό είναι, να πολεμήσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση.
 Για να αλλάξει η κυριαρχία αυτού του συστήματος.

Η απειλή είναι εμφανής. Ο τρόπος για να νικηθεί, είναι προφανής.
"
Πηγή: international communist press
*Η μετάφραση και οι υπογραμμίσεις, δικές μας

6 σχόλια:

  1. Εξαιρετικη η Ανακοινωση των Τουρκων Συντροφων μας για τον Κινδυνο του Ιμπεριαλισμου και με ποιον τροπο πρεπει να Νικηθει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μια συμμορία κυβερνά αυτή τη χώρα: μια συμμορία η οποία είναι ανόητη, παράλογη και ανήθικη."
    ή παρακάτω:
    "Αυτό που είναι σημαντικό είναι το δικαίωμα του λαού μας να απαλλαγούμε από θρασείς πολεμοκάπηλες συμμορίες. "
    Δηλαδή δεν φταίει ο καπιταλισμός αλλά οι συγκεκριμένοι διαχειριστές του;
    Επίσης:
    "Αυτό που είναι σημαντικό είναι, να πολεμήσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση."
    Δηλαδή;

    Ανίδεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανίδεος:
      Οι "συγκεκριμένοι διαχειριστές" του καπιταλισμού στην Τουρκία έχουν και πολύ συγκεκριμένες ευθήνες. Αν έχουμε υπόψην το τι συμβαίνει δίπλα μας. Το να πούμε πως οι Τούρκοι σύντροφοι αφήνουν στο απυρόβλητο τον καπιταλισμό βάση αυτής της ανακοίνωσης, θα είχε το ίδιο νόημα με το να κατηγορούσαμε για τον ίδιο λόγο το ΚΚΕ στην επταετία όταν εξέδιδε ανακοινώσεις ενάντια στην χούντα.
      Έχει πολύ συγκεκριμένα και ιδιέταιρα χαρακτηριστικά το Τουρκικό καθεστώς. Δεν είναι ακόμη μια αστική δημοκρατία για να καταγγείλεις τον καπιταλισμό και να καθαρίσεις. Ουσιαστικά σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα είχες πει τίποτε για την ταμπακιέρα της συγκυρίας.

      Δεν βλέπω τι είναι το ασαφές στο "Αυτό που είναι σημαντικό είναι, να πολεμήσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση." Αν θές γίνε ΄λίγο πιο πεπεξηγηματικός.

      Διαγραφή
    2. Και όμως το ιδιο το ΚΚΕ δέχεται οτι στην Δικτακτορια και πριν δεν υπηρχε σωστη Στρατηγικη γιατι δεν υπηρχε ΚΚΕ λογο ΕΔΑ και βαδιζε βαση των αποφασεων του 20ου Συνεδριου. Στο να πολεμησουμε τον Ιμπεριαλισμο συμφωνουμε απολυτα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Το ΚΚΕ δεν είπε ποτέ και πουθενά πως κακώς έκανε αντιδικτατορικό αγώνα. Αντίθετα τον θεωρεί σελίδα τιμής στην ιστορία του, και η όποια κουβέντα σταματάει εδώ μέχρι να μου βρεις κάποιο κείμενο του ΚΚΕ που να λέει πως κακώς αντιτάχθηκε στην χούντα (που φυσικά τέτοιο κείμενο δεν υπάρχει).
      Ως εδώ και μην παρέκει. Έχεις περάσει στο στρατόπεδο του αντικομμουνισμού προ πολλού με όσα λες κάθε λίγο.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.