Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Το πένθος του Ι.Μεταξά για τον Κεμάλ Ατατούρκ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΒΗΜΑ
Σάββατον 12 Νοεμβρίου 1938.
__________

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΕΝΘΟΣ 


Ο πρόεδρος της κυβερνήσεως κ.Ι.Μεταξάς, απηύθυνεν επί τω θανάτω του Κεμάλ Ατατούρκ το κάτωθι συλλυπητήριον τηλεγράφημα προς τον πρωθυπουργόν της Τουρκίας κ.Τζελάλ Μπαγιάρ:

Αυτού Εξοχότητα
Τζελάλ Μπαγιάρ
Πρόεδρον κυβερνήσεως
Κωνσταντινούπολιν

Υπό το κράτος της πλέον οδυνηράς συγκινήσεως, η Βασιλική Κυβέρνησις, ο Ελληνικός λαός και εγώ συμμεριζόμεθα το εθνικόν πένθος, όπερ πλήττει τόσον βαρεώς την φίλην και σύμμαχον Τουρκίαν. Εν τη σκληρά ταύτη δοκιμασία η σκέψις άπασης της Ελλάδος, στρέφεται προς ευγενές φίλον έθνος, δια να εκφράση την βαθυτάτην αυτής συμπάθειαν. Αποτίουσα φόρον τιμής εις την μνήμην, του περιφανούς αρχηγού, του γενναίου στρατιώτου, του πεφωτισμένου αναμορφωτού της Τουρκίας, η Ελλάς ουδέποτε θα λησμονήση ότι ο Πρόεδρος Κεμάλ Ατατούρκ υπήρξε ο κύριος θεμελιωτής της Ελληνοτουρκικής συνεννοήσεως και ότι εσφυρηλάτησε τους δεσμούς της αδιαλύτου φιλίας, ήτις ενώνει τας δύο χώρας μας εν των κοινώ ιδεώδει της ειρηνικής συνεργασίας. Θα διατηρήση πιστώς την συγκεκινημένην ανάμνησιν του μεγάλου εκλιπόντος, του οποίου το κραταίον έργον θα κατευθύνη δια παντός τας τύχας του ευγενούς τουρκικού Έθνους.

Ι.ΜΕΤΑΞΑΣ
Πηγή: Revoloutiοn-now! (χωρίς δικά μας ή άλλα σχόλια)
Βλέπε ακόμη:
Extra Βonus: 
Η μεγάλη των "εθνικοφρόνων" σχολή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.