Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

ΚΚΕ: Να μην εκδοθούν οι φοιτητές που διώκονται με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος


Αστυνομική επιχείρηση σε σπίτια πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Αγία Παρασκευή και συνελήφθησαν πέντε άτομα κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η ιταλική Αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 17 άτομα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που θεωρούνται ύποπτα για τρομοκρατία, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης με το κωδικό όνομα «JWEB». Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία δίωξης πολιτών της ΕΕ από άλλο κράτος - μέλος έχει ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα σε σπάνιες περιπτώσεις.

Οι πέντε ημεδαποί φοιτητές διώκονται για συμμετοχή σε επεισόδια της 1ης Μάη στο Μιλάνο σε κινητοποίηση εναντίον της διεθνούς έκθεσης «Expo Milano 2015». Φέρονται να ανήκουν στους Ελληνες, που, την επομένη των επεισοδίων, είχαν προσαχθεί από Ιταλούς αστυνομικούς, προκειμένου να υποβληθούν σε υποχρεωτική λήψη δειγμάτων DNA.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους. Την επόμενη βδομάδα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών για το εάν θα εκδοθούν ή όχι στην Ιταλία όπως έχουν ζητήσει οι ιταλικές αρχές.

Σε σχόλιό του, για τη δίωξη των φοιτητών με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανήμερα της πανεργατικής απεργίας, εφαρμόζοντας το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, προχώρησε στη σύλληψη πέντε φοιτητών, για τους οποίους οι ιταλικές αρχές ζητούν την έκδοσή τους.

Το ΚΚΕ απαιτεί όχι μόνο να μην εφαρμοστεί, αλλά και να καταργηθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να μην προχωρήσει η έκδοση των φοιτητών στις ιταλικές αρχές».
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.