Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Όριο στην υποδοχή προσφύγων ζητούν οι Εβραίοι της Γερμανίας

“…κουλτούρες στις οποίες το μίσος και η
μισαλλοδοξία είναι βασικά στοιχεία…”
-Ισραηλινός στρατιώτης στην Παλαιστίνη-
Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων στη Γερμανία ζήτησε να τεθεί όριο στην υποδοχή προσφύγων, επειδή κρίνει ότι «προέρχονται από κουλτούρες στις οποίες το μίσος και η μισαλλοδοξία είναι βασικά στοιχεία».

«Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούμε να θέσουμε ανώτατα όρια», δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Γιόζεφ Σούστερ μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, ενώ τάχθηκε υπέρ και της ελεγχόμενης εισόδου προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία.

Ο Σούστερ ανέφερε ως εξήγηση κυρίως τις προκλήσεις που εγείρει η ενσωμάτωση των προσφύγων. «Πολλοί πρόσφυγες φεύγουν από την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους και επιθυμούν να ζήσουν με ειρήνη και ελευθερία, παράλληλα όμως προέρχονται από κουλτούρες στις οποίες το μίσος και η μισαλλοδοξία είναι βασικά στοιχεία», είπε.

«Μην σκέφτεστε μόνο τους εβραίους, σκεφτείτε την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών ή τη στάση τους απέναντι στους ομοφυλόφιλους», πρόσθεσε.

Ο Σούστερ σχολίασε ότι για αυτό ευθύνεται λιγότερο η μουσουλμανική θρησκεία και κυρίως το γεγονός ότι οι πολλοί αιτούντες άσυλο προέρχονται από αραβικές χώρες. «Αν παρατηρήσει κανείς τις περιοχές και τις χώρες στην Ευρώπη όπου υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για θρησκευτικό πρόβλημα, αλλά για εθνοτικό», υπογράμμισε.
Πηγή: ΚτΠ

10 σχόλια:

  1. To ισραηλινο λομπι, αφου καταφερε να εχει τεραστια επιρροη στην στρατηγικη των ΗΠΑ, τωρα θελει να πατρωναρει και την Γερμανια. Ποιος το περιμενε! Από το απολυτο θυμα του ναζισμού φτασαμε στον απολυτο θυτη που καλλιεργει κοινωνικα τον εθνικισμο, που ραδιουργει κατά των μουσουλμάνων και επεξεργάζεται σχεδια εξοντωσης και εθνοκάθαρσης για τους παλαιστινιους . Και το χειροτερο, οποιος ασκησει εστω καλοπροαιρετη κριτικη στην πολιτικη του, χαρακτηρίζεται αυτόματα ως αντισημίτης. Ποσο βολικο για αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιώργος:
      Για το λόμπυ της Αμερικής δεν είμαι και τόσο σίγουρος, Μάλλον την αντίστροφη σχέση βλέπω με το Ισραήλ να παίζει τον ρόλο του αμερικάνικου χωροφύλακα στην μέση Ανατολή.

      Για το υπαρκτό γεγονός πάντως πως ο σιωνισμός προσπαθεί να ταυτίσει την αντίθεση σε αυτόν με τον αντισημιτισμό (λες και οι άραβες δεν είναι σημίτες) και πως είναι μια άκρως ρατσιστική ιδεολογία και πρακτική, ούτε λόγος. Σε αυτά συμφωνούμε 100%

      Διαγραφή
  2. Η απόλυττη ξεφτίλα... τα άλλοτε θύματα των Ναζί να τους αντικαθιστούν χωρίς να φαίνεται η διαφορά... Από αυτά που έπαθαν αυτό κατάλαβαν... αντί να γίνουν καλύτεροι γίναν πιό Ναζί και από τους Ναζί....

    Marcus Berg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο σε αυτά που λέει ο κ. Γιόζεφ Σούστερ είναι αυτό:
    "...δεν πρόκειται για θρησκευτικό πρόβλημα, αλλά για εθνοτικό..."

    -Από πότε λοιπόν οι εκπρόσωποι μιας θρησκείας (αυτό είναι ο Ιουδαϊσμός) ενδιαφέρονται για "εθνοτικά ζήτηματα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν φταίει ο Γιόζεφ Σούστερ. Απλώς τσιτάρει Καστοριάδη.

    Ανίδεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως, αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει τεράστιο μίσος μεταξύ Εβραίων και Μουσουλμάνων, και από τις δύο πλευρές, για θρησκευτικούς κυρίως λόγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος24 Νοεμβρίου 2015 - 12:48 π.μ.:
      -Ένα ψευδώνυμο παρακαλώ, ο ανώνυμος σχολιασμός δεν γίνεται δεκτός στο μπλογκ.
      -Ιστορικά δεν υπάρχει κανένα θρησκευτικό μίσος ανάμεσα σε εβραίους και μουσουλμάνους. Ίσα-ίσα που επί αιώνες οι εβραίοι που καταδιώκονταν κατά καιρούς από τους χριστιανούς έβρισκαν άσυλο στις φιλόξενες για αυτούς ισλαμικές χώρες.
      Το μίσος υπάρχει από την ώρα που οι Σιωνιστές κατέλαβαν και εποίκησαν έξω από κάθε λογική, την γη των παλαιστίνιων.
      Και αυτό καμμία σχέση δεν έχει με θρησκείες, άσχετα με το πως μπορεί να εκφράζεται από ένα σημείο και μετά.

      Διαγραφή
  6. Μάλλον ξεχνούν πως υπάρχουν μεγάλες μειονότητες Εβραίων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες... Πως θα αντιδρούσαν αυτοί άραγε, αν άλλοι ανάγκαζαν τους Εβραίους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ως ανεπιθύμητοι, όπως χαρακτηρίζουν αυτοί τώρα τους Σύρους πρόσφυγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @John Greek:
      'Οπως αντέδρασαν όταν αυτό έγινε. Ζήτησαν να τους δώσουν μια χώρα για να φτιάξουν δικό τους κράτος στου κασίδη το κεφάλι...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.