Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ο πόλεμος είναι (και) εδώ

Η τρομοκρατική κτηνωδία στο Παρίσι, δεν είναι τίποτε περισσότερο από την προσπάθεια «μεταφοράς» του πολέμου που διεξάγεται με αγριότητα στη Συρία εδώ και κάποια χρόνια. Πρόκειται, θα μπορούσε κάποιος να πει για μια «πολεμική» επιχείρηση στα μετόπισθεν του «εχθρού». Γιατί η Γαλλία (και γενικότερα η Ευρώπη) είναι, βλέποντας τα πράγματα από την πλευρά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, ένας από τους εχθρούς.
Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Γαλλία πρόθυμα ανέλαβε το βάρος της ευθύνης που συνεπάγεται η συμμαχική της σχέση με τις ΗΠΑ και στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά τις Λιβύης και κατά του Ισλαμικού κράτους στα εδάφη της Συρίας και του (πρώην) Ιράκ. Μάλιστα τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένο να αποπλεύσει για την περιοχή της Μέσης Ανατολής το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντεγκόλ προκειμένου να κλιμακωθούν οι αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού κράτους.
Κάτι που επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι ότι κατά του Ισλαμικού κράτους επιχειρούν, εδώ και μερικές βδομάδες, ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις γεγονός που δεν πρέπει να είναι άσχετο με την κατάρριψη του ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου πάνω από τη χερσόνησο του Σινά…

Μαριονέτες και ανεξέλεγκτοι 

Η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του μεσαιωνικού Ισλαμικού Κράτους, θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως ξεκίνησε μετά την συμφωνία ΗΠΑ- Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Μετά από αυτήν τη συμφωνία, όλα είναι έτοιμα για να υπάρξει μια τελική διευθέτηση στο πόλεμο στη Συρία, καθώς οι δύο πραγματικοί αντιμαχόμενοι (ΗΠΑ- ΙΡΑΝ) τα βρήκαν.
Για να προκύψουν- ωστόσο- και οι τελικές διευθετήσεις θα πρέπει να ελεγχθούν και οι «αντιπρόσωποι» μέσω των οποίων οι δύο πλευρές πολεμούσαν τα δυο τρία τελευταία χρόνια: από την μία η Τεχεράνη (μαζί με την Μόσχα) έχουν αναλάβει να καθοδηγήσουν τον πρόεδρο Ασαντ και οι Αμερικανοί τις δικές τους μαριονέτες: την λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση και τους Κούρδους.
Στο παιχνίδι αυτό ωστόσο, υπάρχει και ο ανεξέλεγκτος παράγοντας, το λεγόμενο ισλαμικό κράτος, που εμφανίστηκε τελικά στην περιοχή -υποβοηθούμενο και από τις μυστικές υπηρεσίες της δύσης- ως «αναγκαιότητα» για να καλύψει το κενό της καταστροφής  και τις διάλυσης δύο χωρών: του Ιράκ και της Συρίας.

Υπό αυτήν την έννοια η καλά οργανωμένη  τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι αποτελεί μια προσπάθεια «απάντησης» του Ισλαμικού Κράτους στις αναμενόμενες τελικές διευθετήσεις στη Συρία, οι οποίες συνεπάγονται αλλαγές στο χάρτη:
  • Μια ζώνη στο βόρειο τμήμα της Συρίας με πρόσβαση στη Μεσόγειο προορίζεται ως δώρο στο κρουδικό κράτος – προτεκτοράτο των ΗΠΑ. Κάτι που εκτός των άλλων ενοχλεί σφόδρα την Αγκυρα. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν υπόσχεται στους Ευρωπαίους τον απόλυτο έλεγχο της ροής τη μετανάστευσης αρκεί ο τουρκικός στρατός να καταλάβει και να ελέγξει την εν λόγω ζώνη όπου οι πρόσφυγες θα διαβιούν υπό την ασφάλεια των τουρκικών όπλων και θα αναμένουν την ανάπτυξη που θα προκύψει από την ανοικοδόμηση που θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν (και) τουρκικές εταιρίες. Πρόκειται- προφανώς- για μια επιδίωξη που προσκρούει σε αμερικανικούς (και ρωσικούς) τοίχους…
  • Μια περιοχή η οποία θα περιλαμβάνει και την Ταρσό- το μόνο λιμάνι που έχει πρόσβαση ο Ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο, θα αποτελέσει το απομεινάρι του Συριακού καθεστώτος του Ασαντ – είτε αυτός παραμείνει είτε όχι στην εξουσία
Αυτές οι αλλαγές στο χάρτη, οι οποίες θα διαμορφώσουν την νέα κατάσταση στην περιοχή, χαράσσονται με το αίμα των εκατομμυρίων ανθρώπων που όλα αυτά τα χρόνια ζουν μέσα στον πόλεμο και τελικά όσοι από αυτούς μπορούν και έχουν τη δύναμη και τη δυνατότητα παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Συνεχής πόλεμος

Μας διαφεύγει—γιατί έχουμε την τάση να λησμονούμε—ότι από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και με αφορμή  την επίθεση τρομοκρατών σε αμερικανικό έδαφος έχει κηρυχτεί ένας (ασύμμετρος) πόλεμος κατά του «κακού». Το «κακό» προσδιορίστηκε με σαφήνεια από την Ουάσιγκτον: Αφγανιστάν - Ιράκ- Ιράν- Λιβύη- Β. Κορέα. Κάτι που επίσης ξεκαθάρισαν οι Αμερικανοί από την πρώτη στιγμή και προς κάθε κατεύθυνση ήταν: όποιος δεν είναι μαζί τους, είναι εναντίον τους. Έκτοτε τα κράτη  (και οι λαοί) της Δύσης σύρονται- συμμετέχουν ή απαθώς παρακολουθούν  και υφίστανται την κοσμογονία των οδυνηρών αλλαγών που συνεπάγεται ο (κάθε) πόλεμος.
Μέσα σ αυτήν την τελευταία δεκαπενταετία του παγκόσμιου ασύμμετρου πολέμου παρακολούθησε η ανθρωπότητα:
  • Τη διάλυση δύο κρατών (Ιράκ- Λιβύη)
  • Την μόνιμη κατοχή του Αφγανιστάν
  • Την διάχυση του πολέμου στον περίγυρο αυτών των κρατών (Συρία, Υεμένη, ανατολικά στην Αφρική)

Τα σύνορα χαράσσονται με αίμα

Οι ευημερούντες (σε σχέση με τους ανθρώπους που τους έλαχε να ζουν στις χώρες- πεδία μαχών) Ευρωπαίοι  μέχρι πρόσφατα είχαν μια εικόνα του πολέμου μόνο από τις τηλεοπτικές εικόνες. Μόλις τον τελευταίο χρόνο άρχισαν να συνειδητοποιούν τι  ακριβώς σημαίνει πόλεμος: καταστροφή, θάνατος, προσφυγιά. Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που συνωστίζονται στα ευρωπαικά σύνορα και παίζουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους κορώνα γράμματα για να τα διαβούν μας υπενθυμίζουν ότι οι συνέπειες ενός πολέμου αφορούν όλους όσους και με όποιον τρόπο συμμετέχουν: επιτιθέμενους- αμυνόμενους, νικητές- ηττημένους, ένοπλους –άμαχους.

Ευρωπαϊκή διάλυση

Βρισκόμαστε, λοιπόν, στο σημείο όπου η Ευρώπη και οι Ευρωπαίοι συνειδητοποιούν με την τρομακτική ροή των προσφύγων και την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ότι οι πόλεμοι έχουν οδυνηρές συνέπειες (ακόμη και για τους νικητές) και πως τα σύνορα χαράσσονται με αίμα, όχι απαραίτητα μόνο των ηττημένων.
Κάτι, επίσης, που με οδύνη συνειδητοποιούν οι Ευρωπαίοι είναι ότι η περίφημη «ενοποίησή» τους δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια εμπορική- οικονομική ένωση που λειτουργεί μάλιστα όπως ειδικά εδώ στην Ελλάδα βιώνουμε, υπέρ των ισχυρότερων και σε βάρος των ασθενέστερων. Η  απουσία κοινής εξωτερικής- αμυντικής πολιτικής (δηλαδή υπέρ ενός κοινού οράματος για τη θέση σου στον κόσμο που μπορείς να το υπερασπιστείς) αποκαλύπτει την ευρωπαϊκή γύμνια και την αδυναμία της Ενωσης  να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις.
Έτσι, παρακολουθούμε τη Γερμανία να προσπαθεί να περισώσει την οικονομική της πρωτοκαθεδρία, τη Γαλλία να διεκδικεί το ρόλο του «δεκανέα» στις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις υπόλοιπες χώρες να ορθώνουν φράκτες μπας και ανακόψουν την ροή των εκατομμυρίων ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από τα πεδία των μαχών, του θανάτου και της πείνας.

Η Ελληνική «αποθήκη»

Μέσα σ αυτήν την κοσμογονία η Ελλάδα αποτελεί βασική πύλη εισόδου του προσφυγικού ρεύματος το οποίο θα συνεχίσει να ρέει αμείωτο όσο οι άνθρωποι αδυνατούν να επιβιώσουν στους φλεγόμενους τόπους τους. Μετά και από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, η τάση περιχαράκωσης των συνόρων των ευρωπαικών χωρών αναμένεται να ενισχυθεί και να πολλαπλασιαστούν οι «φράχτες» με στόχο τον περιορισμό της μεταναστευτικής ροής.
Σε μια Ευρωπαική Ενωση  αδύναμη να εκπονήσει μια κοινή στρατηγική για την εξωτερική της πολιτική και την άμυνα κάθε χώρα μέλος επιχειρεί να διασφαλίσει με όποιον τρόπο μπορεί τα βασικά του συμφέροντα. Στην προκειμένη περίπτωση, η Ελλάδα, που δεν είναι σε θέση να ορίσει ούτε το ύψος του ΦΠΑ, αναρωτιέται κάποιος πως μπορεί να αποφύγει να μετατραπεί σε «αποθήκη» των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που θα συνεχίσουν να αναζητούν τρόπους να περάσουν τους φράκτες προς την ευρωπαϊκή «ασφάλεια» και «ευημερία»…
Πηγή: Το ποντίκι

16 σχόλια:

  1. Οταν ολοκληρώθηκε η Ανατροπη του Σοσιαλισμου το 1991 ολοι μας λέγανε οτι η ανθρωποτητα απο εδω και περα βαδιζει για τον παραδεισο. Στην πραγματικοτητα ομως η ζωη εγινε ζουγκλα.Ο Καπιταλισμος εγινε αδιστακτος και οι ενδοιμπεριαλιστικές διαφορές οξυνθηκαν Ο Καπιταλισμος ποτε με τον Φασισμο ποτε με τις θρησκειες οδηγει την ανθρωπότητα στην καταστροφη και ταυτόχρονα προσπαθει να κρατησει εγκλοβισμένους τους λαους και τις επαναστατικες δυναμεις με τον φοβο στα δοκανα του οπορτουνισμου. Καθηκον μας μπροστα σε αυτην την θηριωδία ειναι να μη χασουμε τα ταξικα γυαλια μας να ενημερωνουμε τον λαο και ταυτοχρονα να του δειχνουμε την λυση. Να μην μπει κατω απο την Σημαια τμηματων της ΑΣτικης ταξης. Ναπαλεψει κατω απο την δική του ταξική Σημαια για Εργατικη Λαικη Εξουσια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Η λύση είναι το χτύπημα του ιμπεριαλισμού.
      Ο Μπρεχτ πάταγε γερά στα πόδια του όταν έλεγε πως μετά τον πόλεμο:
      "ο φτωχός λαός στην χώρα των ηττημένων πείναγε/
      "ο φτωχός λαός στην χώρα των νικητών πείναγε το ίδιο"

      Διαγραφή
    2. Την Καλησπερα μου Συντροφε. Συμφωνω απολυτα με τον Μπρεχτ και με εσενα για το χτυπημα του Ιμπεριαλισμου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Το πα και σε άλλο ποστ. Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα της ανατροπής και δυστυχώς ο ελlηνικός λαός είναι αγεωγράφητος. Νομίζει ότι επειδή βλέπει την Παρί στο champions leage, είναι και το Παρίσι πιο κόντα στην Ελλάδα από την Μέση ανατολή. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gorf:
      Αυτό. Η Βυρητός πέφτει πολύ πιο κοντά από το Παρίσι. Μισός πύραυλος δρόμος...

      Διαγραφή
  3. Μία πολύ κακή εξέλιξη. Kάκιστη θα έλεγα και για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά πολύ περισσότερο για τον Συριακό λαό.. Πέραν της καταδίκης του συμβάντος και της θλίψης για τα θύματα προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα: 1)Οι Γάλλοι, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές έσπειραν ανέμους με το ΙΣΙΣ και τώρα θεριζουν θύελλες μαζί και οι λαοί που τους ανέχονται και είχαν αίσθημα ανωτερώτητας απέναντι στους "κακομοίρηδες απολίτιστους της Ανατολής " (Καμία γελοιογραφία από τη Sharlie Hebdo θα έχουμε ή μόνο όταν τα θύματα είναι Ρωσοι Άραβες ή Αφγανοί θα σκυλέουν τα πτώματα;) 2) Η υποκρίσια σε όλο της το μεγαλείο.. ανθρωποί κατα τους Ευρωπαίους ιμπεριαλισές είναι μόνο οι Αμερικανοί οι Γάλλοι και γενικά οι δυτικοί όλοι άλλοι είναι προφανώς "παράπλευρες απώλειες" 3)Μόλις σήμερα το πρωί πριν καλά καλά κάτσει ο κουρνιαχτός και στεγνώσει το αίματων νεκρών ο Ολάντ προανήγγειλε πόλεμο κατά της τρομοκρατίας(υπάρχουν φήμες για προετοιμασία χερσαίων επιχειρήσεων από τους Αμερικανούς) ,επιβεβαιώνοντας τις υποψίες πολλών από εμάς ότι η επίθεση θα είναι η πρόφαση για το αιματοκύλισμα του Συριακού λαού, θα χρησιμοποιηθεί δηλαδή ως άλλοθι για επέμβαση με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας 4) με ένα χτύπημα πολλά αποτελέσματα : χρήσιμοποίηση της επίθεσης ως άλλοθι για επέμβαση στη Συρία, αποδοχής της επέμβασης από τη Γαλλική κοινή γνώμη αλλά και την κοινή γνώμη των άλλων χωρών συμπεριλαμβανόμενης και της δικής μας, παραπέρα συντηρητικοποίηση και εκφάσισμος των κονωνιών των χωρών που περιγράφηκαν πιό πάνω, δαιμονοποίηση των προσφύγων και όλα αυτά μαζί θα δημιουργήσουν παράνοια πανικό και ύστερια που θα οδηγούν των άλλο να βλέπει έναν εχθρό που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει 5)ο ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ(Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΗΠΑ, με τα πρωτοπαλλικαρα πρώτης γραμμής ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ) ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ(ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΛΙΒΥΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ 6)ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟY ΙΡΑΝ ΜΕTA ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ (Ο Μπους είχε μιλήσει για τις 5 χώρες του "Άξονα του Kακού" όπως τον χαρακτήριζε:Ιράκ, Συρία, Ιράν, Κούβα, Βόρεια Κορέα) Καλή μας δύναμή και τα μάτια μας δεκατέσσερα!!

    Alex Mpr Emp

    ΥΓ: ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και όλα αυτά για τον έλεγχο μίας χωρας πλούσιας σε πετρέλαιο και φυσικούς πόρους και πάνω από όλα με σημαντική γεωστρατηγική θέση που χρειάζεται στους Αμερικανούς και τα πρωτοπαλλίκαρά τους σαν σημέιο ελέγχου μεταφορά ενέργειας ...Και μιάς και χρόνια ονειρεύονταν τον έλεγχο της Συρίας το ονειρό τους δείχνει να γίνεται πραγματικότητα και μίας και η χρηματοδότηση και εξοπλισμός των Τζιχαντιστών και άλλων παρατρεχάμενων (Ελεύθερος Συριακός Στρατός κλπ) δεν τους βγήκε όπως θέλαν(άμα εκθρέφεις φίδι γυρνάει και σε δαγώνει) ως έμμεση εμπλοκή τώρα θα εμπλακούν άμεσα ...Κάτω τα χέρια από τη Συρία!! Αλληλεγγύη στο Συριακό λαό!!

    Alex Mpr Emp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια οτι οι Δυτικοί Ιμπεριαλιστές μετα την ανατροπη του Σοσιαλισμου το 1991 ξεκινησανε το ξαναμοιρασμα των αγορων που ειχανε αφησει στην παντα μεχρι τοτε λογο του κοινου σκοπου στον Αντικομμουνιστικο αγωνα. Στο παιχνιδι ομως προστεθηκαν Ρωσοι και Κινεζοι Ιμπεριαλιστες και τα πραγματα αγριεψανε. Απο οτι φαινεται εχουνε συμφωνησει στην μοιρασια με τους Ρωσους και το μονο που μενει ειναι το τελειωμα του εργου παραμεριζοντας τα Φραγκεστάιν που φτιάξουνε. Καθηκον μας ειναι να συνεχισουμε τον αγωνα μεσα στην χωρα μας για την ανατροπη του καπιταλισμου και ταυτοχρονα να συνεχισουμε τον αγωνα μαζι με τα Κ.Κ σε άλλες χωρες προσφεροντας την διεθνιστικη μας βοηθεια στους λαους και στις Επαναστατικες δυναμεις να παλευουνε κατω απο την δικη τους Ταξικη Σημαια χωρις να διαλεγοπυνε Ιμπεριαλιστη. Αισιοδοξια δυναμη και πιστη στις Ιδεες μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ειναι καθολου σωστο να βαζουμε στην ιδια μοιρα και νατις ταυτιζουμε χωρες οπως Ιρακ Συρια Ιραν Που εχουνε Καπιταλισμο με χωρες οπως η Λ.Δ Κορεας και Κουβας που ειναι δυο χωρες με Σοσιαλισμο. ΟΙ Αμερικανοι και οι δυτικοι μπορεσανε να βαλουνε ποδι σε αυτες τις χωρες με κομματια της Αστικης τους Ταξης που ειναι μαζι τους. Αντιθετα στις δυο Σοσιαλιστικες χωρες ουτε κατα φαντασια εχει συμβει αυτο και αν θα καταφερουνε να νικησει ο Καπιταλισμος εκει θα ειναι μονο με οχημα την ΟΠορτουνιστικη Αντεπανασταση. Ετσι λοιπον καλο θα ειναι να μη ταυτιζουμε Σοσιαλιστικες Χωρες με Καπιταλιστικές........................ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και κατι ακομα που τωρα το ειδα και το θεωρω Απαραδεκτο και προσβλητικο για τον λαο της Κορεας που πολεμησε τους Ιαπωνες μεχρι το 1945 και το 1950 1953 δεχτηκε την επαμβαση των καπιταλιστικων χωρων μαζι και της δικιας μας που χωρισε την χωρα στα δυο στον 38ο παραληλο με ηλεκτροφορα καλωδια. Δεν υπαρχει λοιπον Βορεια αλλα Λ.Δ αλλιως τους βαζουμε στην ιδια μοιρα με τους Δολοφονους Καπιταλιστες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα παζαρια συνεχιζονται στην Βιεννη αναμεσα στις Ιμπεριαλιστικες χωρες για την μοιρασια στην Μεση Ανατολη. Πετυχανε μια προκαταρκτικη συμφωνια και συνεχιζουνε τον διαλογο για το πως θα σφαξουνε τους λαους. Ολο το αρθρο στον 902 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
    "Δεν ειναι καθολου σωστο να βαζουμε στην ιδια μοιρα και νατις ταυτιζουμε χωρες οπως Ιρακ Συρια Ιραν Που εχουνε Καπιταλισμο με χωρες οπως η Λ.Δ Κορεας και Κουβας που ειναι δυο χωρες με Σοσιαλισμο. "
    Όπως είναι εξίσου λάθος να βάζουμε στην ίδια μοίρα τις ιμπεριαλιστικές χώρες με αυτές που είναι μεν καπιταλιστικές αλλά όχι και ιμπεριαλιστικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ζητουμενο Συντροφε ειναι τα ΚΚ να διατηρουνε παντα την αυτοτελεια τους και να μην ειναι εγκλοβισμενα σε Αστικες κυβερνησεις ωστε οταν τους δοθει η δυνατοτητα να παρουνε την εξουσια. Διαφορετικα οταν θα ερθει η ωρα θα ειναι εγκλοβισμενα. Τα παραδειγματα πολλα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  10. http://www.902.gr/eidisi/athlitismos/79688/euro-2016-mparaz-provadisma-prokrisis-gia-oykrania-kai-oyggaria
    http://www.902.gr/eidisi/athlitismos/79455/stivos-polemos-symferonton-piso-apo-tis-apokalypseis-gia-kykloma-ntopingk
    http://sports.in.gr/football/europe/europaleague/article/?aid=1231407924
    Δεν είναι ενεργειακός πόλεμος παίδες. Σφαίρες επιρροής για άνευ όρων διέλευση χερσαίων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ είναι-α και άνοδο του φασισμού. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gorf:
      Το γεωπολιτικό σκέλος το έχουμε υποτιμήσει υπερβολικά.
      Συμφωνούμε.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.