Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Aν γι’αυτό που έγινε χθες ξεκινήσει πόλεμος, θα έχει γίνει για 2 χιλιόμετρα αέρα (PHOTO)

Σήμερα(σ.σ. χθες) λοιπόν η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος με δύο πιλότους, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα ήδη βρέθηκε νεκρός στα χέρια ένοπλων που στηρίζει η Τουρκία.

Η Τουρκία υποστήριξε πως αυτό έγινε επειδή το ρωσικό αεροσκάφος διέσχισε χωρίς άδεια τουρκικό εναέριο χώρο και πως η επίθεση έγινε μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις.
Δεδομένης της κατάστασης πολέμου εδώ και χρόνια στην περιοχή αλλά και του ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ το οποίο σε γενικές γραμμές δεν αγαπάει καθόλου τον Πούτιν και τη Ρωσία, είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα (όπως δείχνει το CNN Τουρκίας) και ένα γράφημα στο οποίο φαίνεται η πορεία του ρωσικού αεροπλάνου όπως την κατέγραψε το ραντάρ. Ας πούμε πως για χάρη της συζήτησης καθώς η Ρωσία δεν αποδέχεται ως υπήρξε παραβίαση, ας δεχτούμε ως δεδομένο αυτό που λέει η πλευρά της Τουρκίας:
Όπως βλέπετε, το σημείο τριβής ήταν το σημείο στο οποίο η τροχιά του αεροπλάνου (με κόκκινο) διασχίζει τα σύνορα της Τουρκίας, που φαίνονται με γαλάζιο. Για να φαίνεται καλύτερα, κάποιος το σχεδίασε πάνω σε χάρτη κι εμείς το κυκλώσαμε με μαύρο:
Το συγκεκριμένο κομμάτι της τροχιάς του αεροπλάνου, το μπορείτε να δείτε όλοι με τη χρήση χάρτη αγαπητοί φίλοι και φίλες, είναι περίπου 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ και φαίνεται από κάτω:
 Το πράγμα γίνεται σχεδόν αστείο από την εξής οπτική: Aν το αεροσκάφος είναι ένα Su-24M ‘Fencer’, όπως ανακοίνωσε η Ρωσία, το οποίο πέταγε με την ταχύτητα του συγκεκριμένου αεροσκάφους λίγο πάνω από τη θάλασσα, δηλαδή 1320 χλμ/ώρα, τότε θα είχε διασχίσει το συγκεκριμένο κομμάτι μέσα σε 6,81 δευτερόλεπτα.

Αν μάλιστα, ισχύουν οι πληροφορίες που έδωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και το αεροσκάφος πέταγε σε μεγάλο ύψος (= 6 χιλιόμετρα) τότε η ταχύτητα πτήσης του συγκεκριμένου μοντέλου είναι 2,317 χιλιόμετρα/ώρα. Άρα η παραβίαση θα είχε διαρκέσει το εξής τεράστιο χρονικό διάστημα: 
3.88 ολόκληρα δευτερόλεπτα.
Όπως και να’χει η επίθεση έγινε, ήδη ο ένας πιλότος είναι νεκρός και έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, για να γίνει τσακ μπαμ παγκόσμιος Αρμαγεδδώνας και να πεθάνουμε όλοι.
Όλα αυτά για 2 χιλιόμετρα και 4 ως 6 δευτερόλεπτα.
Πηγή: Luben.tv 
Εδώ μια μικρή μόνο παρατήρηση. Εάν οι χάρτες και τα δεδομένα που δίνουν οι τούρκικες αρχές ευσταθούν, τότε σημαίνει πως είχαν μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να σημαδέψουν και να καταρίψουν το ρώσικο αεροσκάφος. Μιλάμε δηλαδή για ενέδρα και προαποφασισμένη ενέργεια με όλη την σημασία των λέξεων.
Update:
Τα τελευταία νέα για την τύχη των δύο πιλότων:

13 σχόλια:

  1. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν τα σύνορα στον χάρτη (που είναι με κόκκινο και με μπλε η τροχια του αεροσκάφους και όχι ανάποδα όπως σημειώνει το κείμενο) είναι ο εναέριος χώρος της Τουρκίας και αν αυτός έχει μετατεθεί κατά 5 μίλια από της αρχές Οκτώβρη όπως διάβασα στο κάτωθι κείμενο:

    http://www.globalresearch.ca/russia-violated-turkish-airspace-because-turkey-moved-its-border/5480430

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανδρέας:
      Τα σύνορα στους συγκεκριμένους χάρτες είναι τα επίσημα αναγνωρισμένα.

      Διαγραφή
  2. Παντως εγω πιστευω τρας οτι η Τουρκια προχωρησε σε αυτη την κινηση με πληρη καλυψη αν οχι μετα απο συμφωνια με τις ΗΠΑ.
    Βεβαια πρεπει να κρατησουμε τα οσα ειπε η Τουρκια για τους Τουρκμενους ανταρτες.
    Τους αποκαλεσε αδερφια, οτι τα φορτηγα με οπλα που εγιναν αιτια περισι ο Ερντογαν να ριξει το youtube πηγαιναν λενε τωρα οχιβσε τζιχαντιστες αλλα σε αυτους, οτι θα τους υπερασπιστουν ξανα αν οι Ρωσοι επιτεθουν στην περιοχη κλπ
    Βεβαια δε λενε οτι οι Τουρκμενοι ειναι συγκοινωνουντα δοχεια με την Αλ Νουσρα και το isis.
    Παντως φανεται η Τουρκια να θελει μεριδιο στη μοιρασια της Συριας νε αιχμη τα "αδερφια" τουρκμενους. Το χτυπημα στο Ρωσικο μαχητικο ισως να σημαινει διαθεση για καλυτερη μοιρασια στα πλαισια του ΝΑΤΟ για την Τουρκια. Το θεμα ειναι οτι αν οι ΗΠΑ σχεδιαζουν ενα Κουρδισταν προτεκτορατο τους ισως τα οποια ανταλλαγματα να κοιταξουν προς δυτικα. Θρακη και Αιγιαιο περα απο την ντεφακτο διχοτομηση της Κυπρου με το νεο σχεδιο Αναν που μαλλον προχωραει με τις ευλογιες ολων δυστυχως και του ΑΚΕΛ πλην ΚΚΕ...

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ratm:
      Όσο με αφορά είναι σαφές πως η Τουρκία δεν θα τόλμαγε ποτέ να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηνηση χωρίς το ΟΚ των αμερικάνων.
      Επίσης από χθες κυκλοφορούν φωτογραφίες οπλαρχηγού των "Τουρκμένων ανταρτών" ο οποίος είναι τούρκος πολίτης και μέλος των γκρίζων λύκων.
      Βάζοντας στο παζλ και το αμερικάνικο TOW που χτύπησε το ρώσικο διασωστικό ελικόπτερο και που δεν διαθέτει καμμία χώρα της περιοχής πλην της Τουρκίας, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και για τον ρόλο της Τουρκίας.
      Για τα υπόλοιπα που λες για ανταλάγματα στην Ελλάδα σε σχέση με ένα Κουρδικό κράτος, είναι εύλογα. Και εγώ εκεί έχω καταλήξει.
      Μια πρόβλεψη πάντως, η ιστορία αυτή δεν τελείωσε ακόμη. Δεν νομίζω πως οι Ρώσοι κατεβάζουν όλα αυτά τα αντιεροπορικά στην περιοχή για πλάκα.
      Η κατάσταση μου θυμίζει "SOS πεντάγωνο καλεί Μόσχα"

      Διαγραφή
  3. Η μόνη λογική εξήγηση, από την στιγμή που το ΝΑΤΟ ξέρει ότι η Ρωσία κάνει τα πάντα για να αποφύγει μια αντιπαράθεση με αυτό, είναι να θέλει απλά να πουλήσει τσαμπουκά, αφού άμα ετοιμάζουν να μπουκάρουν στην Συρία και να δώσουν τα κλειδιά στην "μετριοπαθή αντιπολίτευση", θέλουν να μην έχουν την Ρωσία στα πόδια τους.
    Δεν είναι τυχαία και η άλλη επίθεση που έγινε στο RT...
    Νομίζω είναι σαν να λένε, οκ, καλά έπαιξες τα παιχνίδια σου, αλλά εμείς θέλουμε να τελειώνουμε, και εσύ δε θα μείνεις μέχρι το τέλος.
    Πραγματικά οι ιμπεριαλιστές πλέον έχουν χάσει τόσο πολύ την μπάλα από την υπεροψία τους, που πια φέρνουν προσχήματα και δικαιολογίες, που δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Το θέμα είναι πόσο ΜΠΟΡΕΙ να υποχωρήσει η Ρωσία προκειμένου να μην έρθει σε άμεση αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ.
      Δεν πιστεύω να νομίζουν πως θα τους παραδώσουν και τα κλειδιά του Κρεμλίνου οι Ρώσοι χωρίς να ανοίξει ρουθούνι...

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι. Και εγώ δεν πιστεύω ότι θα το αφήσουν να πέσει κάτω, και δεν εννοώ τα μέτρα αντιαεροπορικής προστασίας, συνοδείας κλπ.
      Η Ρωσία έχει ένα αρκετά αξιόλογο παρελθόν στην χρησιμοποίηση "εναλλακτικών" τρόπων απάντησης, σε πρώτη φάση τουλάχιστον...

      Κώστας

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα πατημα ειχαν στην περιοχη οι ρωσοι απο την μια και οι δυτικοι απο την αλλη θελουν καλυτεροι μοιρασια στο συριακο γιατι πονταρουν στο οτι οι ρωσοι δεν θελουν να πανε σε πολεμο με τετοιους συσχετισμους. Εκ των πραγματων κανεις δεν εχει λογο να υποχωρησει για τους δικους του λογους. Εστω και διπλωματικη δηλαδη μια συγκρουση θα υπαρξει. Παντως αυτο που προκαλει σοκ ειναι ποσο κοντα σε γενικευμενο πολεμο ειμαστε που με μια παραβιαση αρχισαμε να σκεφτομαστε τον Γ
    ΠΠ.

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Δεν ξέρω τι χρειάζεται να γίνει για να κατανοήσουμε πως οι δυτικοί καμμία όρεξη δεν έχουν να μοιραστούν τίποτε και πουθενά. Οι επιδιώξεις τους είναι καθαρά διατυπωμένες. Να πατήσουν στο κεφάλι όποιον θα μπορούσε να τους αντιμιλήσει απλώς (έστω και δυνειτικά) για τα επόμενα 100 χρόνια.
      Η δύση δεν βλέπει την Ρωσία σαν έναν ακόμη ιμπεριαλιστή με τον οποίο θα μπορούσε να μοιραστεί κάτι. Σαν "ζωτικό χώρο" την βλέπει. Σαν χώρα με τεράστιο φυσικό πλούτο προς αποικιοποίηση.
      Και αυτό δεν έχει σχέση με τις αυταπάτες των ίδιων των ρώσων πως θα μπορούσαν να γίνουν δεκτοί ως ισότιμα μέλη στο ιμπεριαλιστικό κλειστό κλαμπ.
      Το μόνο που τους σώζει μέχρι στιγμής είναι η κληρονομιά της σοβιετικής αποτρεπτικής ισχύος.
      Αλλά για πόσο;

      Διαγραφή
    2. Αυτό μου θυμίζει μια ανάρτηση στο leninreload που έλεγε ότι καπιταλιστική Ρωσία δεν έχει καμία ελπίδα να 4ην δεχτούν σαν ίση καπιταλιστική χώρα. Μόνο μία σοσιαλιστική Ρωσία μπορούν να δεχτούν στου αν ύπαρξη . Συμφωνώ με τα λεγόμενα του trash μέχρι πότε θα τους κρατεί πίσω η προίκα σε πυρηνικά της πρώην ΣΕ στην καπιταλιστική Ρωσία ?

      Γιαννης από το λιμανι

      Διαγραφή
    3. @Γιαννης από το λιμανι :
      Ούτε την ύπαρξη της ΕΣΣΔ ήταν διατεθιμένοι να δεχτούν ποτέ. Η διαφορά είναι πως μια σοσιαλιστική Ρωσία θα μπορούσε να τους υποχρεώσει να το κάνουν. Η καπιταλιστική είναι αναγκασμένη με το ένα χέρι να αμύνεται και με το άλλο να τους χαΪδολογάει

      Διαγραφή
    4. http://www.902.gr/eidisi/kosmos/81072/vinteo-deihnei-fortiga-na-flegontai-sta-synora-toyrkias-syrias-epeita-apo
      Εννοείτε όλοι λένε ότι ο βομβαρδισμός έγινε από τους Ρώσους...

      Κώστας

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.