Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

-Για που ακριβώς ετοιμάζονται τα ΟΥΚ κύριε Τσίπρα;

Κοίταγα πριν λίγο ένα ρεπορτάζ από την πρόσφατη άσκηση "Παρμενίωνας" και τις αναμενόμενες κιτσαριές του Καμένου που τώρα τις ακολούθησε και ο Τσίπρας, με λούκ "μιλίταρυ" αλλά Τζωρτζ Μπους και τις λοιπές αηδίες (ελπίζω τουλάχιστον να επιστρέψει στον ιματισμό το δερμάτινο τζάκετ του ιπτάμενου ο Τσίπρας, γιατί είναι πανάκριβο και το έχουμε πληρώσει εμείς).

Τέλος πάντων, πέρα από τα παραπάνω, φαιδρά, γραφικά και αναμενόμενα, το μάτι μας έπεσε επάνω σε μια πολύ ανησυχητική λεπτομέρεια.

Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνουμε δίπλα στον Τσίπρα έναν αξιωματικό των ΟΥΚ με στολή παραλλαγής ...ερήμου!

Με δοδομένο πως στην Ελλάδα έρημο δεν έχουμε (ή τουλάχιστον όχι ακόμη), θα ήταν παράλογο να ρωτήσουμε τον πρωθυπουργό και τον ΥΕΘΑ με ποια λογική προμηθεύτηκαν τα ΟΥΚ τις συγκεκριμένες στολές, και για ποιό ακριβώς πολεμικό θέατρο προορίζονται;

Γιατί από τον στρατιωτικό κανονισμό "δεν προβλέπονται" σίγουρα...

16 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Ο εν λογω αξιωματικος είναι ο νεος Α/ΓΕΕΘΑ ναυαρχος Αποστολάκης. Ειχε διοικησει τα ΟΥΚ (ΔΥΚ σημερα) παλιοτερα γιαυτο φοραει τα επιρραματα της μοναδας αυτης. Μοναδες σα τη ΔΥΚ "παραδοσιακα" φορανε ότι θελουν, κυριως αμερικανικες όπως αυτή. Επιχειρισιακα τις εχουν φορεσει στις επιχειρισεις κατά των πειρατων στο Κερας της Αφρικης. (σε κάθε φρεγατα μας που πηγαινε κατω υπηρχε ομαδα βατραχανθρωπων για νηοψίες) Θοδωρής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι,καλα τα λες..αλλα!!!: δεν "μυριζει" λιγακι Συρια?

      Διαγραφή
    2. @ Θοδωρής:
      Το φοράνε "ότι θέλουν" είναι πολύ σχετικό, δεν μπορούν π.χ. να φορέσουν την φανέλα του Ολυμπιακού για να το τραβήξω. Φοράνε στολές σε σχέση με συγκεκριμένες επιχειρησιακές ανάγκες.
      Αυτό με τις επιχειρήσεις που αναφέρεις, δίνει μια λογική εξήγηση, αλλά όχι πολύ ικανοποιητική κατά την γνώμη μου μια και τα πλοία επάνω στα οποία επιχειρούσε η ΟΥΚ δεν είναι περιβάλον ερήμου, οπότε και πάλι δεν βλέπω κάποια επιτακτική ανάγκη για την απόκτηση των συγκεκριμένων στολών.

      Από μια πρόχειρη έρευνα πάντως που έκανα στο ίντερνετ είδα πως οι συγκεκριμένες στολές είναι εντελώς εκτός πρόβλεψης του στρατιωτικού κανονισμού και όσο νά'ναι μου έκανε εντύπωση να επιδυκνύονται κιόλας ενώπιον του πρωθυπουργού και του ΥΕΘΑ.

      Τέλος πάντων, δεν επιμένω, μπορεί να έχεις δίκιο και να μην είναι τίποτε παραπάνω από αυτά που αναφέρεις.
      Όταν όμως το συνδιάζω με άλλες ειδήσεις που διαβάζω αυτό τον καιρό, εξακολουθώ να θεωρώ το συγκεκριμένο συμβάν ανησυχητικό.

      Διαγραφή
    3. Ναι μυριζει Συρια Σταματη. Εχουμε να δουμε πολλα. Ηδη επανηλθε το αιτημα των ΗΠΑ για σταθμευση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφων (ΜΕΑ) στην Ελλαδα. Θοδωρής.

      Διαγραφή
    4. Φιλε Trash σε αυτου του είδους τις μοναδες οι κανονοσμοι είναι σχετικοι. τα ΟΥΚ παντα φοραγαν Αμερικανικες στολες. Επισης η 31η ΜΕΔ της Αεροποριας φοραει σημερα Εγγλέζικες. Γενικα το κανουν όχι μονο από "ελιτισμο" απέναντι στους αλλους αλλα κ γιατι είναι κ καλυτερα ως υλικα από τα αντιστοιχα δικα μας. Μη ξεχναμε ότι είναι επαγγελματιες κ τη ψαχνουν πολύ με τα υλικα τους ακομα κ σε βαρος της τσεπης τους απ οσο ξερω. Και φυσικα καλα κανεις κ τα συνδιαζεις με άλλες ειδήσεις, μια και ειμαστε κ στο ΝΑΤΟ και ανα πασα στιγμη μπορει να βρεθουμε μπλεγμένοι παντου, φροντιζουν κ για στολες ερημου. Καλησπερες!

      Διαγραφή
    5. Το ΟΥΚ φόραγαν πάντα αμερικάνικες στολές όντως, δεν είναι αυτό το ζήτημα. Εάν έβλεπα τις γνωστές αμερικάνικες παραλλαγές woodland δεν θα υπήρχε κάποιο ζήτημα.
      Η παραλλαγή ερήμου μου χτύπησε στο μάτι.

      Διαγραφή
    6. Να προσθεσω κατι που ξεχασα! Ελληνικες στολες παραλλαγης ερημου εχει από καιρο ο ΕΣ. χορηγούνται κατά περιπτωση πχ στη ΕΛΔΑΦ στο Αφγανισταν η σε Πεζοναύτες σε ασκησεις στο εξωτερικο. Γκουγκλαρε το θα στις βγαλει αμεσως. ΥΓ ε όχι κ τη φανελα του ολυμπιακου!

      Διαγραφή
    7. Ένα ακόμη ανησυχητικό γεγονός είναι το μύνημα που εκπέμπει η δημόσια επίδειξη τέτοιων στολών, και πολύ περισσότερο στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

      Διαγραφή
  2. Εγώ δεν μπορώ να χωνέψω που ο σκηνοθέτης δεν έδωσε στρατιωτικό σακάκι, έστω ένα μπερεδάκι, στην κυβερνητική εκπρόσωπο.

    Ενώ το αλεξιβρόχιον στο χέρι του παπά είναι μαύρον και όχι παραλλαγμένον.

    Πάντως χαριτωμένο το αλεξισατάνικον που φοράει ο καμένος στο δεξί του χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "αλεξισατανικον" είναι καινουργιο φρουτο! Κληρονομια του πρωην Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταρακου που τωρα πηγε καπου στας Ευρωπας σαν αργηχος επιτροπης η κατι τετοιο, δε θυμαμαι τωρα. φοριέται προερετικα(ευτυχως) από τα στελεχη. Αναπαριστα το προστατη αγιο κάθε κλαδου(πχ Αγ. Γεωργιος για το πεζικο) Είναι κ φτηνοτερο απο κανονικο εξοπλισμο προστασιας και τονωνει κ το φρόνημα! :) Θοδωρης

      Διαγραφή
  3. Περαν του γελοιου της υποθεσης (δυο μπουληδες παν να το παιξουν παλληκαρια) και την επισημανση (την πολυ σωστη ) που κανεις για το που παν τα ΟΥΚ ...νομιζω η απαντηση ειναι γνωστη : Οπου πουν τα αφεντικα του τοπου θα πανε ...
    (μαθαμε οτι εισαι και ...γαυρος χεχε )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θυμάμαι ότι φόραγαν την μια της αστυνομίας την άλλη του πεζικού την άλλη του ναυτικού την άλλη της πυροσβεστικής... και την άλλη οι νεκροφόρες από τα ατυχήματα.... πως αντέχουν τέτοια εκπέδευση γμτ

    εμένα πάντως όπλο δεν μου πήραν για αδειούλα... χαχα έναν τον πήρα στο κυνήγι παρόλο που κατουρήθηκα... μου βγήκε από την θάλασσα μαύρος κατράμι .... χέστηκα δηλαδή ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ μην φάω στερήσεις εξόδου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφήνω πάλι ένα χθεσινό σχόλιό μου που μάλλον το έφαγε το ίντερνετ.

    Όπως λένε και οι φίλοι παραπάνω, η ίδια η στολή δεν είναι και τόσο περίεργη καθώς τα ΟΥΚ και οι ειδικές δυνάμεις έχουν επιχειρήσει στο Αφγανιστάν στα πλαίσια του ΤΕΣΑΦ/ΕΔΑΦ όπου φαντάζομαι φορούσαν τέτοιες στολές. Βέβαια σωστά επισημαίνει ο Τρας ότι είναι λίγο ανησυχιτική η επίδειξη της συγκεκριμένης στολής δημοσίως από τον Α/ΓΕΕΘΑ.

    Αυτό που εμένα μου κάνει περισσότερη εντύπωση και μου βάζει ψύλλους στα αυτιά είναι ότι απ'όσο ξέρω, ο συγκεκριμένος είναι ο πρώτος Αρχηγός που προέρχεται από τα ΟΥΚ ή τις ειδικές δυνάμεις, τουλάχιστον στα τελευταία 25-30 χρόνια που πρόλαβα να ελέγξω. Αν αυτό δεν είναι τυχαίο, τότε μόνο καλό δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ιστρολλικός:
    Από μια ματιά που έριξα (http://www.army.gr/default.php?pname=Afghanistan&la=1), στο Αφγανιστάν δεν έχει εμπλακεί το πολεμικό ναυτικό για να δικαιολογείται η χορήγηση των συγκεκριμένων στολών στην ΟΥΚ.
    Λεπτομέρεια πάντως.
    Το βασικό είναι εάν η δημόσια επείδειξη της συγκεριμένης στολής έγινε απλά από βλακεία ή για να μετρήσεις τις (μηδενικές ως τώρα) αντιδράσεις που μπορεί να προκαλούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Ειδικές Δυνάμεις μπορεί να χρειαστεί να επιχειρήσουν σε όλο τον κόσμο. Φαντάζεστε όταν έρθει εκείνη η ώρα να μην μπορούν γιατί δεν έχουν στολές? Είναι συνήθης πρακτική όλων των Στρατών του κόσμου να έχουν μικρά αποθέματα από διάφορες στολές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Οι Ειδικές Δυνάμεις μπορεί να χρειαστεί να επιχειρήσουν σε όλο τον κόσμο. "
      -Από πότε οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εχουν άλλο καθήκον από την υπεράσπιση της πατρίδας;
      Αυτό ακριβώς ήταν το ζήτημα του άρθρου, εξαρχής....

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.