Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Βασανισμό και εξευτελιστική συμπεριφορά καταγγέλλει μέσω μήνυσης ο Χρ. Ξηρός

Κατά του εποπτεύοντος εισαγγελέα των φυλακών Νιγρίτας καθώς και κατά του διευθυντή και του αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος , στρέφεται με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Σε αυτή κάνει λόγο για βασανισμό του και εξευτελιστική συμπεριφορά από την πλευρά των οργάνων της πολιτείας, των οποίων ζητεί την ποινική δίωξη.

Ο Χ. Ξηρός υποστηρίζει ότι από την πρώτη στιγμή της κράτησής του τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης, η οποία τού παρουσιάστηκε ως μονόδρομος, απαραίτητος για την δική του ασφάλεια. «Προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά, χωρίς την παραμικρή επικοινωνία, ακόμη και το φαγητό μου το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω σοβαρές ψυχικές διαταραχές και φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε» λέει στη μήνυσή του ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Αλλά και στη Νιγρίτα όπου μεταφέρθηκε δεν βελτιώθηκε η κατάσταση, αφού όπως λέει, ο διευθυντής των φυλακών του συμπεριφέρεται εξευτελιστικά, λέγοντάς του «με αυτά που έχεις κάνει και λίγα έχεις πάθει», «εκεί να ψοφήσεις μόνος σου στο κελί σου», ενώ καταγγέλλει ότι βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης, αφού του απαγορευόταν ακόμη και η τηλεφωνική επικοινωνία για κάποιες ημέρες, ενώ τον είχαν αφήσει για μία εβδομάδα χωρίς ρεύμα στο κελί του.

«Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρημένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωτικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου», καταλήγει ο Χ. Ξηρός.

Προσκομίζει μάλιστα γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου όπου αναφέρονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ζητώντας παράλληλα την τιμωρία των ενόχων...
Πηγή: Real

8 σχόλια:

  1. του ξαναεβαψαν το μαλι και στεναχωρηθηκε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Δεν νομίζω πως προσφέρεται για χιούμορ

      Διαγραφή
    2. αδυνατω να παρ στα σοβαρα τον χ.ξ.
      οτι και ανα κανει οτι και αν λεει ειναι προσβολη για το κινημα και ειτε το θελει ειτε οχι λειτουργει προβοκατορικα.
      ακομα και να ειναι αληθεια οι κατηγοριες του, μονο και μονο επειδη ειναι αυτος το 90% της "κοινης γνωμης" θα πει καλα του εκαναν τετοιος που ειναι και το μονο που θα καταφερει ειναι να "νομιμοποιηθει" στα ματια της αυτη η συμπεριφορα και οταν θα ερθει η ωρα της πραγματικης διαμαρτυριας γιατι θα γινονται πραγματικα σε πραγματικους αγωνιστες ο κοσμος θα ειναι απονεκρωμενος.
      ποιος ασχοληθηκε με τους βασανισμους της ομαδας του ρωμανου; στη κοινη γνωμη περασε το καλα τους εκαναν κλεφτρονια ηταν.
      αυτο δυσκολεψε και τον μετεπειτα αγωνα του στο θεμα των φοιτηικων αδειων.
      δεν βαζω στην ιδια μοιρα ρωμανο και χ.ξ. αλλα οτιδηποτε βγαινει απο αυτον βρωμαει βοθρο και σαπιλα

      Διαγραφή
    3. @modesto:
      Το πρόβλημα είναι πως εάν αφήσουμε να νομιμοποιηθούν πολιτικά τακτικές εξόντωσης των κρατουμένων σήμερα, γιατί ο Ξηρός είναι μπίξες ή ο Ρωμανός είναι δίξες, αύριο αυτές ακριβώς τις τακτικές θα τις βρούμε μπροστά μας.

      Και φυσικά η καταγγελία της καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων κάποιου, δεν συνεπάγεται και συμφωνία με τις απόψεις ή τις πρακτικές του.
      Αλλά αυτό το θεώρησα αρκετά ξεκάθαρο για να πρέπει να το επαναλάβω.

      Διαγραφή
    4. το θεμα ειναι να μην νομιμοποιηθουν τετοιες πρακτικες και να μην υπαρχουν τυποι σαν τον χ.ξ.
      μου ερχεται κοματι δυσκολο να με "βαλει" να τον υπερασπιστω ο χ.ξ.
      ασε που και ο τροπος που ειναι γραμμενη η ανακοινωση μου φερνει ξερατο, δλδ την τελευταια παραγραφο την εχει γραψει μονος του; ή ο δικηγορος του;
      δλδ τα επαθε ολα αυτα τα ψυχολογικα, εβαλε φωτια στο κελι του (δεν ειχε ρευμα, αλλα του αφησαν τσιγαρο και φωτια;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!) και μετα συνηρθε για να τα γραψει λεπτομερως;;;;;;

      ασε που απο οτι διαβαζω μαλλον χαρη του εκαναν με την απομονωση γιατι οι υπολοιποι κρατουμενοι για τον ιδιο λογο δεν εχουν και ακριβως φιλικες διαθεσεις απεναντι του.
      ακομα και ο τροπος που διαλεξε να διαμαρτυρηθει ειναι περιεργος για "λαικο αγωνιστη", αντιεξουσιαστη κτλ κτλ.
      αντι να καλεσει σε συμπαρασταση κτλ κτλ, κανει μυνηση!!!!!
      κανει μυνηση ετσι ωστε το συστημα που πολεμαει να τον προστατεψει απο ενα αλλο τμημα του και χωρις ορους λαικης κινητοποιησης, γιατι και εμεις εχουμε κανει νομικες κινησεις σαν συμπληρωμα στις κινητοποιησεις

      Διαγραφή
    5. @modesto:
      Aν αποφασίσουμε πως το θέμα της συζήτησης είναι το εάν και κατά πόσο είναι, ή δεν είναι μαλάκας ο κάθε Ξηρός, και όχι εάν κάποιοι έχουν μετατρέψει με το έτσι θέλω μια ποινή σε ισόβια(;) απομόνωση, τότε η μπάλλα έχει χαθεί τελείως.

      Διαγραφή
  2. από όσο θυμάμαι η "γραμμή" στα κόκκινα μπλογκς ήταν περίπου ότι ο Χριστούδουλος απέδρασε με την βοήθεια της ΕΥΠ για να εφαρμόσουν συγκεκριμένο σχέδιο παγίδευσης των ελευθερων συντρόφων του.

    Επιπλέον όταν γύρισε στις φυλακες δέχτηκε την επίθεση των πυρήνων και για αυτό στάλθηκε σε άλλες φυλακες για να προστατευθεί.

    Τελικά τι συμβαίνει και πια η στάση και ο σκοπός της ανάρτησης; ειναι τελικα θυμα ή θυτης;

    Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Λ.:
      To ότι τον άφησαν να την κοπανήσει για να παγιδεύσουν και άλλους, είναι ηλίου φαεινότερο από τα γεγονότα.
      Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έγινε αναγκαστικά και κατόπιν συννενόησης με τον ίδιο.

      Ο σκοπός της ανάρτησης είναι απλός. Καταγγελλία της καταστολής του αστικού κράτους, άσχετα από τις διαφορές που με χωρίζουν με τα θύματα της.
      Άμα κάνεις ένα ψάξιμο στην ετικέτα "καταστολή" θα βρεις αναρτήσεις που αφορούν από τον Ρωμανό μέχρι την Λέλας Καραγιάννη.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.