Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Λ.Δ.Ντονέτσκ: Απαγόρευση δραστηριοτήτων των "Γιατρών χωρίς σύνορα"

Οι δραστηριότητες της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ απαγορεύθηκαν λόγω "κατασκοπείας" και λαθρεμπορίου ναρκωτικών, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι φιλορώσοι αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.

"Η διαπίστευση της ΓΧΣ ακυρώθηκε λόγω της συμμετοχής των συνεργατών της στη συλλογή πληροφοριών σχετικών με την άμυνα και σε παράνομες παραδόσεις ψυχοτρόπων φαρμάκων", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των αυτονομιστών DAN.

Οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ απαγόρευσαν αυτή την εβδομάδα τις δραστηριότητες πολυάριθμων ξένων ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, όμως δεν είχαν εξηγήσει τους λόγους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των ανταρτών, η ΓΧΣ είχε επίσης οργανώσει "ψυχολογικά σεμινάρια που είχαν προδήλως στόχο να αποπροσανατολίσουν" τον ντόπιο πληθυσμό.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει άμεσα με την ΜΚΟ για να της ζητήσει να σχολιάσει τις κατηγορίες αυτές. Τον Σεπτέμβριο είχαν ήδη απαγορευθεί οι δραστηριότητες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη γειτονική αυτονομιστική Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, ταυτόχρονα με εκείνες πολυάριθμων άλλων ξένων ΜΚΟ.

Οι αντάρτες είχαν κατηγορήσει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ότι αποθηκεύουν "παρανόμως ψυχοτρόπα φάρμακα", κάτι που η ΜΚΟ είχε διαψεύσει υποστηρίζοντας παράλληλα πως λαμβάνονται σε βάρος της μέτρα εκφοβισμού.

Την Παρασκευή η αποστολή παρατηρητών στην Ουκρανία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατήγγειλε τους περιορισμούς αυτούς που εμποδίζουν, όπως τόνισε, την εργασία των ΜΚΟ στη ζώνη των συγκρούσεων. 
Πηγή: Nooz

9 σχόλια:

  1. Άριστα έπραξαν οι αρχές της Λ.Δ του Ντονιέτσκ, η δράση της συγκεκριμένης ΜΚΟ ως νεροκουβαλητή του Ιμπεριαλισμού ξεκινά απ' το Αφγανιστάν του 70' και φτάνει μέχρι τη Συρία σήμερα.Σε όλες σχεδόν τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, είχαν το ρόλο του "ανθρωπιστικού άλλοθι".

    Decadent7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Decadent7:
      Να θυμήσω εδώ και την διαγραφή του ελληνικού τμήματος των ΓΧΣ κατά τον Γιουγκοσλάβικο εμφύλιο, γιατί επέμενε να περιθάλπτει και τους ...Σέρβους!

      Διαγραφή
    2. @Decadent7:
      Υ.Γ.
      Φυσικά και έπραξαν άριστα οι αρχές της Λ.Δ.Ντονέσκ

      Διαγραφή
  2. Και ένα ιστορικό για την διαγραφή του ελληνικού τμήματος των ΓΧΣ, εξ'αιτίας της δράσης του στην Γιουγκοσλαβία:
    http://www.ardin.gr/?q=node/2185

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηδη γινονται Συνομιλιες μεταξυ των Ιμπεριαλιστικων χωρων για την μοιρασια της λειας στην Συρια και στο ποιο κομματι θα παρει ο καθενας μαζι με τους μικροτερους παικτες Ιραν Σ.Αραβία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Σοβαρά ρε Παναγιώτη;
      Έγινε "ιμπεριαλιστική χώρα" και το Ιράν τώρα;
      Άντε μην πω καμμία βαριά κουβέντα...

      Διαγραφή
    2. TRASH. Μη πεις βαρια κουβεντα συζητηση κανουμε. Πες μου κατι η Σ. Αραβια ειναι Ιμπεριαλιστική η Οχι. Και αν ναι τη διαφορα εχει απο το Ιραν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αυτό μόνο, και μαζέψου σε παρακαλώ:

      Συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον πρέσβη του Ιράν

      http://www.902.gr/eidisi/politiki/25638/synantisi-toy-dimitri-koytsoympa-me-ton-presvi-toy-iran-video

      Άντε γιατι του απαυτώσαμε τα πρέκια του ιμπεριαλισμού.

      Δεν ξέρω λοιπόν ποιός έξυπνος σας είπε πως ΟΛΕΣ οι καπιταλιστικές χώρες είναι και ιμπεριαλιστικές, αλλά πείτε του να κάνει ένα κρύο ντουζ μπας και συνέλθει.

      Από το ΚΚΕ πάντως τέτοια διατύπωση δεν έχω δει.
      Ούτε φυσικά από τον Λένιν.
      Υ.Γ.
      Άντε και εις ανώτερα.
      -Κάτω ο ιμπεριαλισμός του Σαν Μαρίνο και των νησιών Φερόες!

      Διαγραφή
    4. Δεν υπαρχει κανενα θεμα.Οτι μου ειχες πει την αλλη φορα θα το Σεβαστω απολυτα. Σε ευχαριστω για την απαντηση Συντροφε.Με το ΚΚΕ είμαστε και οι δυο. Και δεν το λεω ειρωνικα Καλο Σαββατοκυριακο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.